IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• до колко назад ще корегира и ще върне ли цената за няколко дена под 2,45?

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
      Нещата тук ги виждам така:
      -май само към Хима има сериозен интерес за сега.
      -определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
      -ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
      Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
      Естетсвено това не е препоръка.
      Аз пък мисля, че съотношението м/у Хима и ЦКБ е променено, защото е променено съотношението на печалбите им. Имам и от двете поравно.

Коментар

• Нещата тук ги виждам така:
        -май само към Хима има сериозен интерес за сега.
        -определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
        -ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
        Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
        Естетсвено това не е препоръка.
        Last edited by 0; 05.02.2018, 11:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
          и все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.
          ?
          Интересно ми е как виждаш ролята на ЦКБ в твоя хипотетичен вариант ?
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Тя и ПИБ беше лев и нещо, а после за колко време се вдигна на 6? Няма невъзможни неща, но са трудно предсказуеми.
            Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Бе остави трите лева , кажи кога ща минем шестте , че акциите в групата тъкмо ща стигнат да ги обърна за едно арно апартаментче на плажа , да има къде на старини да си гледам внуците ..... живот и здраве да дава господ.
              нищо чудно до месец-два да сме на 6 лв.

сега много "читатели" се подхилкват, но никой не знае съдбата какво ни е подготвила...

и все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.

иначе нашия разговор с теб е малко като в онзи виц:

Две борчета пият бира и си говорят:
              - Брато, за к'во мечтаеш?
              - Мечтая как ще срещна една фея, която ще ми подари сто хиляди евро.
              - А защо не милион?
              - Милион не е реално.
              но мечтите са безплатни, нали?
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Определено не мога да приема че съм "подхлъзвал" някого и съм давал "подвеждащи цифри". Даването на 100% факти няма как да е подвеждащо, то си е факт. Последната цифра е към отчета за трето тримесечие на трейлинг база (съкратил съм го tr и явно не става ясно), разбирай - за съпоставимост вземам 4-и тримесечия назад. Просто миналата година последно тримесечие са имали загуба от 10млн. Тази година ще видим какво ще покажат.

Искрено желая много печалби на инвестиралите. Колкото повече профити има толкова по-добре е за всички.
                Да така беше 2016-та но тази година мисля обръщаме стабилно на север. Ръстът при Хим може да вдигне в момента Софикс над 730 а след това и други ще се включат в атака 800 Та нека да гледаме на приносът за целият пазар и вярвам всеки имащ акции в Софикс ще има полза от това възходящо движение !

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  И имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
                  Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.

Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.
                  Определено не мога да приема че съм "подхлъзвал" някого и съм давал "подвеждащи цифри". Даването на 100% факти няма как да е подвеждащо, то си е факт. Последната цифра е към отчета за трето тримесечие на трейлинг база (съкратил съм го tr и явно не става ясно), разбирай - за съпоставимост вземам 4-и тримесечия назад. Просто миналата година последно тримесечие са имали загуба от 10млн. Тази година ще видим какво ще покажат.

Искрено желая много печалби на инвестиралите. Колкото повече профити има толкова по-добре е за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Всичко било фундамент. Не че нещо, но не забравям резултатите на Химимпорт и стабилната тенденция при печалбата:
                    2007 *** 119,110,000
                    2008 *** 128,624,000
                    2009 *** 129,531,000
                    2010 *** 133,869,000
                    2011 *** 111,681,000
                    2012 *** 104,099,000
                    2013 *** 86,892,000
                    2014 *** 64,476,000
                    2015 *** 58,483,000
                    2016 *** 52,008,000
                    2017Q3tr *** 52,373,000
                    В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:
                    2012 *** 10,724,000
                    2013 *** 10,797,000
                    2014 *** 7,255,000
                    2015 *** 6,704,000
                    2016 *** 26,598,000
                    2017Q4 *** 35,830,000
                    И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?
                    Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.

Какво ни казваш – за 10 години дружеството е реализирало около 1 милиард лв печалба напук на всички кризи и ситуации по света и в България.
                    Нещо повече за последните 8 години дружеството е споделило със своите акционери около 150 милиона лв под формата на дивиденти от индивидуалната си печалба ,която разбира се е доста по-малко от консолидираната.
                    В последните си 2 години дружеството разпределя над 50 % от печалбата си.

И имаш подвеждащи цифри – консолидираната печалбата за 9м 2017 г е 62 807 х.лв според отчета ,а не както си я дал 52 373 х.лв – занижил си я с над 10 мил.лв ???
                    Спомням си ,че преди известно време пак беше публикувал тази таблица с подобно внушение –дано по-малко колеги са се подвели и да не са пропуснали този впечатляващ ръст на най-ликвидната акция на БФБ.

Никога не съм бил безкритичен по позициите на дружеството , но се дразня когато някои (разбирачи ) се опитват леко да хързулнат по-неопитните си колеги.

Пожелавам на дружеството да продължи да ни радва с действия и резултати като през последните 2 години и да намерят стратегически съинвеститори в част от бизнесите си.

Имам акции тук и нека всеки сам да преценява своите инвестиции.

Коментар

• Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които България Ер стартира.
                      https://www.investor.bg/specialni-pr...iia-er-255139/
                      Last edited by 0; 04.02.2018, 21:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Пожелавам ти от сърце да си избиеш загубата, че и да спечелиш В ХИМ-а.

Тримаран, четиримаран, петмаран..... е колко му е???
                        Футуристичният боен кораб на САЩ, който е свързан със семейство Бъфет

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=827744

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение

Еми никой ако не си признава .. Аз съм на загуба , че стискам от 14 лв
                          Пожелавам ти от сърце да си избиеш загубата, че и да спечелиш В ХИМ-а.

Коментар

• Може да съм гледал друг емитент, друга борса-кога през 2017 са изкупували, та и до 6 лева са я закарали тая хартия?

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение

Споко тези дето са ги продавали на 14 лв. сега се завръщатМоже и да избиеш някой лев

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Колкото и да е странно, дори ние, продалите преди 2 лв. сме на печалба. Остава въпроса кой всъщност е на загуба?

Коментар

Working...
                                X