Do PEPO11: Otgovor- Stava vapros za tezi koito upravlqvat i tezi koito 6te pritejavat VAMO!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вамо АД (VAMO)
Collapse
X
-
нормално е когато имаш 50-60 милиона за харчене да го направиш като хората... затова дълбоко в себе си усещам, че търговото е съгласно законите..., но това не пречи да проверя за себе си дали е така и ако не е, да извадя малка изгода...
... та, като казваш "нормативната уредба", какво конкретно имаш предвид... да погледна ...
...защото прерових всичко за което се сещам, че може да регулира нашия казус и не намирам нищо... което за мен значи, че блоковата сделка си е нормална сделка с акции...
П.П.
Ще ми се да кажа, че нещата са сериозни и не е добре, ако някой се бъзика...
Коментар
-
До komm: [size=3]Името на новият (от около 2 месеца) председател на съвета на директорите на ВАМО е Роман Венцел, наистина е австриец, но дали има връзка с BITK-XAD холдинг - не зная.
Днес се срещнахме с юрист на синдикатите. Още утре ще имаме готово писмо до КФН с възражение срещу цената от 36 лева!!!!
До buluser: Предадох на госпожата твоите въпроси, относно формирането на цената и всичко останало. Утре ще имаме отговор, каква цена тя ще заложи в писмото. Тя изяви желание да разговаря с някой от вас от форума и може би ще ти напише Е-мейл на адреса, който посочи тук.
Естествено каза, че трябва да си направи някои консултации и утре ще ни информира за много неща.
Другата важна информация е, че вече във КФН има подадено писмо-възражение срещу 36-те лева. Информацията е неофициална и непотвърдена, но е твърде логична, защото по друга, вече точна информация е известно, че има едно лице, което притежава половината от тези свободни 10% (81 656 бр.) акции на ВАМО. Това лице Физическо? или Юридически? е най-силно заинтересована страна и е вероятно вече да е протестирал.
Ако някой има достъп да Централния депозитар може да провери това.
През деня не мога да ви информирам, тъй като не ползвам компютрите на ВАМО за лични цели, но вечерта ще ви изпратя допълнителна информация.
Коментар
-
Buluser, благодаря ти за насоките които ми даваш и за джентълменското отношение. За мен всичко е ясно, освен това дали се вземат впредвид блоковите сделки, както би трябвало да бъде. Всичко останало зависи от това и ако това е така, няма как да мине това търгово или ако мине (все пак сме в БГ), ще трябва да изчакат решение на съда, от което те нямат интерес. Имам чувството, че тук нещата ще имат развитие.
Това, че няма представителност обаче е много лошо и трябва да се промени. Силата е в единството.
Коментар
-
Здарвейте...
за съжаление сдружение не е регистрирано ... и по всичко личи, че няма и да има... остава да се борим поединично, което не изключва възможността двама-трима души да обединим усилия... за да си помогнем един на друг... няколко глави винаги са по-добре от една...
днес поразрових тук-там и ето до какво се добрах:
съгласно на чл.150(7) от ЗППЦК (напомням какво гласи)-> Цената на търговото предложение не може да бъде по-ниска от най-високата стойност между:
1. справедливата цена на акцията, посочена в обосновката по ал. 6; и
2. средната претеглена пазарна цена на акциите за последните 3 месеца, а когато такава не е налице - от най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението; в случаите когато цената на акциите не може да бъде определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между последната
емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител.
по т.1 - нямам идея как може да се обоснове цена, но тава няма значение защото по т.2 ще излезе спреведливата цена...
по т.2 - от БФБ може да се поиска справка за средно претеглента цена на акциите на VAMO за тримесечния период до търговото предложение. Ние знаем, че тя е около ~75лв., но срещу такса от 10лв. ще го имаме като официален документ. (цената ~75лв става като се вземат предвид и блоковите сделки)
НЕЩО ПОВЕЧЕ -> на 2007-01-16 е регистрирана блокова сделка с акции на Вамо АД-Варна /VAMO/, с купувач Дивал 59 ЕООД с цена за акция на блоковата сделка: 86.222 лв. т.е. търговия предложител в рамките на 6месеца преди търговото е купил акция на цена 86.222
=> законно е да се поиска цената 86.222 да е цената на търговото...
НО... тук идва големия въпрос...
КОГАТО СЕ ОПРЕДЛЯ ЦЕНАТА НА ТЪРГОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, БЛОКОВИТЕ СДЕЛКИ ИМАТ ЛИ СЕ ПРЕДВИД? - Няма логика да не се вземат предвид, но все пак отговора на този въпрос, ще сложи край на дискусията.
Затова, viktorio искам да те помоля (ако прочетеш тези няколко реда преди да се срещнеш с адвоката утре) попитай: ПРИ ОПРЕДЛЯНЕ ЦЕНАТА НА ТЪРГОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, БЛОКОВИТЕ СДЕЛКИ ИМАТ ЛИ СЕ ПРЕДВИД?... Мисля, че е редно да ти предложа да си разделим цената на адвокатската консултация.
П.П.
nick56... няма никаква връзка мяжду датата на ОС и процедурата по търгово предложение...
Коментар
-
Много се радвам, че има толкова много хора които имат позиция по въпроса и правят някакви усилия, най-малкото за да не се подиграват с нас хора, които спокойно могат и трябва да платят справедливата цена на тази акция. А те много добре знаят каква е тя.
Искам да ви уведомя, че утре имам среща с едни от най-добрите адвокати в тази сфера и след това ще мога да кажа повече. Само бих искал да знам има ли някакво сдружение, което да е регистрирано и от името на което да се действа или не, защото трябва да знаете че всички трябва да сме единни, колкото повече , толкова по-добре.
Коментар
-
Bixte li mi kazali kak to4no se kazva6e noviqt predstavitel v saveta na direktorite na BITK-XAD / Avstriec ot Vienna- roden 65 g/.V4era pro4etoh v Registracionniq dokument,4e ima promqna v sadebnata regictraciq poblikuvani sa palnite danni i kratka avtobiografiq, no sega nemoga da q namerq.Blagodarqvi !
Коментар
-
Цялата информация, която давате тук, утре ще я предам на юристите на синдикатите. Виждам три възможни резултата от тази среща:
1. Отказват ни катигорично, тъй като искането ни не е обект на трудово-правни отношения. - вероятността е около 40%
2. Казват, добре ще напишем възражение до КФН. - вероятност твърде малка около 10%
3. Казват, че трябва да се запознаят с казуса (все пак те са юристи по трудово право, а не по финансово или каквото там се нарича) - вероятност около 50%
При това положение ще има втора среща с тях и мисля, че buluser е добре да дойдеш на тази среща. Ще ти изпратя е-мейл да се уговорим.
Ще ви информирам веднага сред срещата.
Коментар
-
здравейте всички. според официална обява се свиква Общо събрание на акционерите на 26.04.2007 г от 15 часа и 30 минути.в същото време сме в процедура според която мажоритарният собственник ще предлага обратно изкопуване на акциите. тези две неща съвместими ли са . ако процедурата по изкопуването започне,ще завърши ли преди общото събрание???
Коментар
Коментар