IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Това е само началото на един предизвестен край-купувайте злато дорде не е станало късно
    Петък, 13-ти, Париж???
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      равен, видя ли вчера? За отрицатаелно време отцепиха целия град и затвориха границите...
      Това е само началото на един предизвестен край-купувайте злато дорде не е станало късно

Коментар

• равен, видя ли вчера? За отрицатаелно време отцепиха целия град и затвориха границите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Това ми е последния коментар към твой пост!
          Вижда се, че си "интелектуален" гигант!

"Падащ пазар, поради икономическа катарстрофа, който търси "стойност" в данни от последно тимесечие, запазвайки очакванията си за приходи и продажби! Защото бъдещите са "неясни", но ние имеме данни от изминалото Q3 примерно и това са фактите, няма значение, че след месец може да няма дори компания Х!"

Много неща съм чел в тоя сайт, но не и подобна безпардонна простотия, аранжирана с интелектуална импотентност НЕ!
          Олекна ми повече, няма да има нужда да се занимавам с твои постове

Ти за рационелни очаквания чувал ли си. Чувал си - сигурно - но едва ли знаеш какво е. Та това е за което говоря. В цената към даден момент - в случая към настоящия момент, са вкарани всички очаквания, които могат да бъдат получени с наличните до момента данни. Тези данни и тези очаквания не предполагат спад от 30%.

В даден момент очакванията за печалбите може и да се сринат и тогава вече да се предполага спад. Но към момента това го няма и е напълно вероятно да не се случи години наред.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Струва ми се че елементарния факт че се работи с това което е налично е недостижим за възможностите ти. Това което съм дал са очакванията към момента. Това е в цената. Какво ще бъде след месец два или година никой няма как да знае.

Само пълни аматьори - като теб между другото вкарват в цената мечтите, надеждите си и страховете си. И за това и си губите парите. но когато човек ви каже че сте гола вода и кал в ушите и пропищявате света. Пък всеки пост доказва точно това.

Пазарът работи с факти. Очакванията са базирани на факти. Очакванията се променят но чак когато те се променят се променя и пазара. Може да си мислите че вие ги схващате нещата по-добре от хиляди хора които получават съвкупни милиарди заплати и за да схващат нещата - но е много по-вероятно да се самозаблуждавате.

Естествено аз лично нямам против да си губите парите В игра в която общия резултат клони към нула винаги трябва да има неграмотни гадулки с неоправдано високо самочувствие които да са на приличен минус че другите да са на приличен плюс
            Това ми е последния коментар към твой пост!
            Вижда се, че си "интелектуален" гигант!

"Падащ пазар, поради икономическа катарстрофа, който търси "стойност" в данни от последно тимесечие, запазвайки очакванията си за приходи и продажби! Защото бъдещите са "неясни", но ние имеме данни от изминалото Q3 примерно и това са фактите, няма значение, че след месец може да няма дори компания Х!"

Много неща съм чел в тоя сайт, но не и подобна безпардонна простотия, аранжирана с интелектуална импотентност НЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Цената съвсем се успа...нещо се готви
              просто дивергенцията на месечната графика на злодея е лудница ......
              Остай ги тея фундаменталните глупаци тука, златото ще лети и то бая ще лети ....
              Липсва една тояга до 1000/950$ и после отиваме на нови върхове ...... тея спецовете нека си чакат по 200/300$ аз неам нерви да се разпраам с тъпаци
              Attached Files
              Last edited by michaelis15; 14.11.2015, 08:12.

Коментар

Тук сметката ми се струва, че не е никак правдива!

Купувайки акции, ти инвестираш преди всичко в "бъдеще". Ако има сериозни спадове на фондовия от над 30%, икономическите последици, както и факторите, които изначалоно са го предизвикали, променят изцяло погледа върху бъдещото на една компания и нейния P/E!

Ако последния годишен отчет към пазарна цена в момента показва P/E 10 да речем, то негативните икономически перспективи пред компанията и очакваното реализиране на продажби и приходи, от тук на сетне, може да търпи тотално изменение! В ПЪТИ!!!

Не е сериозно, при сериозен спад на фонодв пазар, да си преизчисляваме P/E, приемайки, че компаниите си запазват пазара, приходите и печалбите!
                Все едно всичко си е ОК, а само котировъчната цена ни е направило P/Eто по-атрактивно!
                Струва ми се че елементарния факт че се работи с това което е налично е недостижим за възможностите ти. Това което съм дал са очакванията към момента. Това е в цената. Какво ще бъде след месец два или година никой няма как да знае.

