IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вамо АД (VAMO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте! Новобранец съм във форума, но следя дискусиите ви от няколко месеца по понятни причини. Имам идея и очаквам вашето мнение. Търсите организация, която да защити интересите ни пред КФН. Във ВАМО работниците притежаваме по 30 - 50, което е много малко разбира се, но затова пък сме много на брой. През януари представители на национални профсъюзни организации ни предложиха да работят за изкупуване на акциите ни от собствениците на добра цена. Как мислите, могат ли те да ни представляват и пред КФН?

Коментар

• Боян Гюзелев, акционер с 513 акции в производителя на тягови батерии "Енергия", е подал жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Комисията за финансов надзор, с което одобрява търговото предложение към миноритарните акционери на компанията. Това става ясно от справка във ВАС.

В началото на март финансовият надзор одобри търгово предложение от "Енергия 97" АД, "Енергия консулт" ЕАД и "Енерсис холдингс (Люксембург)" С.А.Р.Л. за закупуване на акциите на останалите акционери на дружеството на коригирана цена от 49.57 лв. Обект на предложението са общо 35 057 ценни книжа. Първоначалната цена на търговото беше 42.50 лв., но комисията наложи временна мярка, след което поредложителите повишиха цената.

Според Гюзелев предложената последна цена от 49.57 лв. за акция противоречи на минималната, предвидена от закона, тъй като според доводите му предложената цена е по-ниска от най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя през последните шест месеца преди регистрацията на търговото. Той посочва, че според официални съобщения "Енерсис холдингс" притежава 110 акции на "Енергия", които е придобил на 11 януари, а според борсовия бюлетин тогава най-ниската цена на търговия е била 73.10 лв. Така според него би трябвало цената на търговото предложение да е не по-ниска от тази.

Акционерът моли съда да постанови финансово-икономическа експертиза по делото, която да даде отговор коя и в какъв размер е най-високата цена за една акция от капитала на "Енергия", заплатена от който и да било от трите предложителя през последните шест месеца преди регистрацията на предложението на 31 януари 2007 г. Освен това акционерът моли съда да каже колко е била цената на придобиване на 110-те акции на "Енерсис холдингс".

"Енергия" се е търгувала последно на борсата на 3 април, когато 44 акции са били изтъргувани на средна цена 49.06 лв. Дневник

Коментар

• Момчета, хайде сега не се карайте... с много малко изключение, ние, по форумите на investor-а сме дребни спекуланти, които гледат да си докарат някой лев отгоре... затова е добре някак си да се уважаваме...
        Моето мнение за комбинацията неработеща фабрика + висока капитализация (+малко информация дали все пак дружеството не е “подкарало овцете”) е нещо на което може да се рискува да заложиш някой лев... в нашия случай имаме скъпа земя и сгради... ами супер... на тази си инвестиция гледам, като на инвестиция в имот... за разлика от друга инвестиция, където гледам финансови резултати, бъдещи планове... не виждам проблем... в случая имам само една цел – да си продам акциите по-скъпо... условие за това е да се появи някой с пари, който има планове за земята и сградите ... и покрай акулите да намажа и аз...
        изобщо не става дума за оценка работи ли фабриката или не...

П.П.
        Viktorio, дръж ни в течение за законовата възможност за обжалване...
        ... точно сега нямам много време да се ровя в разни закони и наредби... но, отговора със законността на цената на търговото предложение се крие в алгоритъма за определяне на цената.
        По рано в този форум попитах, но не излезе нищо конкретно ... та пак да питам:
        Как е записано в закона, определянето на цената на търговото?
        ??? – борсовата цена гледа ли се за някакъв интервал от време назад (примерно месец), блоковите сделки калкулират ли се?...

Коментар

• Uvajaemi g-n viktorio, iskrenno vi blagodarq za otgovora.6te vi bada iskrenno blagodarna ako prodaljite da me informirate za rezultata ot prou4vaneto vi, kak bihme mogli da se protivopostavim na tazi niska oferta.O6te vednaj BLAGODARQ

Коментар

• Първоначално изпратено от komm
            Obra6tam se s molba za savet, kak da postapq s malkoto akcii koito imam.Dali da gi prodam ili da gi zapazq! Bih se radvala da 4uq mnenieto na viktorio!
            За мен тази цена е истинска подигравка. В момента проучвам възможността да се атакува пред съда евентуално положително становище на КФН. Иначе всеки трябва сам да прецени за себе си. Добре дошла е подрепата на всички, които споделят мнението ми.

Коментар

• Obra6tam se s molba za savet, kak da postapq s malkoto akcii koito imam.Dali da gi prodam ili da gi zapazq! Bih se radvala da 4uq mnenieto na viktorio!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepo11
                Мога да ти отговоря много неща, но не е това мястото.
                Що да не е това мястото, да не те е страх от нещо. Като нямаш вече акции значи с теб всичко е наред. Айде със здраве.

Коментар

• Мога да ти отговоря много неща, но не е това мястото.

Коментар

• Наясно ли си че има няколко оферти от големи чуждестранни инвеститори, един от които най-големата верига хипермаркети в европа.

Коментар

• Явно на някой не му издържат нервите като нещата не са в негова полза. Айде приятел бягай бързо от борсата и ходи се занимавай със селско стопанство, нали все пак с това си закърмен.

