IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Щом матрьогите и чайниците купуват злото за да го набутват на местните маймуни - бягайте далеч.

/Без препоръки/.

Коментар

• кой е казал всичките? посочи къде съм го написал? с него поне ще имаш някакъв шанс да платиш някъде или да подкупиш някого, иначе и без него ще те отстрелят като куче някъде...

ти пак си ги дръж в Бантустан ма си остави малко и в златце...
      Last edited by pepe1234; 13.11.2015, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
        Е, не твърдя, че съм такъв брилянтен математик като теб, затова се доверявам на източници с репутация - goldprice.org
        Предполагам, че много хора по света се доверяват на техните сметки само и единствено защото нямат честта да те познават
        Това не е естетика че красотата да е в очите на наблюдателя. Това е математика. Има си ясни формули за това как се смята доходност и това са верните формули. това което тези хора са ти дали и каквото те са ти смятали е грешно. Чисто и просто грешно. Ти като искаш им вярвай, но аз повече вярвам на математиката

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          ти пак си твърдоглав, но както и да е явно си нямаш и на идея какво означава една война... е представи си купоните за храна и опашките за бензин от деветдесет и някоя година... само че 2 пъти по-зле примерно...
          Точно и ти през това време без полиция, с вилнеещи банди чудещи кого да оберат мислиш да се разхождаш с едно кило злато да кажем силно ме съмнява да се чувстваш удобно дори и в момента да се движиш напред назад по улиците и пътищата с всичките ти спестявания обърнати в злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Хахахаха браво на хората Значи те не могат да смятат.
            Е, не твърдя, че съм такъв брилянтен математик като теб, затова се доверявам на източници с репутация - goldprice.org
            Предполагам, че много хора по света се доверяват на техните сметки само и единствено защото нямат честта да те познават

Коментар

• ти пак си твърдоглав, но както и да е, явно си нямаш и на идея какво означава една война... е представи си купоните за храна и опашките за бензин от деветдесет и някоя година... само че 2 пъти по-зле примерно... + едни лоши чичковци с калашници...

Коментар

добре де дадох ти един много ярък пресен пример за политически риск, аз бих и имал малко за заор за ман... пък вече ти си прецени шансовете с или без ако ще и през горно нанадолнище да минеш...
                Е кога се застраховаш по-добре за риска - когато парите са ти в чужбина и ти просто трябва да стигнеш до тях с няколко стотин евро в джоба, или когато си си натъпкал джобовете със златни пендари и трябва ди избягаш в чужбина при властваш хаос. тези пендари нали разбираш че в момента в който някой разбере че ги имаш и вече няма да ги имаш. А мъни маркет фонда ти във Виена ще ти го гепят някакви келеши ама на най.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Ок, имаш сценарий за колапс на еврозоната. Ако не познаеш губиш грубо около 50% поради продължаването на тренда, ако познаеш в евро правиш стотици и хиляди %. Защо рискуваш 50% когато можеш да отиграеш същия сценарий с опции при същата печалба срещу по-малък риск? За инфлацията имаш защитени бондове, тъкмо ще избягаш от падащото евро с тях... Ако се замислиш почти за всяка ситуация можеш да намериш по-добро решение от притежанието на злато, изключението е само когато златото става популярен актив за спекула.
                  А бе какви 50% загуба. Да не купувам на 1800$.
                  Какви са цените днес? При производствена 940$.

Ако печатат пари на макс както е в момента идва яката инфлация, просто няма как! Ако се размине и колапса за едно 10 години, което пак казвам, че според мен няма как! Мангасарите в Индия ще имат пари и ще купуват. Централните банки също!
                  Както и да го погледнеш, за мен има основания да се купува!
                  Last edited by Mike Florida; 13.11.2015, 00:35.

