IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Не става въпрос за хумор. Извинявай, ако си решил/решила, че ти се подигравам, че не можеш да си ползваш парите. Не го пожелавам на никой.
    За правописа трудно ще ме съгласиш специално на тази дума но е възможно и да си прав. За банковото дело повервай ми, не съм лаик. И когато някой ми покаже нещо, което не знам... Просто му благодаря. При теб случаят не е такъв.
    ОК, благодаря за разбирането!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Абсолютно ще ни вкара в рецесия. Икономиката се движи от потреблението, не от спестяванията - спестяванията или по-скоро увеличението на спестяванията реално действат като данък, ограничаващ растежа. А потреблението зависи от разполагаемия доход. А разполагаемия доход при равни други условия зависи от данъчната тежест. А данъчната тежест зависи от дълговете които трябва да се плащат - извън другите неща които така и така си вървят.
      Разполагаемия доход зависи предимно от инвестициите. Няма да те питам дали инвестициите зависят от спестяванията

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Какво стана сега, решиха ли вече да раздават гювеч на гювечарите ))) Докъде я докараха, че спрях да ги следя напоследък !?
        засега останаха да се вихрят по форумите
        те на есен с песен ще "оправят" нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
          Стига си драскал тука , бе прашар ! Кво ме боли дедовия , че имаш всичко на всичко 20 000 лева и трепереш да ти не вземе '' големия вложител '' за срок от 3-4 години - 500 лв . Ше ги дадеш ... не е ли ти ясно !!! Или за покриване на Веждидовия депозит или за увеличена такса смет , или за увеличено парно ........... или за покриване на моя депозит . Ясно е !! Но и бълха те ухапала .....Кой ще усети по яко загубата - ти ...500 лева за 3-4 години или аз - 800 000 лева от раз . А и Наивник е прав .......ако аз загуба тия пари , няма да умра .........Аз съм имал Акъла да ги направа - пак ще ги направа от такива кат ' тебе !!! Загуба ли ги , обаче - такива кат тебе са м'рътви ........оставам ти за домашно ........ ЗАЩО ??!!?
          Това са си твои пари - ти си ги губи. Аз мои пари не искам да губя за теб. Особено пък след подобно отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
            Не подчертавай, не ти е ясен добре българския правописен речник, думата защитава и защищава е еднакво правилна провери!
            Блокираните пари не значи, че не са защитени по закон. Хуморът ти е неудачен и производен на недостатъчно познание в банково дело и български език.
            Не става въпрос за хумор. Извинявай, ако си решил/решила, че ти се подигравам, че не можеш да си ползваш парите. Не го пожелавам на никой.
            За правописа трудно ще ме съгласиш специално на тази дума но е възможно и да си прав. За банковото дело повервай ми, не съм лаик. И когато някой ми покаже нещо, което не знам... Просто му благодаря. При теб случаят не е такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
              Стига си драскал тука , бе прашар ! Кво ме боли дедовия , че имаш всичко на всичко 20 000 лева и трепереш да ти не вземе '' големия вложител '' за срок от 3-4 години - 500 лв . Ше ги дадеш ... не е ли ти ясно !!! Или за покриване на Веждидовия депозит или за увеличена такса смет , или за увеличено парно ........... или за покриване на моя депозит . Ясно е !! Но и бълха те ухапала .....Кой ще усети по яко загубата - ти ...500 лева за 3-4 години или аз - 800 000 лева от раз . А и Наивник е прав .......ако аз загуба тия пари , няма да умра .........Аз съм имал Акъла да ги направа - пак ще ги направа от такива кат ' тебе !!! Загуба ли ги , обаче - такива кат тебе са м'рътви ........оставам ти за домашно ........ ЗАЩО ??!!?
              Ти твоите 800 000 лв. че ще ги вложиш в банка е ясно, но въпросът е в каква точно банка. Ако знаеш, че държавата винаги ще те спасява, съвсем нормално е че ти винаги ще си влагаш парите в банката, предлагаща най-висока лихва, а тя по принцип е и най-рискова. Т.е., тук вече има изкривяване и намесване на държавата на свободния пазар, водещо до грешни стимули.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepince Разгледай мнение
                Кога ще ни върнат парите? ...това е въпроса.
                Те ще ви ги дадат ама какво ще ги правите после, сега поне тоя проблем нямате )))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Какво стана сега, решиха ли вече да раздават гювеч на гювечарите ))) Докъде я докараха, че спрях да ги следя напоследък !?
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Кога ще ни върнат парите? ...това е въпроса.

Коментар

Изплащането на всичко + недоверието в банковата система, не можеш да кажеш, че ще ни вкара в рецесия. Тези парички ще "не спят" Имаше такава реклама. Не съм сигурен на коя банка
                      Абсолютно ще ни вкара в рецесия. Икономиката се движи от потреблението, не от спестяванията - спестяванията или по-скоро увеличението на спестяванията реално действат като данък, ограничаващ растежа. А потреблението зависи от разполагаемия доход. А разполагаемия доход при равни други условия зависи от данъчната тежест. А данъчната тежест зависи от дълговете които трябва да се плащат - извън другите неща които така и така си вървят.

Тези 10% от БВП повече дълг ще бъде плащан от данъци върху доходи, печалби и потребление - не от спестявания. Спестяванията вече би трябвало да са с платени данъци. Което означава по 2% по-ниско потребление ако дълга се плаща 5 години - не знам дали в момента някой ще се навие да ни даде дълг за по-дълъг срок. Инвестициите са по волатилни от потреблението, при 2% спад в потреблението инвестициите може да паднат и 10 и 20% няма как да се знае, но със сигурност доста повече от 2%. Както казах повечето хора така и така потребяват доста комунални услуги и храна, което означава че всички бизнеси извън това ще бъдат непропорционално силон ударени.

В крайна сметка ефекта към икономиката ни ще бъде по-слаб от 2009 г. - ако не се появи друга криза или тотално грешна икономическа политика на правителството - което не може да се отхвърли като вариант - но доста по-негативен от 2011 например.

Т.е. в крайна сметка ще си направим дабъл дип депресията и като цяло ще излезем от кризата нейде след 2020 година. Да ви е честито спасяването на националния капитал

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                        ...
                        Това че сме 21-ви век не променя нищо... като сме 21-ви век... защо има само 5 линейки в София... и хората умират от отдавна забравени болести?!?
                        Точно!
                        Няма пари за здравеопазване, за профилактика да не говорим, но с лека ръка заговориха /Борисов още на 3-я ден след затварянето на КТБ преди месец/ как ще взимат 5млрд, за да платят от раз!

Отделно, моля, поне тук пишещите да не се заиграват с внушения за циганите - че имало 5млрд за тях, пък за да платят Непремерения риск на тези с над гарантирания депозит, нямало.

Противопоставянето е в полза само на политиците!

Коментар

Какво мислиш че представлява целия този театър в момента. Тези с парите мрънкат на тези с партиите, които се молят, убеждават и така нат. редовия данъкплатец. И няма да успеят. Ако има толкова тъпи хора които да не схващат че е по-добре да не дадат 500 отколкото да ги дадат значи просто нямат и 500 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                            А не може ли на богатите да им се обясни, че явно не стават за такива и има други по-богати, които ще дойдат на тяхно място и няма да гледат на осигуряването на заплатите като на проблем.
                            Разбира се че може. Всички ги чакаме

Коментар

Като им се обясни внимателно, че заплатите им доста зависят от тези богатите, си сядат на задниците.
                              А не може ли на богатите да им се обясни, че явно не стават за такива и има други по-богати, които ще дойдат на тяхно място и няма да гледат на осигуряването на заплатите като на проблем.

Коментар

Аз знам че не си прав, т.е. абсолятно сигурен съм в това. Ако повечето хора го правят на инат или просто защото не искат да плащат на някой милионите с техните данъци, аз съм съвсем наясно и че подобно решение ще забие икономиката ни в рецесия, а нищо чудно и депресия. 10% от БВП дори да го разпределиш за 5 години са си 2% по малък растеж. Като се сложат и лихвите за дълга който ще се вземе за това и растежа вече ще е с 2,1 или 2,2 по-нисък. като се сложи и връщането на несигурността, ръста на безработицата, свиването на потреблението, а от там и на данъчните рпиходи и на разходите за държавата и тоталната некадърност на политиците ни, първата година след това решение икономиката като нищо ще се свие с 3-4% и то ако не се появи още някакъв проблем. Дори и плащането само на гарантираните има голяма степен на вероятност да ни вкара в рецесия - макар и доста по-слаба.

В момента на мен основния ми проблем е дали да си рподам и 10% останали в България или да приема че все пак съм черноглед за България. Още се колебая между двете, надявам се изборите да наклонят везните нанякъде. Но при взимане на такова решение комбинирано с най-вероятните уравляващи наесен просто не си заслужава човек да държи каквото и да било тук.
                                Изплащането на всичко + недоверието в банковата система, не можеш да кажеш, че ще ни вкара в рецесия. Тези парички ще "не спят" Имаше такава реклама. Не съм сигурен на коя банка

Коментар

Working...
                                X