If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Все пак тия дето продават е хубаво е от време на време да хвърлят по едно око и на фундамента, както и на цената на оловото.
После да няма пак изненадани.
Ми те за това продават този ШИТ - защото непрекъснато следят и анализират. И колкото повече анализират, толкова повече се убеждават, че трябва да продават на всеки донор готов да плати каквото и да е, само и само да се отърват от акциите си.
Все пак тия дето продават е хубаво е от време на време да хвърлят по едно око и на фундамента, както и на цената на оловото.
Ми те за това продават този ШИТ - защото непрекъснато следят и анализират. И колкото повече анализират, толкова повече се убеждават, че трябва да продават на всеки донор готов да плати каквото и да е, само и само да се отърват от акциите си.
Както винаги, отново, за пореден път не си в час Петканчо.
А че лъжеш като дърт циганин, това вече и децата го знаят.
Като от баснята на Лафонтен: "Лисицата като не могла да стигне гроздето заявила, че е кисело".
Както винаги, отново, за пореден път не си в час Петканчо.
А че лъжеш като дърт циганин, това вече и децата го знаят.
Тук вече със сигурност може да се каже, че преодоляхме кризата .
На база дадените прогнози, последното тримесечие на тази година ще бъде по добро от към печалба и почти същото като продажби отнесено към същия период през 2008г.
“Монбат” АД е реализирало на индивидуална база през месец октомври на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 14 838 хил. лева, което представлява намаление от 13.27 % в сравнение с месец октомври на 2008 г. Обобщените данни за първите десет месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало на индивидуална база нетни приходи от продажби в размер на 95 295 хил. лева, което представлява намаление от 37.41 % в сравнение със същия период на 2008 г.
Реализираната печалба на Монбат АД на индивидуална база за месец октомври на 2009 г. е 2 062 хил. лева преди облагане с данъци, което представлява намаление на печалбата от 28.79 %, в сравнение с месец октомври на 2008 г. Обобщените данни за първите десет месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало на индивидуална база печалба преди облагане с данъци в размер на 15 278 хил. лева, което представлява намаление на печалбата от 41.63 % в сравнение със същия период на 2008 г.
След направения анализ от УС на «Монбат» АД и с оглед постигнатите резултати на индивидуална база за месец октомври 2009 г. ръководството на компанията прогнозира само за четвъртото тримесечие на 2009 г. на индивидуална база приходи от продажби в размер на 45 150 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 6 550 хил. лева, а за цялата 2009 г. на инидивидуална база приходи от продажби в размер на 125 604 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 19 766 хил. лева.
Знам , знам . Нямаме , но искаме (колкото се може повече ).Това че нямаш е добре , това че следиш акцията също е добре - почти си готов да имаш (само трябва цената да се вдигне още малко - за по сигурно). Един ден може да станем съмишленици . Защо си ми сърдит?
не съм сърдит, искрено желая успех - ако наистина ъпа по света и у нас е бил реален, то това би била най-хубавата новина за последните 2 години - а дано, ама надали, както казало Айшето , макар много ми иска да греша и софикса пак да стане 2К, пък дори и аз да изпусна движението до 1К
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Знам , знам . Нямаме , но искаме (колкото се може повече ).Това че нямаш е добре , това че следиш акцията също е добре - почти си готов да имаш (само трябва цената да се вдигне още малко - за по сигурно). Един ден може да станем съмишленици . Защо си ми сърдит?
Грую продавай тогава , щом е супер скъпа . Или няма какво да продадеш . Не си само ти който иска да продаде , но няма какво . Май доста станаха тези без монбатки , ама не се притеснявяйте ,мениджмънта ви ги пази - някой ден ще ви ги продаде обратно.
мИрси, мъ ни щъ ни да я купувам (щото не съм чак такъв бунак), ни да я продавам (щото нямам, а няма и къси), което не ми пречи да я следя, нали, щото все пак е една от големите акции на БФБ (нямам акции от БФБ в последната година и половина). Имах огромно желание да я скъся, но така и не се появи кой да ми направи тази операция като пуснаха късите. Ето ми мнението за Монбатя отпреди повече от година - кой беше прав - аз или някой друг?
Първоначално изпратено от Грую Груев
Ще се радвам цената да се задържи висока и ако се качи още ще съм още по-доволен. Както съм казвал и преди - тук ще скъсявам ако пуснат скоро късите ( е, първо ще скъся патките, а ако пуснат късите там и има съответната ликвидност за да влязат в търгуваните дружества, преди да се пуснат новите акции - ще вляза с всяка свободна стотинка). Дружеството е добро, но в не особено перспективен сектор (новите батерии - нали не си мислите, че е по-лесно да се обнови завод, вместо да се построи нов, когато говорим за коренно различна технология - не съм физик, ако някой е по-запознат моля да ме поправи), имаме сериозна конкуренция, марката не е особено позната в чужбина, а родния пазар е лимитиран, дружеството е скъпо на фона на останалите на родната борса и т.н. Светъл лъч виждам, ако някой реши да ги купи, но не зная дали има такива преговори, пък и да има едва ли ще ни осветлят, колкото и да е прозрачно дружеството (поне на родната борса е сред най-прозрачните, тук може само да се похвали мажоритаря, макар че това би следвало да е практика, а не причина за особена гордост, но както се казва - в царството на слепите и едноокия е цар
И последно за сърбетата - само ще попитам някой от вас правил ли е бизнес с тях, познавате ли им народопсихологията? Мисля че случая от тази седмица е показателен и дойде от доста уважавана медия - да са пуснали официално извинение - ако да, то защо, иначе перфектия ПР, не ни е информирал, ако ли не - да ви светва една лампичка, че където има дим има и огън. Е може и да е нещо от сорта (надявам се) - една лъжа изречена сто пъти се приема за истина...
но това ти едва ли го знаеш - просто си поредния "красавец" , който е решил, че ще прави кинти на БФБ-то и ще си живее царски. Или може би си стар ник, осрал се с прогнозите си и сега придобил нова самоличност?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар