IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Никоя банка не продава долари по курса на БНБ.Разликата е минимум 2 стотинки.Предполагам че от БНБ ще се изхитрят да сложат поне стотинка по нисък от пазарния и ако човек реши да си купи долари за да си възстанови парите ще загуби поне по 2,5-3,0 стотинки на долар.За 50000 долара загубата е 1500 кинта което не е малко.
    Курса на БНБ за деня е нещо като претеглено средно аритметично на пазарния курс, излиза в края на деня и има значение само статистически, счетоводни и т.н. цели.
    Пазарния курс се влияе от (изненада!!) пазара. Никой не гледа курса на БНБ за предния ден за да си слага еди си колко стотинки надценка.

Коментар

• Току що видях,че ще има и такси за теглене...

Тарифа за таксите на обслужващите банки за вложителите с гарантирани депозити в КТБ*
      Теглене в брой: Такса
      до 3000 лв. 3 лв.
      от 3000 до 20 000 лв. с предварителна заявка 2 работни дни 3 лв. + 0.2% за горницата над 3000 лв.
      от 3000 до 20 000 лв. без предварителна заявка 3 лв. + 0.4% за горницата над 3000 лв.
      от 20001 лв. до 196000 лв. с предварителна заявка 2 работни дни 3 лв. + 0.2% за горницата над 3000 лв.
      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
        Я крОтни малце с това поголовно триене на мнения, ИСКАШ ли mad:.
        Ц. Не иска. Ше си трие колкото си иска бОнака му с бонак.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
          В лева, но по курса на деня в който се изплащат парите от фонда. Ако същият ден си обмениш обратно парите в евро или друга валута, не би трябвало да загубиш!
          Никоя банка не продава долари по курса на БНБ.Разликата е минимум 2 стотинки.Предполагам че от БНБ ще се изхитрят да сложат поне стотинка по нисък от пазарния и ако човек реши да си купи долари за да си възстанови парите ще загуби поне по 2,5-3,0 стотинки на долар.За 50000 долара загубата е 1500 кинта което не е малко.

Коментар

• chronos!!!

Я крОтни малце с това поголовно триене на мнения, ИСКАШ ЛИ?!?

Всяко мнение относно алтернативи къде да сложиш парите получени от КТБ Е ПО ТЕМАТА!!! За разлика от апокалиптичните прогнози за 'сичкото банкова система на онези 2-3 въшкари с 5цифрени рейтинга, които се толерираха тук.
            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

В лева, но по курса на деня в който се изплащат парите от фонда. Ако същият ден си обмениш обратно парите в евро или друга валута, не би трябвало да загубиш!
              Останах с впечатление, че говорим за падане на борда в дните между преуст работа на банка и начало на изплащането. България сме, дедо има спомени от специални изпълнения....
              Не отричам и другата посока...
              И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                Добре де, нали нашият закон, който все още не е променен, са лева?!?

Коментар

• съни(тя)

Примерно гасониера до Софийски университет..
                  D.Y.F-091066

Коментар

Във форума имаше доста спекулации, какво ще стане ако между спирането на работата на една банка и изплащането на депозитите във валута валутният борд падне.

Отговорът на въпроса се изясни от днешното съобщение на Фонда за защита на влоговете:

От това съобщение излиза, че дори и при падане на борда нищо няма да загубят собствениците на валутни депозити. Гарантираната сума също няма да се промени, защото по европейските правила гаранцията е до 100 000 евро, а не до 196 000 лева.
                    Добре де, нали нашият закон, който все още не е променен, са лева?!?
                    И това ще мине ...

Коментар

• Във форума имаше доста спекулации, какво ще стане ако между спирането на работата на една банка и изплащането на депозитите във валута валутният борд падне.

Отговорът на въпроса се изясни от днешното съобщение на Фонда за защита на влоговете:

В: В каква валута ще ми бъде изплатена гарантираната сума?
                      О: В левове. В случай че имате влог в чуждестранна валута ще Ви бъде изплатена левовата равностойност на съответната валута по обменния курс на БНБ в началния ден на изплащането, 4 декември 2014 г.
                      От това съобщение излиза, че дори и при падане на борда нищо няма да загубят собствениците на валутни депозити. Гарантираната сума също няма да се промени, защото по европейските правила гаранцията е до 100 000 евро, а не до 196 000 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                        Тука ме фана

От друга страна: по-добре непродаден имот, отколкото влог в КТБ (да се върнем на темата )
                        ВЕЧЕ е така. От всякакъв влог обаче. Виж, друго.... надолу има интересни предложения.
                        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                          Цената, цената ...
                          Тука ме фана

От друга страна: по-добре непродаден имот, отколкото влог в КТБ (да се върнем на темата )

Коментар

• Първоначално изпратено от tickvichka Разгледай мнение
                            ... и аз така....
                            И аз съм там. Днес нямаха вътрешни указания за детайлите. Ще обадя, ако на мен ми обадят, но наистина за тази декларация не е нужна нот заверка - това си е резонна декларация. Според мен.
                            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                              Чак лесно и мигновено

Аз имам експозиция в имоти от 10-на години и бих си я разширил. Но имам и доста, които "лесно и мигновено" се опитвам да разкарам от няколко години
                              Цената, цената ...
                              И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                де ги тея имоти, бре човек ))
                                само за тях пишеш... дай 2-3 конкретни примера, нищо че не е имотна тема - посочи имот цена закупуване - реален наем за отдаване...
                                То имоти за отдаване не е толко трудно да намериш. Само дето имотаджиите като рекламират 4% доходност леееко пропускат да споменат данъци, амортизация, ремонти, време през което имота стои празен, разправии с наемателите. То ако времето ви е без пари най-добре си намерете работа - това може да ви носи "доходност" и по 100%

Коментар

Working...
                                X