Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение4,5% растеж на печалбите като махнеш енергията
Всичко друго са твои мокри сънища за апокалипсис.
http://www.businessinsider.com/barcl...ession-2015-10
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМи за мен е различно, за теб не е! Аз съм ОК с това. Нямам против различните тези. Имам против единствено за "поучаванията"! И менторството!
Ако някой дойде и каже. Вижте какво пичове, аз смятам това и това, всичко си е ОК!
Ако някой обаче каже. Вие сте "глупаци" не виждате очевидната истина!
Ми се струва несериозно!
Как искаш да си общува с тебе човек, все едно че си петгодишен лапишор, който не разбира какво точно говори, но трябва да се държим снизходително към него защото е още дете и му е простено лиМи ходи пиши във форумите на бейби ТВ да кажем
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе смяташ ли, че продажбата на стоки с над 20 процента надценка е доста висок марж и подлежи на корекция?
Явно никога не си търгувал. Маржа на повечето стоки е ориентировъчно 50-150 % на директен вносител. Дистрибуторите работят 5-500% в зависимост от това за какъв тип стока става въпрос, колко е голямо предлагането и търсенето на каква позиция на съответния пазар се намират.От време на време се появява някой идиот, който се опитва да дъмпингова пазара като пуска стоки през 10-20% печалба, но след краткосрочен подем набързо фалирва защото минимума за да се развиваш е 50%. Така че първо продайте по един тир прицеп през живота си после изказвайте мнение за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТОЗИ ПЪТ Е РАЗЛИЧНО!!!!! Най-страшното изречение.
Ако някой дойде и каже. Вижте какво пичове, аз смятам това и това, всичко си е ОК!
Ако някой обаче каже. Вие сте "глупаци" не виждате очевидната истина!
Ми се струва несериозно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСмешко, въпроса е, че не е само в енергийния сектор и при материалите. В много сектори е!
Ето ти и нещо и от вчера!
http://www.investor.bg/stil/348/a/ka...-macys-205917/
Тепърва ще видим явлението в потребителския сектор!
Всичко друго са твои мокри сънища за апокалипсис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз се опитвам да им кажа същото но не разбират. То и златодобивните компании като типичен представител на суровините също са с падащи печалби. Ще мине малко време по-дребните представители на засегнатите сектори ще изпаднат от индекса и всичко ще се оправи. Освен че си нямат хабер от пари и парично предлагане не разбират и механизма на цикличността. Човек няма на какво да стъпи за да направи нормален разговор.
и не ми философствай какво е ПАРИ тъй като самия ТИ не знаш какво е ПАРИ !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ аз какво ти казах - че печалбите падат само заради енергията и материалите - че като ги махнеш тези два сектора и печалбите растят.
Да виждаш някъде да бъркам - не виждам защо трябва да съм скромен след като съм много по-добърДа смятах че поне се доближавате до нивото ми да проявявам скромност, ама като ви гледам колко сте зле всякаква скромност от моя страна бих я приемал като самоунижение.
Ето ти и нещо и от вчера!
http://www.investor.bg/stil/348/a/ka...-macys-205917/
Тепърва ще видим явлението в потребителския сектор!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз се опитвам да им кажа същото но не разбират. То и златодобивните компании като типичен представител на суровините също са с падащи печалби. Ще мине малко време по-дребните представители на засегнатите сектори ще изпаднат от индекса и всичко ще се оправи. Освен че си нямат хабер от пари и парично предлагане не разбират и механизма на цикличността. Човек няма на какво да стъпи за да направи нормален разговор.
КОЙ, кога и как успя да отклони Амгъл от "майпрешъс"?
Само огнената бездна е изходът за някои
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСега обаче ситуацията не е 1:1!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеКато заговорихме за кризи, поне последно доколкото си спомням общоприетата теза за тях беше, че се случват все по-често, защото парите се движат все по-бързо и волатилността се увеличила драсично. Ако погледнем кризите през годините ще установим точно това по данните. Сега да помислим аз си спомням предпоследната криза беше около 2000та, последната 2008 сега сме 2015 края... чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден..
"чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден"- това е валидно само в случай, че усещането за сигурност нараства всеки ден, а ситуацията съвсем не е такава..
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ аз какво ти казах - че печалбите падат само заради енергията и материалите - че като ги махнеш тези два сектора и печалбите растят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПри петрола и много от суровините, отдавана имаше свръхпредлагане, но нямаше ценова война както в момента! Това е обяснението за него и част от суровините. Относно 20 годишният ръст, за който ми говориш, имахме въвеждането на редица нови мощности в експоатация и нови съоражения, който намаляваха разодите за добив!
Сега обаче ситуацията не е 1:1! В момента цените намаляват, защото търсенето е ограничено, а то е такова, заради анемичният растеж.
И аз ако стоя на Волстрийт и цъкам на копчетата и ФЕДа е мой и на мене ше ми верват и цените ше ги слагам такива каквито си пожелая ....
след вчерашното изказване на Равния, че Сашовските ДЦК били 100% сигурно щото щели да ти напечатат 99.999999999% долари и да ти ги върнат..... ми убу с такова изказване за държава с 60 трилиона ..... и е "сигурно" а американците самите каат, че са Гърция на стероиди НО тука в Инвесторо dddd дурака и равния знаят повечко от самите американциLast edited by michaelis15; 13.11.2015, 12:45.
Коментар
Коментар