Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАбсолютно ще ни вкара в рецесия. Икономиката се движи от потреблението, не от спестяванията - спестяванията или по-скоро увеличението на спестяванията реално действат като данък, ограничаващ растежа. А потреблението зависи от разполагаемия доход. А разполагаемия доход при равни други условия зависи от данъчната тежест. А данъчната тежест зависи от дълговете които трябва да се плащат - извън другите неща които така и така си вървят.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКакво стана сега, решиха ли вече да раздават гювеч на гювечарите))) Докъде я докараха, че спрях да ги следя напоследък !?
те на есен с песен ще "оправят" нещата
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеСтига си драскал тука , бе прашар ! Кво ме боли дедовия , че имаш всичко на всичко 20 000 лева и трепереш да ти не вземе '' големия вложител '' за срок от 3-4 години - 500 лв . Ше ги дадеш ... не е ли ти ясно !!! Или за покриване на Веждидовия депозит или за увеличена такса смет , или за увеличено парно ........... или за покриване на моя депозит. Ясно е !! Но и бълха те ухапала .....Кой ще усети по яко загубата - ти ...500 лева за 3-4 години или аз - 800 000 лева от раз . А и Наивник е прав .......ако аз загуба тия пари , няма да умра .........Аз съм имал Акъла да ги направа - пак ще ги направа от такива кат ' тебе !!! Загуба ли ги , обаче - такива кат тебе са м'рътви ........оставам ти за домашно ........ ЗАЩО ??!!?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеНе подчертавай, не ти е ясен добре българския правописен речник, думата защитава и защищава е еднакво правилна провери!
Блокираните пари не значи, че не са защитени по закон. Хуморът ти е неудачен и производен на недостатъчно познание в банково дело и български език.
За правописа трудно ще ме съгласиш специално на тази дума но е възможно и да си прав. За банковото дело повервай ми, не съм лаик. И когато някой ми покаже нещо, което не знам... Просто му благодаря. При теб случаят не е такъв.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеСтига си драскал тука , бе прашар ! Кво ме боли дедовия , че имаш всичко на всичко 20 000 лева и трепереш да ти не вземе '' големия вложител '' за срок от 3-4 години - 500 лв . Ше ги дадеш ... не е ли ти ясно !!! Или за покриване на Веждидовия депозит или за увеличена такса смет , или за увеличено парно ........... или за покриване на моя депозит. Ясно е !! Но и бълха те ухапала .....Кой ще усети по яко загубата - ти ...500 лева за 3-4 години или аз - 800 000 лева от раз . А и Наивник е прав .......ако аз загуба тия пари , няма да умра .........Аз съм имал Акъла да ги направа - пак ще ги направа от такива кат ' тебе !!! Загуба ли ги , обаче - такива кат тебе са м'рътви ........оставам ти за домашно ........ ЗАЩО ??!!?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pepince Разгледай мнениеКога ще ни върнат парите? ...това е въпроса.)))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИзплащането на всичко + недоверието в банковата система, не можеш да кажеш, че ще ни вкара в рецесия. Тези парички ще "не спят"Имаше такава реклама. Не съм сигурен на коя банка
Тези 10% от БВП повече дълг ще бъде плащан от данъци върху доходи, печалби и потребление - не от спестявания. Спестяванията вече би трябвало да са с платени данъци. Което означава по 2% по-ниско потребление ако дълга се плаща 5 години - не знам дали в момента някой ще се навие да ни даде дълг за по-дълъг срок. Инвестициите са по волатилни от потреблението, при 2% спад в потреблението инвестициите може да паднат и 10 и 20% няма как да се знае, но със сигурност доста повече от 2%. Както казах повечето хора така и така потребяват доста комунални услуги и храна, което означава че всички бизнеси извън това ще бъдат непропорционално силон ударени.
В крайна сметка ефекта към икономиката ни ще бъде по-слаб от 2009 г. - ако не се появи друга криза или тотално грешна икономическа политика на правителството - което не може да се отхвърли като вариант - но доста по-негативен от 2011 например.
Т.е. в крайна сметка ще си направим дабъл дип депресията и като цяло ще излезем от кризата нейде след 2020 година. Да ви е честито спасяването на националния капитал
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение...
Това че сме 21-ви век не променя нищо... като сме 21-ви век... защо има само 5 линейки в София... и хората умират от отдавна забравени болести?!?
Няма пари за здравеопазване, за профилактика да не говорим, но с лека ръка заговориха /Борисов още на 3-я ден след затварянето на КТБ преди месец/ как ще взимат 5млрд, за да платят от раз!
Отделно, моля, поне тук пишещите да не се заиграват с внушения за циганите - че имало 5млрд за тях, пък за да платят Непремерения риск на тези с над гарантирания депозит, нямало.
Противопоставянето е в полза само на политиците!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакво мислиш че представлява целия този театър в момента. Тези с парите мрънкат на тези с партиите, които се молят, убеждават и така нат. редовия данъкплатец. И няма да успеят. Ако има толкова тъпи хора които да не схващат че е по-добре да не дадат 500 отколкото да ги дадат значи просто нямат и 500 лева.. Ясно е !! Но и бълха те ухапала .....Кой ще усети по яко загубата - ти ...500 лева за 3-4 години или аз - 800 000 лева от раз . А и Наивник е прав .......ако аз загуба тия пари , няма да умра .........Аз съм имал Акъла да ги направа - пак ще ги направа от такива кат ' тебе !!! Загуба ли ги , обаче - такива кат тебе са м'рътви ........оставам ти за домашно ........ ЗАЩО ??!!?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнениеА не може ли на богатите да им се обясни, че явно не стават за такива и има други по-богати, които ще дойдат на тяхно място и няма да гледат на осигуряването на заплатите като на проблем.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКато им се обясни внимателно, че заплатите им доста зависят от тези богатите, си сядат на задниците.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз знам че не си прав, т.е. абсолятно сигурен съм в това. Ако повечето хора го правят на инат или просто защото не искат да плащат на някой милионите с техните данъци, аз съм съвсем наясно и че подобно решение ще забие икономиката ни в рецесия, а нищо чудно и депресия. 10% от БВП дори да го разпределиш за 5 години са си 2% по малък растеж. Като се сложат и лихвите за дълга който ще се вземе за това и растежа вече ще е с 2,1 или 2,2 по-нисък. като се сложи и връщането на несигурността, ръста на безработицата, свиването на потреблението, а от там и на данъчните рпиходи и на разходите за държавата и тоталната некадърност на политиците ни, първата година след това решение икономиката като нищо ще се свие с 3-4% и то ако не се появи още някакъв проблем. Дори и плащането само на гарантираните има голяма степен на вероятност да ни вкара в рецесия - макар и доста по-слаба.
В момента на мен основния ми проблем е дали да си рподам и 10% останали в България или да приема че все пак съм черноглед за България. Още се колебая между двете, надявам се изборите да наклонят везните нанякъде. Но при взимане на такова решение комбинирано с най-вероятните уравляващи наесен просто не си заслужава човек да държи каквото и да било тук.Имаше такава реклама. Не съм сигурен на коя банка
Коментар
�
Коментар