IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ми викам да се научиш да смяташ доходност

150% за 15 години за да разбереш колко ти дава на година трябва да използваш формулата (1.50+1)^(1/15) или това ти дава средно годишна доходност от само 6.2%
    Тука малко загубени в цифрите са нещата. Табличката е голям смях.
    Доходността за 15 години е смятана като сбор от доходностите за всяка отделна година. А източникът е уж сериозен.

Е мамка му, ако златото е било 300, а сега е 1100.... 159% ли е доходността

Коментар

Ами не те разбирам - парите ще са ти във Виена, Франкфурт или Милано защото там ще стои мъни маркет фонда. Взимаш 300 евро за бензин и лична карта, палиш колата отиваш там и там те чакат парите ти. Къв риск, кво злато, кви протести, към майдан.
      мдам така се минават граници бате... когато има военни действия... вервай си. първото олово е твое...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        Ти май не схващаш какво ти приказвам, айде в прав текст... като дойде ИДИЛ тук или стане гражданска война от която бяхме на косъм онзи ден, защото тиквите които ни управляват не могат да си дадат сметка, че един неохраняван протест на полицаи представлява сериозна опасност за вътрешната сигурнот на страната. Защото е напълно достатъчно един джакал да стрелне в ножеството там и да пламнем - майдан2.
        То не случайно всички такива протести и т.н се охраняват... е в тази ситужия не дай боже и да чукнем на дърво ще сме и ние като тия дето пристигат от сирия... а обясни ми, как ще се закарш достатъчно далече от тук и какво ще ти помогнат в Бантустан хартийките?
        Ами не те разбирам - парите ще са ти във Виена, Франкфурт или Милано защото там ще стои мъни маркет фонда. Взимаш 300 евро за бензин и лична карта, палиш колата отиваш там и там те чакат парите ти. Къв риск, кво злато, кви протести, към майдан.

Коментар

• Ти май не схващаш какво ти приказвам, айде в прав текст... като дойде ИДИЛ тук или стане гражданска война от която бяхме на косъм онзи ден, защото тиквите които ни управляват не могат да си дадат сметка, че един неохраняван протест на полицаи представлява сериозна опасност за вътрешната сигурност на страната. Защото е напълно достатъчно един джагал да стрелне в множеството там и да пламнем - майдан2. А няма и кой да го спре да го направи...
          То не случайно всички такива протести и т.н се охраняват... е в тази ситуация не дай боже и да чукнем на дърво ще сме и ние като тия дето пристигат от сирия... а обясни ми, как ще се закарш достатъчно далече от тук и какво ще ти помогнат в Бантустан хартийките?

Коментар

всичо много хубаво, ама как ще се закараш себе си до Бантустан? много ми е чудно...

И ще струват ли нещо хартийките в подобна ситуация, дори не говорим за виртуалните сметки в Бантустан...
            Ъъъъ отиваш в една банка в бантустан която е дъщерна на чужда банка преди да се е реализирал риска, отваряш си сметка за търговия в чужбина искаш активите ти да стоят в банката в чужбина и си купуваш един елементарен мъни маркет фонд. И парите са ти в чужбина срещо 30-50 евро комисионна. Това ако не ти се занимава с чужди брокери с ниски комисионни.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Отговорно заявявам, че не съм красив!
              Аргументи- http://finance.yahoo.com/echarts?s=AUY+Interactive#{"range":"5y","allowChar tStacking":true} Това колко % доходност на година са?
              Струва ми се, че ме бъркаш с някого!!!

Аз първото си злато съм го купил наскоро на 1112 и на 1189. Купил съм го, защото смятам, че сега е момента за тая инвестиция, преди финансовия колапс и разпад на еврозоната. Дори и да не стане това, въпреки, че аз не си представям как може да се размине, идва инфлацията и съм близко до производствените цени в момента! Ще продължавам да купувам, защото така хеджирам и срещу скъпия долар, тъй като изкарвам в евро, ако може да го разбереш това! Държайки злато в момента, държиш и долари реално!

След финансовата криза която идва или след ускорената инфлация не знам дали ще си струва злато да се държи! Не ме касаят никакви 5 годишни графики в миналото, освен ако нямаш такива за бъдещето!