Коментар

Аре сега военни действия. Ок сценарии за военни действия. Взимаш 50 евро за бензин и 500 евро джобни, зареждаш колата отиваш до Горна Арда, Триград или някое друго село в родопите до гръцката граница - пеша се минава границата за час, час и половина от там. Няма огради, няма нищо - има по един камък на някой друг връх. Влизаш в Гръцко пеша след два три дена си пак там където искаш.
                    добре де дадох ти един много ярък пресен пример за политически риск, аз бих и имал малко за заор за ман... пък вече ти си прецени шансовете с или без, ако ще и през горно нанадолнище да минеш...

Коментар

Средно на годишна база: 9,9 % - видно от първата таблица в долари. Хората са го сметнали по-добре от тебе
                      Не се заяждам.
                      Доходността не е 159%. Средната доходност не е 159%/16
                      Една е доходността, ако си купил 2000 година на 300 и държиш и сега. Много по-висока е от 159% за целия период.
                      Съвсем друга е, ако си инвестирал всяка година равни суми.
                      В най-нормалния случай би следвало да си инвестирал нарастващи суми, а тогава доходността става трагична.

Коментар

Средно на годишна база: 9,9 % - видно от първата таблица в долари. Хората са го сметнали по-добре от тебе
                        Хахахаха браво на хората Значи те не могат да смятат.

Коментар

Ми викам да се научиш да смяташ доходност

150% за 15 години за да разбереш колко ти дава на година трябва да използваш формулата (1.50+1)^(1/15) или това ти дава средно годишна доходност от само 6.2%

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Струва ми се, че ме бъркаш с някого!!!

Аз първото си злато съм го купил наскоро на 1112 и на 1189. Купил съм го, защото смятам, че сега е момента за тая инвестиция, преди финансовия колапс и разпад на еврозоната. Дори и да не стане това, въпреки, че аз не си представям как може да се размине, идва инфлацията и съм близко до производствените цени в момента! Ще продължавам да купувам, защото така хеджирам и срещу скъпия долар, тъй като изкарвам в евро, ако може да го разбереш това! Държайки злато в момента, държиш и долари реално!

След финансовата криза която идва или след ускорената инфлация не знам дали ще си струва злато да се държи! Не ме касаят никакви 5 годишни графики в миналото, освен ако нямаш такива за бъдещето!
                            Ок, имаш сценарий за колапс на еврозоната. Ако не познаеш губиш грубо около 50% поради продължаването на тренда, ако познаеш в евро правиш стотици и хиляди %. Защо рискуваш 50% когато можеш да отиграеш същия сценарий с опции при същата печалба срещу по-малък риск? За инфлацията имаш защитени бондове, тъкмо ще избягаш от падащото евро с тях... Ако се замислиш почти за всяка ситуация можеш да намериш по-добро решение от притежанието на злато, изключението е само когато златото става популярен актив за спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Тука малко загубени в цифрите са нещата. Табличката е голям смях.
                              Доходността за 15 години е смятана като сбор от доходностите за всяка отделна година. А източникът е уж сериозен.

Е мамка му, ако златото е било 300, а сега е 1100.... 159% ли е доходността
                              Отварями се много малка таблицата и не ми се кьоравеше. Още първи схванах че е събирал доходностите и затова ги изкарва 150%. и съответно 10% на година. То ако се смята правилно трябва да смята като фонд с претегляне през времето и вноските, но тогава доходността му ще падне още много и реално трудно би била над 3-4% годишно ама реших че на човек който не може да смята средногеометрично да му приказвам за претеглена във времето доходност е кауза пердута.

Коментар

мдам така се минават граници бате... когато има военни действия... вервай си
                                Аре сега военни действия. Ок сценарии за военни действия. Взимаш 50 евро за бензин и 500 евро джобни, зареждаш колата отиваш до Горна Арда, Триград или някое друго село в родопите до гръцката граница - пеша се минава границата за час, час и половина от там. Няма огради, няма нищо - има по един камък на някой друг връх. Влизаш в Гръцко пеша след два три дена си пак там където искаш.

Коментар

Working...
                                X