If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хахаха че аз много често съм си казвал загубите, дори и с конкретика по позиции и проценти. Просто точно пък в златото имам само печалби. Може би защото го играя само надолу И сега пак съм на печалба - защитил съм си я и просто я чакам да се увеличава. Ако ми удари стопа ще си прибера печалбата и ще търся следващия момент пак да го шортя.
Ииииии яяябаа е значи съм го пропуснал тоя момент, защото от кат те знам тo при тебе "празно нема" ти си страшна раота и винаги от "правилната страна", незнам как тея некролозите Бъфетов и еврейна Соросоида не са те взели под крилото си ....
Нещата стават съвсем извратени ако имат и кредити. Тогава те ще добиват злато дори и да им влиза само по 10 долара кеш на унция дори и да правят по 500 долара загуба на унция . Защото ако спрат добива и фалират - буквално.
Очевисно за всеки тук е че ти бизнес не си имал, а дори и да имаш няма да го задържиш.
Отиди на битака звънни на 112 да си поръчаш превоз за след 10мин. и кажи на продавачите, че скоро ще фалират, защото на друг битак цените са по-ниски. После си сложи каска и има кажи да ти продават на загуба, както си написал по-горе, но пък някак си да са с положителен паричен поток.
Те все пак нямат влияние всичко е фючърси, мючърси и положителен паричен поток, но с отрицателна доходност.
Е ако прозводителите не влияят върху цената на дадена стока и всеки започва да затваря, защото вече няма на къде да сваля повече цената мислиш ли, че няма изведнъж доматето от 1лв./кг няма да стане на 2лв./кг, като вече предлагане е по-малко от търсенето.
"Ай сиктир" от битака веднага!
Ъъъъ не е баш така когато имаш наистина голям бизнес
Имаш начислени разходи за проучване, за разширение на мината, за инфраструктура на тази мина. Все неща които ти влизат в разходите и ти определят печалбата. Можеш да спреш да добиваш в тази мина - но те разходите ще си вървят макар и без тези за труд - но срещу тях няма да имаш никакви приходи. Така реално ако не добиваш от дадена мина за да не правиш загуба от добива ще правиш загуба от мината. Ако добиваш обаче на загуба то ще си заслужава да добиваш до там до където всяка унция злато ти носи екстра кеш - макар и да си на счетоводна загуба.
Изобщо не говорим за печалба - те ще добиват и на загуба стига да има положителен паричен поток. Нито един производител няма влияние върху цената - така че те просто се съобразяват с това което им дава пазара.
Очевисно за всеки тук е че ти бизнес не си имал, а дори и да имаш няма да го задържиш.
Отиди на битака звънни на 112 да си поръчаш превоз за след 10мин. и кажи на продавачите, че скоро ще фалират, защото на друг битак цените са по-ниски. После си сложи каска и има кажи да ти продават на загуба, както си написал по-горе, но пък някак си да са с положителен паричен поток.
Те все пак нямат влияние всичко е фючърси, мючърси и положителен паричен поток, но с отрицателна доходност.
Е ако прозводителите не влияят върху цената на дадена стока и всеки започва да затваря, защото вече няма на къде да сваля повече цената мислиш ли, че няма изведнъж доматето от 1лв./кг няма да стане на 2лв./кг, като вече предлагане е по-малко от търсенето.
Другите два въпроса са ирелевантни. Всеки производител ще добива до там до където получава положителен паричен поток от добива. Изобщо не говорим за печалба - те ще добиват и на загуба стига да има положителен паричен поток. Нито един производител няма влияние върху цената - така че те просто се съобразяват с това което им дава пазара.
Така че цената има още много да пада ако спирачката пред спада е спад на добива. При 700 долара брейк ивън с неефективни минии много лесно като затворят неефективните може брейк ивъна да падне до 500 и е доста възможно да генерират положителен кеш флоу и на 400.
Така че от страна на разходите реално цената на златото няма дъно.
