If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега СТ10 аз имах там тп който щеше да падне преди малко но затворих по-рано.
Според колегата владо, сигурното при паундйена беше 230 а ей 159.50. Аз изложих мотивите му да очаква тоя спад преди седмица - свързани с чисто документалното отчитане на загубите при банките от кризата което е идеалното време за спекулантите да профиттейкнат. Неговото мнение е че този спад е чисто спеколативен и очаква отново ръст при кери, за съжаление обаче още няма индикации от къде и по-скоро от кога ще стане това. Ако имам инфо ще пиша
Някой беше споменал за платформата на Мета трайдър 4 как може да се пусне на компютър с ограничен достъп. Моля ви, пишете пак, защото когато запиша папката от личния си компютър и я пусна в офиса - нещо не работи. Благодаря и успех на всички !!!
инсталираш си метата на USB-стикче/флашка (или както там го наричате) и на рс-то в службата работиш от него - не правиш нищо на служебния - само го използваш за връзка.
Голям смях ! Имах отворена сметка в СТС - паунд-йена дълга някъде
от 232.15 . Сумата в тази сметка ми е 75 лв. И сега при този гап ми дава , че съм на минус 59 лв. !!! Уж трябва да затвори служебно на
20 % от акаунта , но е затворило на първата цена след гапа ! Ако беше в моя полза ( както при Пламен ) едва ле щеше да го отчете така ! Сега излиза , че им дължа 60 лв. ! Дали ще ми начисляват лихва ? Изобщо всички брокери са слънца , нямат епитети - беден ми е езика ! Всичко в полза за клиента ! Смях ....
Ivo eto ti otgovor ot STS daden predi poveche ot godina.
При подготовката на параметрите на слипейджите сме се придържали към условията за търговия, които предлагат чуждестранните брокери по принцип и в частност брокерите, към които се покриваме. Освен това сме се старали да не нарушаваме нормалната пазарна логика. Където е било възможно, сме поели ангажимент за известни облекчения (които няма да ни принудят да носим неограничен риск). Засега се очертават следните настройки. Предстоят доуточнения:
1. Забавяне на изпълнението по време на новини максимум до 5 секунди. Това е доста сериозен ангажимент, който почти никой западен брокер не го прави. Обосновката за това забавяне е факта, че е напълно възможно определени клиенти с достъп до първични котировки да научат в каква посока е скока и с експерт да извършат сделка преди ние да сме излъчили новата цена.
2. Влиза се в режим ГАП, когато разликата в цените на 2 съседни тика е равна или по-голяма от 1 (или 2) спреда
3. Излиза се от режим ГАП, когато разликата в цените на 2 (или 3) последователни тика е по-малка или равна на 1 (или 2) спреда
4. За цена на гапа се приема последната цена, която удовлетворява условие 2. 5. Всички Stop ордери (BuyStop, SellStop, StopLoss) се изпълняват по цената на гапа.
6. Всички Limit ордери (BuyLimit, SellLimit, TakeProfit) се изпълняват по цената на клиента. 7. Екстра от СТС Финанс: Ако слипейджа на даден ордер е по-малък или равен на 1 спред, то слипейдж не се прави (изпълнението е по клиентската цена).
8. Ако по време на гап едновременно с активацията на отложен ордер се активира и неговия TakeProfit, то тогава са възможни 2 действия (все още не е уточнено кое от двете ще въведем):
- ордера се отменя (изтрива)
- ордера се активира по цената на гапа и полето TakeProfit се нулира.
9. Забранената зона не се разширява или се разширява малко (например 2 пъти). По принцип политиката на забранените зони (и тяхното разширение) подлежи на преосмисляне. Напълно е възможно не само да премахнем разширенията, но даже силно да намалим самата зона (или даже напълно да я премахнем). Засега обаче подхождаме по консервативно (запазваме я без промяна), с цел натрупването на малко статистика. Имайте в предвид, че много брокери освен забранена зона имат и така наречената Замразена зона (Freeze Level). При замразената зона е забранено триенето или промяната на ордери близо до пазарната цена. При нас такова нещо няма и засега нямаме намерение да я въвеждаме.
Всички тези настройки важат само за МТ4.
При МТ3 функционалността на сървъра е друга и все още нямаме уточнение как точно да се процедира при гапове. Засега при МТ3 по време на важни новини се преминава на ръчно дилинговане, което може да предизвика забавяне от 7 секунди нагоре.
ste ti otneme malko vreme no ste nauchis nesto. Vsichki sme minali po tozi pat. A tova za 1.40 za evroto do kraia na sedmicata e malko neseriozno. Po dobre se ogranichavai v takiva iziavlenia tuka, stoto "Expertite" ste ti izsipiat edin vagon s laina na glavata. Haide chao i uspesna targovia na tebe i na vsichki pisesti i slediasti tozi forum. Ako niakoi ne mu haresva che pisa na latinica da ne chete.
ТОЧНО ЗАТОВА АЗ ВЕЧЕ НЕ СЪМ ИМ КЛИЕНТ И АКО НЕ СЕ ОПРАВЯТ НЯМА ДА ИМАМ НИКАКВО ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ С ТЯХ ПОВЕЧЕ. Могат да изпълняват т.п ордери , но стоп ордерите не гапират . Но щом има хора които още работят с тях и са съгласни да поемат загуби нека си работят . 1 во са бавен брокер , второ закъсняват и не се виждат някой нива които трабва да се видят , трето гапират . Надявам се да си помислят и да се пооправят, защото аз си имам сдоговор с тях в който пише че те гарантират нивата на изпълнение , ама кой знае къде и кога са ме уведомили я по-служебната поща я по мейла . Няма да се занимавам мож би . Успех
Сега тестваме канала на 4часа,който двойката проби след засилване ускорението на тренда. 1.4580 трябва да падне и е вероятно да видим още днеска слизане до 1.4514.Мен крайна цел ми е 1.4450 за сега.
Някой беше споменал за платформата на Мета трайдър 4 как може да се пусне на компютър с ограничен достъп. Моля ви, пишете пак, защото когато запиша папката от личния си компютър и я пусна в офиса - нещо не работи. Благодаря и успех на всички !!!
Коментар