Колкото и да е странно, дори ние, продалите преди 2 лв. сме на печалба. Остава въпроса кой всъщност е на загуба?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
1. От нова година до сега всеки решил да "велзе" в ХИМИМПОРТ е спечелил и то много за това време. Борсата е за тези със смели сърца и решителни, а само от приказки пари не се справят. Не напразно Батя прави едни от най-големите печалби. Тъй като пиша като отговор на теб 15% бих ти казал:
2. Всеки греши,не се връщай назад и не съжалявай, но защо не се качи на влака ( с колкото ти позволява нивото на риск така , че да си спокоен !!! ) в движение поне да се тестваш- само щеше да спечелиш. Така миналата година летяха евроинс, еврохолд, софарма,доверие......а бе почти цялата борса без хима и цкб....... сега е годината на ХИМИМПОРТ.
3. Пакети вече няма ( последният го взе БАТКО преди нова година ) и от тогава до сега той е всеки ден на терена и върви само напред. