IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
    Тъжното е, че ФЕД увеличи 5 пъти паричната маса.
    Това е грандиозна глупост и показва тотално неразбиране за това какво са парите и как работи паричното предлагане. Точно това имах предвид в поста като говорех за некомпетентност. Паричният агрегат М2 в САЩ е нарастнал за 6 години сумарно около 45 процента. Можеш сам да си сметнеш колко малко е на годишна база. В периода на мащабните количествени улеснения ръста му е практически нулев. https://research.stlouisfed.org/fred2/series/M2
    Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
    Тъжното е, че ако съберете циркулиращите в света пари, разпределени към съществуващото злато се падат по над 20 хил долара на тройунция.
    Защо не изчисляваш покритието на паричната маса в кисели краставички? Много хора считат, че са по-вкусни от златото и стават не само за лизане, но и за консумация? След като твърдиш, че парите трябва да имат покритие със злато, то какво е покритието на златото?
    Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
    Тъжното е, че хората не чуват думите на Рон Пол например....
    Рон Пол е най-обикновен лумпен. Всяка държава си има такива и не мога да разбера защо точно тях давате за пример.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Ако се върнем да прочетем 2012г., като държа да отбележа, че сегашната ситуация няма нищо общо с тогавашната, тъй като и ФЕД и ЕЦБ, до голяма степен са изпукали патроните, а и от 2010г. Първото по-сериозно възстановяване наближаваме края на 7 годишния цикъл на, бих казал корективен на спада растеж!

Искам да те попитам, защо? ЗАЩО??? Не може да се повтори 2008г., а ще повтаряме 2012г.
      Това ми е въпроса!
      Като цяло не схващам въпроса. Теоретично може да се случи всичко. Според една от теориите след като паркираш колата си има нищожна вероятност тя да е отлетяла до луната да е направила две обиколки и да се е върнала пак на мястото си. Според мен правите груба грешка когато броите за началото на кризата 2008 година. Според мен тя започна през 2000 година като през 2007-2008 направи втората си част. След като през 2011-2012 година се смени бизнес цикъла златото пропадна. Няма никакви индикации за проблеми в американската икономика. Напротив тя се възстановява. Както виждаш безработицата вече е само 5 процента. Периодично се редуват дълги цикли на суровини и финансови активи. От 1980 до 2000 година имахме бичи цикъл при финансовите активи и мечи при суровините. От 2000 до 2011 бичи при суровините и мечи при финансовите активи. От 2011 е отново бичи при финансовите активи и мечи при суровините. Тези цикли продължават обикновено 15-20 години и не виждам защо трябва да прекъсне още на четвъртата. Естествено ще има корекции по пътя и през август тази година минахме през такава. Това е нормално и ще има още доста такива. Някои ще бъдат дори и около 20 процента, но няма да обърнат общият тренд.
      Но нека да се върнем на важните неща. Златото е низходящ дългосрочен тренд. ФАКТ! Няма никаква нова информация, която да сочи неговата промяна, следователно тренда продължава.
      Не разбирам и какви патрони са изстреляли централните банки. Вие разчитате на инфлация да поскъпне златото. Това е дълбоко погрешно защото то може да расте само при реализиран системен риск и дефлация. При инфлация ще изостава от останалите инвестиционни активи. Нека се върнем на надеждите за инфлация. Никога в историята централните банки не са имали по-голям ресурс за борба с нея. Лихвите са нулеви и могат да се вдигнат а централните банки могат да изтеглят безпрецедентно голямо количество парична маса. Вече 7 години слушам как в САЩ идвала хиперинфлация и затова златото щяло да хвръкне и все не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Спада на златото започва 2009г., когато започва да се помпа фндовия и е ясно, че след 2008г. няма да има фалити и ще се налеят кинти.
        Ако днес на места той е скочил с 250-300%, дали ще направи 400% или 500%, при положения, че в исторически план средния P/E е някъде 18-20, а сега е над 30!
        Средното ПЕ в САЩ - където са най-високите оценки в момента е 21 което е по-високо от средното 15,56.

