If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако получавам 50 К дивидент нема и един леф да вложа на борсата ....
щото това означава че имам милион и половина в акции и като гледам срива това са били над 3 милиона преди година....
та за 50К съм загубил милион и половина...
Не е препоръка...
аз познавам такива хора които си прибират такива суми от СФТРД, СФИ, БРЕФ, АТЕРА и други и пак купуват с част от дивидента.
Ти май пак не схващаш идеята Човек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
Ако получавам 50 К дивидент нема и един леф да вложа на борсата ....
щото това означава че имам милион и половина в акции и като гледам срива това са били над 3 милиона преди година....
та за 50К съм загубил милион и половина...
Не е препоръка...
еее чакай сега оборота си е около 500К и то не винаги е така.
След като Фортис буквално ме изнуди да дойда на 1-то си ОСА на СФАРМ и бях умрял от срам колко малко акции имам, там се запознах с 2 момчета които живеят само от акции на БФБ, но имена и никове няма да споменавам. Ако се замисля може и да ги докарам до 5
Сега сме на нивата от 2004, предполагам и оборота е близък до тогавашния, но в момента за мен в БГ няма по неглежиран актив от БГ акциите(май както е било с земята 2001), а аз май точно това търся. Мисля че депозитите с доходност 0% вече не са алтернатива, ЗЗ поскъпна доста за последните 10г и сега при 1600-2000лв за дка при 70-80лв рента вече не е алтернатива, НИ при това обезлюдяване на страната, отвратителната инфраструктура и смешни доходи също са доста надценени, ценните метали и те никак не са евтини, чуждите пазари балонизирани от ФЕД и ЕЦБ, та мисля че точно БФБ е мястото, само да успееш да оцелееш в джунглата на зараждащия се див капитализъм(мисля и в УСА по времето на Ал Капоне е било така - няма как да не премием от там). Та разплямпах се - мисля че в момента подритваме акциите на БФБ, както са подритвали ЗЗ 2001 г, но дали е така кой ще ми каже, както се пееше в песента.
По скоро сме през 2002 г.....сега през лятото ще идем на 2000 година..
Тези пакети нали знаеш защо се прехвърлят фондовете да избегнат свързаността, ама те остават на пода с тях проблема не е решен......
Забравяш че външните инвестиции това тримесечие са намалели с 40% и въпреки бодряшките изпълнения на Тквата ,икономистите казват че в най добрия случай икономиката ще бъде като миналата....износа е по слаб,европарите свършиха , фондовете ще поцнат да плащат пенсии а ти не си любител на галата и сила......
През 2004 си беше търговия....
Ако в намериш и 5 човека в България да инвестира в акции и да работи за себе си....
А знам стотици фалирали заради Форекс и СФД на западните маркети на първо място и после заради БФБ....
На БФБ е постижение да участваш и да си на малък плюс тези 20 години а не да спечелиш много ,/просто си купих кола през 2007 г/ и така спестих големи загуби в по късен етап ......Борсата в София не е от 1997 г....
Нали не вярваш че с оборот от 10 К на сесия ще издържаш семейство и ще имаш приличен живот...
Прочетох анализа на Елана ами аз да ходя по улиците ще изкарам ще ги изкарам тези 2-3 % за годината ....това са за реинтиери ,кото да не ги държат в банката...ама риска...
Ти май пак не схващаш идеята Човек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
Ако в намериш и 5 човека в България да инвестира в акции и да работи за себе си....
А знам стотици фалирали заради Форекс и СФД на западните маркети на първо място и после заради БФБ....
На БФБ е постижение да участваш и да си на малък плюс тези 20 години а не да спечелиш много ,/просто си купих кола през 2007 г/ и така спестих големи загуби в по късен етап ......Борсата в София не е от 1997 г....
Нали не вярваш че с оборот от 10 К на сесия ще издържаш семейство и ще имаш приличен живот...
Прочетох анализа на Елана ами аз да ходя по улиците ще изкарам ще ги изкарам тези 2-3 % за годината ....това са за реинтиери ,кото да не ги държат в банката...ама риска...
еее чакай сега оборота си е около 500К и то не винаги е така.
След като Фортис буквално ме изнуди да дойда на 1-то си ОСА на СФАРМ и бях умрял от срам колко малко акции имам, там се запознах с 2 момчета които живеят само от акции на БФБ, но имена и никове няма да споменавам. Ако се замисля може и да ги докарам до 5
Сега сме на нивата от 2004, предполагам и оборота е близък до тогавашния, но в момента за мен в БГ няма по неглежиран актив от БГ акциите(май както е било с земята 2001), а аз май точно това търся. Мисля че депозитите с доходност 0% вече не са алтернатива, ЗЗ поскъпна доста за последните 10г и сега при 1600-2000лв за дка при 70-80лв рента вече не е алтернатива, НИ при това обезлюдяване на страната, отвратителната инфраструктура и смешни доходи също са доста надценени, ценните метали и те никак не са евтини, чуждите пазари балонизирани от ФЕД и ЕЦБ, та мисля че точно БФБ е мястото, само да успееш да оцелееш в джунглата на зараждащия се див капитализъм(мисля и в УСА по времето на Ал Капоне е било така - няма как да не премием от там). Та разплямпах се - мисля че в момента подритваме акциите на БФБ, както са подритвали ЗЗ 2001 г, но дали е така кой ще ми каже, както се пееше в песента.
