If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти май пак не схващаш идеята Човек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
И с по-малко от 50 к на година ще съм цар. Натам сме се запътили вече. Приходите обче не са само от дивиденти, а и от аренди, наеми, лихви. От квото дойде.
Не си прав. Не всички "балъци" "инвестират" в имоти. Например батката щеше да си живее спокойно ако беше в дивидентските кучета, но той предпочете шитовете. (Това беше от алчност - да преобърне целия пазар в кеш, но от лакомия не винаги се печели)). Но форти например го прави - може да си живее от дивиденти и с по-малки от на батката суми но в дивидентните "балони". Всъщност дори и сега според имотите в софия например са достатъчно набалончени, за да може "дивидентската инвесиция" да ги бие по доходност
Отде пък намеси и имоти сега? Нали за дивидентни акции говорехме, от ония дето може утре да спрат да дават - че може и да фалират. Това е пойнта - борса реално няма, фирмите се контролират изцяло от мажоритарите. Оттам и простичкия извод че всичкото друго само донорства, уви.
Ако се обърне маркета и тръгне нагоре ,понеже спекулантите нямат кеш ,там в адсиц , ще са най големите продажби за влизане в пени акциите ....
Та и това трябва да се взима под внимание....
Маркета няма да се обърне лесно, ще го клати лодката още поне 1-2 месеца, а ако се случи брексита- най вероятно ще се избушват всички набалончени индекси. А нашия не е такъв, дори е разпомпен, така, че се надяваме ако поевтинее, да е най-слабо от другите. При това, нищо не зависи от двата автобуса инвеститори на бфб, за които софикс спомена. Разбира се и булсон е прав, че фондовете могат да спасят всички, но на тези куци коне ще им предстои първо да си преосмислят излизането от чуждите картони и да се надяваме после да проумеят, че е време да подкрепят малкото останали читави компанийки у нас
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Мноо просто - като разбереш че "инвеститори и спекуланти" тук оперират на "борсата" с капитал колкото една заплатка, ще схванеш шегата. Борса с оборот на голям магазин, само че .. .национална? Смяяях!
Не си прав. Не всички "балъци" "инвестират" в имоти. Например батката щеше да си живее спокойно ако беше в дивидентските кучета, но той предпочете шитовете. (Това беше от алчност - да преобърне целия пазар в кеш, но от лакомия не винаги се печели)). Но форти например го прави - може да си живее от дивиденти и с по-малки от на батката суми но в дивидентните "балони". Всъщност дори и сега според имотите в софия например са достатъчно набалончени, за да може "дивидентската инвесиция" да ги бие по доходност
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Въобще не е шега. Ти може и да не си готов да инвестираш такива суми, но има хора които го правят. Не знам защо всеки в този форум си мисли, че щом той не е готов да направи дадено нещо и другите също не го правят
Мноо просто - като разбереш че "инвеститори и спекуланти" тук оперират на "борсата" с капитал колкото една заплатка, ще схванеш шегата. Борса с оборот на голям магазин, само че .. .национална? Смяяях!
Това беше шегичка нали ? И колко млн. трябва да набия за целта?
Като си престава какви активи имат насреща някои от раздаващите "сосни" дивиденти , няма да успявам да заспя а какво остава да живея добре ..
Не ме разбирай погрешно - имам акции от нашата сергия и смятам, че БФБ е удачно място човек да инвестира към момента, както и че дивидентните компании са най-надценените ....
Въобще не е шега. Ти може и да не си готов да инвестираш такива суми, но има хора които го правят. Не знам защо всеки в този форум си мисли, че щом той не е готов да направи дадено нещо и другите също не го правят
Може ,ама малката щерка иска да ходим на батут и да кара картинг ....
така че друг път...
Само едно набързо ,чака се голям спад на ДАУ и ДАХ но според мен до изборите в щатите няма да има сериозно избушване...
Само като помисля как ще гръмнат нашите ПФ на онзи маркет ,та ми става лошо за мойте вложения за втора пенсия....
Иначе стратегията ми е като тук купувам най ефтините от февруари и чакам да се качат сега имам Коба и Ареал /купени и продадени поне по два пъти с ДБ и сантандер /,къси на Даймлер ,утре може би ще купя байерн....рискови вложения...
Поздрави!
Утре пак ще седна на компа за ДАХ! Така че този път няма почивка...
да ти е жива и здрава, тя ще излезе връстничка на моята.
Излизайте щом е хубаво времето, че тук е едно намръщено. Ще бъбрим друг път!
Като си престава какви активи имат насреща някои от раздаващите "сосни" дивиденти , няма да успявам да заспя а какво остава да живея добре ..
Не ме разбирай погрешно - имам акции от нашата сергия и смятам, че БФБ е удачно място човек да инвестира към момента, както и че дивидентните компании са най-надценените ....
Ако се обърне маркета и тръгне нагоре ,понеже спекулантите нямат кеш ,там в адсиц , ще са най големите продажби за влизане в пени акциите ....
Та и това трябва да се взима под внимание....
сменихме темата, нека не си чешем езиците за хора, които не могат да се включат в разговора. Хайде разкажи за международните пазари и валутите. Аз си приизнавам че съм бос там и ще се радвам на всяка смислена насока. Ама ясна не като на Инта дето нищо никой не му разбира - говори за круши, ама трябвало да се сещаме за череши
Може ,ама малката щерка иска да ходим на батут и да кара картинг ....
така че друг път...
Само едно набързо ,чака се голям спад на ДАУ и ДАХ но според мен до изборите в щатите няма да има сериозно избушване...
Само като помисля как ще гръмнат нашите ПФ на онзи маркет ,та ми става лошо за мойте вложения за втора пенсия....
Иначе стратегията ми е като тук купувам най ефтините от февруари и чакам да се качат сега имам Коба и Ареал /купени и продадени поне по два пъти с ДБ и сантандер /,къси на Даймлер ,утре може би ще купя байерн....рискови вложения...
Поздрави!
Утре пак ще седна на компа за ДАХ! Така че този път няма почивка...
Ти май пак не схващаш идеята Човек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
Браво бе софикс това е фондова борса а не рентиерска дружинка.....
сменихме темата, нека не си чешем езиците за хора, които не могат да се включат в разговора. Хайде разкажи за международните пазари и валутите. Аз си приизнавам че съм бос там и ще се радвам на всяка смислена насока. Ама ясна не като на Инта дето нищо никой не му разбира - говори за круши, ама трябвало да се сещаме за череши
Браво бе софикс това е фондова борса а не рентиерска дружинка.....
Аз имам 100 декара и вземам по голяма рента в процента спрямо цената на която съм ги купил/наследил/...
аз познавам такива хора които си прибират такива суми от СФТРД, СФИ, БРЕФ, АТЕРА и други и пак купуват с част от дивидента.
Аз познавам хора от химко / на 42 лв / и пътища на 43К за една акция ,който станаха милионери а после загубиха всичко....щото човешката алчност граница няма....
А и хора който заложиха и апартаменти и коли и ми се подиграваха че теглих веднага печалбите си и работя за държавата а сега ми се обаждат да им пратя по някой лв за път до Гърция и Испания да ходят да берат портокали
Коментар