IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Aleator , радвам се че има и други мислещи като мен за повечето компании на БФБ . Вероятно имаш голям опит и си виждал пазарен срив какъвто младите инвеститори не са и сънували .

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
      Днес прочетох че корпоративна банка има печалба на акция за 2006 г. 1.1 лв. от което следва че П/Е е 60 , някой можели да ми обясни какво я прави толкова ценна сега за да се продава на 70лв а не на 10лв. колкото е номинала .
      Отговорът е много прост. Нарича се ИРАЦИОНАЛНИ СВРЪХОЧАКВАНИЯ. * Това е причината не само за тази цена, но и за много други и на БФБ и доста други борси по света... и не само на борси, а и на конфигурации от тухли и панели разни... ;-)

* Термина срещнах за пръв път в едно изказване на чичко Грийнспан, обяснявайки причините за ръста на дот-ком компаниите, около година преди балончето да се спука...

Коментар

• Днес прочетох че корпоративна банка има печалба на акция за 2006 г. 1.1 лв. от което следва че П/Е е 60 , някой можели да ми обясни какво я прави толкова ценна сега за да се продава на 70лв а не на 10лв. колкото е номинала .

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
          Всъщност дразнещото при Крумчо беше не толкова напразните му хвалебствия за Каолин /ентусиаст е момчето, няма лошо/, а това, че изписа доста глупости за ред качествени позиции като Монбат и др.

Аз няма да се изненадам, ако при първоначалния ентусиазъм КОРП започне търговията с цени 75-80 лв, ама все ми се струва, че ще можем да напазаруваме и около 70 лв, особено като минат десетина дена и се появи и ПИБ на пазара.
          От твоите уста в божиите уши !!! И аз се надявам на 70 ама дано да не са напразни мераците ни !!!

Коментар

• Всъщност дразнещото при Крумчо беше не толкова напразните му хвалебствия за Каолин /ентусиаст е момчето, няма лошо/, а това, че изписа доста глупости за ред качествени позиции като Монбат и др.

Аз няма да се изненадам, ако при първоначалния ентусиазъм КОРП започне търговията с цени 75-80 лв, ама все ми се струва, че ще можем да напазаруваме и около 70 лв, особено като минат десетина дена и се появи и ПИБ на пазара.

Коментар

• Крумчо сега ще види, че дори БФБ не се води от стереотипи и не може да се правят първобидни паралели на сляпо между отделни ИПОта. Той като видя какво стана с Химимпорт и Монбат и си помисли, че тва е пазарен закон и се хвърли на Каолина сляпо, а някои и на Тодоров. Понеделник всички ще разберът, че на първо място човек трябва да мисли и анализира, след това да купува и чак накрая да пише глупости във форума. Очаквам цени 73-77 в понеделник, ако сгреша поне ще имам достойнството да си посипя косата с пепел, но много се съмнявам това да се случи :-)
              Успех на всички!

Коментар

• Айде че и трябва импулс на тая борса

Коментар

• На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 19/12.06.2007 год., е взето следното решение:
                  Съветът на директорите взе решение на основание чл. 5, ал. 2, т. 3, във връзка с чл. 154 и чл. 60 от Правилника на Борсата, регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” на БФБ-София АД, следната емисия акции:
                  - Емитент: Корпоративна търговска банка АД-София;
                  - ISIN код: BG1100129052;
                  - Размер на емисията: 60 000 000 лева;
                  - Брой акции: 6 000 000 броя;
                  - Номинална стойност на една акция: 10 /десет/ лева;
                  - Вид на акциите: обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
                  - Присвоен борсов код: CORP;
                  - Датата на въвеждане за търговия 18.06.2007 год. /понеделник/;
                  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕМИТЕНТА:
                  - Наименование на латиница: Corporate Commercial Bank AD;
                  - Седалище: София, ул. Граф Игнатиев 10;
                  - Булстат/ЕИК: 831184677;
                  - Адрес за кореспонденция: София, ул. Граф Игнатиев 10;
                  - Тел : (+359 2) 9375683;
                  - Факс: (+359 2) 9375607;
                  - e-mail: Ipavlova@corpbank.bg;
                  - Web адрес: corpbank.bg;
                  - Представляващи: Орлин Николов Русев - Изпълнителен директор, Илиан Атанасов Зафиров - Изпълнителен директор, Любомир Иванов Весов - Изпълнителен директор;
                  - Директор за връзки с инвеститорите: Илиана Величкова Павлова;
                  - Предмет на дейност: банкова дейност
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Като ги гледам как действат нищо чудно на 18-ти, 19-ти да ударят камбаната

Коментар

• И сега колко време остава до старта ?

Коментар

• Мдааа... трябва да се промени заглавието на темата.
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• А, борсов код CORP?

Коментар

• В БФБ-София АД са постъпили документи за регистрация на емисия акции на неофициален пазар, сегмент "А", както следва:
                            - Емитент: Корпоративна търговска банка АД-София;
                            - ISIN код: BG1100129052;
                            - Размер на емисията: 60 000 000 лева;
                            - Брой акции: 6 000 000 броя;
                            - Номинална стойност на една акция: 10 /десет/ лева;
                            - Вид на акциите: обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
                            - Присвоен борсов код: CORP;
                            Мдааа.....бързо стават нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                              Централен депозитар вписа увеличението
                              http://www.investor.bg/?id=51320
                              До две седмици мисля ще почне яхууууто.....

Коментар

• Централен депозитар вписа увеличението
                                http://www.investor.bg/?id=51320

Коментар

Working...
                                X