IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Ако знаеш само колко кинти чакат този краш с надеждата да се наместят в подбраните активи ....много злато тр. да се синтезира и чисто виртуално ако може.
    Мислил ли си защо е така осезаемо нарушено съотношението сребро/злато. Както знаем в земните недра са в определено съотношение, но уви цената на златото доста над сегашния пазар!? Да не би някой технолог да го прави от живак това сребро, че такъв дъмпинг в съотношението!? Май традициите не са са това което бяха, освен че и совите не са това което са, златото пък едва ли ще се дореди до вниманието на масите ако е с бомбастични цени.
    С тези поевтиняващи суровини, с тази липса на кеш в дребни играчи определящи потреблението на икономиките,,, как да расте над нормалното !? Ами така наречените планини от кеш са прибрани в големите корпорации, банки и т.н. и много малко изтича сред масите, заради чиито нужди се "печата".
    Дори "печата" изобщо не е думата, може би 90% са електронни пари, ненапечатани на практика като банкноти а златодържачите ги отчитат вече в потреблението !??? "Напечатаното" е Складиран електронен кеш замразен по банките за да им оправи балансите, в хартии под форма на облигации и т.н. За това колко отива в малко на брой богати спекуланти е безсмислено и да се прави аритметика. Да не говорим, че някои от тях са в минуси от голда, дори и Сорос се окека на златото, а кой ще го играе на бомбастик цени, на какви маржове съответно и от какъв зор, ако хората едва свързват двата края. Че то е по-вероятно при мега-краш да се отиде на натурална размяна (ябълки за круши, мед за масло и т.н.) отколкото да се върнем в пещерната ера на златото. Ресурс с намаляващи пазарни функции, с извадени от обращение кинти в него, който процес подпомага липсата на инфлация - страхът от която е причина и да се купува . Спекула, съизмерима с маржа, при незнайно големи тайминги, губене на време. По-добре е да се инвестира в добива му, което пак се съизмерва с кешови знаци )) Добиват го, за да го превръщат в кеш - самО-по себе си - показателно
    Освен, че в златото ще се скрие голяма част от кеша, поне ще се опита. Златото си е и суровина. При цени на производство и добив от по 940 долара, не виждам как ще иде на 500. Ако имаме фалити на минодобивни компании, то тогава ще имаме краткотраен шип на долу, а дефицита след това ще възстанови цените.

Никой не смята, че ще се връща златния стандарт! Скокът на златото няма общо с него. Много скоро ще дойде деня, в който гърците и италианците, ще се събудят с различна от евро валута в банките!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Говоря за сериозната корекция и навлизане в рецисионна вълна. Златото първоначално е възможно дори да падне! Не прсото да не се изтреля, но в крайна сметка...
      Златото ще отскочи при сериозна корекция, не при тоя мижав спад, който беше ясно на всички по-сериозни участници на пазара, че Китайците ще закрепят положението. Говоря за спад тръгващ от ЕС или САЩ.
      Другият вариант е повишена инфлация, но аз мисля, че спада на фондовия ще е първи!
      Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      ...
      Аз съм казал, че златото ще получи ръст при прекършване на фондовия! ...
      Ако знаеш само колко кинти чакат този краш с надеждата да се наместят в подбраните активи ....много злато тр. да се синтезира и чисто виртуално ако може.
      Мислил ли си защо е така осезаемо нарушено съотношението сребро/злато. Както знаем в земните недра са в определено съотношение, но уви цената на златото доста над сегашния пазар!? Да не би някой технолог да го прави от живак това сребро, че такъв дъмпинг в съотношението!? Май традициите не са са това което бяха, освен че и совите не са това което са, златото пък едва ли ще се дореди до вниманието на масите ако е с бомбастични цени.
      С тези поевтиняващи суровини, с тази липса на кеш в дребни играчи определящи потреблението на икономиките,,, как да расте над нормалното !? Ами така наречените планини от кеш са прибрани в големите корпорации, банки и т.н. и много малко изтича сред масите, заради чиито нужди се "печата".
      Дори "печата" изобщо не е думата, може би 90% са електронни пари, ненапечатани на практика като банкноти а златодържачите ги отчитат вече в потреблението !??? "Напечатаното" е Складиран електронен кеш замразен по банките за да им оправи балансите, в хартии под форма на облигации и т.н. За това колко отива в малко на брой богати спекуланти е безсмислено и да се прави аритметика. Да не говорим, че някои от тях са в минуси от голда, дори и Сорос се окека на златото, а кой ще го играе на бомбастик цени, на какви маржове съответно и от какъв зор, ако хората едва свързват двата края. Че то е по-вероятно при мега-краш да се отиде на натурална размяна (ябълки за круши, мед за масло и т.н.) отколкото да се върнем в пещерната ера на златото. Ресурс с намаляващи пазарни функции, с извадени от обращение кинти в него, който процес подпомага липсата на инфлация - страхът от която е причина и да се купува . Спекула, съизмерима с маржа, при незнайно големи тайминги, губене на време. По-добре е да се инвестира в добива му, което пак се съизмерва с кешови знаци )) Добиват го, за да го превръщат в кеш - самО-по себе си - показателно
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        От 18,08 до 24,08 СП 500 падна почти 15%. За същия период златото поскъпна с главозамайващите 50 долара Какво точно прекършване на пазара очакваш че златото да порастне да кажем дори с 200 долара
        Говоря за сериозната корекция и навлизане в рецисионна вълна. Златото първоначално е възможно дори да падне! Не прсото да не се изтреля, но в крайна сметка...
        Златото ще отскочи при сериозна корекция, не при тоя мижав спад, който беше ясно на всички по-сериозни участници на пазара, че Китайците ще закрепят положението. Говоря за спад тръгващ от ЕС или САЩ.
        Другият вариант е повишена инфлация, но аз мисля, че спада на фондовия ще е първи!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Те обичат да го изчисляват в евро, а там странно как за този период имаме отрицателно поскъпване
          Изчисляват го така както им изнася за подържане на манията

Коментар

От 18,08 до 24,08 СП 500 падна почти 15%. За същия период златото поскъпна с главозамайващите 50 долара Какво точно прекършване на пазара очакваш че златото да порастне да кажем дори с 200 долара
            Те обичат да го изчисляват в евро, а там странно как за този период имаме отрицателно поскъпване

Коментар

Отново плямпосване и пак плямпосване!
              Аз съм казал, че златото ще получи ръст при прекършване на фондовия! Това му е първата стъпка. Казал съм го 100 пъти! Както виждаш прекършване няма. Съответно и скок при златото!

Коментар

Моите лични очаквания са че към края на 2016 златото ще е някъде към 850. Към края на 2017 под 600 и след три четири години ще е около 400. Може и доста под това разбира се - но да не бъдем алчни
                Да си дам пак прогнозата за златото

Коментар

• Господа, чакам да коментирате проф. Краси Петров.

https://www.youtube.com/watch?v=dEwq...CE18F149F27AB5

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Eee, туканка много я подкарахте на лични нападки, успокойте топката малко де...

Та, да обобщим. За равния злото отива къде 300$, а за феновете му сме на дъно.
                    Казват че истината обикновено е някъде по средата. Значи отиваме на 700$.

Както падна 50% напоследък aisc, така и още 20-30% нищо не му пречи да падне - така че числото си е резонно отвсякъде.
                    Таман ще си дойде на място и голд ойл рейшото.
                    Не мисля че поне идната година олиото ще хукне доста над 50, все пак да не забравяме че и Иран идва онлайн....

Мислим де още едни 50% минимум без проблем можем да направим от късо злато
                    Успех в правнето на кинти, тогава!

Коментар

• Eee, туканка много я подкарахте на лични нападки, успокойте топката малко де...

Та, да обобщим. За равния злото отива къде 300$, а за феновете му сме на дъно.
                      Казват че истината обикновено е някъде по средата. Значи отиваме на 700$.

Както падна 50% напоследък aisc, така и още 20-30% нищо не му пречи да падне - така че числото си е резонно отвсякъде.
                      Таман ще си дойде на място и голд ойл рейшото.
                      Не мисля че поне идната година олиото ще хукне доста над 50, все пак да не забравяме че и Иран идва онлайн....

Мислим де още едни 50% минимум без проблем можем да направим от късо злато

Коментар

Е моите прогнози за златото също толкова добри колкото на всеки друг и като гледам златото поне се движи в посока на моите прогнози, за разлика от вашите прогнози от които златото постоянно се отдалечава
                        Отново плямпосване и пак плямпосване!
                        Аз съм казал, че златото ще получи ръст при прекършване на фондовия! Това му е първата стъпка. Казал съм го 100 пъти! Както виждаш прекършване няма. Съответно и скок при златото!

Коментар

Кой го казва само! Човека който дава прогнози за злато 200-300-500 долара ей така както му дойде.
                          Глупостите ги плямпаш ти! Аз няма как да съм снисходителен към простотиите ти!
                          Е моите прогнози за златото също толкова добри колкото на всеки друг и като гледам златото поне се движи в посока на моите прогнози, за разлика от вашите прогнози от които златото постоянно се отдалечава

Коментар

Това което си го дал е профит маржин - не печалба. Ти знаеш ли изобщо какво означава профит маржин
                            Свиването на профит марджина, води след себе си и до свиване на печалбата в 90% от случаите. Преструктурирането в компаниите се случва в едва при 10-15% в степен, която да покрие свиването при марджина на профита!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              ТОЗИ ПЪТ Е РАЗЛИЧНО!!!!! Най-страшното изречение.
                              +
                              И не само страшно, но за някои и полезно. На него разчитат старите изпечени спекуланти, да се "върнат в играта" и да си "оправят головата разлика", както съм чувало да се говори )
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Е ти говориш глупости които просто не са верни. И когато човек поиска да си докажеш глупости ти не можеш а почваш да плямпаш други глупости.

Как искаш да си общува с тебе човек, все едно че си петгодишен лапишор, който не разбира какво точно говори, но трябва да се държим снизходително към него защото е още дете и му е простено ли Ми ходи пиши във форумите на бейби ТВ да кажем
                                Кой го казва само! Човека който дава прогнози за злато 200-300-500 долара ей така както му дойде.
                                Глупостите ги плямпаш ти! Аз няма как да съм снисходителен към простотиите ти!

Коментар

Working...
                                X