IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    И.....слушайте малко повече dddd, без да хвърляте слюнки.
    Като сте толкова отворени я ми кажете колко е маржа на $, че нещо съм много прост и немога да го сметна! Тогава ми смятай за златото и да видим кой крив, кой прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Това са грандиозни глупости. От 1980 до 2000 година суровините са размазани. Само не ми казвай, че цели 20 години не е имало търсене, икономически растеж и устойчиво икономическо развитие. Историята сочи, че имаме спекулативно бягство към суровини по време на структурни кризи в американската икономика. Натрупват се камара от спекулативни инвестиции, които качват временно търсенето. Това води до покачване на производствените мощности. При закриването им се срива цената на суровините, което не води до повишаване на потреблението. После имаме поне едно десетилетие да се изчисти излишният производствен капацитет. Златото се движи в корелация с целият сектор на къмодитис. Защо според теб изведнъж ще изчезне 40 годишна корелация? Защо считаш, че има някакво равновесие в производственият капацитет в сектора. Както виждаш петрола, желязото, медта ... има свръхпредлагане.
      При петрола и много от суровините, отдавана имаше свръхпредлагане, но нямаше ценова война както в момента! Това е обяснението за него и част от суровините. Относно 20 годишният ръст, за който ми говориш, имахме въвеждането на редица нови мощности в експоатация и нови съоражения, който намаляваха разодите за добив!
      Сега обаче ситуацията не е 1:1! В момента цените намаляват, защото търсенето е ограничено, а то е такова, заради анемичният растеж.

Коментар

• Тук очаквам забавни коментари:

https://www.youtube.com/watch?v=dEwq...CE18F149F27AB5

Коментар

• И аз какво ти казах - че печалбите падат само заради енергията и материалите - че като ги махнеш тези два сектора и печалбите растят.

Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение.

Коментар

Как да не си рисков играч? Имаш злато от това повече риск на къде. През 1980 г. е било 850 долара за унция. Сега е 1080. Вкараш ли инфлацията и пропусната лихва е брутална загуба. Освен това златото има и волатилност в цента. Това също е риск. Вкараме ли и алтернативният разход човек да е бил в акции и става страшно. За този период S&P500 е поскъпнал 17 пъти а златото 17 процента в номинално изражение. В дългосрочен план няма по-рискова и губеща инвестиция от златото. Става само за спекула в подходящият момент. И като всеки силно спекулативен актив носи много рискове. Най-страшното е когато човек не ги осъзнава. Тогава е неспособен да вземе мерки да се защити от тях.
            А бе няма да се разправям повече с некомпетени съфорумци. Ти къде беше през 1980г? Роден ли си бил, ако да, то къде си бил в САЩ или тук? Можеше ли да си купиш свободно $ и как? Можеше ли да инвестираш в S&P?
            Осъзнай се малко къде живееш и тогава пиши. Стига само си писал "АКО", защото всички знаем какво прави то - цапа и мирише, като парите!
            Ще ми даваш примери за 1980, а защо не дадеш за 1998г? Или ти всичко си притежавал само $ и нищо друго.

Хайде отивай в Ню Йорк и ни остави тука нас "простолюдието"

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              Ти правиш ли разлика, между марж (себестойност-продажна цена) и спред (цена купува-продава)?
              Не, че ще забогатеете, щото при облъчени от златно лъчение мозъци е невъзможно, но поне ще си загубите парите доста по-бавно, отколкото го правите сега.
              а леле майко .... да не си и ти ученик в ТОХа като него ?!? Няккаъв си шушляк да ми плещи тука,че Рон Пол е бил лумпен, който не е прочел нито една негова книга ша ма извиняваш .... аре за Путин разбирам ама Рон Пол ......

