IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
    Май не трябваше да се захващам.
    Явно никой депозант не чете отчети, защото не им вярва.
    И аз не им вярвам, но с две изключения: "привлечени депозити" и "парични средства в централни банки". Всичко друго можеш да излъжеш, но не и тук.
    Пак си помисли колко навътре е твоят приятел и вземи един калкулатор.
    Аз също не трябваше да се захващам,мисля да почина малко от темата след този коментар,понеже виждам че е безмислен спора като цяло.
    Не ми трябва калкулатор.Как стигна до извода,че приготвените пари са били декларирани пари на банката?Вие тук повечето наистина ли мислите нашите банкери за толкова тъпи?Оправихте ми деня,посмях се днес
    Живи и здрави всички,и депозантите да не се отчайват.Ще си получим парите,пък било то и на гърба на “данъкоплатците“!
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
      Ако си прочел внимателно поста ми,да потвърди ми,защото това е работата му в банката.Организацията е била перфектна.Не трябва да пиша такива неща,но да вярвам му,понеже преди години с първия случай на паника с банката ме предупреди дни преди тегленията за слуховете,които се носят.Тоест информиран е от първа ръка за случващото се там.Други въпроси имаш ли,че наистина наивността Ви ми става много забавна
      Аман от спецове,последни дни,тримесечия...

п.п.Още ли вярваш на отчетите за банките след случката с КТБ,затова те нарекох наивник
      Май не трябваше да се захващам.
      Явно никой депозант не чете отчети, защото не им вярва.
      И аз не им вярвам, но с две изключения: "привлечени депозити" и "парични средства в централни банки". Всичко друго можеш да излъжеш, но не и тук.
      Пак си помисли колко навътре е твоят приятел и вземи един калкулатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Под "нашите" имах предвид правителството.Това,че не сме членки на еврозоната не значи,че ако опре ножа до кокала няма да се намери някакъв механизъм.Не знам защо спориш,че нямаме пари.Пари имаме.Желание да бъде спасена КТБ нямаше.
        Т.е. банките ни не са европейски, тъй като нямат достъп до нормална централна банка, с нормални инструменти на парична политика. Банките са ни толкова европейски колкото и някой мангал от Факултето е европеец. Формално е такъв, ама само формално

Коментар

И ти ли имаш приятел в ПИБ
          Не, на друго място

Коментар

Доста забавно четиво. Явно PR-а и легендите вършат работа.
            Първо, само ПИБ твърдят, че са изплатили въпросните 800-900 млн. лева, каквото и да означава "изплатили". До края на месеца ще разберем какво наистина са платили, защото доста удобно за страничния наблюдател паниката беше в предпоследния ден на тримесечието.
            Второ, довереният ти приятел на който много вярваш може ли да потвърди, че ПИБ, след като в петък за "изплатили" 800 млн., са приготвили 1,67 млрд. кеш в понеделник?
            Айде по-лекичко.
            Ако си прочел внимателно поста ми,да потвърди ми,защото това е работата му в банката.И не ми е приятел,а първи братовчед.Организацията е била перфектна.Не трябва да пиша такива неща,но да вярвам му,понеже преди години с първия случай на паника с банката ме предупреди дни преди тегленията за слуховете,които се носят.Тоест информиран е от първа ръка за случващото се там.Други въпроси имаш ли,че наистина наивността Ви ми става много забавна
            Аман от спецове,последни дни,тримесечия...

п.п.Още ли вярваш на отчетите за банките след случката с КТБ,затова те нарекох наивник
            Last edited by kig36; 25.07.2014, 15:43.

Коментар

1,2 млрд е бил подготвения кеш
              И ти ли имаш приятел в ПИБ

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не, ти започна да спориш че нашите банки стига да искали винаги можели да вземат ликвидност от ЕЦБ. Аз ти казах че приказваш глупости.
                Под "нашите" имах предвид правителството.Това,че не сме членки на еврозоната не значи,че ако опре ножа до кокала няма да се намери някакъв механизъм.Не знам защо спориш,че нямаме пари.Пари имаме.Желание да бъде спасена КТБ нямаше.

Коментар

Първо, само ПИБ твърдят, че са изплатили въпросните 800-900 млн. лева, каквото и да означава "изплатили". До края на месеца ще разберем какво наистина са платили, защото доста удобно за страничния наблюдател паниката беше в предпоследния ден на тримесечието.
                  Второ, довереният ти приятел на който много вярваш може ли да потвърди, че ПИБ, след като в петък за "изплатили" 800 млн., са приготвили 1,67 млрд. кеш в понеделник?
                  Айде по-лекичко.
                  1,2 млрд е бил подготвения кеш

Коментар

Коментарите ти много пъти са ми смешни,а забелязвам не само на мен.Би ли посочил само една световна банка,която да издържи 500 милиона евро кешови плащания само за 6 часа.Тогава пак ще пишеш за ликвидност.Имам братовчед,който работи за ПИБ,зарежда офисите с пари.От него знам,че за следващия ден във всеки офис на банката в цяла България е имало по 10 милиона лв. Вярвам повече на него, отколкото на такива като теб, със сигурност.Още ли ти се говори за ликвидност?
                    .....

Айде по-лекичко.

Коментар

:.От него знам,че за следващия ден във всеки офис на банката в цяла България е имало по 10 милиона лв..
                      И никой не обра нито един клон
                      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Не говоря бг ТБ да взимат пари от ЕЦБ.
                        Ти каза,че понеже сме нямали пари,затова 2 банки били загазили.
                        Нищо такова.Едната беше "сготвена", за другата се намериха пари за 2 дни.
                        Не, ти започна да спориш че нашите банки стига да искали винаги можели да вземат ликвидност от ЕЦБ. Аз ти казах че приказваш глупости.

