IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
    еми нали знаеш, че тея където си го вадят и слагат на масата май най-накрая излиза, че им е най-малък .... възможностите се виждат веднага на мене ми трябват само няколко реда да преценя кой колко може
    На мен ми е ясна българската черта, че всеки е от тарикат нагоре, а останалите са балъци и всеки жъне с шепи печалби, а другите нье ....

P.S. аз може би съм единствения, който обявява,че има загуби рядко съм виждал такива хора тук във форума, а на борсата без загуби ..... това го може само равновесния ..... даже и в момента имам загуба !!!
    Аз да съм казал,че имам печалби. От вчера съм губещ и изтрих месечна печалба. Пожелавам ти да трупаш и ти и всички ние.

А може и да излиза малък,но пък може да влиза на правилните места и то на хубавки а не на обикновени

Коментар

• ..
      Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Относно честотата на кризите- те се случват все по-често докато общоприетета теза стане, че ще се случват все по-често, след това "изненадващо" започват да се случват по-рядко
      "чисто статистически вероятността за криза си нараства със всеки изминал ден"- това е валидно само в случай, че усещането за сигурност нараства всеки ден, а ситуацията съвсем не е такава..
      Greenspan explains how The Fed was, in fact, the main driver of the P/E multiple expansion in stocks.
      - "When real interest rates start to move up, that's when the crisis could hit."
      - "Monetary policy is not responsible for economic weakness - it's a fiscal issue."
      Last edited by pepe1234; 13.11.2015, 15:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
        Нито си ми на нивото нито на възможностите,че да ме коментираш. Ходи си спами в темите с оня избягалият от лудницата архитект и си гледай бобмбичките и нивата, белким направиш малко стотинки за кафе и водичка. То кво мога да очаквам от един атакист .....
        еми нали знаеш, че тея където си го вадят и слагат на масата май най-накрая излиза, че им е най-малък .... възможностите се виждат веднага на мене ми трябват само няколко реда да преценя кой колко може
        На мен ми е ясна българската черта, че всеки е от тарикат нагоре, а останалите са балъци и всеки жъне с шепи печалби, а другите нье ....

P.S. аз може би съм единствения, който обявява,че има загуби рядко съм виждал такива хора тук във форума, а на борсата без загуби ..... това го може само равновесния ..... даже и в момента имам загуба !!!
        Last edited by michaelis15; 13.11.2015, 15:18.

Коментар

ау майко поредния градински маркуч, стоп благодаря ви и поръчай две неутрални води в почивката .....
          Нито си ми на нивото нито на възможностите,че да ме коментираш. Ходи си спами в темите с оня избягалият от лудницата архитект и си гледай бобмбичките и нивата, белким направиш малко стотинки за кафе и водичка. То кво мога да очаквам от един атакист .....

Коментар

и къде ги гледаш тея раоти ти в Кристалното кълбо ли ко май нещо го удряш на дървена философия ми се струа кат твоя ортак ddddddd ученичката
            Е не - просто на пазара на акции основните участници имат разум в главата си и знаят какво правят. Когато имаш форуърд EPS оценка на 126,88 долара - това за целия индекс и имаш ниво на индекса в момента от 2040 това означава че имаш форуърд ПЕ от 16,07. При 30% спад на СП 500 това означава че ще падне до 1428 пункта или ще се търгува на ПЕ от 11,25. Което трябва да признаеш е доста слабо вероятно - подобно ниско ПЕ не е достигано от 30 години. И последнния път когато се е случвало бе през период на дългогодишна стагфлация. За което отново към момента няма почти никакъв шанс да стане.

Коментар

Живея където си искам, сметка ли ми държиш. Гледай го ако желаеш и в рубли или в паунди това си е твоя работа. Гледам го в долари. Ти кое гледаш EUR/USD или USD/EUR
              ау майко поредния градински маркуч, стоп благодаря ви и поръчай две неутрални води в почивката .....

Коментар

ти в коя държава живееш само информативно ?!? Защото аз мога да го гледам иначе, че е било на 1300 евро и сега е 1000 евро т.е. пак двойка в левове еее иии
                Живея където си искам, сметка ли ми държиш. Гледай го ако желаеш и в рубли или в паунди това си е твоя работа. Гледам го в долари. Ти кое гледаш EUR/USD или USD/EUR

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  15% е сериозна корекция. 20% е вече мечи пазар в САЩ е доста слабо вероятно СП да падне с да кажем 30% без война или значителна икономическа рецесия. Вероятността за дори 30% спад на СП 500 не изглежда никак висока към момента.
                  и къде ги гледаш тея раоти ти в Кристалното кълбо ли ко май нещо го удряш на дървена философия ми се струа кат твоя ортак ddddddd ученичката

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Говоря за сериозната корекция и навлизане в рецисионна вълна. Златото първоначално е възможно дори да падне! Не прсото да не се изтреля, но в крайна сметка...
                    Златото ще отскочи при сериозна корекция, не при тоя мижав спад, който беше ясно на всички по-сериозни участници на пазара, че Китайците ще закрепят положението. Говоря за спад тръгващ от ЕС или САЩ.
                    Другият вариант е повишена инфлация, но аз мисля, че спада на фондовия ще е първи!
                    15% е сериозна корекция. 20% е вече мечи пазар в САЩ е доста слабо вероятно СП да падне с да кажем 30% без война или значителна икономическа рецесия. Вероятността за дори 30% спад на СП 500 не изглежда никак висока към момента.

Коментар

Златото ще отиде там където го искат господарите му. До преди няколко години помним как всичко се определяше в един офис. Явно решиха че могат да трупат много пари от него и го пуснаха свободно. Купиха от 500 долара близо и го продадоха на 1700-1800-900. След това ни уверяваха как ще достигне до 5000 и балъците накупиха включително и аз но бързо се усетих и продадох на малка загуба. Сега отново може би от 800 или 900 ще започнат да купуват отново големите шефове. Всичко е игра за обиране за балъците. Аз лично видя ли индикация за поскъпване и ако разни знайни и незнайни икономисти почнат да ме убеждават как златото ще пада купувам без да се замисля. Същото ще стане и с петрола. скоро ще го видим отново към 100 долара
                      ти в коя държава живееш само информативно ?!? Защото аз мога да го гледам иначе, че е било на 1300 евро и сега е 1000 евро т.е. пак двойка в левове еее иии

Коментар

• Златото ще отиде там където го искат господарите му. До преди няколко години помним как всичко се определяше в един офис. Явно решиха че могат да трупат много пари от него и го пуснаха свободно. Купиха от 500 долара близо и го продадоха на 1700-1800-900. След това ни уверяваха как ще достигне до 5000 и балъците накупиха включително и аз но бързо се усетих и продадох на малка загуба. Сега отново може би от 800 или 900 ще започнат да купуват отново големите шефове. Всичко е игра за обиране за балъците. Аз лично видя ли индикация за поскъпване и ако разни знайни и незнайни икономисти почнат да ме убеждават как златото ще пада купувам без да се замисля. Същото ще стане и с петрола. скоро ще го видим отново към 100 долара

Коментар

Освен, че в златото ще се скрие голяма част от кеша, поне ще се опита. Златото си е и суровина. При цени на производство и добив от по 940 долара, не виждам как ще иде на 500. Ако имаме фалити на минодобивни компании, то тогава ще имаме краткотраен шип на долу, а дефицита след това ще възстанови цените.

Никой не смята, че ще се връща златния стандарт! Скокът на златото няма общо с него. Много скоро ще дойде деня, в който гърците и италианците, ще се събудят с различна от евро валута в банките!
                          Мисля че грешиш в "добивната му цена". Не може през 2007 да е 300 долара на пазар, а сега само 7 години след това "добива" да се е оскъпил 1000% ... Няма как да се случи, при спадащите потребителски цени, нарастването на безработицата в началото на периода и т.н. Същевременно пък другата суровиина среброто (с която златото е в съотношение именно при добива) да се търкаля още по-евтино отколкото е било тогава... Има някакво (доста мащабно) несъответствие ... в "пазарната цена" например
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Само да допълня, че разминаването на корелацията на златото и среброто, е подобно като това при злато и платина! Това е поредния показател, колко рехаво се развива икономиката и колко малко е търсенето на индустриални стоки!

Давам си малко почивка от темата за златото! Чао за сега!
                            Показва колко малко от нея използват в изпускателните системи на съвременните автомобили. Точно по тази причина при платината ми се струва, че има силни аргументи за бичи пазар през следващата година.
                            За златото не се предавай. Там има силни емоционални аргументи. Заеби разумните, те наистина липсват.

Коментар

• Само да допълня, че разминаването на корелацията на златото и среброто, е подобно като това при злато и платина! Това е поредния показател, колко рехаво се развива икономиката и колко малко е търсенето на индустриални стоки!

Давам си малко почивка от темата за златото! Чао за сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Те обичат да го изчисляват в евро, а там странно как за този период имаме отрицателно поскъпване
                                е в кво да го смятам бе Куме нали си в Европа ?!? или ти живееш и работиш в България ама ти плащат в долари и БНБ печата долари ?!?
                                Странно поскъпване или не, в магазина си купувам с левове и с евро не плащам с долари ..... Е що не пада на 800 стин евра ай да падне там ама не ще под хилка евраци не пада и не пада

Коментар

Working...
                                X