IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Говоря за стоките като цяло. Виж петгодишна графика на блумбърг къмодитис индекс.
    http://www.bloomberg.com/markets/commodities
    Златото е просто една от стоките, която за сега падна малко по-малко от средното. От над 1900 долара до 1080. Има време да навакса спада в сектора. Говориш неща, които изобщо не разбираш. Суровините от една страна и американската икономика от друга са в обратна корелация. Имаме два ясно оформени бичи цикъла при суровините. Единият е седемдесетте а другият е от спукването на дотком балона до 2011 година. Те са свързани с временна слабост на американската икономика.
    Освен това мога да ти кажа, че в продължение на две години съм работил в голям търговец на физическо злато. Най-големите обеми бяха на върха на балона. Тогава всякакви глупаци се блъскаха да купуват. Убеден съм, че и във вашата фирма е било така. После обаче цената спада а с нея и физическият обем. Фиксираните разходи остават същите и за да можеш да продължиш да си на печалба трябва да разшириш спреда. Обаче това качва данъка върху клиентите баламурници и още повече би свило продажбите. Много тежка ситуация за златарите. Тогава почват да пишат всякакви простотии във форума само и само да излъжат някой да му продадат някоя монетка. Та така.
    Разсъждаваш основно в минало време!
    Ръстът или спад при суровините е в ясна корелация с икономическият растеж, когато не говорим за спекулации обаче! В момента имаме спад при суровините, защото имаме намаление на търсенто, нищо, че ти обявяват ръстове на БВП.
    Икономическта логика ясно показва, че без инфлация и търсене при суровините, не може да има реално и устойчиво икономическо развитие!

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Хаха, трябва да съм абсолютен кретен да си купя $, та нали цената на златото се влияе основно от $. Какво съм бил могъл да спечеля е друг въпрос, аз не съм рисков играч и не търся печалби, а сигурност.
      Как да не си рисков играч? Имаш злато от това повече риск на къде. През 1980 г. е било 850 долара за унция. Сега е 1080. Вкараш ли инфлацията и пропусната лихва е брутална загуба. Освен това златото има и волатилност в цента. Това също е риск. Вкараме ли и алтернативният разход човек да е бил в акции и става страшно. За този период S&P500 е поскъпнал 17 пъти а златото 17 процента в номинално изражение. В дългосрочен план няма по-рискова и губеща инвестиция от златото. Става само за спекула в подходящият момент. И като всеки силно спекулативен актив носи много рискове. Най-страшното е когато човек не ги осъзнава. Тогава е неспособен да вземе мерки да се защити от тях.

Коментар

Правил ли си изследване на пазара на домати и влиянието му върху паричният пазар? Не смяташ ли, че продажбата на стоки с над 20 процента надценка е доста висок марж и подлежи на корекция? Възможно ли е според теб борсовата цена на златото да падне под средната себестойност към момента? Колко години може да се задържи там? Наблюдавал ли си имотният пазар? Случвало ли се е имотите да се задържат на цени под строителна себестойност? Възможно ли е в следствие на преструктуриране на дейността себестойността на златните миньори да намалее значително?
        Само ще отбележа, че съм правил много независими изследвания в различни области за инвестиции. Къде е този марж НАД 20% ти добре ли си? При златото никога не е бил повече от 10%. Предпочитам 10% да съм назад от колкото 99%, както бе за много хора през 1998г.
        Относно последният ти въпрос, ще ти отговоря, че да добиваш злато не е като да добиваш шистово олио - не се иска само копане. Най-малко разликата е късмета при добиване на злато, а при нефта не е така, там където го има, го има много и не е като златото - тука има тука няма.

Коментар

Ти сериозен ли си? Виж тук малко статистиката на БНБ и после ми говори как цената паднала за половина за 4г.
          http://bnb.bg/Statistics/StExternalS...&type=MS-Excel

