IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• andy2000

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    В Алианц банк правят същия абсурд, само да си знаете.
    'Бе да питам, плахо, няма разведени тук, които за всяка нова сделка/договор първо да питат "КОЛКО ще ми струва раздялата"?!? Щото доколкото знам ВСЯКА банка взима няк'ви жълти ст'инки за закриване на сметка. Ама ако не закриеш сметка, ВСЯКА банка ти трупа някакви такси, в течение на години, дори и ако си изтеглил всичките пари. Щото нулево салдо не винаги означава закрита сметка
    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• BTW некои тука писаха че курса трябва да е този от датата на фалита а не първия ден на плащането

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        При депозит, Тези откриват паралелна разплащателна сметка с такса за поддръжка, накрая такса закриване. На мен скроиха номера така, че впъреки отворени очи "на четири", сметката остана тайна за мен и я засякох след доста години. Костваше ми пари и неприятности да приключа.
        В Алианц банк правят същия абсурд, само да си знаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Сега с тези такси ще ме принуждават да правя глупости.Не стига,че ни еб***а м***та с 5 месечно ходене по нервите,ами сега трябва и заявка да даваш,че и да чакаш 2 дниИначе близо половин процент такса,ако искаш кеш на момента!
          На мен ми се пада ОББ...Хубаво,откривам си "депозит на разположение" и веднага го заявявам за теглене след 2 дена...Така спестявам некви къси,не че ще обеднея,но заради принципа...щъ ги е*а в нещастниците.Няма на наш гръб пак да се облажат няколко десетки милиона.Ай сиктир!
          Бях разказвал лична история. При депозит, Тези откриват паралелна разплащателна сметка с такса за поддръжка, накрая такса закриване. На мен скроиха номера така, че впъреки отворени очи "на четири", сметката остана тайна за мен и я засякох след доста години. Костваше ми пари и неприятности да приключа.

Към всички! Ако започвате отношения с непознати за вас банки покрай този случай, питайте за най-малките подробности, а ако решите да си ходите, убудете се, че след вас не остават някакви неприключени неща.
          Да не почука на вратата ви съдебен изпълнител след 10 години със сметка от няколко хиляди лв.

Коментар

• ПОСТЪПИЛИ ЖАЛБИ ВЪВ ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СРЕЩУ РЕШЕНИЕ №138/06.11.2014г. НА УС НА БНБ
            До момента във Върховен административен съд са постъпили следните жалби срещу решение 138/06.11.2014 година на УС на БНБ:

„Радиум Кепитъл Кредит Мастър Фанд Лимитид”
            Себастиан Ньотликс
            Стоян Иванов
            Орлин Кунев
            Бългериан Акуизишън къмпани II С.а.р.л
            Орлин Русев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Александър Панталеев - в качеството им на членове на УС, респ. Изпълнителни директори на „Корпоративна търговска банка”
            Петър Тотев
            Вера Ахундова
            „БРОМАК” ЕООД
            Станчо Пантов
            Димитрина Димитрова
            Галина Стефанова
            Никола Сукманджиев
            Елза Дюлгерова
            Стоян Михайлов
            Десислава Стайкова
            Христо Димитров
            Иван Арменов
            Емилия Йорданова
            „Кинкин и партньори”
            Апостол Григоров
            Васил Найденов
            Стоян Александров

По повод постъпилите жалби, Върховният административен съд е изискал от БНБ окомплектоване на жалбите с административната преписка.

Коментар

• Колегата вече е написал,че не се дължат наказателни лихви при предсрочно прекратяване...според банката.Имах случай в ПИБ,където закрих свободен едногодишен депозит и не си спазиха условията по договора,тоест не ми изплатиха лихвата(в договора е посочено обратното,и сега е същия може да се види).
              Разбира се също,че при еднократен междубанков превод под 100к не се дължи такса,обаче не се разбира дали банката получател удържа нещо.Точно това ще отида да попитам сега.Тъкмо ще се осведомя подробно за всичко,включително обръщането на парите в евро преди откриването на новия депозит.
              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                а при прекратяване как стоят нещата искат ли такса, че и аз съм там
                Предсрочно прекратяване: Допуска се по всяко време

При предсрочно прекратяване до 3-тия месец от откриването на депозита, Банката не дължи лихва

При предсрочно прекратяване след 3-тия месец, от откриването на депозита:

- За сроковете 6 и 12 месеца Банката изплаща дължимата до момента лихва,намалена с лихвата за едномесечен период.

- За срок 24 месеца Банката изплаща дължимата до момента лихва,намалена с лихвата за тримесечен период.

Коментар

Сега с тези такси ще ме принуждават да правя глупости.Не стига,че ни еб***а м***та с 5 месечно ходене по нервите,ами сега трябва и заявка да даваш,че и да чакаш 2 дниИначе близо половин процент такса,ако искаш кеш на момента!
                  На мен ми се пада ОББ...Хубаво,откривам си "депозит на разположение" и веднага го заявявам за теглене след 2 дена...Така спестявам некви къси,не че ще обеднея,но заради принципа...щъ ги е*а в нещастниците.Няма на наш гръб пак да се облажат няколко десетки милиона.Ай сиктир!
                  а при прекратяване как стоят нещата искат ли такса, че и аз съм там

Коментар

• Musa

Който може и има в какво да си инвестира парите е най добре да го стори, защото както написах отрицателните лихви не са мит - погледнете договорите и те не случайно са такива.
                    Едни хора вземаха пари в заем с договори в които лихвата можеше да излита, сега други си дават парите при лихви който могат да падат та чак да им плащаш за това че ти ги пазят.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Fiscalist

Какво очакваш да стене навън ? Там буквално ти крещят - тегли парите и ги харчи ! Вече ЦБ изкупува облигации директно на правителствата, т.е. те могат да си емитират пари..а лихите я се поогледай и ще видиш как в един момент стават отрицателни и ще ти вземат от парите.За един месец само могат да кажат 3% от парите да ти вземат тъй както са гарантирани до 100к. И ще го направят защото икономическата депресия прави втора силна вълна. Очакванията ми са системата да издържи още 2.5 - 3 години, после ще има много национални дребни валути докато пак се излъчат основни но това едва ли засяга хората пресполовили житейския си път.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• andy2000

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        Защо втори?
                        Щото разделям парите на поне две други банки, гръцките пощальони не ме устройват. Същото с парите от влога на сина ми, ама там трябва да провЕря първо дали старото пълномощно още върши работа.
                        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Ама вие още ли сте в България? Какво очаквате да ви се случи в болгаристан? Че там мутрите само бият и **ат.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                            Нейсе, ще си платя таксата за втория банков превод,
                            Защо втори?

Коментар

• kig36

Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                              Паднах при гръчките пощальони. Мислех да оставя тям нещо още преди да знам при кого падам, ама мискините свалиха лихвите от 3,7% на 1,5%Нейсе, ще си платя таксата за втория банков превод, па ще му мисля...Кеш над 1000 лв не вадя от банка, по принцип!

Коментар

• Сега с тези такси ще ме принуждават да правя глупости.Не стига,че ни еб***а м***та с 5 месечно ходене по нервите,ами сега трябва и заявка да даваш,че и да чакаш 2 дниИначе близо половин процент такса,ако искаш кеш на момента!
                                Last edited by kig36; 24.11.2014, 22:30.
                                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X