Коментар

хахаха 10% на година за 15 години няма как да се получат. освен ако не си купувал нищо от 15 години насам. Но всъщност пак няма как да станат защото златото е реално поскъпнало с 260% за периода което прави годишна доходност от малко под 7%. И това ако не си купувал нито грам злато над 300 долара.

А след като не смяташ че си е заслужавало да купуваш над 300 долара е леко странно да казваш че златото си заслужава да се купува на 1100 долара.
                Е с това ни затапи. Верно че почитателите би трябвало да следват нагоре поне до приемливо ниво.

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
                  Да говорим с конкретни цифри викам
                  Ми викам да се научиш да смяташ доходност

150% за 15 години за да разбереш колко ти дава на година трябва да използваш формулата (1.50+1)^(1/15) или това ти дава средно годишна доходност от само 6.2%

Коментар

политическия риск се хеджира като си изкараш активите в чужбина или просто като си купиш долари и ги вкараш в сейф - не като ги забиеш в злато. Ака се реализира например политически риск в дадена страна - да кажем Бантустан - това ще повлияе на активите в Бантустан - включително и на местната и валута - но на долара, еврото, йената или на швейцарския франк местния олигофрен управляващ Бантустан няма изобщо да им накриви шапката.
                    всичо много хубаво, ама как ще се закараш себе си до Бантустан? много ми е чудно...

И ще струват ли нещо хартийките в подобна ситуация, дори не говорим за виртуалните сметки в Бантустан... Е винаги може да събереш и набор от хартийки все някоя да свърши работа...
                    Last edited by pepe1234; 12.11.2015, 23:22.

Коментар

е чакай бе, кой е казал, че риска е финансов или системен? Да кажем примерно политически как ти звучи?
                      политическия риск се хеджира като си изкараш активите в чужбина или просто като си купиш долари и ги вкараш в сейф - не като ги забиеш в злато. Ака се реализира например политически риск в дадена страна - да кажем Бантустан - това ще повлияе на активите в Бантустан - включително и на местната и валута - но на долара, еврото, йената или на швейцарския франк местния олигофрен управляващ Бантустан няма изобщо да им накриви шапката.

Коментар

хахаха 10% на година за 15 години няма как да се получат. освен ако не си купувал нищо от 15 години насам. Но всъщност пак няма как да станат защото златото е реално поскъпнало с 260% за периода което прави годишна доходност от малко под 7%. И това ако не си купувал нито грам злато над 300 долара.

А след като не смяташ че си е заслужавало да купуваш над 300 долара е леко странно да казваш че златото си заслужава да се купува на 1100 долара.
                        Да говорим с конкретни цифри викам
                        Attached Files

Коментар

Златото не хеджира нищо.

Реално ако служи за хеджиране то това е хедж срещу тотален колапс на цялата световна финансовата система. не рецесия, не криза, не инфлация, не колапс в отдалне държава а тотален колапс.

След това този който хеджира би трябвало да прецени каква вероятност дава на подобно катастрофално събитие, което не се е случвало реално от времето на падането на Рим насам. И например преценява че шанса за подобно събитие е 0,01% да кажем и след това да си държи 0,01% от активите в злато. То за подобно нещо шанса е много по-нисък на да кажем че е песимист.
                          е чакай бе, кой е казал, че риска е финансов или системен? Да кажем примерно политически, как ти звучи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Ти не разбираш ли, че тука има едни, които са "умни и красиви" и не само правят пари, ами държат да "отворят" очите и на другите.
                            Без особени обяснения и аргументи, общи приказки, какъв ТАШАК е всъщност златото.

Айде да действаме с аргументи нека тоя умник dddd, да отговори на въпроса, който съм му поставил!
                            Отговорно заявявам, че не съм красив!
                            Аргументи- http://finance.yahoo.com/echarts?s=AUY+Interactive#{"range":"5y","allowChar tStacking":true} Това колко % доходност на година са?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Златото бих го пропуснал!
                              аз ги взиам и двете ше ми стане езика на ренде ама ше се прежаля .....

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
                                10% доходност НА ГОДИНА е смешна, ако оперираш със смешен капитал. Когато става дума за повече пари и нищожен, да не кажа нулев риск - хич не е смешно.

Коментар

Working...
                                X