до колко назад ще корегира и ще върне ли цената за няколко дена под 2,45?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеНещата тук ги виждам така:
-май само към Хима има сериозен интерес за сега.
-определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
-ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
Естетсвено това не е препоръка.
Коментар
-
Нещата тук ги виждам така:
-май само към Хима има сериозен интерес за сега.
-определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
-ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
Естетсвено това не е препоръка.Last edited by 0; 05.02.2018, 11:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеи все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.
?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Бе остави трите лева , кажи кога ща минем шестте , че акциите в групата тъкмо ща стигнат да ги обърна за едно арно апартаментче на плажа , да има къде на старини да си гледам внуците ..... живот и здраве да дава господ.
сега много "читатели" се подхилкват, но никой не знае съдбата какво ни е подготвила...
и все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.
иначе нашия разговор с теб е малко като в онзи виц:
Две борчета пият бира и си говорят:
- Брато, за к'во мечтаеш?
- Мечтая как ще срещна една фея, която ще ми подари сто хиляди евро.
- А защо не милион?
- Милион не е реално.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Определено не мога да приема че съм "подхлъзвал" някого и съм давал "подвеждащи цифри". Даването на 100% факти няма как да е подвеждащо, то си е факт. Последната цифра е към отчета за трето тримесечие на трейлинг база (съкратил съм го tr и явно не става ясно), разбирай - за съпоставимост вземам 4-и тримесечия назад. Просто миналата година последно тримесечие са имали загуба от 10млн. Тази година ще видим какво ще покажат.
Искрено желая много печалби на инвестиралите. Колкото повече профити има толкова по-добре е за всички.Та нека да гледаме на приносът за целият пазар и вярвам всеки имащ акции в Софикс ще има полза от това възходящо движение !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИ имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.
Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.
Искрено желая много печалби на инвестиралите. Колкото повече профити има толкова по-добре е за всички.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеВсичко било фундамент. Не че нещо, но не забравям резултатите на Химимпорт и стабилната тенденция при печалбата:В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:2007 *** 119,110,000 2008 *** 128,624,000 2009 *** 129,531,000 2010 *** 133,869,000 2011 *** 111,681,000 2012 *** 104,099,000 2013 *** 86,892,000 2014 *** 64,476,000 2015 *** 58,483,000 2016 *** 52,008,000 2017Q3tr *** 52,373,000 И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?2012 *** 10,724,000 2013 *** 10,797,000 2014 *** 7,255,000 2015 *** 6,704,000 2016 *** 26,598,000 2017Q4 *** 35,830,000
Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.
Какво ни казваш – за 10 години дружеството е реализирало около 1 милиард лв печалба напук на всички кризи и ситуации по света и в България.
Нещо повече за последните 8 години дружеството е споделило със своите акционери около 150 милиона лв под формата на дивиденти от индивидуалната си печалба ,която разбира се е доста по-малко от консолидираната.
В последните си 2 години дружеството разпределя над 50 % от печалбата си.
И имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.
Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.
Пожелавам на дружеството да продължи да ни радва с действия и резултати като през последните 2 години и да намерят стратегически съинвеститори в част от бизнесите си.
Имам акции тук и нека всеки сам да преценява своите инвестиции.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които България Ер стартира.
https://www.investor.bg/specialni-pr...iia-er-255139/Last edited by 0; 04.02.2018, 21:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Пожелавам ти от сърце да си избиеш загубата, че и да спечелиш В ХИМ-а.
Тримаран, четиримаран, петмаран..... е колко му е???
Футуристичният боен кораб на САЩ, който е свързан със семейство Бъфет
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=827744
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
Еми никой ако не си признава .. Аз съм на загуба , че стискам от 14 лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
Еми никой ако не си признава .. Аз съм на загуба , че стискам от 14 лвМоже и да избиеш някой лев
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКолкото и да е странно, дори ние, продалите преди 2 лв. сме на печалба. Остава въпроса кой всъщност е на загуба?
- 1 like
Коментар
Коментар