IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вамо АД (VAMO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nick56
    деца аз съм стар. завършил съм специалност двг във варна преди много години. не съм наясно с много неща. затова ви питам как се оценява интелектуалната собственност която притежава една компания под формата на ноу хау ,включително и технологии.знаете ли колко труд изисква превръщането на инчовата система на двигателите "перкинс" в метрична. тези технологии продаваеми ли са и имат ли стойност? може ли някой да ми отговори една акция колко земя притежава в регулация?
    zemqta moje da se smetnem, a drugoto e qsno ako si platil pove4e ot balansa - v polojitelna reputaciq go pishesh.. vsi4ki q mrazim tazi grafa osobenno schetovodstvoto. Pazara dyrji smetka za tezi raboti de ;
    ) sorry za Latinicata

Коментар

• ... e, чак пък деца... ако си 56-ти набор, детето ти на мойта възраст би трябвали да си майсторил в пуберта...
      ... не, че не се чувствам дете... но, не ме пускат да си поиграя малко(все ми сакарат )... сещам се как ме викаха да се прибирам... а, аз:
      - още 5мин. please!

... шегата настрана...
      Темата във форума в която участваме... утре ще е история... и малко след това ще е само спомен...
      Но, в края на историята "VAMO" може да се роди нещо, което ... за което винаги съм се възхищавал на по-развитите от нас държави - едно гражданско движение (инициатива... или който как иска да го нарече)... където гражданите си бранят правата... защото това е пътя... ако днес нащата в нашата нещастна родина са на този хал(на френски: "диридже") е защото сме едно странно племе от единаци, които просто отцеляват... и няма никаква съпричастност към колегата ти по съдба... просто се спасяваш сам ... и ако успееш (с някакви връзки... или ти си знаеш как) то, това е причина за гордост... и повод да класифицираш другите, като “леваци”...
      ... така не става гражданско общество... така няма силна държава... защото държавата – това сме ние!
      ... това, че имам няколко акции от ВАМО, нека не се смята като причина за писаното по-горе... утре подобни проблеми ще има с друго дружество... възможни са проблеми и от друго естество... нека не чакаме пасивно решенията на някаква комисия ... нека участваме в процедурата...
      ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПО-АКТИВНИ ТУК ДА ПОМИСЛИМ... И НА ПЪРВО ВРЕМЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНА ТЕМА ВЪВ ФОРУМА... И ОТ ТАМ НЯКАВО СДРУЖЕНИЕ...?
      ...
      ... малко емоционално, но затова пък от сърце...

nick56 … моите уважения ... моля, не приемай думите ми по-нататък като някакво лошо отношение... но за ВАМО, като един разумен човек имам доста забележки по отношение на развитието на дружеството... и проблема е фундаментален ... корена му е в комунистическите години... никакви инвестиции в нови неща (трудно ми е да напиша думата “разработки”, защото това изисква много(много, много...))... а, за превръщането на инчови дименсии в метрични ... не е нужно нищо повече от една таблица...
      ...а, за недалновидното отношение на соц. икономистите не ми се говори... защото може да е било планувано(ще ми се да не е било така, а просто акъла да им е бил токова) ...

След толкова много писане е нормално да се пропусне lightмотива... затова ще финализирам някак си... колкото и да е трудно в 23ч. ..
      Утре ВАМО няма да го има... , но хората, които имат няколко акции (заради това, че са били част от това дружество) заслужават едно достойно заплащане на няколкото акции, които са получили като “раздържавявяване” за участието им в това дружество...
      ...защото съм непреклонен противник на известяване с обяви в два всекидневника за неща които струват стотици левове(акциите на миноритарите) ... а в същото време знам за разпратени писма от някаква брокерска къща до хора притежаващо акции от ВАМО с призив да си продадат защото видите ли имало интерес към акциите... значи не е токова скъпо да се прати едно писмо, така, че “бай иван” да не е набутан...

Коментар

• деца аз съм стар. завършил съм специалност двг във варна преди много години. не съм наясно с много неща. затова ви питам как се оценява интелектуалната собственност която притежава една компания под формата на ноу хау ,включително и технологии.знаете ли колко труд изисква превръщането на инчовата система на двигателите "перкинс" в метрична. тези технологии продаваеми ли са и имат ли стойност? може ли някой да ми отговори една акция колко земя притежава в регулация?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Нима сте недоволни от търговото предложение? А според вас колко трябва да струва акция на дружество, което е на ръбът на фалитът и което мажоритарят вероятно възнамерява да закрие?
          Защо ги ядосваш хората)))
          Дружеството има един много ценен актив--земя- на добро място и в достатъчно количество.И този актив беше оценен на около 87лв/акция.
          Нямам вече акции, но съм съгласна с тях, че цената на търговото е несправедлива.И трябва да си потърсят правата.

Срещнах из темата аналогия с Енергия, но там е малко по-различно.Мажоритарят тактично не закупи търсения дял, а обяви само намерения, разни съвместни управления и постепенно започна да включва в предложената цена какви ли не бъдещи разходи....

Коментар

• Още веднъж благодаря!

Коментар

• Нима сте недоволни от търговото предложение? А според вас колко трябва да струва акция на дружество, което е на ръбът на фалитът и което мажоритарят вероятно възнамерява да закрие?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не е нужно.Отиваш с нея при инвестиционен посредник и продаваш.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Благодаря за отговора на B.Graham.
                  Как мога да трансформирам депозитарната разписка в акции?

Коментар

• Пишете и мен под петицията до КФН по този казус!

Коментар

• Тя не е акция а удостоверява колко акции имаш.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Притежавам депозитарна разписка от Централния депозитар. Тя брои ли се за акция?

Коментар

• Първоначално изпратено от В друга тема Инвестиращ
                          Справедлива ли е КФН?

Съвсем скоро отговор на този въпрос ще бъде даден от самата Комисия във връзка с отправеното търгово предложение за ВАМО и предлаганата “справедлива” цена от 36,00 лева.
                          Търговият предложител и участващите в споразумение за обща политика по управление още 8 дружества (Рема трейд ЕООД-София, Гран ЕООД-София, Велика Турс ООД-София, ФМС България ЕООД-София, Бизнес Парк Запад ЕАД-София, Транстрейдинг ЕООД-София, Мадли ЕООД-София и Сотиров Ризорт ЕООД-София), от началото на годината придобиха в блокови сделки 65,52 % от акциите на ВАМО по цена 86,22 лв. и 9,47 % по 90,10 лв. Т.е. средната претеглена цена на придобиване е 86,71 лв. с тенденция към покачване.
                          На останалите акционери, обаче, се предлага да се разделят с акциите си по цена с 58,5 % по ниска (хубав дискаунт за мажоритаря).
                          В страни с пазарни традиции в борсовата търговия и с уважаващи себе си и уважавани регулативни органи в подобни случаи цената на търговото предлагане е не по-ниска от цената на придобиване на мажоритарния дял.
                          Законодателството ни дава достатъчно права на Комисията в това отношение. Достатъчно е да се приложи чл.153 ал. (2) от ЗППЦК, според който Комисията може мотивирано да издаде съответната забрана, освен при явно неспазване на законовите разпоредби, ако във връзка с търговото предложение интересите на акционерите са накърнени. Е, не зная кой акционер не би бил с накърнени интереси, ако му се предлага цена наполовина по-ниска отколкото на други акционери, само защото е твърде дребен в това си качество.
                          Притежавам акции от дружеството и всяка цена на търговото предложение, по-ниска от цената на придобиване от мажоритарите, накърнява интересите ми, които КФН е задължена по закон да пази.
                          Интересно би било мнението на юристи относно възможностите да се атакува в съда евентуално положително решение на КФН.
                          Що се отнася до предложението на vhk за активна позиция на дребните акционери, напълно го подкрепям. Нещо повече - защо да чакаме влакът "ВАМО" да замине? По добре да реагираме веднага. Време за регистрация на сдружение нямаме, но можем да пишем до Комисията в качеството си на ощетени от предложението акционери. Щом от едната заинтересована страна са дали своето (неизгодно за "дребните") становище, защо да не представим своевременно нашето. Пък нека Комисията да решава кое е справедливо.
                          Една техническа подробност: За да бъде едно писмо до КФН официално регистрирано, трябва да се предаде на място. Другият вариант е да има електронен подпис. Изпратено по електронна поща без ел. подпис няма необходимия статут.
                          Започвам да пиша своето.

Коментар

• на:

http://www.bse-sofia.bg/index.php

на новини,търсене по код - VAMO,излиза следното:

"2007-04-02 - Търгово предлагане
                            В БФБ-София АД е постъпило становище на съвета на директорите на Вамо АД-Варна /VAMO/, относно търгово предложение, отправено към акционерите на дружеството от Дивал-59 ЕООД-София.
                            Становището на Съвета на директорите на "ВАМО" АД по търговото предложение е, че то съответства на нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите - адресати на предложението, с оглед развитието на дружеството в бъдеще. Считаме, че предложената цена е формирана в съответствие с изискванията на ЗППЦК и наредбите по прилагането му, и е справедлива, както с оглед текущото състояние на дружеството, така и предвид перспективите за развитието му."

Коментар

• 04/03 12:30
                              The Board of Directors of Vamo AD-Varna, BSE code – VAMO, has notified the BSE-Sofia of its position regarding the tender offer for redemption of securities made to the rest of the company’s shareholders by Dival-59 EOOD-Sofia as follows:
                              The Board of Directors of Vamo AD is of the opinion that the tender offer complies with the law and is fair to the shareholders addressed in view of the future development of the company.
                              The proposed price is fixed conforming to the requirements of the POSA and to its implementation rules, and it is fair in view of the current state of the company and of its development outlook.

Това не го видях в българския вариянт на новините... то не, че е новина, но все пак...
                              ... за тези, които чуват английския по-малко от мен -> това е съгласно ЗППЦК Чл. 151. (3) ..."Управителният орган на дружеството в 3-дневен срок от получаване на предложението представя в комисията и на предложителя мотивирано становище по предложената сделка, включително дали предложението е справедливо спрямо кционерите, към които е адресирано...."

vhk... подкрепям те напълно... за мое голямо съжаление в момента съм се затрупал с всевъзможни глупости и нямям възможност за инициативи, но можеш да разчиташ на подкрепата ми в тази неравна битка с мажоритарите...

Коментар

• Продавай си ВАМО и си купи PETHL. щото ракетата е още в космодрума и като литне отива на високо и далече да не я гледаш с депозитарна разписка за стотина акциики на вамо които струват по-малко и от ролка тоалетна хартия.

Коментар

X