CC/oz са им кешовите разходи. Които пък в горната статия сериозно са оспорвани като реалистични тъй като в тях са вкарани и разходите от неефективните им мини.
Много лесно се вижда че за повечето компании дори и с включени неефективни мини към момента кешовите разходи са им под 700 долара на унция, а при някой минни компании дори под 500. като се махнат неефективните мини и като се стигне само положителен паричен поток - не и генериране на печалба - както е в момента при шистовите производители например и реално няма проблем цената на златото да падне и на 400 долара. Вече на 300 долара предполагам че ще почнат масови затваряния на важни мини.
Благодаря ти за отговора на 1-вия ми въпрос. Сега очаквам и за останалите 2 въпроса.
CC/oz са им кешовите разходи. Които пък в горната статия сериозно са оспорвани като реалистични тъй като в тях са вкарани и разходите от неефективните им мини.
Много лесно се вижда че за повечето компании дори и с включени неефективни мини към момента кешовите разходи са им под 700 долара на унция, а при някой минни компании дори под 500. като се махнат неефективните мини и като се стигне само положителен паричен поток - не и генериране на печалба - както е в момента при шистовите производители например и реално няма проблем цената на златото да падне и на 400 долара. Вече на 300 долара предполагам че ще почнат масови затваряния на важни мини.
Така...сега се качваш на М-зетката и прррр да те няма.
Ако ми позволите бих искал да задам няколко въпроса към тези, които все още мислят, че сегашната цена на златото е някакъв надут балон, а именно:
1. Каква е средната себестойността на топ 10 от производителите на злато, било то в $ или евра?
2. Каква реална надценка бихте сложили, като %-но изражение над себестойността, ако ВИЕ бяхте собственик?
3. Преставете си, че сте един от тези топ 10 производители. Смятате ли, че бихте могли да имате проблем с намирането на купивач, който да заплати цена, която сте избрали в точка 2 по-горе?
Предварително благодаря и оставам в очакване да получа отоговорите Ви!
And cash costs remain far below current gold levels, averaging just $649 and $620 in Q2’15 for the actual gold miners among GDX’s top 17 and next 17 component companies! That’s way lower than even today’s dismal prevailing gold prices, which means the gold-mining industry will have no problem at all weathering $1100 or even $1000 gold. Their current mining operations could easily survive even at $800!
Ако ми позволите бих искал да задам няколко въпроса към тези, които все още мислят, че сегашната цена на златото е някакъв надут балон, а именно:
1. Каква е средната себестойността на топ 10 от производителите на злато, било то в $ или евра?
2. Каква реална надценка бихте сложили, като %-но изражение над себестойността, ако ВИЕ бяхте собственик?
3. Преставете си, че сте един от тези топ 10 производители. Смятате ли, че бихте могли да имате проблем с намирането на купивач, който да заплати цена, която сте избрали в точка 2 по-горе?
Тези същите хора за няколко години изгубиха 80-90 % от парите си, защо трябва да ми пука за мнението им за надценката или подценката над себестойността?
еми нали знаеш, че тея където си го вадят и слагат на масата май най-накрая излиза, че им е най-малък .... възможностите се виждат веднага на мене ми трябват само няколко реда да преценя кой колко може
На мен ми е ясна българската черта, че всеки е от тарикат нагоре, а останалите са балъци и всеки жъне с шепи печалби, а другите нье ....
P.S. аз може би съм единствения, който обявява,че има загуби рядко съм виждал такива хора тук във форума, а на борсата без загуби ..... това го може само равновесния ..... даже и в момента имам загуба !!!
Хахаха че аз много често съм си казвал загубите, дори и с конкретика по позиции и проценти. Просто точно пък в златото имам само печалби. Може би защото го играя само надолу И сега пак съм на печалба - защитил съм си я и просто я чакам да се увеличава. Ако ми удари стопа ще си прибера печалбата и ще търся следващия момент пак да го шортя.
Коментар