IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и с рейтинг, и без рейтинг "коня отиде в реката" ....... имаха три години и няколко предписания които трябваше да изпълнят, но разчитаха, че с дебелян на борда ще си я карат без грижи ......... сега вместо БФБ да лети, ще се влачи по корем кой знае колко време заради тези две гнили ябълки...

както и да е ....... не е препоръка!!!
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Кефи ме фростито как притопля "новина" от преди две седмици. Хайде малко по-оригинално с хейта де

Коментар

• Ами Moody-то да са си правили сметка като са слагали такива лоши оценки на банката. Сега да не се оплакват че са ги отсвирили, а да вземат да си коригират оценката съгласно положителните отзиви от страна на БНБ и на всички наши финансови анализатори. Нормално е като не ти харесва оценката на някой да го разкараш.

Коментар

• ПИБ спира да работи с Moody`s, защото й понижи кредитния рейтинг след проврка на ЕЦБ

„Първа инвестиционна банка“ АД е подала официално заявление до рейтинговата агенция Moody‘s Investors Service за оттегляне на рейтинга. В съобщението финансовата институция не посочва причината, поради която спира да работи с американската агенция.

Вчера, 1 август, Moody`s обяви, че понижава дългосрочния депозитен рейтинг на ПИБ от „B2” на „B3“ и променя перспективата от „стабилна“ на „негативна“, т.е. с вероятност за бъдещо понижение. Намалени бяха и рейтингите на банката за вътрешната стабилност и сила (BCA) от „caa1”на „b3“.

Агенцията изтъкна, че намалението е заради резултатите от стрес тестовете и прегледа на активите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), публикувани преди седмица. Според експертите на агенцията качеството на кредитния портфейл на ПИБ може да се окаже по-голям риск за платежоспособността на банката, отколкото се е смятало преди това. Изтъкват се капиталовите дефицити, които бяха установени при прегледа и при стрес тестовете. Още по темета: ЕЦБ: Има две проблемни банки в България

Moody’s припомня, че според резултатите от прегледа на качеството на активите на ПИБ има капиталов недостиг от 125 млн. евро. Стрес тестовете пък показаха, че при използването на базовия сценарий банката ще изпита недостиг от средства в размер на 136 млн. евро. При утежнения сценарий „дупката“ нараства до 263 млн. евро. ПИБ е потвърдила, че вече е осигурила 130 млн. евро допълнителен капитал.

Това е второто поред понижаване на депозитния рейтинг на ПИБ от страна на Moody‘s в рамките на два месеца. На 4 юли агенцията го свали от „B1” на “B2”, като запази стабилната перспектива пред него. С една степен бе понижена и оценката за вътрешната стабилност и сила на банката (BCA). Тогава агенцията мотивира решението си с високият дял на проблемните кредити и значителният обем активи (основно имоти), придобити като обезпечения.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Уж чакаш спад а си взел най продънената кошница
            "на дълъг път се тръгва с малка крачка..."

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

така е ...... ордера при Еспат-Софикс си седи на 0,993 и не бързам заникъде ....... миналата седмица имаше предлагане на 5 000 бр. на 0,998 но не ги взех, а "преобразувах" моите 1000 бр. на 5 000 бр. ....... по някое време някой купи онези 5000 на 0,998, а аз си върнах стария ордер за 1000 бр купува на 0,993...
              Уж чакаш спад а си взел най продънената кошница

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Разбира се, щом Полки пише, че нещо ще пада яко значи е сложил ордери купува, задължително! Естествено и обратното важи ... Мисля че вече трябва да е ясно на всички
                така е ...... ордера при Еспат-Софикс си седи на 0,993 и не бързам заникъде ....... миналата седмица имаше предлагане на 5 000 бр. на 0,998 но не ги взех, а "преобразувах" моите 1000 бр. на 5 000 бр. ....... по някое време някой купи онези 5000 на 0,998, а аз си върнах стария ордер за 1000 бр купува на 0,993...

Коментар

прочети последните десетина мнения в темата по-долу и сам си отговори дали търся купувачи
                  Абе и ти си нахендроцан яко като всички останали само не мога да си обесня поведението ти да искаш още да те нахендроцат,както се казва
                  бой до последна капка сперма.

Коментар

прочети последните десетина мнения в темата по-долу и сам си отговори дали търся купувачи
                    Разбира се, щом Полки пише, че нещо ще пада яко значи е сложил ордери купува, задължително! Естествено и обратното важи ... Мисля че вече трябва да е ясно на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Какво му е сложното......според мен яката си се нагрухал в Експат и продаваш по хиляда а не както твърдиш.Блъфираш за да намериш купувачи.

Коментар

и да ти обясня няма да ме разбереш ....... сложно е за тебе...
                        Какво му е сложното......според мен яката си се нагрухал в Експат и продаваш по хиляда а не както твърдиш.Блъфираш за да намериш купувачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Ти сам си противоречиш.От една страна говориш за нови дъна по много позиции ,от друга купуваш Експат който следи най-ликвидните и той
                          ще отнесе хурката заедно с целият пазар.
                          и да ти обясня няма да ме разбереш ....... сложно е за тебе...

Коментар

в началото на юни след редица забележки от съфорумци, че нямам акции, а следя пазара и пиша за редица акции взех, че купих 1000 бр. ЕТФ-а на експат-софикс ........ следващият месец купих още 1000 бр. ....... този месец купих още 1000

просто съм сложил ордер за 1000 бр. и като се изпълни го подновявам с нов ........ ако мислиш, че това е налазване - нека така да бъде...
                            Ти сам си противоречиш.От една страна говориш за нови дъна по много позиции ,от друга купуваш Експат който следи най-ликвидните и той
                            ще отнесе хурката заедно с целият пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Полки, ако няма промяна, то би следвало това тримесечие да пазаруваш. Усетих наскоро, че споменаваш как имаш Експат. ЗНачи ли това, че лека-полека ни налазваш?
                              в началото на юни след редица забележки от съфорумци, че нямам акции, а следя пазара и пиша за редица акции взех, че купих 1000 бр. ЕТФ-а на експат-софикс ........ следващият месец купих още 1000 бр. ....... този месец купих още 1000

просто съм сложил ордер за 1000 бр. и като се изпълни го подновявам с нов ........ ако мислиш, че това е налазване - нека така да бъде...

Коментар

върни се една година назад в темата ........ всичко което те вълнува съм го написал още тогава...
                                Полки, ако няма промяна, то би следвало това тримесечие да пазаруваш. Усетих наскоро, че споменаваш как имаш Експат. ЗНачи ли това, че лека-полека ни налазваш?
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X