Само пълни аматьори - като теб между другото вкарват в цената мечтите, надеждите си и страховете си. И за това и си губите парите. но когато човек ви каже че сте гола вода и кал в ушите и пропищявате света. Пък всеки пост доказва точно това.

Пазарът работи с факти. Очакванията са базирани на факти. Очакванията се променят но чак когато те се променят се променя и пазара. Може да си мислите че вие ги схващате нещата по-добре от хиляди хора които получават съвкупни милиарди заплати и за да схващат нещата - но е много по-вероятно да се самозаблуждавате.

Естествено аз лично нямам против да си губите парите В игра в която общия резултат клони към нула винаги трябва да има неграмотни гадулки с неоправдано високо самочувствие които да са на приличен минус че другите да са на приличен плюс

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                  За съжаление няма. Пак ще го отнесе старият континент. Процеса започна отдавна и е необратим. Когато всички са фалирали идва време за война. Когато войната не може да се води директно идва ред на изнесената такава на чужда територия. Плацдармите са ясни, противниковите лагери също. Остава да разберем кога Европа ще бъде активирана
                  Fusillades à Paris, explosions près du Stade de France
                  Опипването на почвата явно е започнало. Горещите точки ще се сформират поетапно. Колелото на историята се върти и е все едно и също от столетия.
                  Сценарият е ясен, но зловещ. Кукловодите както винаги брутални и безсърдечни.

Скоро сигурно ще актвизират и процесите в Турция, а ви тука си се карайте на кого чорапите са по здрави :
                  Last edited by Muller; 14.11.2015, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    Колега, честно казано не ми е приятно да общувам с арогантни хора като Вас.
                    И понеже засега нямам друга причина да пиша в този форум - моля минете в ляво.
                    Освен ако не ми позволите в процеса на разговора да Ви свалям шапката от време на време или поне леко да Ви потупвам по вратлето.

Предположението ми за поскъпване на платината се основава главно на скандала с Фолксваген, на създалата се атмосфера на обществена нетърпимост към "мръсните" автомобили и на спомените ми от средното образовение, че платината се използва главно, като катализатор в изпускателната система на автомобилите.
                    От там и обосновано предположение, че милиони коли през следващите няколко години ще минат през основно преправяне на тази система и че ще е необходима платина над това, което обичайния деманд за нови автомобили изисква.
                    Аз съм лаик и всичко казано по-горе е извод, до който вероятно всеки в този форум с изключение на Вас е достигнал и сам.
                    От там нататък, ако някой реши да го отиграва, вероятно ще провери по подробно и задълбочено, какво е това платина, какво катализира, ще ли е необходима или не - при доработката на всичките тези проблемни автомобили, които надявам се не се съмнявате, че ще бъдат извикани и доработени в сервиз.
                    Проблема на Фолксваген, не е, че са слагали "МЕНТИНДЖОС" катализатори или, че са пестили платина и затова автомобилите им имали повече вредни емисии!!!
                    Сега, ще наваксат и ще купуват яко???

Впечатление ми направи обаче следното изречение:

"Колега, честно казано не ми е приятно да общувам с арогантни хора като Вас."

Сигурно затова предното ти изказване съдържаше следния коментар:

"За златото не се предавай. Там има силни емоционални аргументи. Заеби разумните, те наистина ЛИПСВАТ."

Ако не ти харесва арогантния изказ, то не го прилагай самия ТИ, към останалите участници, чрез елементарни обобщения, "КОЛЕГА"!
                    Last edited by Mike Florida; 14.11.2015, 00:59.

Коментар

Виждам, че си голям "ЕКСПЕРТ", който е поредния, дошъл да ни удостои с "височайшето" си присъствие и прогнози!

Ако ми позволиш само да те цитирам само:

"Показва колко малко от нея използват в изпускателните системи на съвременните автомобили. Точно по тази причина при платината ми се струва, че има силни аргументи за бичи пазар през следващата година."

Чета го това и се чудя, как точно си го "изчислил", че "намаленото използване на платина в изпускателните системи" щяло да доведе до бичи пазар догодина?

