IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Какъв е новия бисер за липса на такса до 10 бона превод, като в тарифата такова нещо няма. Нагоре щели да са 12, журналята пак са сгазили лука или...?
    Някой с инфо какво следва при превод от левова в еврова?
    В началото беше безплатно,вчера обявиха до 100 бона,днес са 10,утре всичко ще е под ножа с такси каквито им изнасят!Официалната информация на страницата на фонда е следната:
    1. Междубанков превод през БИСЕРА
    (за един превод)* без такса до 100 000лв.
    Last edited by kig36; 25.11.2014, 17:52.
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
      Аве, гений, кви са тия схеми с чували с кеш дето ги въртиш? Не моеш ли като нормален човек да си направиш превод за където ти трябва за почти без пари. ВСИЧКИ банки имат доста неприятни такси за теглене кеш освен ако не става въпрос за теглене на падеж.
      Свободния депозит НЯМА такси при превод освен стандартните, които са валидни за превод от каквато и да е сметка. Ако те третират като малоумен, може би....
      Аве,вундеркинд
      Става въпрос да спестим възможно най-много от такси.На мен лично не ми се плащат стотици левове за такса теглене.Дразни ме че ме крадат,ако трябва със сакове ще се занимая,за да платя колкото се може по-малко.Още повече,че те правят на глупак и въртят нещата както им е удобно,въпреки че е елементарно.

Коментар

• kat123

Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
        [B]...
        ...
        ...

Ако някой не може да отиде лично в банката, трябва да даде нотариално заверено пълномощно на свой представител. Влоговете в чуждестранна валута се изплащат в български лева по курса на БНБ от началния ден на изплащането, независимо кога собствениците им ще решат да се разпоредят с тях.
        Да добавя нещо РЕЛЕВАНТНО КЪМ ТЕКСТА (И ТЕМАТА-МОДЕРАТОРЕ, НЕ ТРИЙ ГьОТОРА!!!) Базирано на конкретна информация, получена след 2 телефонни разговора с девойките от фонда.

Ако титуляра на сметката е чужденец, който иска да упълномощи някой в България да се разпорежда с тегленето на парите в КТБ чрез фонда, той/човекът в България трябва да направят следното:

1. Да изтегли от сайта на фонда (полезни документи) НОВО пълномощно, и да го завери нотариално В ДВА ЕКЗЕМПЛЯРА , и след това да апостилизира пълномощното. Лицензирани фирми за превод правят тази услуга, срещу пари (преди 3-4 г' беше към 50 лв, сега не знам)

2. Да изтегли изтегли от сайта на фонда (полезни документи) декларацията че не попада в категорията на негарантираните, и да я завери нотариално В ДВА ЕКЗЕМПЛЯРА , и след това да я апостилизира.

3. Да обърне внимание какъв е номерът на личният документ с който е открита първоначално сметка в КТБ (чуждестранния паспорт/ЛК), и СЪЩИЯТ номер на документа да бъде в пълномощното и декларацията. Това може да е проблем ако старият паспорт е с изтекъл срок, и при появяване тези дни пред нотариус в чужбина чужденеца се идентифицира с нов документ с друг номер (НЕ става въпрос за ID №). Има начини (предполагам) да се получи от съответните служби старият паспорт-перфориран.

За протокола!
        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Отмениха възможността за прихващания в резултат на цесии в КТБ

Чрез поправките се предвижда онези прихващания, които ще бъдат заявени или са заявени пред квесторите на КТБ, които са в резултат на извършени цесии между вложители на КТБ, да бъдат удовлетворявани или извършени само до размера, който съответния вложител, искащ прихващането, би получил от масата на несъстоятелността при приключването на тази несъстоятелност, обясни Менда Стоянова.
          Според данни, представени от Менда Стоянова по време на заседанието, квесторите на КТБ са получили уведомление за 1,7 млрд. лв. цесии, от тях 800 млн. лв. имат заявка за извършване на прихващания. Тези прихващания трябва да бъдат признати от синдика, който ще бъде назначен след обявяването на КТБ в несъстоятелност от съда. С измененията се дава право на синдика да не признае извършени прихващания, направени след обявяването на КТБ в неплатежоспособност.

http://news.bgnes.com/view/1200821

Коментар

• Значи наистина сме стотици хиляди. Ама така е, като сме телета!

Коментар

• Гарантирани в КТБ: 255 000 вложители = 3,6 млрд. лева

255 000 са вложителите с гарантирани депозити в Корпоративна търговска банка, заяви новият председател на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков. Общата сума на гарантираните сметки е 3,6 милиарда лева, като парите ще бъдат осигурени в клоновете на деветте обслужващи банки. Въпреки първоначалните намерения поне в първите събота и неделя след началото на изплащането клоновете да работят извънредно, това няма да се случи по технически причини. Миленков апелира към вложителите да не се струпват пред банките още на 4-ти декември, когато започва изплащането, за да се избегне напрежение.