Получих наследство и реших 1/2 пари да инвестирам на БФБ. Моля за съвет кои фирми според вас си заслужават?? По сегашна моя преценка много малко стават. Аз влезнах в 3 и реално не знам какво да правя. Ако не намеря решение на БФБ, ще инвестирам извън БГ, което съзнанието ми подсказва, но сърцето - не ми дава
Знам, че моите "радини вълнения" са смешни, но бих желал да чуя и мненията на по- врели и кипели...
Ще съм благодарен за вашата помощ и обещавам да почерпя на срещата на 17- ти !!
Погледни участниците тук и хала им - и си реши искаш ли и ти да изглеждаш така жалък и проскубан В БФБ няма инвестиране, има донорство.
Получих наследство и реших 1/2 пари да инвестирам на БФБ. Моля за съвет кои фирми според вас си заслужават?? По сегашна моя преценка много малко стават. Аз влезнах в 3 и реално не знам какво да правя. Ако не намеря решение на БФБ, ще инвестирам извън БГ, което съзнанието ми подсказва, но сърцето - не ми дава
Знам, че моите "радини вълнения" са смешни, но бих желал да чуя и мненията на по- врели и кипели...
от 19 години инвестираш и още не работиш за себе си?!?! Не си имал късмет май? Анализира ли на ккакво се дължи, не се заяждам винаги ми е интересен опита и с Киро за кратко беседвахме какво го е държало "над водата" през годините.
п.п. Аз мислех че искаш да споделиш за външни пазари и валути, но ако искаш да споделиш за поуките от 97 до днес ще чета и питам с интерес!
Там не беше ли на власт една борческа групировка.....
Иначе от 1997 се мъча с разни байганьовци помислили се за богове....
То не бяха Хранков ,то лекс , ПЧБ и Йосифов , то варненските пирами уес , по банев ,Божков ,то лимонки и мини от рода на Кремиковци,то гръцки и турски остапбендеровци , дебелаци и космонафти ,то домузи и Халачеви ..абе край няма.....
Наред са следващите...
Некой вярвал ли е през 2000 година за ОЦК и Пътища и корп че ще фалират ..
Не е препоръка..
от 19 години инвестираш и още не работиш за себе си?!?! Не си имал късмет май? Анализира ли на ккакво се дължи, не се заяждам винаги ми е интересен опита и с Киро за кратко беседвахме какво го е държало "над водата" през годините.
п.п. Аз мислех че искаш да споделиш за външни пазари и валути, но ако искаш да споделиш за поуките от 97 до днес ще чета и питам с интерес! Ивчо Еланеца в Пд ми е разказвал че ХДпат е бил 40К и са го чакали на 100К щото Капман обирали нагоре, и си деляли кинти да си купят една акция - още не могга да го повярвам това!
Иначе на колегата мога да му кажа да разгледа този материал на Елана, да добави компаниите от групата на Стара Планина и да си избере 4-6 позици.
Там не беше ли на власт една борческа групировка.....
Иначе от 1997 се мъча с разни байганьовци помислили се за богове....
То не бяха Хранков ,то лекс , ПЧБ и Йосифов , то варненските пирами уес , по банев ,Божков ,то лимонки и мини от рода на Кремиковци,то гръцки и турски остапбендеровци , дебелаци и космонафти ,то домузи и Халачеви ..абе край няма.....
Наред са следващите...
Некой вярвал ли е през 2000 година за ОЦК и Пътища и корп че ще фалират ..
Не е препоръка..
Трябва да си отговориш на 5 въпроса...
познаваш ли фирмите на БФБ и тяхната специфика ...
познаваш ли мажовците на БФБ и тяхната безпардонност...
Познаваш ли портфеилите на ПФ и ЗК и банките и тяхната свързаност
познаваш ли икономиката на БГ.
познаваш ли политическата обстановка и нейната корумпираност в БГ.
Ако я познаваш започвай....
Ако не ,ще ти кажа и няколко думи за външните маркети или валути....
я поразсъждавай- ще ми е интересно да прочета.
Иначе на колегата мога да му кажа да разгледа този материал на Елана, да добави компаниите от групата на Стара Планина и да си избере 4-6 позици.
Трябва да си отговориш на 5 въпроса...
познаваш ли фирмите на БФБ и тяхната специфика ...
познаваш ли мажовците на БФБ и тяхната безпардонност...
Познаваш ли портфеилите на ПФ и ЗК и банките и тяхната свързаност
познаваш ли икономиката на БГ.
познаваш ли политическата обстановка и нейната корумпираност в БГ.
Ако я познаваш започвай....
Ако не ,ще ти кажа и няколко думи за външните маркети или валути....
Коментар