If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересно ми е как виждаш ролята на ЦКБ в твоя хипотетичен вариант ?
в моя хипотетичен вариант:
и все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.
интерпретацията на подобна корелация е много относителна. нещата не с черно-и-бяло, а комплексни.
по-скоро е (ако е въобще така) че българският пазар се движи с около 1.5-2г закъснение от "западният".
аз лично НЕ очаквам да се повтори еуфорията от 2005-2007. тогава предпоставките за нея бяха съвсем различни и купуването и на листнати лайна на бфб няма да се повтори или потрети.
Корекцията на запад може да бъде само в плюс за нас, защото пари от там ще влязат тук за да се възползват от разтежа при нас. През изминалите години съм забелязал, че когато там расте, тука цените падат и обратно. Оптимист съм. Нямам препоръки.
интерпретацията на подобна корелация е много относителна. нещата не с черно-и-бяло, а комплексни.
по-скоро е (ако е въобще така) че българският пазар се движи с около 1.5-2г закъснение от "западният".
аз лично НЕ очаквам да се повтори еуфорията от 2005-2007. тогава предпоставките за нея бяха съвсем различни и купуването и на листнати лайна на бфб няма да се повтори или потрети.
Корекцията на запад може да бъде само в плюс за нас, защото пари от там ще влязат тук за да се възползват от разтежа при нас. През изминалите години съм забелязал, че когато там расте, тука цените падат и обратно. Оптимист съм. Нямам препоръки.
Наблюденията ти са правилни, особено в краткосрочен план ( петък например май бяхме единствените на зелено и то солидно), ала изводите ти - погрешни за съжаление.
до колко назад ще корегира и ще върне ли цената за няколко дена под 2,45?
Нещата тук ги виждам така:
-май само към Хима има сериозен интерес за сега.
-определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
-ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
Естетсвено това не е препоръка.
Абсолютно си прав, но има 2 основни причини хората да си мислят, че ще еВат дявола във въздуха, т.е. вечено ще уцелват най-силния тренд и ще продават на връх и купуват на дъно. Тук, както казах, причините са две:
- сравняването с една "българска" фибанка , на която не следва да се споменава името, надута мега изкуствено с разни туитъри и фалшиви новини за продажба на дял и покупка на друга банка, за които няма нито наказани, нито пък са се сбъднали
- страната мисъл, че следва да има паритет между единичната цена на акция на Хима и цекасето, както и сам си отбелязал, при положение че исторически погледното цената винаги е гравитирала около 1,5:1
Но всеки си знае себе си - вярвам, че твоят вариант е твърде вероятен като прогноза, естествено, ако се запази настощата тенденция, а дали ще се запази - още нямам позивна от Марс и не мога да коментирам Не е препоръкъ
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар