IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от анализаторът

Пич един литиево йонен акумулатор струва в пъти повече от камъните (защото тежат като камък) дето Монбат пъха под капака.
    А пък да знаеш колко тежки метали съдържат...Ще се заринем с отрови, ако и акумулаторите за автомобили са Ni-Kd или Li...Стига манипулации.

Коментар

Първоначално изпратено от ivo111
      Първоначално изпратено от анализаторът
      The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
      Пич един литиево йонен акумулатор струва в пъти повече от камъните (защото тежат като камък) дето Монбат пъха под капака.
      Нищо чуждно да има ръст, то новите акумулатори струват майка си и баща си, но са на ток, не на бензин.
      Хората са си дали прогноза за 2016г и са оценили пазара на акумулатори за 1 300 мил. долара в Европа.

Това , че ти не искаш да проумееш факта за огромният потенциал на този пазар ме кара да мисля , че не е редно да си избереш ник „ анализаторът”

Може би един нов ник ” дървен философ” или „дърдорко” ще ти прилича повече .
      Бъфет изстреля китайски бизнесмен на челна позиция по богатство в страната

Уан Чуанфу – основател на компанията BYD, в която групата на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway държи 10 на сто, се изкачи със 102 места до челната позиция в годишната класация на най-богатите хора в Китай, предаде ВВС.

Богатството на Уан е нараснало от 880 млн. долара до 5,1 млрд. долара, след като подразделение на Berkshire Hathaway закупи дела от 10% в BYD за 230 млн. долара.

Акциите на компанията, от която Уан притежава 27,8%, са скочили с 387% тази година.

BYD стартира дейността си с производство на батерии за мобилни телефони, но доби популярност с хибридните си автомобили. Компанията е създадена през 1995 г., а започва производство на електрически коли през 2003 г.

На второ място в класацията се нарежда Джан Ин, създала компанията за рециклиране и пакетиране Nine Dragons Paper. Нейното богатство се оценява на 4,9 млрд. долара.

Според класацията броят на милиардерите в Китай се е увеличил до 130 от 101 миналата година.
      http://www.investor.bg/?cat=6&id=87516

Аривидерчи Монбат, и Бъфет ви го каза.
      Ivo!!!
      Престани да бъркаш прогнозите на акумулаторния пазар с Монбат. Монбат е прави оловни акумулатори, който са миналото на този пазар. Бъдещето е на никел-кадмиевите и литиево-йонните акумулатори.
      Пак ти казвам погледни си в телефона, във фотоапарата, в СОТ частите, да видиш дали са с оловни или литиево-йонни и никел-кадмиеви акумулатори.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
      Абе, ти да не правиш анализите си на база това, което казва Бъфет Ако е така наистина, вземи си преосмисли стратегията докато не си фалирал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111
        Първоначално изпратено от анализаторът
        The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
        Нищо чуждно да има ръст, то новите акумулатори струват майка си и баща си, но са на ток, не на бензин.
        Хората са си дали прогноза за 2016г и са оценили пазара на акумулатори за 1 300 мил. долара в Европа.

Това , че ти не искаш да проумееш факта за огромният потенциал на този пазар ме кара да мисля , че не е редно да си избереш ник „ анализаторът”

Бъфет изстреля китайски бизнесмен на челна позиция по богатство в страната

Уан Чуанфу – основател на компанията BYD, в която групата на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway държи 10 на сто, се изкачи със 102 места до челната позиция в годишната класация на най-богатите хора в Китай, предаде ВВС.

Богатството на Уан е нараснало от 880 млн. долара до 5,1 млрд. долара, след като подразделение на Berkshire Hathaway закупи дела от 10% в BYD за 230 млн. долара.

Акциите на компанията, от която Уан притежава 27,8%, са скочили с 387% тази година.

BYD стартира дейността си с производство на батерии за мобилни телефони, но доби популярност с хибридните си автомобили. Компанията е създадена през 1995 г., а започва производство на електрически коли през 2003 г.

На второ място в класацията се нарежда Джан Ин, създала компанията за рециклиране и пакетиране Nine Dragons Paper. Нейното богатство се оценява на 4,9 млрд. долара.

Според класацията броят на милиардерите в Китай се е увеличил до 130 от 101 миналата година.
        http://www.investor.bg/?cat=6&id=87516

Аривидерчи Монбат, и Бъфет ви го каза.
        Ivo!!!
        Престани да бъркаш прогнозите на акумулаторния пазар с Монбат. Монбат е прави оловни акумулатори, който са миналото на този пазар. Бъдещето е на никел-кадмиевите и литиево-йонните акумулатори.
        Пак ти казвам погледни си в телефона, във фотоапарата, в СОТ частите, да видиш дали са с оловни или литиево-йонни и никел-кадмиеви акумулатори.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Коментар

• Ще помоля Петката-журналистчето да спре да серЕ в тази тема.
            Омръзна ми да му чета глупашките изказвания.