Коментар

БНБ, не ЕЦБ. Българските банки не могат да взимат пряко ликвидност от ЕЦБ.
                          Не говоря бг ТБ да взимат пари от ЕЦБ.
                          Ти каза,че понеже сме нямали пари,затова 2 банки били загазили.
                          Нищо такова.Едната беше "сготвена", за другата се намериха пари за 2 дни.

Коментар

Имаме друг път - за това две банки изпаднаха в ликвидна криза.
                            Коментарите ти много пъти са ми смешни,а забелязвам не само на мен.Би ли посочил само една световна банка,която да издържи 500 милиона евро кешови плащания само за 6 часа.Тогава пак ще пишеш за ликвидност.Имам братовчед,който работи за ПИБ,зарежда офисите с пари.От него знам,че за следващия ден във всеки офис на банката в цяла България е имало по 10 милиона лв. Вярвам повече на него, отколкото на такива като теб, със сигурност.Още ли ти се говори за ликвидност?
                            И какво толкова хора като теб са се загрижили за депозитите на народа,след като ти като инвестиционен специалист не държиш пари на влог?
                            После сме били писали,че сте били злобни,ами аз за друга дума в нашия речник не се сещам.

Коментар

БНБ отказа ликвидност на КТБ,но предостави 1,2 млрд лева на ПИБ в срок от 2 дни (почивни).Схващаш ли какво имам предвид?

За съжаление резултат ще има само по далаверите с европари и трансграничната престъпност.В БГ ще си е същия кенеф.
                              Ето ти инфо - http://ec.europa.eu/justice/criminal...on_eppo_en.pdf
                              БНБ, не ЕЦБ. Българските банки не могат да взимат пряко ликвидност от ЕЦБ.

Коментар

• Чрез Весела Иванова Въпросната пострадала държава е ясно коя е - Австрия, а отговорност няма да бъде потърсена от никого! Нека се знае кой в кой отбор играе .. това, на този етап не е никак малко!
                                Службите крият шпионски скандал с чужди дипломати, подслушвали заради Плевнелиев или КТБ?

25/07/14 13:46
                                Оправдаваме се, че микрофоните са от времето на Живков – партньорите ни се смеят
                                Проваленото правителство на Пламен Орешарски си тръгва от управлението, забърквайки държавата в пореден срамен скандал, но този път шпионски. Той може да предизвика истинска буря, а на България се налага гузно да се оправдава пред партньори, които са със сериозни позиции в ЕС.

Според източници на Faktor.bg от контраразузнаването в края на месец май, малко след евроизборите в сградата на посолство на страна членка на ЕС, номираща се в центъра на София, от специална техническа служба са открити 10 подслушвателни устройства – микрофони. ( Faktor.bg със сигурност знае името на засегнатата държава, но от дипломатически съображения не назовава името й.) Две от тях са били монтирани шокиращо в самия кабинет на европейския посланик, а другите - разхвърлени в стратегически помещения и офиси в чуждата легация. За намерените микрофони е съставен протокол и незабавно е уведомено МВнР на европейската държава. Българската посланичка в тази страна е била незабавно извикана и в прав текст й е заявено, че се заражда

опасен дипломатически скандал

Партньорите са поискали в най-кратки срокове България да даде адекватен отговор за създалата се конфликтна ситуация.

Нашият първи дипломат там веднага е уведомил външния министър Кристиян Вигенин, който е сигнализирал МВР и ДАНС за скандала и направените разкрития. Проведени са няколко работни срещи и условна проверка, след което родните служби за сигурност излизат с позиция, че подслушвателните устройства са поставени преди 1989 г. и са просто неприятен спомен от времето на Студената война.

Само няколко дни по-късно от Външно министерство на засегната държава от ЕС уточняват с нарочна нота, че

няма как микрофоните да са от времето на Тодор Живков,

защото са съвременен тип и са произведени в Хонг Конг през последните години. Скандализираните партньори настояват България да подходи сериозно и обективно да изясни конфликтната ситуация.

Според експерти неофициалните поръчители на закичените микрофони са или родните специални служби, или разузнавателно звено на икономическа групировка, занимаваща се с корпоративен шпионаж. И при двата варианта обаче топката на отговорността остава за правителството - първо, ако е допуснало чрез службите си да се шпионира извън договорките партньорска държава, и второ - защото явно не може да се противопостави и неутрализира незаконните действия на частни структури.

Има и няколко оперативни версии за целите на придобиване на информация, но три от тях са вероятно най-близо до истината и самостоятелно, но и като съвкупен интерес.

Мишена на българския шпионаж е бил президентът Росен Плевнелиев. Наскоро името му бе забъркано в скандал с бизнес кръгове от държавата, чиито дипломати са подслушвани.

Не е изключено интересът да е бил насочен и към придобиване на информации за банкера Цветан Василев и финансовите му интереси в чужбина, които също гравитират в определен географски район на Стария континент.

Получаване на информация за позициите на партньорската държава за „Южен поток” е също друга основателна причина за шпионажа.

В България

скандалът за сега е потулен

и за него не се чу нищо заради политическата криза и затварянето на КТБ. Той обаче е поредно доказателство, подхранващо съмненията на обществото, че българските специални служби не се използват за националната сигурност, а за вършене на услуги на финансово-политически кръгове. Обществото остана с подобно горчиво усещане и след драмата КТБ, когато съвсем очевидно стана ясно, че държавните институции заемат страна и целенасочено играят за интересите на определена групировка.

http://www.faktor.bg/petak-13/25043-...v-ili-ktb.html
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X