Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеМноо просто - като разбереш че "инвеститори и спекуланти" тук оперират на "борсата" с капитал колкото една заплатка, ще схванеш шегата. Борса с оборот на голям магазин, само че .. .национална? Смяяях!)). Но форти например го прави - може да си живее от дивиденти и с по-малки от на батката суми но в дивидентните "балони". Всъщност дори и сега според имотите в софия например са достатъчно набалончени, за да може "дивидентската инвесиция" да ги бие по доходност
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеВъобще не е шега. Ти може и да не си готов да инвестираш такива суми, но има хора които го правят. Не знам защо всеки в този форум си мисли, че щом той не е готов да направи дадено нещо и другите също не го правят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТова беше шегичка нали ? И колко млн. трябва да набия за целта?
Като си престава какви активи имат насреща някои от раздаващите "сосни" дивиденти, няма да успявам да заспя а какво остава да живея добре ..
Не ме разбирай погрешно - имам акции от нашата сергия и смятам, че БФБ е удачно място човек да инвестира към момента, както и че дивидентните компании са най-надценените ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеМоже ,ама малката щерка иска да ходим на батут и да кара картинг ....
така че друг път...
Само едно набързо ,чака се голям спад на ДАУ и ДАХ но според мен до изборите в щатите няма да има сериозно избушване...
Само като помисля как ще гръмнат нашите ПФ на онзи маркет ,та ми става лошо за мойте вложения за втора пенсия....
Иначе стратегията ми е като тук купувам най ефтините от февруари и чакам да се качат сега имам Коба и Ареал /купени и продадени поне по два пъти с ДБ и сантандер /,къси на Даймлер ,утре може би ще купя байерн....рискови вложения...
Поздрави!
Утре пак ще седна на компа за ДАХ! Така че този път няма почивка...
Излизайте щом е хубаво времето, че тук е едно намръщено. Ще бъбрим друг път!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТова беше шегичка нали ? И колко млн. трябва да набия за целта?
Като си престава какви активи имат насреща някои от раздаващите "сосни" дивиденти, няма да успявам да заспя а какво остава да живея добре ..
Не ме разбирай погрешно - имам акции от нашата сергия и смятам, че БФБ е удачно място човек да инвестира към момента, както и че дивидентните компании са най-надценените ....
Та и това трябва да се взима под внимание....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениесменихме темата, нека не си чешем езиците за хора, които не могат да се включат в разговора. Хайде разкажи за международните пазари и валутите. Аз си приизнавам че съм бос там и ще се радвам на всяка смислена насока. Ама ясна не като на Инта дето нищо никой не му разбира - говори за круши, ама трябвало да се сещаме за череши
така че друг път...
Само едно набързо ,чака се голям спад на ДАУ и ДАХ но според мен до изборите в щатите няма да има сериозно избушване...
Само като помисля как ще гръмнат нашите ПФ на онзи маркет ,та ми става лошо за мойте вложения за втора пенсия....
Иначе стратегията ми е като тук купувам най ефтините от февруари и чакам да се качат сега имам Коба и Ареал /купени и продадени поне по два пъти с ДБ и сантандер /,къси на Даймлер ,утре може би ще купя байерн....рискови вложения...
Поздрави!
Утре пак ще седна на компа за ДАХ! Така че този път няма почивка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи май пак не схващаш идеятаЧовек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
Не ме разбирай погрешно - имам акции от нашата сергия и смятам, че БФБ е удачно място човек да инвестира към момента, както и че дивидентните компании са най-надценените ....Last edited by Protokol; 22.05.2016, 13:36.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБраво бе софикс това е фондова борса а не рентиерска дружинка.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениетова са нормални неща.
Аз имам 100 декара и вземам по голяма рента в процента спрямо цената на която съм ги купил/наследил/...Last edited by Монти; 22.05.2016, 13:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз познавам такива хора които си прибират такива суми от СФТРД, СФИ, БРЕФ, АТЕРА и другии пак купуват с част от дивидента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз познавам такива хора които си прибират такива суми от СФТРД, СФИ, БРЕФ, АТЕРА и другии пак купуват с част от дивидента.
А и хора който заложиха и апартаменти и коли и ми се подиграваха че теглих веднага печалбите си и работя за държавата а сега ми се обаждат да им пратя по някой лв за път до Гърция и Испания да ходят да берат портокали
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Ако получавам 50 К дивидент нема и един леф да вложа на борсата ....
щото това означава че имам милион и половина в акции и като гледам срива това са били над 3 милиона преди година....
та за 50К съм загубил милион и половина...
Не е препоръка...и пак купуват с част от дивидента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи май пак не схващаш идеятаЧовек може да се издържа не само от покупко-продажба на акции, ами и от дивидентите, които получава. Ако получаваш 50 000 лв. дивиденти няма ли да си живееш добре и без да ходиш на работа?
Ако получавам 50 К дивидент нема и един леф да вложа на борсата ....
щото това означава че имам милион и половина в акции и като гледам срива това са били над 3 милиона преди година....
та за 50К съм загубил милион и половина...
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениееее чакай сега оборота си е около 500К и то не винаги е така.
След като Фортис буквално ме изнуди да дойда на 1-то си ОСА на СФАРМ и бях умрял от срам колко малко акции имам, там се запознах с 2 момчета които живеят само от акции на БФБ, но имена и никове няма да споменавам. Ако се замисля може и да ги докарам до 5
Сега сме на нивата от 2004, предполагам и оборота е близък до тогавашния, но в момента за мен в БГ няма по неглежиран актив от БГ акциите(май както е било с земята 2001), а аз май точно това търся. Мисля че депозитите с доходност 0% вече не са алтернатива, ЗЗ поскъпна доста за последните 10г и сега при 1600-2000лв за дка при 70-80лв рента вече не е алтернатива, НИ при това обезлюдяване на страната, отвратителната инфраструктура и смешни доходи също са доста надценени, ценните метали и те никак не са евтини, чуждите пазари балонизирани от ФЕД и ЕЦБ, та мисля че точно БФБ е мястото, само да успееш да оцелееш в джунглата на зараждащия се див капитализъм(мисля и в УСА по времето на Ал Капоне е било така - няма как да не премием от там). Та разплямпах се - мисля че в момента подритваме акциите на БФБ, както са подритвали ЗЗ 2001 г, но дали е така кой ще ми каже, както се пееше в песента.
По скоро сме през 2002 г.....сега през лятото ще идем на 2000 година..
Тези пакети нали знаеш защо се прехвърлят фондовете да избегнат свързаността, ама те остават на пода с тях проблема не е решен......
Забравяш че външните инвестиции това тримесечие са намалели с 40% и въпреки бодряшките изпълнения на Тквата ,икономистите казват че в най добрия случай икономиката ще бъде като миналата....износа е по слаб,европарите свършиха , фондовете ще поцнат да плащат пенсии а ти не си любител на галата и сила......
През 2004 си беше търговия....
Коментар
Коментар