IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Да ти верваме на тебе! И на прогнозния ти анализ, който даде, а не на Business Insider!

http://www.businessinsider.com/barcl...ession-2015-10
    Това което си го дал е профит маржин - не печалба. Ти знаеш ли изобщо какво означава профит маржин

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      4,5% растеж на печалбите като махнеш енергията

Всичко друго са твои мокри сънища за апокалипсис.
      Да ти верваме на тебе! И на прогнозния ти анализ, който даде, а не на Business Insider!

http://www.businessinsider.com/barcl...ession-2015-10

Коментар

Ми за мен е различно, за теб не е! Аз съм ОК с това. Нямам против различните тези. Имам против единствено за "поучаванията"! И менторството!

Ако някой дойде и каже. Вижте какво пичове, аз смятам това и това, всичко си е ОК!
        Ако някой обаче каже. Вие сте "глупаци" не виждате очевидната истина!
        Ми се струва несериозно!
        Е ти говориш глупости които просто не са верни. И когато човек поиска да си докажеш глупости ти не можеш а почваш да плямпаш други глупости.

Как искаш да си общува с тебе човек, все едно че си петгодишен лапишор, който не разбира какво точно говори, но трябва да се държим снизходително към него защото е още дете и му е простено ли Ми ходи пиши във форумите на бейби ТВ да кажем

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Не смяташ ли, че продажбата на стоки с над 20 процента надценка е доста висок марж и подлежи на корекция?

Явно никога не си търгувал. Маржа на повечето стоки е ориентировъчно 50-150 % на директен вносител. Дистрибуторите работят 5-500% в зависимост от това за какъв тип стока става въпрос, колко е голямо предлагането и търсенето на каква позиция на съответния пазар се намират. От време на време се появява някой идиот, който се опитва да дъмпингова пазара като пуска стоки през 10-20% печалба, но след краткосрочен подем набързо фалирва защото минимума за да се развиваш е 50%. Така че първо продайте по един тир прицеп през живота си после изказвайте мнение за търговия.

Коментар

ТОЗИ ПЪТ Е РАЗЛИЧНО!!!!! Най-страшното изречение.
            Ми за мен е различно, за теб не е! Аз съм ОК с това. Нямам против различните тези. Имам против единствено за "поучаванията"! И менторството!

Ако някой дойде и каже. Вижте какво пичове, аз смятам това и това, всичко си е ОК!
            Ако някой обаче каже. Вие сте "глупаци" не виждате очевидната истина!
            Ми се струва несериозно!

Коментар

Смешко, въпроса е, че не е само в енергийния сектор и при материалите. В много сектори е!

Ето ти и нещо и от вчера!

http://www.investor.bg/stil/348/a/ka...-macys-205917/

Тепърва ще видим явлението в потребителския сектор!
              4,5% растеж на печалбите като махнеш енергията

Всичко друго са твои мокри сънища за апокалипсис.

Коментар

Аз се опитвам да им кажа същото но не разбират. То и златодобивните компании като типичен представител на суровините също са с падащи печалби. Ще мине малко време по-дребните представители на засегнатите сектори ще изпаднат от индекса и всичко ще се оправи. Освен че си нямат хабер от пари и парично предлагане не разбират и механизма на цикличността. Човек няма на какво да стъпи за да направи нормален разговор.
                Ало 20йската не се прай на Лили Иванова, че си страшшшшно умен и мноооо знаеш и че долара е светая светих, казах вече и го повтарям за тъпаци като теб, защото самите АМЕРИКАНЦИ казват ,че САЩа са Гърция на стероиди и съветници и икономисти казват, че ДЪЛГА на Сашови е WORSE THAN YOU THINK никой не знае какво ше стане
                и не ми философствай какво е ПАРИ тъй като самия ТИ не знаш какво е ПАРИ !!!

Коментар

И аз какво ти казах - че печалбите падат само заради енергията и материалите - че като ги махнеш тези два сектора и печалбите растят.

Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добър Да смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение.
                  Смешко, въпроса е, че не е само в енергийния сектор и при материалите. В много сектори е!

Ето ти и нещо и от вчера!

http://www.investor.bg/stil/348/a/ka...-macys-205917/

Тепърва ще видим явлението в потребителския сектор!

Коментар

Аз се опитвам да им кажа същото но не разбират. То и златодобивните компании като типичен представител на суровините също са с падащи печалби. Ще мине малко време по-дребните представители на засегнатите сектори ще изпаднат от индекса и всичко ще се оправи. Освен че си нямат хабер от пари и парично предлагане не разбират и механизма на цикличността. Човек няма на какво да стъпи за да направи нормален разговор.
                    Нали си гледал "Властелина на пръстените"?
                    КОЙ, кога и как успя да отклони Амгъл от "майпрешъс"?
                    Само огнената бездна е изходът за някои

Коментар

Сорос, кеймтрейлс, ХАРП, световен апокалипсис, илюминати и рептилии - все разбираеми общи теми за разговор със златни бубобелчки

Коментар

Сега обаче ситуацията не е 1:1!
                        ТОЗИ ПЪТ Е РАЗЛИЧНО!!!!! Най-страшното изречение.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Като заговорихме за кризи, поне последно доколкото си спомням общоприетата теза за тях беше, че се случват все по-често, защото парите се движат все по-бързо и волатилността се увеличила драсично. Ако погледнем кризите през годините ще установим точно това по данните. Сега да помислим аз си спомням предпоследната криза беше около 2000та, последната 2008 сега сме 2015 края... чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден..
                          Относно честотата на кризите- те се случват все по-често докато общоприетета теза стане, че ще се случват все по-често, след това "изненадващо" започват да се случват по-рядко
                          "чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден"- това е валидно само в случай, че усещането за сигурност нараства всеки ден, а ситуацията съвсем не е такава..

Коментар

• Кой обичаше, да казва "привет балонери" !?
                            (Мисля че не беше небезизвестния Пепи)
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И аз какво ти казах - че печалбите падат само заради енергията и материалите - че като ги махнеш тези два сектора и печалбите растят.

Коментар

При петрола и много от суровините, отдавана имаше свръхпредлагане, но нямаше ценова война както в момента! Това е обяснението за него и част от суровините. Относно 20 годишният ръст, за който ми говориш, имахме въвеждането на редица нови мощности в експоатация и нови съоражения, който намаляваха разодите за добив!
                                Сега обаче ситуацията не е 1:1! В момента цените намаляват, защото търсенето е ограничено, а то е такова, заради анемичният растеж.
                                мда само, че на ученика не му стига пипето и на болшинството ала Нерановесния да разбере кой бъзика цените и кой е манипулатора, а взима всичко за чиста монета ....
                                И аз ако стоя на Волстрийт и цъкам на копчетата и ФЕДа е мой и на мене ше ми верват и цените ше ги слагам такива каквито си пожелая ....
                                след вчерашното изказване на Равния, че Сашовските ДЦК били 100% сигурно щото щели да ти напечатат 99.999999999% долари и да ти ги върнат..... ми убу с такова изказване за държава с 60 трилиона ..... и е "сигурно" а американците самите каат, че са Гърция на стероиди НО тука в Инвесторо dddd дурака и равния знаят повечко от самите американци
                                Last edited by michaelis15; 13.11.2015, 12:45.

Коментар

Working...
                                X