Хайде стига всичко сте смятали в $, като отидете в Сашовата страна, живеете, печелите и харчите там тогава го приказвайте тези неща на другите Сашовци, но не и на нас!
          Говоря за стоките като цяло. Виж петгодишна графика на блумбърг къмодитис индекс.
          http://www.bloomberg.com/markets/commodities
          Златото е просто една от стоките, която за сега падна малко по-малко от средното. От над 1900 долара до 1080. Има време да навакса спада в сектора. Говориш неща, които изобщо не разбираш. Суровините от една страна и американската икономика от друга са в обратна корелация. Имаме два ясно оформени бичи цикъла при суровините. Единият е седемдесетте а другият е от спукването на дотком балона до 2011 година. Те са свързани с временна слабост на американската икономика.
          Освен това мога да ти кажа, че в продължение на две години съм работил в голям търговец на физическо злато. Най-големите обеми бяха на върха на балона. Тогава всякакви глупаци се блъскаха да купуват. Убеден съм, че и във вашата фирма е било така. После обаче цената спада а с нея и физическият обем. Фиксираните разходи остават същите и за да можеш да продължиш да си на печалба трябва да разшириш спреда. Обаче това качва данъка върху клиентите баламурници и още повече би свило продажбите. Много тежка ситуация за златарите. Тогава почват да пишат всякакви простотии във форума само и само да излъжат някой да му продадат някоя монетка. Та така.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не разбира се - имам и в швейцарски франкове, британски паундове, евро много ясно, хонг конгски долари, малко в бразилски реали и дори в румънски леи
            Това е напълно нормално и подкрепям този начин на съхранение на финансово състояние. Аз също имам различни валути, но освен това имам и злато, като целя единствено да запазя състоянието си, макар последните ми няколко действия да го увеличиха значително, като увеличението на CHF, където са ми около 10-15% от хартийките, но не се радвам, тъй като целя да запазя баланс на състоянието си.

Коментар

Да си беше купил долари щеше да си много по-добре. Щеше да имаш много повече левове. Щеше да получаваш и лихва върху парите си. Освен това спреда при долара е под един процента а при физическото злато е между 5 и 15. Реално погледнато имаш огромна такса на изхода в зависимост от това какъв продукт ползваш. Въпреки че се хвалиш, че си хванал движението долар/евро не си спечелил нищо защото срива на златото и спреда при търговеца ти е изял цялата печалба. Освен това имаш проблеми с ликвиднстта. Тъй като то не е пари, трябва да търсиш на кого да го продадеш за да можеш да го ползваш. Освен това не е делимо. Примерно от стодоларова банкнота може да изхарчиш само 30 и да ти върнат ресто 70. При златото не е така. Няма как от 100 грама кюлче да продадеш само 25. Даваш нагледен пример за грешни инвестиционно решение и се хвалиш. Търговците на злато не ви разбирам изобщо. Все търсите някой баламурник да зарибите по форумите.
              Хаха, трябва да съм абсолютен кретен да си купя $, та нали цената на златото се влияе основно от $. Какво съм бил могъл да спечеля е друг въпрос, аз не съм рисков играч и не търся печалби, а сигурност.
              За ликвидност не ми говори, щото отивам в дори в Уганда и там ще ми дадат стока срещу златото, ама срещу $, Евро, познай какво ще взема - нищо!
              Не се хваля за че съм хванал движението при долар/евро, защото никога не съм целял печалба.

Коментар

Ти сериозно ли ?!?!? Сменяй вестника си.
                Нямам как една 100$ банкнота да струва доста под 1$ (100% печалба), а в същото време себестойността на 1 унция злато да е около 900$ и да се продава на 1100$ (което е около 20% печалба).
                Правил ли си изследване на пазара на домати и влиянието му върху паричният пазар? Не смяташ ли, че продажбата на стоки с над 20 процента надценка е доста висок марж и подлежи на корекция? Възможно ли е според теб борсовата цена на златото да падне под средната себестойност към момента? Колко години може да се задържи там? Наблюдавал ли си имотният пазар? Случвало ли се е имотите да се задържат на цени под строителна себестойност? Възможно ли е в следствие на преструктуриране на дейността себестойността на златните миньори да намалее значително?

Коментар

Аз съм го подготвил моя - линка с пдф ми стои отворен, източника ми е горе долу най-сериозния който може да си представиш и да се намери без пари. Но в края на краищата ти говориш глупости - така че имай доблестта да си защитиш глупостите.
                  Смешник, ще ти дам, но се вижда, че си пълен въздухар, който говори само на изуст и тука ми се правиш на много умен, само с общи приказки! Златото щяло това щяло онова, можело да е 200 долара можело 300. Какво сънува тая вечер, имаме ли нова прогноза а?

Wells Fargo Lending Margin Falls Below 3% as Profit Declines

http://www.bloomberg.com/news/articl...rtgage-lending

L-3 Communications Profit Falls as Sales Decline at All Segments

http://www.wsj.com/articles/l-3-comm...nts-1430398443

U.S. Companies Warn of Slowing Economy

http://www.wsj.com/articles/u-s-comp...omy-1445818298

п.п.
                  Бях чел някъде и обобщен анализ, наистина по сектори, но сега не мога да го намеря ЦЯЛОСТЕН! Представената информация и източника са красноречиви обаче!
                  И тоя тръгнал вчера да поучава другите къде да инвестираме, моля ти се! Ходи търси някакви "риби" дето да им обясняваш колко си велик и разбиращ!

