IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
    Докато банките трупат физическо не мисля, че има повод за притеснение. Какъв по-сигурен индикатор, че това е стабилна валута. Ако банките почнат да продават и да обръщат я в $ , я в друга подобна сигурна валута (), тогава ще трябва да почне да се притеснява народът.
    Това е друга много сериозна заблуда.
    Злато трупат ЦБ на държавите с търговски излишъци - Китай, Индия, Корея, Чили и т.н.

ЦБ на развитите икономики продават нетно.
    Историята показва, че в крайна сметка развиващите се винаги са прецакани от развитите.

Коментар

• Оставете златото ама това е OTC-Derivate: Die Trillionen-Bombe

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Като изключа Майстора, който наистина подигравам от време на време
        Анонимов, няма как да ми се подиграваш! Ти просто ми завиждаш...

Интересна тиква си... Споменаваш ме във всяка втора дописка, която правиш в този форум, а когато аз кажа нещо за теб веднага се фръцваш като някоя обидена девойка...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Който спекулира със златото(хартиено) и чака бърза печалба той да му мисли. Ако не се е усетил навремето и е влязъл на високите нива, сега може и да се спекъл яко. Има хора, обаче дето с започнали да влизат от 600 - 800(физическо), и не вярвам да се притесняват особено. Ниските нива и корекцията за тях са само добре дошли за допълване. Докато банките трупат физическо не мисля, че има повод за притеснение. Какъв по-сигурен индикатор, че това е стабилна валута. Ако банките почнат да продават и да обръщат я в $ , я в друга подобна сигурна валута (), тогава ще трябва да почне да се притеснява народът.

Коментар

Успех все пак, защото си дългосрочен.
            Ще подкрепя човека с основно образУвание Марин 1. Щом е дългосрочен инвестор в нещо, дори и в зло, пак е на печалба. Всичко си смета в жълто и му дреме на капата.

Коментар

• Между другото - утре е важен ден за златото. Много зависи какво ще реши Конгреса относно "секвестирането".
              Ако олабат съкращенията, може и да дръпне нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Anone - приеми че има Хора които си "броят" парите само в Златото което притежават
                Знаш как наричат тези Хора - е и аз съм един от тях - какво да се прави Чичо Скруч
                Боли ме Главата (без да уточнявам коя ) дали ще е 2000, 1700, 1500 или 1000 USD/XAU
                П.П. до 600 EUR/XAU - все някак ще го преглътна
                Като изключа Майстора, който наистина подигравам от време на време, но това неговото е безнадежден случай , аз пиша тук главно да си помагаме и споделяме мнения.

В момента са тегави нещата за златото и може да се влошат доста. Повярвай ми, в никакъв случай няма да изпитам задоволство, ако ти или който и да е друг се прецака, ако се е набутал в злато.

Успех все пак, защото си дългосрочен.

Коментар

Прав си. Делимо е и това му е основно преимущество.
                  Аз дълго време съм спорил в темата за имотите за тяхната неделимост по време на безумието у нас.

Аз по-скоро визирам Майстора, който общо взето твърди, че само дебне още по-ниски нива, за да добавя, което автоматически означава, че за него златото е неделимо.
                  Anone - приеми че има Хора които си "броят" парите само в Златото което притежават
                  Знаш как наричат тези Хора - е и аз съм един от тях - какво да се прави Чичо Скруч
                  Боли ме Главата (без да уточнявам коя ) дали ще е 2000, 1700, 1500 или 1000 USD/XAU
                  П.П. до 600 EUR/XAU - все някак ще го преглътна
                  remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                    Златото - за разлика от имотите - е ДЕЛИМО!!!
                    Ако имаш 100 гр. - можеш да продадеш 1 гр., 2 гр. 10 гр. или 15,8 гр. - и цената ще е горе/долу една и съща за грам
                    А ако имаш имот (апартамент, земя или къща) ако тръгнеш да продаваш - стая, 1/2 парцел или етаж - ЦЕНАТА ПАДА в ПЪТИ!!!
                    Прав си. Делимо е и това му е основно преимущество.
                    Аз дълго време съм спорил в темата за имотите за тяхната неделимост по време на безумието у нас.

Аз по-скоро визирам Майстора, който общо взето твърди, че само дебне още по-ниски нива, за да добавя, което автоматически означава, че за него златото е неделимо.

Коментар

Децата освен да спят, трябва и да ядат.
                      Ако е имот с падаща цена - поне под наем да го даде човек. А падащото злато какво да го правиш, за да ти носи доход?

Не всички са пълни с кеш и биткойни като теб.
                      Само за протокола:
                      Златото има под 1 % дял от общата нетна стойност на богатство на домакинствата в света.
                      Поздрави!

Коментар

• щури мариновц;и

Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        + 1

За съжаление вече не е както преди 20 г. - първо трябва да изкараш парите (което е важно) - но второ (което е и по-важно в наши дни) да мислиш как да ги ЗАПАЗИШ!!!

Ако имаш 100 гр. - можеш да продадеш 1 гр., 2 гр. 10 гр. или 15,8 гр. - и цената ще е горе/долу една и съща за грам
                        А ако имаш имот (апартамент, земя или къща) ако тръгнеш да продаваш - стая, 1/2 парцел или етаж - ЦЕНАТА ПАДА в ПЪТИ!!!
                        АНОНА е №1
                        Добре ви е посочил тъпата инФестиция злато, че нищо не става от него. Имотя колкото и да пада, ще можеш да го дадеш под наем, докато да продаваш по грам-два злато трябва да си утайката на обществото Ама най-долният калтак!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Ето защо това което съм изработил веднага го превръщам в злато, сребро и биткойн!
                          И какво излезе - първо набуха в злато лихвите от депозитите, после набуха самите депозити и сега бухаш и заплатата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Що се отнася до яденето, за него трябва да се бачка.
                            + 1
                            Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Ето защо това което съм изработил веднага го превръщам в злато, сребро и биткойн!
                            За съжаление вече не е както преди 20 г. - първо трябва да изкараш парите (което е важно) - но второ (което е и по-важно в наши дни) да мислиш как да ги ЗАПАЗИШ!!!

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Ако е имот с падаща цена - поне под наем да го даде човек. А падащото злато какво да го правиш, за да ти носи доход?
                            remember remember the fifth of november

Коментар

• Малко ми е жал вече за златото

Коментар

А падащото злато какво да го правиш
                                Пак ти се присънват розови сънища... Къде видя падащо злато?

Що се отнася до яденето, за него трябва да се бачка. Не става само с покупки на падащи имоти или на падащи акции!

Именно защото бачкам нямам никакво намерение да оставя някой да ми бърка в джоба от растояние чрез инфлация като печата пари или чрез измислени акции. Ето защо това което съм изработил веднага го превръщам в злато, сребро и биткойн!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X