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Ръстът или спад при суровините е в ясна корелация с икономическият растеж, когато не говорим за спекулации обаче! В момента имаме спад при суровините, защото имаме намаление на търсенто, нищо, че ти обявяват ръстове на БВП.
                Икономическта логика ясно показва, че без инфлация и търсене при суровините, не може да има реално и устойчиво икономическо развитие!
                Това са грандиозни глупости. От 1980 до 2000 година суровините са размазани. Само не ми казвай, че цели 20 години не е имало търсене, икономически растеж и устойчиво икономическо развитие. Историята сочи, че имаме спекулативно бягство към суровини по време на структурни кризи в американската икономика. Натрупват се камара от спекулативни инвестиции, които качват временно търсенето. Това води до покачване на производствените мощности. При закриването им се срива цената на суровините, което не води до повишаване на потреблението. После имаме поне едно десетилетие да се изчисти излишният производствен капацитет. Златото се движи в корелация с целият сектор на къмодитис. Защо според теб изведнъж ще изчезне 40 годишна корелация? Защо считаш, че има някакво равновесие в производственият капацитет в сектора. Както виждаш петрола, желязото, медта ... има свръхпредлагане.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Смешник - в СП са 500 компании в САЩ се търгуват няколко хиляди - ти измъкваш няколко на брой и айде всичко значи пада

Ето ти линка за общото състояние

http://www.factset.com/websitefiles/...nsight_11.6.15

he blended earnings growth rate for the S&P 500 (e
                  x-Energy) for Q3 2015 is 4.5%.

Сега ако кажеш че фактсет не стават за нищо и освен да ти кажа да ходиш да пасеш овце не знам какво друго
                  Щом държиш на цитатите от твоето PDFче

The blended (combines actual results for companies that have reported and estimated results for
                  companies yet to report) earnings decline for the S&P 500 for Q3 2015 is -2.2%. For companies that
                  generate more than 50% of sales inside the U.S., the blended earnings growth rate is 4.8%. For
                  companies that generate less than 50% of sales inside the U.S., the blended earnings decline is -10.6%.
                  The blended sales decline for the S&P 500 for Q3 2015 is -3.7%. For companies that generate more than
                  50% of sales inside the U.S., the blended sales growth rate is 1.0%. For companies that generate less
                  than 50% of sales inside the U.S., the estimated sales decline is -12.5%.

Не вади цифрите от контекста! На края на годината ще се видят реалните резултати. Пак ти казвам да бъдеш по-скормен и да нямаш претенцията да поучаваш другите!

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                    Само ще отбележа, че съм правил много независими изследвания в различни области за инвестиции. Къде е този марж НАД 20% ти добре ли си? При златото никога не е бил повече от 10%. Предпочитам 10% да съм назад от колкото 99%, както бе за много хора през 1998г.
                    Относно последният ти въпрос, ще ти отговоря, че да добиваш злато не е като да добиваш шистово олио - не се иска само копане. Най-малко разликата е късмета при добиване на злато, а при нефта не е така, там където го има, го има много и не е като златото - тука има тука няма.
                    Ти правиш ли разлика, между марж (себестойност-продажна цена) и спред (цена купува-продава)?
                    Не, че ще забогатеете, щото при облъчени от златно лъчение мозъци е невъзможно, но поне ще си загубите парите доста по-бавно, отколкото го правите сега.

Коментар

Говоря за стоките като цяло. Виж петгодишна графика на блумбърг къмодитис индекс.
                      http://www.bloomberg.com/markets/commodities
                      Виж сега, аз работя, печеля и харча осново тук в БГ и 100% в Европа, така че $ не ме интересува кое как се движи и колко % златото е паднало в $.
                      Направи си труда да видиш колко е паднало в Евро/Лева и тогава се върни обратно тук на "масата".
                      За да ти помогна, а и да ти дам нови провокиращи те аргументи, бих добавил. че златото е било с максимална стойност от около 1380 Евро, сега е около 1000 Евро или това е спад с около 30% разлика.
                      Една бърза сметка в $, показва 1900$ максимум при текущи нива от 1080$ или това е спад на цената спрямо $ в 45%.
                      Няма да давам примери за минималната цена на златото от преди 10г. до днес, че ще трябва да давам примери и с напечатаната хартия за този период.
                      Хайде сега сам си отговори на въпроса къде е балона - в златото, еврото или в $.

Коментар

• "Когато проявите на тревожност станат много интензивни или много чести, се наблюдава разстройване на психичното равновесие. Това се съпътства от чувство за невъзможност да се контролират усещанията и поведението. Тогава може да се появят симулативна зависимост (понякога съпътствана от употреба на алкохол или наркотични вещества), много чести симулативни безпокойства за най-различни неща (здраве, финанси, взаимоотношения с околните и т.н) или други компенсаторни прояви."