Коментар

. За последните 4 години финансовите активи се удвоиха а суровините (златото е точно къмодити) спаднаха на половина.
                    Между другото кой беше старият ти ник?
                    Ти сериозен ли си? Виж тук малко статистиката на БНБ и после ми говори как цената паднала за половина за 4г.
                    http://bnb.bg/Statistics/StExternalS...&type=MS-Excel

Хайде стига всичко сте смятали в $, като отидете в Сашовата страна, живеете, печелите и харчите там тогава го приказвайте тези неща на другите Сашовци, но не и на нас!

Коментар

Защо се правиш на Сашовец.... ти да не работиш, печелиш и харчиш в $.
                      Хайде не ми казвай, че всичко ти е в $
                      Не разбира се - имам и в швейцарски франкове, британски паундове, евро много ясно, хонг конгски долари, малко в бразилски реали и дори в румънски леи

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
                        аре ве ти не си ли на училище ве ало, дърпай и нема нужда от твойте излияния видяхме вече, че Рон Пол бил лумпен ..... Ти не си прочел и един ред, незнам можете ли да четете в училищата сигурно сричате там.... ебаси тъпаците айде пали гаси и тръгвай
                        Michaelis от едно до петнадесет, изглеждаш изключително нервен. Финансовите пазари не са място за хора които не могат да контролират емоциите си. Това води до загуба на пари а тя още повече кара хората да губят контрол и разум. Мислил ли си да се преквалифицираш?
                        Нека се върнем и на дребните закачки. Предполагам намекваш, че още съм ученик. Признавам си, че непрекъснато гледам да науча нещичко в този живот. Въпреки всичко мога да спомена, че пиша във форума от десет години. Ще излезе че, съм почнал да пиша още в първи клас. Явно много бързо съм се развивал. Успокой малко топката. Спри огледай се и преосмисли нещата.

Коментар

Хипер инфлация при долара никога не е имало
                          Защо се правиш на Сашовец.... ти да не работиш, печелиш и харчиш в $.
                          Хайде не ми казвай, че всичко ти е в $

Коментар

• Като заговорихме за кризи, поне последно доколкото си спомням общоприетата теза за тях беше, че се случват все по-често, защото парите се движат все по-бързо и волатилността се увеличила драсично. Ако погледнем кризите през годините ще установим точно това по данните. Сега да помислим аз си спомням предпоследната криза беше около 2000та, последната 2008 сега сме 2015 края... чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден..

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Много удобно!

Не ми прехвърляй топката! Пръв аз поисках. Когато ми говориш, че ми даваш разбивки по сектори, в мен се породи чувството, че ми говориш "на изуст"!
                              Така, че давай разбивката без да "клинчиш"!
                              Аз съм го подготвил моя - линка с пдф ми стои отворен, източника ми е горе долу най-сериозния който може да си представиш и да се намери без пари. Но в края на краищата ти говориш глупости - така че имай доблестта да си защитиш глупостите.

Коментар

Страхотна цена си хванал, дано курса на евро/долар да е била по-изгодно от колкото е сега.
                                Аз бях купил пред 2г някъде златце на борсова цена 1210$ за унция, а тогава тогава продажната цена на физическо злато беше 1866лв
                                Сега цената на борсовата цена е 1080$, а продажната цена на физическо злато е 2100.
                                Хайде доларджии смятайте сега кой е крив и кой е прав. Цената расте ли или пада...
                                Да си беше купил долари щеше да си много по-добре. Щеше да имаш много повече левове. Щеше да получаваш и лихва върху парите си. Освен това спреда при долара е под един процента а при физическото злато е между 5 и 15. Реално погледнато имаш огромна такса на изхода в зависимост от това какъв продукт ползваш. Въпреки че се хвалиш, че си хванал движението долар/евро не си спечелил нищо защото срива на златото и спреда при търговеца ти е изял цялата печалба. Освен това имаш проблеми с ликвиднстта. Тъй като то не е пари, трябва да търсиш на кого да го продадеш за да можеш да го ползваш. Освен това не е делимо. Примерно от стодоларова банкнота може да изхарчиш само 30 и да ти върнат ресто 70. При златото не е така. Няма как от 100 грама кюлче да продадеш само 25. Даваш нагледен пример за грешни инвестиционно решение и се хвалиш. Търговците на злато не ви разбирам изобщо. Все търсите някой баламурник да зарибите по форумите.

Коментар

Working...
                                X