Само да те светна, че тази година в САЩ се очаква рекорд по продадени нови автомобили, което ще рече, че заявките за суровината тярбва да датират, не по малко от 6-12 месеца, минал период! Цената обаче пада за същия период!
                      След пик в продажбите на нови автомобили, миналата и особено тази година, е нормално да има известно задържане с оглед на пренасищането на пазара.
                      От къде ще дойде търсенето за повишение на цената??? Може би от Европа, но там иамме 25-и пореден месец на ръст на автомобилния пазар.
                      Тепърва ще има забавяне на продажбите на Стария континент, от скандала във Фолксваген. Орязаният растеж на Китай, ще понижи по всяка вероятност продажбата на премиум автомобили там и ще увеличи продажбите на автомобили от по-ниският сегмент, които са по-малко мощни и не винаги с "топ екологични" норми. Това отново удря търсенето на платина!

Пич, да те питам пак, на какво точно ти се основава бичата прогноза за идната година?

Струва ми се, че ти нямаш ИНСТРУМЕНТАРИУМА, за да можеш да оцениш, дали моите прогнози и очаквания се основават на "емоции" или на нещо друго!
                      Много е смешно да поучаваш и да обобщаваш, при положение, че не можеш да напишеш една "свястна" аргументирана прогноза или мнение!

Ако искаш да си полезен на темата, а не поредния ТАШАК тук! Вземи да напишеш едно аргументирано мнение, ако приемем, че си мечи за златото. Примерно:

- Защо ще вдигнат лихвите в САЩ, прогноза кога, евентуално;

- Драги и европейската икономика, укрепване на растежа, чрез нови стимули към ръст;

- Американската икономика, непоклатима, устойчиво и трайно намаление на безработицата;

Някви такива неща!
                      Колега, честно казано не ми е приятно да общувам с арогантни хора като Вас.
                      И понеже засега нямам друга причина да пиша в този форум - моля минете в ляво.
                      Освен ако не ми позволите в процеса на разговора да Ви свалям шапката от време на време или поне леко да Ви потупвам по вратлето.

Предположението ми за поскъпване на платината се основава главно на скандала с Фолксваген, на създалата се атмосфера на обществена нетърпимост към "мръсните" автомобили и на спомените ми от средното образовение, че платината се използва главно, като катализатор в изпускателната система на автомобилите.
                      От там и обосновано предположение, че милиони коли през следващите няколко години ще минат през основно преправяне на тази система и че ще е необходима платина над това, което обичайния деманд за нови автомобили изисква.
                      Аз съм лаик и всичко казано по-горе е извод, до който вероятно всеки в този форум с изключение на Вас е достигнал и сам.
                      От там нататък, ако някой реши да го отиграва, вероятно ще провери по подробно и задълбочено, какво е това платина, какво катализира, ще ли е необходима или не - при доработката на всичките тези проблемни автомобили, които надявам се не се съмнявате, че ще бъдат извикани и доработени в сервиз.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Мисля че грешиш в "добивната му цена". Не може през 2007 да е 300 долара на пазар, а сега само 7 години след това "добива" да се е оскъпил 1000% ... Няма как да се случи, при спадащите потребителски цени, нарастването на безработицата в началото на периода и т.н. Същевременно пък другата суровиина среброто (с която златото е в съотношение именно при добива) да се търкаля още по-евтино отколкото е било тогава... Има някакво (доста мащабно) несъответствие ... в "пазарната цена" например
                        Това са добивните цени, които се обявяват от минните компании. Разбира се тук, всеки може да каже, че спекулират, но това се отнася до всяка една официална информация!
                        Значителното увеличение се дължи от части на многобраойните нови проекти, започнати след 2009г., при които самото разработване, концесионни такси и прочие, дават разлика спрямо изминали периоди, а не цената на използвания наемен труд! Цената на суровината обаче падна, за тяхно съжаление!

Що се касае до среброто, отчасти отговора на въпроса ти се корени в окаяното положение на повечето минни компании в момента!
                        Намалено търсене и ниски обеми. Рехав ръст на икономиката и натиск по суровините!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Показва колко малко от нея използват в изпускателните системи на съвременните автомобили. Точно по тази причина при платината ми се струва, че има силни аргументи за бичи пазар през следващата година.
                          За златото не се предавай. Там има силни емоционални аргументи. Заеби разумните, те наистина липсват.
                          Виждам, че си голям "ЕКСПЕРТ", който е поредния, дошъл да ни удостои с "височайшето" си присъствие и прогнози!