Изплащането на гарантираните влогове в КТБ ще продължи 5 години, обясни Радослав Миленков. Ако вложителят иска да вземе парите си в брой, трябва да има предвид, че това не е безплатно и да се обади в банката няколко дни предварително.

За изтегляне на суми до 3 хиляди лева таксата е 3 лева, след което с нарастване на сумата тя нараства, като за най-големите суми се изисква и предварителна заявка. Не съветваме хората да теглят големи суми в брой, чисто от гледна точка на сигурността им. По-добре да оперират през банките.

До 100 хиляди лева първата транзакция е безплатна, независимо дали вложителят реши да си открие сметка в обслужващата банка или да направи превод в сметка на друга финансова институция. Над тази сума обаче преводът ще струва 12 лева. Радослав Миленков обяви и какво може да направи вложителят, ако се окаже, че сумата е по-малка от очакванията му:

Той може да оспори сумата, която има да получава пред квесторите и впоследствие синдиците на КТБ в едногодишен срок, като представи доказателства за своите твърдения. Съответно квесторите или впоследствие синдиците са длъжни да се произнесат по така направеното възражение в 7-дневен срок.

Ако някой не може да отиде лично в банката, трябва да даде нотариално заверено пълномощно на свой представител. Влоговете в чуждестранна валута се изплащат в български лева по курса на БНБ от началния ден на изплащането, независимо кога собствениците им ще решат да се разпоредят с тях.

Автор: БНРhttp://www.economynews.bg/%D0%B3%D0%...news59721.html

Коментар

• Какъв е новия бисер за липса на такса до 10 бона превод, като в тарифата такова нещо няма. Нагоре щели да са 12, журналята пак са сгазили лука или...?
                Някой с инфо какво следва при превод от левова в еврова?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Хммм, и в ПИБ съм имал депозит, но никога не са ми отваряли втора сметка?
                  И на мен.Виж във сибанк са ми въртяли този номер но най интересното беше,че една молба с текст,че.Никога не съм искал, подписвал или уведомяван такава сметка разреши проблема
                  За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Моят личен опит с ПИБ показва, че там няма паралелна разплащателна.
                    Откриват само депозитна в обшия случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                      Няколко хиляди лева няма как да стане,дори и няколко стотин е трудно.Подръжката на сметка е от 6 до 12 лв. на година почти във всички банки.Да речем, че някои кожодери вземат и двойно,за 4-5г. с лихвите(които не би трябвало да начисляват,понеже е незаконно) малко над 100лв.Но всеки е длъжен да следи тези неща.Аз имам сметки с нула лв. вътре,които ползвам за разплащане по интернет и ги подържам през половин година горе долу като внасям по 5-6лв. в тях.От друга страна те са длъжни да те осведомят писмено,или най-малкото по телефона,ако имаш някакви неуредени сметки с тях преди да те тормозят.Иначе много лесно могат да загубят делото,каквито дела много хора завеждат и печелят доста често.
                      Но си прав,трябва да се пита за всичко в детайли,защото след това е дразнещо.
                      Но гадовете не казват никога всичко и все намират нещо,за да се хванат.
                      Сега се върнах от ПИБ и приятното момиче,корто ме обслужи ми казва,че имат "едногодишен свободен депозит",който ако решиш да закриеш когато и да е получаваш натрупаната лихва....Само че таксата при теглене е такава,че за първите 2-3 месеца си на загубаСамо в края на календарната година няма такса???
                      Разбира се я контрирах,че това в никакъв случай не може да се нарече свободен депозит при тези обстоятелства,а тя ми казва най-спокойно,че нещо не съм разбрал.Третират ни като малоумни,такива са им заповедите все пак
                      Хипотезата за "хиляди" лв. е някакъв екстремно неприятен вариант, който е обвързан с излизане на сметката на червено, респективно те ти "предоставят кредит" за покриваш месечно дължимите суми, който естествено ще е възможно най-дървеният и освен това неизбежно ще изпаднеш в тежка забава, за което ще има лихви и наказателни лихви за просрочия за дълъг период от време.
                      И ако това не е осъществимо в пълен обем днес, утре при някакви хипотези - други пазарни лихви, друга законова среда, други общи условия, 1000 лв. могат да т исе видят като голям късмет.
                      Не разчитай да ти се обадят ....
                      Умишлено чакат дългът да стане толкова голям, че да си заслужава да те ударят много яко, че да има и за принудителното изпълнение. Онези също семейства хранят.