Обаче лесно може да се види и какво се случва с печалбите - не само с цените. Печалбите фърчат.

http://www.multpl.com/s-p-500-earnings/

Коментар

• Спада на златото започва 2009г., когато започва да се помпа фндовия и е ясно, че след 2008г. няма да има фалити и ще се налеят кинти.
          Ако днес на места той е скочил с 250-300%, дали ще направи 400% или 500%, при положения, че в исторически план средния P/E е някъде 18-20, а сега е над 30!

Коментар

• За да ти извадя толкова аргументи на прима виста, смяташ ли, че не съм го мислил? Да кажем така, всеки си преценява... и да прекратим дискусията...

Биг уан съгласен, но да не влизаме в следващата много дълга и дълбока тема...

Коментар

• К'во золото кви калаш'ки бе господа.

Скоро, само кат' ти видят личната карта и "ше си ни ясен" като бял ден, от - до.

Виж в маймунските територии ша е по-после де.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                Уф ма си и ти твърдоглав, сега ако лети олово колко в висок риска и колко когато не, с колко хора ще си ,нещо взвод ли ще ръководиш, щото ако си сам, а насреща са повече веднага губиш тактически...

Сериозно много е оффф вече...
                ама се замисли за кво ти е това злато нали Личния ми план е ако усетя че нещата вървят на зле да съм изчезнал много, много преди нещата да загрубеят. По-добре няколко месеца предварително в чужбина отколкото два дена по-късно от необходимото. И в двата случая злато не ми трябва.

Коментар

• Уф ма си и ти твърдоглав, сега ако лети олово колко е висок риска и колко когато не, с колко хора ще си ,нещо взвод ли ще ръководиш, щото ако си сам, а насреща са повече веднага губиш тактически...

Сериозно много е оффф вече...

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                    А калашника с какво ще вземеш? Сигурно със кредитна карта.
                    Като му дойде времето ще го мисля Другото е плачене за нероден петко. Със сигурност не бих показвал злато на въоражени хора правещи търговия на черно с оръжие.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      В Бантустан под 10%. Ако стане хаос ще търся начин да си намеря калашник и пет шест заредени пълнителя - злато не ми трябва
                      А калашника с какво ще вземеш? Сигурно със кредитна карта.
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Да не задълбаваме, миля че ме разбра. Вече отива много оффффтопик...
                        Не е офтопик. Целта ми бе да покажа че златото не предпазва по никакъв начин. Поради някаква причина хората мислят че със злато при пълен хаос ще могат да си осигурят конфортен живот. Ми няма да си осигурят. При липса на ред и сигурност 10 кила злато струват един долар - за толкова мисля че се търгува патрон на калашник в държави обхванати от хаос. Особено ако калашника не е в твоите ръце.

Ходил съм. С гранатомет не съм стрелял ама с калашник няма проблеми
                        Last edited by ravnovesie; 13.11.2015, 00:23.

Коментар

• Да не задълбаваме, миля че ме разбра. Вече отива много оффффтопик...

Ама казарма били ли си, знаеш ли как да стреляш? Или ще четеш инструкции, като ония с гранатомета онзи ден...
                          Last edited by pepe1234; 13.11.2015, 00:21.

Коментар

ОК ама не съм много сигурен риска дали няма да го удвоиш, тея с оръжията по принцип, не ги питат за какво са им, директно почват да стрелят по тях...
                            Че на мен заредените пълнители да не мислиш че ми трябват за украса

Коментар

• ОК ама не съм много сигурен риска дали няма да го удвоиш, тея с оръжията по принцип, не ги питат за какво са им, директно почват да стрелят по тях...

Коментар

кой е казал всичките? посочи къде съм го написал? с него поне ще имаш някакъв шанс да платиш някъде или да подкупиш някого, иначе и без него ще те отстрелят като куче някъде...

ти пак си ги дръж в Бантустан ма си остави малко и в златце...
                                В Бантустан под 10%. Ако стане хаос ще търся начин да си намеря калашник и пет шест заредени пълнителя - злато не ми трябва

Коментар

Working...
                                X