If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой вече го написа, преди няколко дни: Викаш гаджетата си за свидетелки че преди 20/6 си дигал самолета 5-6 пъти ката вечер, а след това само 2-3 пъти. И познатите ти те считат за имотентен-от туй по зле...
Това всеки съдия би взел присърце, без значение дали е мъж ии жена
Някой вече го написа, преди няколко дни: Викаш гаджетата си за свидетелки че преди 20/6 си дигал самолета 5-6 пъти ката вечер, а след това само 2-3 пъти. И познатите ти те считат за имотентен-от туй по зле...
А какво правим в случай, че те подложат на съдебен експеримент?
...
... Морални вреди как се доказват, ако ти се обяснява?
Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
В тази посока могат да бъдат присъдени осъществените разноски, но ако беше подписал.Пропуснати ползи е възможно, но ако можеш да го докажеш. Пропуснатите лихви не са ли вид пропуснати ползи? Ако някои хора имат медицински също има резон да заведат искове.Според мен сумите за гарантираните в общия случай ще са дребни, но въпросът за мен е принципен. Изолирани случаи ще бъдат сериозно обезщетени, разбира се.
При предварителен договор покупка НИ имаш дадено капаро, комисионна + нотариални такси..Като тегля чертата се получава над 10к Еu загуба
Влоговете в чуждестранна валута се изплащат в български лева по курса в началния ден на изплащането, независимо кога собствениците им ще решат да се разпоредят с тях.
Некои съображения:
Приемаме че в началото курса е 2 :1 демек взимаме към 200 бона леФФчета
Обаче АЗ не искам да се бутам в началото и чекам да речем половин година.
Ако докато си чакам един викенд на некой куку му хрумне че трябва да се смени курса по някаква причина (примерно прекомерно обръщане на леФФФчетата във валута) на 6:1 азе като си ги взема 200 бона те вече ще са към 33К еуро
При липсата на изрична уредба за погасителна давност по ЗОДОВ,следва да се приеме,че правото да се търсят по съдебен ред вземания по този закон,представляващи обезщетение за вреди,се погасяват с изтичането на общата петгодишна давност по чл.110 от ЗЗД,считано съгласно разпоредбата на чл.14ал.І от с.з.от изискуемостта на вземането.
Тогава може и да се изчака да мине някое дело и да се позовеш направо на него?
Дори и 100 лева да са за мен въпросът е принципен. Писна ми от държавната администрация винаги да са неадекватни, неподготвени и да не знаят къде се намират. Да не говорим пък въобще за корупция, защита на различен от обществения интерес и т.н. Морални вреди как се доказват, ако ти се обяснява?
Извини ме за тъпия въпрос, не съм юрист, както казах. Какъв е давностния срок за такъв иск? 1 година?
При липсата на изрична уредба за погасителна давност по ЗОДОВ,следва да се приеме,че правото да се търсят по съдебен ред вземания по този закон,представляващи обезщетение за вреди,се погасяват с изтичането на общата петгодишна давност по чл.110 от ЗЗД,считано съгласно разпоредбата на чл.14ал.І от с.з.от изискуемостта на вземането.
В тази посока могат да бъдат присъдени осъществените разноски, но ако беше подписал.Пропуснати ползи е възможно, но ако можеш да го докажеш. Пропуснатите лихви не са ли вид пропуснати ползи? Ако някои хора имат медицински също има резон да заведат искове.Според мен сумите за гарантираните в общия случай ще са дребни, но въпросът за мен е принципен. Изолирани случаи ще бъдат сериозно обезщетени, разбира се.
Не е задължително сумата да е дребна....
"БНБ трябваше да приложи европейската директива, а не противоречащия национален закон, и да започне плащането в кратък срок. Важен е въпросът за моралните вреди, защото всеки човек изпитва фрустрация от несигурността, от неадекватността в действията на институциите, които съдът ще възмезди с няколко хиляди лева. Заради невъзможността да се ползват своевременно гарантираните влогове, хора не са могли да се лекуват адекватно например. Когато се докажат значителни морални вреди, обезщетението е няколко десетки дори стотици хиляди лева, посочва пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев."
Сега сериозно, има групи от организирани гарантирани вложители, които имат намерение да заведат дела.Има ли тук желаещи да участват?Схемата няма да бъде колективен иск очевидно, а индивидуални.Доколкото се ориентирам става въпрос задела по ЗОДОВ.
Разбира се...има доста желаещи, но за сега се изчаква да видим как ще тръгне делото за лиценза, защото ако този адм. акт бъде отменен, обжалването ще бъде като детска играчка....едва ли ще го отменят, но доколкото знам се очаква делото да свърши бързо.
Разбира се не бива и да се чака много, защото давностния срок си тече....
Коментар