Коментар

Michaelis от едно до петнадесет, изглеждаш изключително нервен. Финансовите пазари не са място за хора които не могат да контролират емоциите си. Това води до загуба на пари а тя още повече кара хората да губят контрол и разум. Мислил ли си да се преквалифицираш?
                          Нека се върнем и на дребните закачки. Предполагам намекваш, че още съм ученик. Признавам си, че непрекъснато гледам да науча нещичко в този живот. Въпреки всичко мога да спомена, че пиша във форума от десет години. Ще излезе че, съм почнал да пиша още в първи клас. Явно много бързо съм се развивал. Успокой малко топката. Спри огледай се и преосмисли нещата.
                          миии не не мисля, даже с твойта логика ти го препоръчвам на теб !!! аз там и при най-големите ми загуби съм спокоен като водата, но такива идиоти като теб ученици не моа ги траем честно и още не си дръпнал на училище ?!? Мисля, че тая страница тряя да я напраат за хора с 18+ ....

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                            Относно последният ти въпрос, ще ти отговоря, че да добиваш злато не е като да добиваш шистово олио - не се иска само копане. Най-малко разликата е късмета при добиване на злато, а при нефта не е така, там където го има, го има много и не е като златото - тука има тука няма.
                            Преди години ForexMastera, ми твърдеше, че петрола само щял да расте защото американците можели да напечата долари, но не и петрол. Всички аргументи срещу тази безумна глупост се разбиваха в стена от арогантност. Сега пак ми скачате със същата глупост за себестойността на хартиените банкноти. Че по тази логика да сменим банкнотите с чушкии или домати защото там себестойността била по-висока. Тотална неграмотност сред златните фенове.

Коментар

Да си беше купил долари щеше да си много по-добре. Щеше да имаш много повече левове. .
                              Aбсолютно.
                              Едно от най добрите ми решения бе преди 2 години когато от изцяло на бфб кеширах немалко и се прехвърлих почти 2/3 на нисе в $.
                              Не съм особено доволен от представянето си, направих и някои грешки ( човек се учи докато е жив) и перформънса ми все още изостава с 3-4% от спайчо като бенчмарк, ала като левчета парите ми са на прага на 40% профит кота.

Естествено не съм имал кристално кълбо тогава да предвидя че $ толкова ще рали...просто го направих за валутна диверсификация, а и главно защото ликвидността на бфб ме нервеше яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                                Смешник, ще ти дам, но се вижда, че си пълен въздухар, който говори само на изуст и тука ми се правиш на много умен, само с общи приказки! Златото щяло това щяло онова, можело да е 200 долара можело 300. Какво сънува тая вечер, имаме ли нова прогноза а?

Wells Fargo Lending Margin Falls Below 3% as Profit Declines

http://www.bloomberg.com/news/articl...rtgage-lending

L-3 Communications Profit Falls as Sales Decline at All Segments

http://www.wsj.com/articles/l-3-comm...nts-1430398443

U.S. Companies Warn of Slowing Economy

http://www.wsj.com/articles/u-s-comp...omy-1445818298

п.п.
                                Бях чел някъде и обобщен анализ, наистина по сектори, но сега не мога да го намеря ЦЯЛОСТЕН! Представената информация и източника са красноречиви обаче!
                                И тоя тръгнал вчера да поучава другите къде да инвестираме, моля ти се! Ходи търси някакви "риби" дето да им обясняваш колко си велик и разбиращ!
                                Смешник - в СП са 500 компании в САЩ се търгуват няколко хиляди - ти измъкваш няколко на брой и айде всичко значи пада

Ето ти линка за общото състояние

http://www.factset.com/websitefiles/...nsight_11.6.15

he blended earnings growth rate for the S&P 500 (e
                                x-Energy) for Q3 2015 is 4.5%.

Сега ако кажеш че фактсет не стават за нищо и освен да ти кажа да ходиш да пасеш овце не знам какво друго

Коментар

Working...
                                X