Aleator , радвам се че има и други мислещи като мен за повечето компании на БФБ . Вероятно имаш голям опит и си виждал пазарен срив какъвто младите инвеститори не са и сънували .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vhkДнес прочетох че корпоративна банка има печалба на акция за 2006 г. 1.1 лв. от което следва че П/Е е 60 , някой можели да ми обясни какво я прави толкова ценна сега за да се продава на 70лв а не на 10лв. колкото е номинала .
* Термина срещнах за пръв път в едно изказване на чичко Грийнспан, обяснявайки причините за ръста на дот-ком компаниите, около година преди балончето да се спука...
Коментар
-
Първоначално изпратено от La CostaВсъщност дразнещото при Крумчо беше не толкова напразните му хвалебствия за Каолин /ентусиаст е момчето, няма лошо/, а това, че изписа доста глупости за ред качествени позиции като Монбат и др.
Аз няма да се изненадам, ако при първоначалния ентусиазъм КОРП започне търговията с цени 75-80 лв, ама все ми се струва, че ще можем да напазаруваме и около 70 лв, особено като минат десетина дена и се появи и ПИБ на пазара.
Коментар
-
Всъщност дразнещото при Крумчо беше не толкова напразните му хвалебствия за Каолин /ентусиаст е момчето, няма лошо/, а това, че изписа доста глупости за ред качествени позиции като Монбат и др.
Аз няма да се изненадам, ако при първоначалния ентусиазъм КОРП започне търговията с цени 75-80 лв, ама все ми се струва, че ще можем да напазаруваме и около 70 лв, особено като минат десетина дена и се появи и ПИБ на пазара.
Коментар
-
Крумчо сега ще види, че дори БФБ не се води от стереотипи и не може да се правят първобидни паралели на сляпо между отделни ИПОта. Той като видя какво стана с Химимпорт и Монбат и си помисли, че тва е пазарен закон и се хвърли на Каолина сляпо, а някои и на Тодоров. Понеделник всички ще разберът, че на първо място човек трябва да мисли и анализира, след това да купува и чак накрая да пише глупости във форума. Очаквам цени 73-77 в понеделник, ако сгреша поне ще имам достойнството да си посипя косата с пепел, но много се съмнявам това да се случи :-)
Успех на всички!
Коментар
-
На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 19/12.06.2007 год., е взето следното решение:
Съветът на директорите взе решение на основание чл. 5, ал. 2, т. 3, във връзка с чл. 154 и чл. 60 от Правилника на Борсата, регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” на БФБ-София АД, следната емисия акции:
- Емитент: Корпоративна търговска банка АД-София;
- ISIN код: BG1100129052;
- Размер на емисията: 60 000 000 лева;
- Брой акции: 6 000 000 броя;
- Номинална стойност на една акция: 10 /десет/ лева;
- Вид на акциите: обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
- Присвоен борсов код: CORP;
- Датата на въвеждане за търговия 18.06.2007 год. /понеделник/;
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕМИТЕНТА:
- Наименование на латиница: Corporate Commercial Bank AD;
- Седалище: София, ул. Граф Игнатиев 10;
- Булстат/ЕИК: 831184677;
- Адрес за кореспонденция: София, ул. Граф Игнатиев 10;
- Тел : (+359 2) 9375683;
- Факс: (+359 2) 9375607;
- e-mail: Ipavlova@corpbank.bg;
- Web адрес: corpbank.bg;
- Представляващи: Орлин Николов Русев - Изпълнителен директор, Илиан Атанасов Зафиров - Изпълнителен директор, Любомир Иванов Весов - Изпълнителен директор;
- Директор за връзки с инвеститорите: Илиана Величкова Павлова;
- Предмет на дейност: банкова дейност"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
В БФБ-София АД са постъпили документи за регистрация на емисия акции на неофициален пазар, сегмент "А", както следва:
- Емитент: Корпоративна търговска банка АД-София;
- ISIN код: BG1100129052;
- Размер на емисията: 60 000 000 лева;
- Брой акции: 6 000 000 броя;
- Номинална стойност на една акция: 10 /десет/ лева;
- Вид на акциите: обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
- Присвоен борсов код: CORP;
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановЦентрален депозитар вписа увеличението
http://www.investor.bg/?id=51320
Коментар