Коментар

• Пил сил!! Пил си, ся що не ходиш да си лягаш ми спамиш форума

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley
                Петре, ако някой те е послушал и в края на февруари (последното дъно) не си е купил акции на Монбат, то пропуснатата от него доходност е 120%!!!!!! При 10 000 лв., това са 12 000 лв. пропуснат доход.

Как ще коментираш това? В никакъв случай не се заяждам.
                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                А и сигурно са му платили вече ....но в натура
                Заедно с тубичка Мон Оил
                Не,не са си платили още.Но когато дойде този момент да си платят,бъди сигурен,че всеки инвестирал в тяхната компания няма да има с какво да си плати текущите сметки.
                Не се притеснявай.Не го приемам като заяждане.
                Разликата е във времевия хоризонт от който аз гледам на нещата и моментната волатилност от която ти гледаш на нещата.Период от 6-12месеца е нищо за капиталовите пазари (Фани Мей & Фреди Мак).Тези къде бяха а сега къде са? За това става въпрос.И МонОйл е тяхно копие.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                  За мен тази позиция винаги е била рискова предвид сегмента и изброените по-долу притеснения. Оказа се, че просто не съм дооценил потенциала на дружеството и Мениджмънта. Това, от което се плашех се случи, а те се справят.

Скоро няма да излязат от употреба конвенционалните акумулатори и ще имат доста години да се настроят за нови технологии.

Аз лично мнооо си я харесвам Монбатката и га требваше тя ма ощастлеви за години напред ма според мен ся си е малко скъпичка.Това разбира се си има обяснение.Историята на борсовите игри показва че га една компания си се е грижила за акцийката си играчите им се отблагодаряват.В крайна сметка с решението си да си изкупуват акциите мениджмънта показа на инвесторите че има отношение към акцията си и дори в тази криза цената на Монбата е над ИПО-то.Апропо има мнооо компании които не знам га си стигнат цената от ИПО-то.

Коментар

• За мен тази позиция винаги е била рискова предвид сегмента и изброените по-долу притеснения. Оказа се, че просто не съм дооценил потенциала на дружеството и Мениджмънта. Това, от което се плашех се случи, а те се справят.

Скоро няма да излязат от употреба конвенционалните акумулатори и ще имат доста години да се настроят за нови технологии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley
                      Петре, ако някой те е послушал и в края на февруари (последното дъно) не си е купил акции на Монбат, то пропуснатата от него доходност е 120%!!!!!! При 10 000 лв., това са 12 000 лв. пропуснат доход.

Как ще коментираш това? В никакъв случай не се заяждам.
                      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                      Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                      А и сигурно са му платили вече ....но в натура
                      Заедно с тубичка Мон Оил
                      Не,не са си платили още.Но когато дойде този момент да си платят,бъди сигурен,че всеки инвестирал в тяхната компания няма да има с какво да си плати текущите сметки.
                      Ако се зачетеш малко по назад във форума, че не ми се рови сега ще видиш какво бях написал за прогнозките на ПК.Ако си прост лаик и не отбираш никак от анализ и акции и следваш простото правило - когато ПК плюе по акцията и казва че ще пада или фалира (трябва да си strong bay) , а когато казва че ще има up и въобще "добри" неща трябва да си strong sell По тази проста формулка само можеше да направиш не само 120 %, но и доста повече ......а самият ПК щеше да е спечлил макс 10 % от "депозитната" война на банките Това е ! Не ти трябват никакви анализи и коефициенти

Коментар

Коментар

• Тук ако не се преориентират в производство на съвременни акумулатори нещата средно и дългосрочно са мъгляви...

не е препоръка за вземане на инвест. решения.
                          * think positive * think simple * think big *
                          * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.

Коментар

Хайде още малко по темата.

Изготвена е дългосрочна прогноза от американски анализатори относно пазара на акумулатори за автомобили през 2016г. в Европа.

Продажбите се предвиждат да бъдат за един милярд и триста милиона долара за 2016г.

Да напомним- целта на Монбат е трето място в Европа по пазарен дял.
                              но за оловни или за модерни акумулатори говориш?
                              това е въпроса

Коментар

Хайде още малко по темата.

Изготвена е дългосрочна прогноза от американски анализатори относно пазара на акумулатори за автомобили през 2016г. в Европа.

Продажбите се предвиждат да бъдат за един милярд и триста милиона долара за 2016г.

Да напомним- целта на Монбат е трето място в Европа по пазарен дял.
                                но за оловни или за модерни акумулатори говориш?
                                това е въпроса

Коментар

X