Ако ми позволиш само да те цитирам само:

"Показва колко малко от нея използват в изпускателните системи на съвременните автомобили. Точно по тази причина при платината ми се струва, че има силни аргументи за бичи пазар през следващата година."

Чета го това и се чудя, как точно си го "изчислил", че "намаленото използване на платина в изпускателните системи" щяло да доведе до бичи пазар догодина?

Само да те светна, че тази година в САЩ се очаква рекорд по продадени нови автомобили, което ще рече, че заявките за суровината тярбва да датират, не по малко от 6-12 месеца, минал период! Цената обаче пада за същия период!
                          След пик в продажбите на нови автомобили, миналата и особено тази година, е нормално да има известно задържане с оглед на пренасищането на пазара.
                          От къде ще дойде търсенето за повишение на цената??? Може би от Европа, но там иамме 25-и пореден месец на ръст на автомобилния пазар.
                          Тепърва ще има забавяне на продажбите на Стария континент, от скандала във Фолксваген. Орязаният растеж на Китай, ще понижи по всяка вероятност продажбата на премиум автомобили там и ще увеличи продажбите на автомобили от по-ниският сегмент, които са по-малко мощни и не винаги с "топ екологични" норми. Това отново удря търсенето на платина!

Пич, да те питам пак, на какво точно ти се основава бичата прогноза за идната година?

Струва ми се, че ти нямаш ИНСТРУМЕНТАРИУМА, за да можеш да оцениш, дали моите прогнози и очаквания се основават на "емоции" или на нещо друго!
                          Много е смешно да поучаваш и да обобщаваш, при положение, че не можеш да напишеш една "свястна" аргументирана прогноза или мнение!

Ако искаш да си полезен на темата, а не поредния ТАШАК тук! Вземи да напишеш едно аргументирано мнение, ако приемем, че си мечи за златото. Примерно:

- Защо ще вдигнат лихвите в САЩ, прогноза кога, евентуално;

- Драги и европейската икономика, укрепване на растежа, чрез нови стимули към ръст;

- Американската икономика, непоклатима, устойчиво и трайно намаление на безработицата;

Някви такива неща!

Коментар

Е не - просто на пазара на акции основните участници имат разум в главата си и знаят какво правят. Когато имаш форуърд EPS оценка на 126,88 долара - това за целия индекс и имаш ниво на индекса в момента от 2040 това означава че имаш форуърд ПЕ от 16,07. При 30% спад на СП 500 това означава че ще падне до 1428 пункта или ще се търгува на ПЕ от 11,25. Което трябва да признаеш е доста слабо вероятно - подобно ниско ПЕ не е достигано от 30 години. И последнния път когато се е случвало бе през период на дългогодишна стагфлация. За което отново към момента няма почти никакъв шанс да стане.
                            Тук сметката ми се струва, че не е никак правдива!

Купувайки акции, ти инвестираш преди всичко в "бъдеще". Ако има сериозни спадове на фондовия от над 30%, икономическите последици, както и факторите, които изначалоно са го предизвикали, променят изцяло погледа върху бъдещото на една компания и нейния P/E!

Ако последния годишен отчет към пазарна цена в момента показва P/E 10 да речем, то негативните икономически перспективи пред компанията и очакваното реализиране на продажби и приходи, от тук на сетне, може да търпи тотално изменение! В ПЪТИ!!!

Не е сериозно, при сериозен спад на фонодв пазар, да си преизчисляваме P/E, приемайки, че компаниите си запазват пазара, приходите и печалбите!
                            Все едно всичко си е ОК, а само котировъчната цена ни е направило P/Eто по-атрактивно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                              Еми е за това реших да вложа парите които не ми тряабват в злато,не искам ден след ден да гледам индекси и акции нагоре-надолу..............1 унцияа злато след 10 години пак е 1 унция
                              Не е баш така. Ако я е облизвал Императора, съществено ще е намаляла. Пазете си златцето от лизачи!

Коментар

Насдак се скина златото не мърда толкова за убежището
                                Еми е за това реших да вложа парите които не ми тряабват в злато,не искам ден след ден да гледам индекси и акции нагоре-надолу..............1 унция злато след 10 години пак е 1 унция
                                Last edited by Hermes73; 13.11.2015, 19:11.

Коментар

Working...
                                X