Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Германската индустрия е надолу но услугите и потреблението все още подържат икономиката. Безработицата е рекордно ниска а потребителското/бизнес доверие е на много добри нива. Дакс е 17% нагоре от дъното през декември.
Не е розово положението но все още държат фронта
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеDie deutsche Industrie ist „fast schon im freien Fall“
Die deutsche Industrie erhält deutlich weniger Aufträge. Ein Analyst meint: „Die Weltwirtschaft zwingt die deutsche Industrie in die Knie.“ Auch die führenden Forschungsinstitute senken ihre Wachstumsprognose drastisch. Veröffentlicht/Aktualisiert: vor 1 Stunde
Германската индустрия е "вече почти в състояние на свободно падане".
Световното стопанство принуждава Германската индустрия да падне на колене.
Водещите изследователски институти също снижават драстично прогнозата си за растеж.
Някой би казал, че това е за темата ДАКС, на мен ми стои по-добре тук.
Абстрахираме се от силните и образни думи - това е просто журналистика в гонене на читатели. Гледаме отвъд и търсим, всеки според потребностите си, сериозната информация.
Не е розово положението но все още държат фронта
Коментар
� -
Die deutsche Industrie ist „fast schon im freien Fall“
Die deutsche Industrie erhält deutlich weniger Aufträge. Ein Analyst meint: „Die Weltwirtschaft zwingt die deutsche Industrie in die Knie.“ Auch die führenden Forschungsinstitute senken ihre Wachstumsprognose drastisch. Veröffentlicht/Aktualisiert: vor 1 Stunde
Германската индустрия е "вече почти в състояние на свободно падане".
Световното стопанство принуждава Германската индустрия да падне на колене.
Водещите изследователски институти също снижават драстично прогнозата си за растеж.
Някой би казал, че това е за темата ДАКС, на мен ми стои по-добре тук.
Абстрахираме се от силните и образни думи - това е просто журналистика в гонене на читатели. Гледаме отвъд и търсим, всеки според потребностите си, сериозната информация.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
и от мен +, но за свилозаджията не бива да се хаби време, хер Начев, Не му вярвам на измишльотините принципно. Netware беше много прав за неговия случай(коментирано е мнооого отдавна у форума) Неговите приказки са от осанна до разпни го, и тако и вако, почти винаги като "емоциите на чорбаджията"
Та в случая за кфн, както го раздухва радетеля за чист и свят бг-капитализъм, какво можеше да се направи, ако човек има тази възможност - при това с известно забавлениебез изобщо и да се ядосва, а даже да го направи приятно изживяване
("Savage amusement" - имаше такъв готин албум на Скорпиънс, а не на др. Дре, но това е друго)
...
Просто можеше да си позволи, да каже на търсещите 20к, - ок бе другари, "дайте да дадем и да оправим работата по предложения начин" ... Но ако съм толко голям разбирач, както тоз се изписа, то и нямаше да бяга , а щеше да сезира орган за корупция, та с негова помощ можеха да се изобличат измамниците (кафеджиите - както той ги разправя) Така се прави, ако искаш, да направиш наистина нещо реално и да промениш, и ако няма от какво да се притесняваш, а не да ми се ядосваш, да се правиш на ощипана госпойца, и след половин година - разни телефонни историйки да сервираш,) И няма и да се сетиш даже да сваляш дружество от борсата, за едни 2о хил, мизерни лева, но срещу интереса на над 5000 акционери... И дали кфн не биха се намесили с контра, ако е било по тяхна вина!?, Но както е казано: О темпора, о морес, - но морес в смисъл "мор"Не точно като "мор мюзик, мор офън"
а в превод: "за народа - хляб и зрелища".. сещаш се ... шоумени (без препоръки)
Забравил съм конкретното изказване на мрежата, а може и да не съм го срещнал. Познавайки се, това е напълно реалистична хипотеза. Когато загубя доверие към някого, първи приоритет ми става да намеря подходящ момент за да се разделим окончателно и се старая да не се обръщам пак към него. Знам, че това е грешка. Ние не търгуваме на борсата за да градим любовни отношение с мажоритари (стоящи зад тях физически лица), хартии и отрасли, а за да печелим пари. Да се спечелят пари от или чрез твърде неприятен персонаж е напълно реалистична перспектива, но за тази цел човек трябава де е опериран от чувства, спекулативно настроен и реактивен в реакциите си. Всичко това - кумулативно налично.
А на мен ми е дори откровено неприятно да продължа да следя новини за лица, с които не искам да имам повече вземане-даване. Така може да съм пропуснал и мнението на Мрежата. Е, стана ми приятно, че и той е мислил и усещал по сходен начин, впечатляващ колега е.
Изниква въпросът - защо вчера все пак прочетох статията, която постна Иносент. От слабост, любопитство, а и защото вече предприятието и конкретната личност не предизвикват в мен някакви интензивни усещания, а по-скоро безразличие.
Всъщност, може би беше подходящо с това да започна.
Нямам тук и отдавна са драснати от интересите и вниманието ми.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Разбира се че си го го представям, само че едно евро или долар ще се разменя за 6 лева.
Злато 4000
Софикс 1000 пункта в лева
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
След като свърши кризата на Западния фронт и година по късно ще почне развиделяване и при нас...
За сега не е почнала.....така че Как си преставяте примерно ДАУ на 13 к или ДАХ на 7К а ние катерим 1000 Софикс....
Време за спекула ,чудесно....
Злато 4000
Софикс 1000 пункта в леваLast edited by Todor Sabev; 04.04.2019, 00:04.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Съгласен съм. Инвеститорите донякъде се обезверяват. Забелязва се обаче и, че всеки ръст на Софикс е по-нависоко. Освен това перпективите пред България не изглеждат толкова лоши. По принцип хубаво време да се купува е когато всички са черногледи
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Да, доста интресна статия, Иносент!
Не става ясно, колко често се ядосва Дачев?! Въпросът ми е зададен по повод на неговото изявление в началото на статията, че когато е ядосан той също говори негативни неща за страната и икономиката и. Формално погледнато има доста позитивни декларации от него в този текст, но субективното ми усещане е, че поводите за яд продължават да превишават другото.
Отношението към дадена личност, особено крупен собственик, стопански ръководител и ... т.н. е много деликатен процес.
Подготвям почвата, защото имам намерение да кажа нещо негативно за него. Съжалявам, г-н Дачев, не Ви харесвам и не Ви вярвам.
Този демонстративен позитивизъм и увереност, че сте независим от условията за правене на бизнес в страната, ми звучи пресилено. Основанията за поведението и думите Ви се крият н а друго място. Ако трябва да дефинирам конкретно и еднозначно "другото място", ще се затрудня. Имам набор от възможни отговори, но по-скоро се търси един, най-много два.
Не бъдете толкова уверен, че сте неподвластен на влияния и въздействия!
Мелодраматичната история с обаждането от скрит номер е по-скоро истинска. Какво от това, обаче?! Е, по-скоро тя идва в правилното време и на правилното място, че да може да се аргументира по убедителен начин едно решение, което вероятно е зряло от известно време. Ерго, вижте поводът, но не търсете тук причината!
Решението е свързано с една банална класика, която е широко разпространена по нашите земи. Понякога по не напълно понятни и аргументирани причини, някои наши собственици и ръководители решават да станат публични, но колчем преценят, че се задават добри изгледи за техния бизнес, предпочитат да се освободят от съдружниците си (съакционери).
Не обичат да делят и това е! Нашите капиталисти от първо поколение все още не могат да преглътнат и смелят успешно публичността. Има и силно влияещи обективни причини. По нашите земи различните функции на капитала и произтичащите от тях права и задължения често се омесват по недопустим начин, което води до тежки проблеми. Функция собственост и функция управление влизат в едно тежко и неразрешимо противоречие. Когато в основата на собствеността стои едно или няколко физически лица (макар и маскирани през няколко ръце ЮЛ), в съчетание с някои особености на местната среда и култура, ТОЙ собственикът в последна сметка не може да разбере, как така някакви хора ще му казват, какво да прави с НЕГОВАТА собственост. Докато има проблеми ТОЙ е склонен да търпи, но покаже ли се благоприятен хоризонт, съсобствеността става непоносимо бреме.
Този начин на мислене не е част от решението, той е част от проблема!
След успешното търгово предложение "Свилоза" ще бъде отписана от борсата(коментирано е мнооого отдавна у форума) Неговите приказки са от осанна до разпни го, и тако и вако, почти винаги като "емоциите на чорбаджията"
Та в случая за кфн, както го раздухва радетеля за чист и свят бг-капитализъм, какво можеше да се направи, ако човек има тази възможност - при това с известно забавлениебез изобщо и да се ядосва, а даже да го направи приятно изживяване
("Savage amusement" - имаше такъв готин албум на Скорпиънс, а не на др. Дре, но това е друго)
...
