Първоначално изпратено от анализаторът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от ivo111Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от ivo111The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
Нищо чуждно да има ръст, то новите акумулатори струват майка си и баща си, но са на ток, не на бензин.
Това , че ти не искаш да проумееш факта за огромният потенциал на този пазар ме кара да мисля , че не е редно да си избереш ник „ анализаторът”
Може би един нов ник ” дървен философ” или „дърдорко” ще ти прилича повече .Бъфет изстреля китайски бизнесмен на челна позиция по богатство в страната
Уан Чуанфу – основател на компанията BYD, в която групата на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway държи 10 на сто, се изкачи със 102 места до челната позиция в годишната класация на най-богатите хора в Китай, предаде ВВС.
Богатството на Уан е нараснало от 880 млн. долара до 5,1 млрд. долара, след като подразделение на Berkshire Hathaway закупи дела от 10% в BYD за 230 млн. долара.
Акциите на компанията, от която Уан притежава 27,8%, са скочили с 387% тази година.
BYD стартира дейността си с производство на батерии за мобилни телефони, но доби популярност с хибридните си автомобили. Компанията е създадена през 1995 г., а започва производство на електрически коли през 2003 г.
На второ място в класацията се нарежда Джан Ин, създала компанията за рециклиране и пакетиране Nine Dragons Paper. Нейното богатство се оценява на 4,9 млрд. долара.
Според класацията броят на милиардерите в Китай се е увеличил до 130 от 101 миналата година.
Аривидерчи Монбат, и Бъфет ви го каза.
Ivo!!!
Престани да бъркаш прогнозите на акумулаторния пазар с Монбат. Монбат е прави оловни акумулатори, който са миналото на този пазар. Бъдещето е на никел-кадмиевите и литиево-йонните акумулатори.
Пак ти казвам погледни си в телефона, във фотоапарата, в СОТ частите, да видиш дали са с оловни или литиево-йонни и никел-кадмиеви акумулатори.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Ако е така наистина, вземи си преосмисли стратегията докато не си фалирал.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivo111Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от ivo111The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
Нищо чуждно да има ръст, то новите акумулатори струват майка си и баща си, но са на ток, не на бензин.
Това , че ти не искаш да проумееш факта за огромният потенциал на този пазар ме кара да мисля , че не е редно да си избереш ник „ анализаторът”
Може би един нов ник ” дървен философ” или „дърдорко” ще ти прилича повече .Бъфет изстреля китайски бизнесмен на челна позиция по богатство в страната
Уан Чуанфу – основател на компанията BYD, в която групата на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway държи 10 на сто, се изкачи със 102 места до челната позиция в годишната класация на най-богатите хора в Китай, предаде ВВС.
Богатството на Уан е нараснало от 880 млн. долара до 5,1 млрд. долара, след като подразделение на Berkshire Hathaway закупи дела от 10% в BYD за 230 млн. долара.
Акциите на компанията, от която Уан притежава 27,8%, са скочили с 387% тази година.
BYD стартира дейността си с производство на батерии за мобилни телефони, но доби популярност с хибридните си автомобили. Компанията е създадена през 1995 г., а започва производство на електрически коли през 2003 г.
На второ място в класацията се нарежда Джан Ин, създала компанията за рециклиране и пакетиране Nine Dragons Paper. Нейното богатство се оценява на 4,9 млрд. долара.
Според класацията броят на милиардерите в Китай се е увеличил до 130 от 101 миналата година.
Аривидерчи Монбат, и Бъфет ви го каза.
Ivo!!!
Престани да бъркаш прогнозите на акумулаторния пазар с Монбат. Монбат е прави оловни акумулатори, който са миналото на този пазар. Бъдещето е на никел-кадмиевите и литиево-йонните акумулатори.
Пак ти казвам погледни си в телефона, във фотоапарата, в СОТ частите, да видиш дали са с оловни или литиево-йонни и никел-кадмиеви акумулатори.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от ivo111The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
Може би един нов ник ” дървен философ” или „дърдорко” ще ти прилича повече .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от PivoleyПетре, ако някой те е послушал и в края на февруари (последното дъно) не си е купил акции на Монбат, то пропуснатата от него доходност е 120%!!!!!! При 10 000 лв., това са 12 000 лв. пропуснат доход.
Как ще коментираш това? В никакъв случай не се заяждам.
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от COBOSCHETOА и сигурно са му платили вече....но в натура
Заедно с тубичка Мон Оил
Разликата е във времевия хоризонт от който аз гледам на нещата и моментната волатилност от която ти гледаш на нещата.Период от 6-12месеца е нищо за капиталовите пазари (Фани Мей & Фреди Мак).Тези къде бяха а сега къде са? За това става въпрос.И МонОйл е тяхно копие.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от prodigalЗа мен тази позиция винаги е била рискова предвид сегмента и изброените по-долу притеснения. Оказа се, че просто не съм дооценил потенциала на дружеството и Мениджмънта. Това, от което се плашех се случи, а те се справят.
Скоро няма да излязат от употреба конвенционалните акумулатори и ще имат доста години да се настроят за нови технологии.
Аз лично мнооо си я харесвам Монбатката и га требваше тя ма ощастлеви за години напред ма според мен ся си е малко скъпичка.Това разбира се си има обяснение.Историята на борсовите игри показва че га една компания си се е грижила за акцийката си играчите им се отблагодаряват.В крайна сметка с решението си да си изкупуват акциите мениджмънта показа на инвесторите че има отношение към акцията си и дори в тази криза цената на Монбата е над ИПО-то.Апропо има мнооо компании които не знам га си стигнат цената от ИПО-то.
Коментар
� -
За мен тази позиция винаги е била рискова предвид сегмента и изброените по-долу притеснения. Оказа се, че просто не съм дооценил потенциала на дружеството и Мениджмънта. Това, от което се плашех се случи, а те се справят.
Скоро няма да излязат от употреба конвенционалните акумулатори и ще имат доста години да се настроят за нови технологии.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от PivoleyПетре, ако някой те е послушал и в края на февруари (последното дъно) не си е купил акции на Монбат, то пропуснатата от него доходност е 120%!!!!!! При 10 000 лв., това са 12 000 лв. пропуснат доход.
Как ще коментираш това? В никакъв случай не се заяждам.
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от COBOSCHETOА и сигурно са му платили вече....но в натура
Заедно с тубичка Мон Оил, а когато казва че ще има up и въобще "добри" неща трябва да си strong sell
По тази проста формулка само можеше да направиш не само 120 %, но и доста повече ......а самият ПК щеше да е спечлил макс 10 % от "депозитната" война на банките
Това е ! Не ти трябват никакви анализи и коефициенти
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivo111The geographic breakdown for 2016 (batteries only) had North America at $1.5 billion, Europe at $1.3 billion, Mideast/Africa at $0.9 billion, Non-Japan Asia at $2.5 billion and Japan at $1.1 billion.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от ivo111Хайде още малко по темата.
Изготвена е дългосрочна прогноза от американски анализатори относно пазара на акумулатори за автомобили през 2016г. в Европа.
Продажбите се предвиждат да бъдат за един милярд и триста милиона долара за 2016г.
Да напомним- целта на Монбат е трето място в Европа по пазарен дял.
това е въпроса
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivo111Хайде още малко по темата.
Изготвена е дългосрочна прогноза от американски анализатори относно пазара на акумулатори за автомобили през 2016г. в Европа.
Продажбите се предвиждат да бъдат за един милярд и триста милиона долара за 2016г.
Да напомним- целта на Монбат е трето място в Европа по пазарен дял.
това е въпроса
Коментар
�
Коментар