IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
    ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1
    съотношението е обратното на това което си написал

Хим/Цкб=1/1.5
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Интересно ми е как виждаш ролята на ЦКБ в твоя хипотетичен вариант ?
      в моя хипотетичен вариант:

и все пак, ако случайно ХИМ-а вземе, че купи ЧЕЗ, съм сигурен, че след излизане на новината БФБ ще изтрие всички ордери по позицията и след това като отвори пазара първата сделка няма да бъде под 6 лв.
      не виждам роля за ЦКБ
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
        Навсякъде друсат круши.
        На някои борси са толкова много, че ще изпочупят клоните.
        Но това си е техен проблем, разбира се.

Maй само шанхай и белград се държат засега.
        Няма лошо, кеша става все по ценен.

Коментар

• Навсякъде друсат круши.
          На някои борси са толкова много, че ще изпочупят клоните.
          Но това си е техен проблем, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

И ти много взе да ги разбираш нещата.
            м'че как, кинти трябват винаги. колкото повече - толкова повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

интерпретацията на подобна корелация е много относителна. нещата не с черно-и-бяло, а комплексни.
              по-скоро е (ако е въобще така) че българският пазар се движи с около 1.5-2г закъснение от "западният".
              аз лично НЕ очаквам да се повтори еуфорията от 2005-2007. тогава предпоставките за нея бяха съвсем различни и купуването и на листнати лайна на бфб няма да се повтори или потрети.
              И ти много взе да ги разбираш нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Корекцията на запад може да бъде само в плюс за нас, защото пари от там ще влязат тук за да се възползват от разтежа при нас. През изминалите години съм забелязал, че когато там расте, тука цените падат и обратно. Оптимист съм. Нямам препоръки.
                интерпретацията на подобна корелация е много относителна. нещата не с черно-и-бяло, а комплексни.
                по-скоро е (ако е въобще така) че българският пазар се движи с около 1.5-2г закъснение от "западният".
                аз лично НЕ очаквам да се повтори еуфорията от 2005-2007. тогава предпоставките за нея бяха съвсем различни и купуването и на листнати лайна на бфб няма да се повтори или потрети.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Корекцията на запад може да бъде само в плюс за нас, защото пари от там ще влязат тук за да се възползват от разтежа при нас. През изминалите години съм забелязал, че когато там расте, тука цените падат и обратно. Оптимист съм. Нямам препоръки.
                  Наблюденията ти са правилни, особено в краткосрочен план ( петък например май бяхме единствените на зелено и то солидно), ала изводите ти - погрешни за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Ами, време е за един мечи капан.

Само да ги преместят тези 100 хил бройки от ляво в дясно и готово.
                    Мдааа , сума инвеститори ще се на...кат .

Коментар

виждам ги, ако се реализират, мисля, че спайк и до 2.40 може да има
                      Ами, време е за един мечи капан.

Само да ги преместят тези 100 хил бройки от ляво в дясно и готово.
                      Last edited by конфуций; 05.02.2018, 11:47.

Коментар

до колко назад ще корегира и ще върне ли цената за няколко дена под 2,45?

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Доста бройки се търсят на 2.5, така че ако не се махнат, трудно ще падне под тях.
                          виждам ги, ако се реализират, мисля, че спайк и до 2.40 може да има

Коментар

Доста бройки се търсят на 2.5, така че ако не се махнат, трудно ще падне под тях.

Коментар

И защо трябва да коригира? Тук ръстовете са с обем, за разлика от други позиции...
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                                Нещата тук ги виждам така:
                                -май само към Хима има сериозен интерес за сега.
                                -определено има хора които несвикнали в последно време на ръст на Хима,продават и влизат в Цкб,защото смятат ,че тук ръста е изчерпан, и банката е втора вълна,че пак трябва да се изравнят цените им.
                                -ако погледнем в исторически план съотношението Хим/Цкб=1.5/1. Това изравняване може би е било временен габ.
                                Извод-продавайки Хима,леко задържат разстежа му,временно докато се изчисти.Купувайки Цкб вдигат цената ,временно дакато свършат преструктурирането на портфейла/Хим-Цкб/.След което следва рязък ръст на Хим,спад на Цкб,зашото -ау да не изтървем влака,продаване на кушия и пак Хима.
                                Естетсвено това не е препоръка.
                                Абсолютно си прав, но има 2 основни причини хората да си мислят, че ще еВат дявола във въздуха, т.е. вечено ще уцелват най-силния тренд и ще продават на връх и купуват на дъно. Тук, както казах, причините са две:
                                - сравняването с една "българска" фибанка , на която не следва да се споменава името, надута мега изкуствено с разни туитъри и фалшиви новини за продажба на дял и покупка на друга банка, за които няма нито наказани, нито пък са се сбъднали
                                - страната мисъл, че следва да има паритет между единичната цена на акция на Хима и цекасето, както и сам си отбелязал, при положение че исторически погледното цената винаги е гравитирала около 1,5:1

Но всеки си знае себе си - вярвам, че твоят вариант е твърде вероятен като прогноза, естествено, ако се запази настощата тенденция, а дали ще се запази - още нямам позивна от Марс и не мога да коментирам Не е препоръкъ
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X