Просто можеше да си позволи, да каже на търсещите 20к, - ок бе другари, "дайте да дадем и да оправим работата по предложения начин" ... Но ако съм толко голям разбирач, както тоз се изписа, то и нямаше да бяга , а щеше да сезира орган за корупция, та с негова помощ можеха да се изобличат измамниците (кафеджиите - както той ги разправя) Така се прави, ако искаш, да направиш наистина нещо реално и да промениш, и ако няма от какво да се притесняваш, а не да ми се ядосваш, да се правиш на ощипана госпойца, и след половин година - разни телефонни историйки да сервираш,) И няма и да се сетиш даже да сваляш дружество от борсата, за едни 2о хил, мизерни лева, но срещу интереса на над 5000 акционери... И дали кфн не биха се намесили с контра, ако е било по тяхна вина!?, Но както е казано: О темпора, о морес, - но морес в смисъл "мор"Не точно като "мор мюзик, мор офън"
а в превод: "за народа - хляб и зрелища".. сещаш се ... шоумени (без препоръки)
Last edited by precakanoto; 03.04.2019, 18:20.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Аз съм го виждал на 7к повреме на една друга криза ....
....
....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение"ПОсмали малко.." - има една такава приказка
Та, как си го представяме това с дау 13?! Ами просто не си го представямеот тогава минаха 11 г. от две години я предричам , след всяко връчуване шанса да позная е по голям....
Коментар
� -
Най късно до изборите в Щатите през 2020 г ще настъпи.......просто демократите ще я предизвикат но по тежакъв начин че китай или Европа да са виновни......
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеДнес в Медиапул прочетох интересна статия за Свилоза. Красимир Дачев казва, че е свалил компаията си от БФБ след обаждане от КФН ... https://www.mediapool.bg/krasimir-da...ews291751.html
Не става ясно, колко често се ядосва Дачев?! Въпросът ми е зададен по повод на неговото изявление в началото на статията, че когато е ядосан той също говори негативни неща за страната и икономиката и. Формално погледнато има доста позитивни декларации от него в този текст, но субективното ми усещане е, че поводите за яд продължават да превишават другото.
Отношението към дадена личност, особено крупен собственик, стопански ръководител и ... т.н. е много деликатен процес.
Подготвям почвата, защото имам намерение да кажа нещо негативно за него. Съжалявам, г-н Дачев, не Ви харесвам и не Ви вярвам.
Този демонстративен позитивизъм и увереност, че сте независим от условията за правене на бизнес в страната, ми звучи пресилено. Основанията за поведението и думите Ви се крият н а друго място. Ако трябва да дефинирам конкретно и еднозначно "другото място", ще се затрудня. Имам набор от възможни отговори, но по-скоро се търси един, най-много два.
Не бъдете толкова уверен, че сте неподвластен на влияния и въздействия!
Мелодраматичната история с обаждането от скрит номер е по-скоро истинска. Какво от това, обаче?! Е, по-скоро тя идва в правилното време и на правилното място, че да може да се аргументира по убедителен начин едно решение, което вероятно е зряло от известно време. Ерго, вижте повода, но не търсете тук причината!
Решението е свързано с една банална класика, която е широко разпространена по нашите земи. Понякога по не напълно понятни и аргументирани причини, някои наши собственици и ръководители решават да станат публични, но колчем преценят, че се задават добри изгледи за техния бизнес, предпочитат да се освободят от съдружниците си (съакционери).
Не обичат да делят и това е! Нашите капиталисти от първо поколение все още не могат да преглътнат и смелят успешно публичността. Има и силно влияещи обективни причини. По нашите земи различните функции на капитала и произтичащите от тях права и задължения често се омесват по недопустим начин, което води до тежки проблеми. Функция собственост и функция управление влизат в едно тежко и неразрешимо противоречие. Когато в основата на собствеността стои едно или няколко физически лица (макар и маскирани през няколко ръце ЮЛ), в съчетание с някои особености на местната среда и култура, ТОЙ собственикът в последна сметка не може да разбере, как така някакви хора ще му казват, какво да прави с НЕГОВАТА собственост. Докато има проблеми ТОЙ е склонен да търпи, но покаже ли се благоприятен хоризонт, съсобствеността става непоносимо бреме.
Този начин на мислене не е част от решението, той е част от проблема!
След успешното търгово предложение "Свилоза" ще бъде отписана от борсата
Last edited by nachev; 04.04.2019, 10:53.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар