IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Всички в този форум ако ги пита човек се изкарват дясно мислещи хора, обичащи правилата и уважаващи пазарната икономика.

И изведнъж имам чувството че съм на събрание на социалисти и то ама от най-левите. Всички казват дайте да дадем, против всякакви правила, против принцпите на пазарите, против принципите на здравия разум дори.
    Прекрасна песничка на Leonard Cohen обяснява левичарството в случая

"And Jesus was a sailor
    When he walked upon the water
    And he spent a long time watching
    From his lonely wooden tower
    And when he knew for certain
    Only drowning men could see him"

Иронично, Cohen загуби всичките си пари преди няколко години благодарение на хитрата си счетоводителка, но от това почитателите му само намазаха - почна отново, на съвсем преклонна възраст да изнася концерти.

Та всяко зло за добро - никога не е късно за рестарт и свежо начало.

Коментар

• Искров казва:
      Още повече, че предварителните сондажи в Генерална дирекция „Конкуренция” на Европейската комисия (ЕК) ясно показаха предпочитанието на контролните органи там за подкрепа именно на такова решение на проблема, а не за обявяване на банката в несъстоятелност и изплащане единствено на влоговете в гарантирания от закона размер до 196 хиляди лева. Препоръката на ЕК също целеше да се избегне появата на системен риск за цялата банкова система и негативно отражение върху българската икономика.
      Дали е вярно или не - не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
        Общините не ги брой. Средствата им са обезпечени с блокирани ДЦК-та.
        Колега,във Велчевото/Искровото творение се споменават "държавни предприятия", не общини ? Сигурен ли си?

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Аз се съобразявам с околните - не им се бъркам в тяхната свобода и техните избори. Основата на либерализма. Но по никакъв начин не искам и те да ми се бъркат на мен. Особено пък да ми бъркат в джоба.
        Тия,които описах не ни бъркат в джоба,а в гъза.Въпросът тук е какъв ефект ще има евентуален фалит.Да не жмуцне икономиката и после да говорим как и трябвало да спасяваме всичко.Колко ще се свие БВП при фалит на тези фирми?
        Last edited by andy2000; 22.07.2014, 23:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Другите европейски държави прецениха,че трябва да бъдат спасени всички пари, изкл. Кипър.Те са по-големи балъци от нас ли?След като си член на дадено общество и живееш на територията на дадена държава трябва да се съобразяваш не само със себе си,но и с околните.За справка,давам ориентировъчни числа,щото ме мързи да ги търся : на циганите даваме 4 млрд годишно, НЕК 3 млрд - виси арбитраж, плащаме 900 хиляди инвалидни пенсии и още и още и още, та едни 1 млрд са ни проблема.
          Аз се съобразявам с околните - не им се бъркам в тяхната свобода и техните избори. Основата на либерализма. Но по никакъв начин не искам и те да ми се бъркат на мен. Особено пък да ми бъркат в джоба.

Коментар

• Общини спират европроекти, защото парите им са в КТБ

http://bnr.bg/post/100441047/obshtin...te-im-sa-v-ktb

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
              За общините не съм сигурен че има блокирани ДЦК. Държавните институции - да, на база на измислено писмо, което само по себе си трудно може да се нарече нормативен акт

Коментар

Мен не ме интересуват плюсове и минуси за някакви хора и фирми за които ама изобщо не ми пука.

Интересуват ме плюсове и минуси за мен. В случая със спасяването на големите има само минуси. Ами сори ама не съм мазохист. не ме кефи да ме товарят с чужди дългове и с чужди проблеми.
                Другите европейски държави прецениха,че трябва да бъдат спасени всички пари, изкл. Кипър.Те са по-големи балъци от нас ли?След като си член на дадено общество и живееш на територията на дадена държава трябва да се съобразяваш не само със себе си,но и с околните.За справка,давам ориентировъчни числа,щото ме мързи да ги търся : на циганите даваме 4 млрд годишно, НЕК 3 млрд - виси арбитраж, плащаме 900 хиляди инвалидни пенсии,НЗОК и всички ОП се точат като за последно и още и още и още, та едни 1 млрд са ни проблема.

Коментар

Абе не е точно така.И двата варианта имат плюсове и минуси.Да не говорим фалит на банка какво отражение ще има върху чуждите инвеститори и мнението им за бизнес климата.Тях не ги боли дали е била на Гошо,Пешо или Шошо.Големите български вложители ще се преместят на запад.Безработицата ще скочи доволно, все пак тези фирми са големи работодатели.Та щетите от фалит могат лесно да надхвърлят милиард, че и повече.После пак ние ще плащаме.
                  Мен не ме интересуват плюсове и минуси за някакви хора и фирми за които ама изобщо не ми пука.

Интересуват ме плюсове и минуси за мен. В случая със спасяването на големите има само минуси. Ами сори ама не съм мазохист. не ме кефи да ме товарят с чужди дългове и с чужди проблеми.

Коментар

Топлофикация накъде да задлъжнява?
                    БТК е свързана,ама га го докажат...
                    „Дунарит“, „Аркус“, „Арсенал“, „Черно море“? Общините?
                    Трябва да се пресметне много внимателно този спестен 1 млрд - толкова са негарантираните, дали няма да доведе до далеч по-сериозни щети.

Не съм от тези, които мятат числа намерени отнякъде.Потърси малко в нета,може и ти да ги намериш.

Коментар

да фалират ако не могат да се оправят - не съм длъжен аз да ги издържам. топлофикация ще се оправи, за пореден път ще я спасят - за останалите ама изобщо не ми пука и не искам да взимат от моите данъци че да ги спасяват тях - аз от тях никаква полза нямам.
                      Абе не е точно така.И двата варианта имат плюсове и минуси.Да не говорим фалит на банка какво отражение ще има върху чуждите инвеститори и мнението им за бизнес климата.Тях не ги боли дали е била на Гошо,Пешо или Шошо.Големите български вложители ще се преместят на запад.Безработицата ще скочи доволно, все пак тези фирми са големи работодатели.Та щетите от фалит могат лесно да надхвърлят милиард, че и повече.После пак ние ще плащаме.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Всички в този форум ако ги пита човек се изкарват дясно мислещи хора, обичащи правилата и уважаващи пазарната икономика.

И изведнъж имам чувството че съм на събрание на социалисти и то ама от най-левите. Всички казват дайте да дадем, против всякакви правила, против принцпите на пазарите, против принципите на здравия разум дори.
                      Ич не съм социалист.Просто казвам,че трябва МНОГО внимателно да се разгледат и двата варианта, защото последиците могат да бъдат неприятни.
                      Last edited by andy2000; 22.07.2014, 23:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Е, що да нямаш ако техните хиляди служители примерно потребяват продукта който създаваш? Или ти живееш изолирано някъде и нищо случащо се изън твоята среда и засягащо нещо различно от твоята гледна точка не те интересува!?
                        Абсолютно - щом аз не получавам нещо от тях не искам и те да получават нищо от мен. На мен ми се вижда напълно рационален избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
                          Не мога аджеба и да разбера каква е тази злоба към богатите, да им изгорят парите„ бедните няма да станат по-богати. Тези дето са се спасили и имат влогове в други банки не им ли става ясно, че следващият път може те да са на това дереже.
                          Вместо да има някакво всеобщо недоволство и протести, то Бал сам м@аму мен не ме засяга,
                          -жена сипи боба и гледай и люта чушка да има у чинията
                          Много ми е интересно на какво се надява човек, който си вкарва парите в банка на годишна лихва 8%. Ами, то само като сметнем 0,5% за ФГВБ и 10% МЗР, цената на този ресурс става 9,44%. От там нататък, при каква лихва трябва да се дадат тези пари, за да може да има някаква рентабилност. Аз ги виждам поне едни 13%. А какъв ще е този проект, който ще се финансира при такава лихва?

Коментар

• Всички в този форум ако ги пита човек се изкарват дясно мислещи хора, обичащи правилата и уважаващи пазарната икономика.

Коментар

да фалират ако не могат да се оправят - не съм длъжен аз да ги издържам. топлофикация ще се оправи, за пореден път ще я спасят - за останалите ама изобщо не ми пука и не искам да взимат от моите данъци че да ги спасяват тях - аз от тях никаква полза нямам.
                              Е, що да нямаш ако техните хиляди служители примерно потребяват продукта който създаваш? Или ти живееш изолирано някъде и нищо случащо се извън твоята среда и засягащо нещо различно от твоята гледна точка не те интересува!?

Коментар

Не съм от тези, които мятат числа намерени отнякъде.Потърси малко в нета,може и ти да ги намериш.
                                В нета няма никаква Актуална информация, някакви отчети, които вече самите прокурори говорят, че са пълни с невярна информация...
                                Твърди се, че преди Василев да поиска затваряне на банката са изтеглени над 1млрд.
                                Те от кои са

Коментар

Working...
                                X