Няма да им кажа името изрично всичко е ясно, ти вече си го направил.
                      Който ме излъже веднъж, там не стъпвам, а пък не виждам причина да ги пазя след като са ми причинили вреди. И естествено не са обадиха, при наличен мейл и телефон.
                      Да си знаят - един обиден и излъган клиент води до негативи.

Коментар

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
                        Добавям ПИБ - същата практика... отварят ти служебна сметка, успоредно с депозита и после: пляяяс! Месечни такси наптрупани с години, не те уведомяват, нищо - било си твое задължение да следиш политиката на банката се променяла, но те не били длъжни да те уведомяват...
                        Хммм, и в ПИБ съм имал депозит, но никога не са ми отваряли втора сметка?

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                          Сега се върнах от ПИБ и приятното момиче,корто ме обслужи ми казва,че имат "едногодишен свободен депозит",който ако решиш да закриеш когато и да е получаваш натрупаната лихва....Само че таксата при теглене е такава,че за първите 2-3 месеца си на загубаСамо в края на календарната година няма такса???
                          Разбира се я контрирах,че това в никакъв случай не може да се нарече свободен депозит при тези обстоятелства,а тя ми казва най-спокойно,че нещо не съм разбрал.Третират ни като малоумни,такива са им заповедите все пак
                          Аве, гений, кви са тия схеми с чували с кеш дето ги въртиш? Не моеш ли като нормален човек да си направиш превод за където ти трябва за почти без пари. ВСИЧКИ банки имат доста неприятни такси за теглене кеш освен ако не става въпрос за теглене на падеж.
                          Свободния депозит НЯМА такси при превод освен стандартните, които са валидни за превод от каквато и да е сметка. Ако те третират като малоумен, може би....

Коментар

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
                            Цитат:
                            Първоначално изпратено от nacheff
                            Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                            При депозит, Тези откриват паралелна разплащателна сметка с такса за поддръжка, накрая такса закриване. На мен скроиха номера така, че впъреки отворени очи "на четири", сметката остана тайна за мен и я засякох след доста години. Костваше ми пари и неприятности да приключа.

Добавям ПИБ - същата практика... отварят ти служебна сметка, успоредно с депозита и после: пляяяс! Месечни такси наптрупани с години, не те уведомяват, нищо - било си твое задължение да следиш политиката на банката се променяла, но те не били длъжни да те уведомяват...
                            Имал съм депозити в ПИБ и то няколко и никога не ми е отваряна сметка към депозита,към дебитните карти да и там се плаща подръжка...Не могат да отворят нещо без да бъдеш уведомен и да го имаш черно на бяло,или поне да го сверяваш във виртуалната сметка.Няма как!И са длъжни да те уведомяват и още как,иначе е лесно закриваш сметките и пляс,банки бол.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Бях разказвал лична история. При депозит, Тези откриват паралелна разплащателна сметка с такса за поддръжка, накрая такса закриване. На мен скроиха номера така, че впъреки отворени очи "на четири", сметката остана тайна за мен и я засякох след доста години. Костваше ми пари и неприятности да приключа.

Към всички! Ако започвате отношения с непознати за вас банки покрай този случай, питайте за най-малките подробности, а ако решите да си ходите, убудете се, че след вас не остават някакви неприключени неща.
                              Да не почука на вратата ви съдебен изпълнител след 10 години със сметка от няколко хиляди лв.
                              Няколко хиляди лева няма как да стане,дори и няколко стотин е трудно.Подръжката на сметка е от 6 до 12 лв. на година почти във всички банки.Да речем, че някои кожодери вземат и двойно,за 4-5г. с лихвите(които не би трябвало да начисляват,понеже е незаконно) малко над 100лв.Но всеки е длъжен да следи тези неща.Аз имам сметки с нула лв. вътре,които ползвам за разплащане по интернет и ги подържам през половин година горе долу като внасям по 5-6лв. в тях.От друга страна те са длъжни да те осведомят писмено,или най-малкото по телефона,ако имаш някакви неуредени сметки с тях преди да те тормозят.Иначе много лесно могат да загубят делото,каквито дела много хора завеждат и печелят доста често.
                              Но си прав,трябва да се пита за всичко в детайли,защото след това е дразнещо.
                              Но гадовете не казват никога всичко и все намират нещо,за да се хванат.

Коментар

• Цитат:
                                Първоначално изпратено от nacheff
                                Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                                При депозит, Тези откриват паралелна разплащателна сметка с такса за поддръжка, накрая такса закриване. На мен скроиха номера така, че впъреки отворени очи "на четири", сметката остана тайна за мен и я засякох след доста години. Костваше ми пари и неприятности да приключа.

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                В Алианц банк правят същия абсурд, само да си знаете.

Коментар

Working...
                                X