Коментар

Не пич незнам колко добър спекулант си, но явно не много. Вярвам че нямаш никакво понятие от Вамо и какво се случва там. А за разлика от теб аз следя това предприятие от 1998 г. За съжаление обаче се намират такива като теб да обясняват колко е земята и колко струва и какви ли не още глупости.
                        Айде сподели със нас невежите какво се случва там. Нали си много в час. А в час ли си защо големите пакети минават на 3 пъти по големи цени. А доколко добър спекулант съм аз, това мисля че не е темата в този форум. Заради такива като тебе, сме такава скапана нация.

Коментар

• Не пич незнам колко добър спекулант си, но явно не много. Вярвам че нямаш никакво понятие от Вамо и какво се случва там. А за разлика от теб аз следя това предприятие от 1998 г. За съжаление обаче се намират такива като теб да обясняват колко е земята и колко струва и какви ли не още глупости.

Коментар

Абе хора Вие нормални ли сте. Все едно за пръв път се случва това. Ами Вие ако сте на мястото на собствениците какво бихте направили? И бъдете сигурни че ще мине. Даже мисля че трябва да се радвате, че не е по-ниско.

Не е препоръка.
                            Нямам ве4е акции тук.
                            А да се радваме ли ако поискат да им ги харижем? Ти пич нещо от долунаписаното прочете ли или само си запълваш времето?

Коментар

• Абе хора Вие нормални ли сте. Все едно за пръв път се случва това. Ами Вие ако сте на мястото на собствениците какво бихте направили? И бъдете сигурни че ще мине. Даже мисля че трябва да се радвате, че не е по-ниско.

Не е препоръка.
                              Нямам ве4е акции тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser
                                ... e, чак пък деца... ако си 56-ти набор, детето ти на мойта възраст би трябвали да си майсторил в пуберта...
                                ... не, че не се чувствам дете... но, не ме пускат да си поиграя малко(все ми сакарат )... сещам се как ме викаха да се прибирам... а, аз:
                                - още 5мин. please!

... шегата настрана...
                                Темата във форума в която участваме... утре ще е история... и малко след това ще е само спомен...
                                Но, в края на историята "VAMO" може да се роди нещо, което ... за което винаги съм се възхищавал на по-развитите от нас държави - едно гражданско движение (инициатива... или който как иска да го нарече)... където гражданите си бранят правата... защото това е пътя... ако днес нащата в нашата нещастна родина са на този хал(на френски: "диридже") е защото сме едно странно племе от единаци, които просто отцеляват... и няма никаква съпричастност към колегата ти по съдба... просто се спасяваш сам ... и ако успееш (с някакви връзки... или ти си знаеш как) то, това е причина за гордост... и повод да класифицираш другите, като “леваци”...
                                ... така не става гражданско общество... така няма силна държава... защото държавата – това сме ние!
                                ... това, че имам няколко акции от ВАМО, нека не се смята като причина за писаното по-горе... утре подобни проблеми ще има с друго дружество... възможни са проблеми и от друго естество... нека не чакаме пасивно решенията на някаква комисия ... нека участваме в процедурата...
                                ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПО-АКТИВНИ ТУК ДА ПОМИСЛИМ... И НА ПЪРВО ВРЕМЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНА ТЕМА ВЪВ ФОРУМА... И ОТ ТАМ НЯКАВО СДРУЖЕНИЕ...?
                                ...
                                ... малко емоционално, но затова пък от сърце...

nick56 … моите уважения ... моля, не приемай думите ми по-нататък като някакво лошо отношение... но за ВАМО, като един разумен човек имам доста забележки по отношение на развитието на дружеството... и проблема е фундаментален ... корена му е в комунистическите години... никакви инвестиции в нови неща (трудно ми е да напиша думата “разработки”, защото това изисква много(много, много...))... а, за превръщането на инчови дименсии в метрични ... не е нужно нищо повече от една таблица...
                                ...а, за недалновидното отношение на соц. икономистите не ми се говори... защото може да е било планувано(ще ми се да не е било така, а просто акъла да им е бил токова) ...

След толкова много писане е нормално да се пропусне lightмотива... затова ще финализирам някак си... колкото и да е трудно в 23ч. ..
                                Утре ВАМО няма да го има... , но хората, които имат няколко акции (заради това, че са били част от това дружество) заслужават едно достойно заплащане на няколкото акции, които са получили като “раздържавявяване” за участието им в това дружество...
                                ...защото съм непреклонен противник на известяване с обяви в два всекидневника за неща които струват стотици левове(акциите на миноритарите) ... а в същото време знам за разпратени писма от някаква брокерска къща до хора притежаващо акции от ВАМО с призив да си продадат защото видите ли имало интерес към акциите... значи не е токова скъпо да се прати едно писмо, така, че “бай иван” да не е набутан...
                                Евалата пич, абсолютно си прав. Незнам колко време трябва да мине за да ни се промени робската психика. Колкото до търговото на ВАМО, смятам, че това си е чиата подигравка, тия направо се ебават с нас. Само за парцела във Варна могат да вземат 100 млн. лева, което си е 122лв. на акция. Ако имате малко акъл в главата си веднага ще си изтеглите офертите продава, защото това което правите им дава законово основание да предлагат такова търгово.
                                Също така съм категоричен, че ако КФН приеме търговото, ще го обжалвам в съда, ако има такава законова възможност.

Коментар

Working...
                                X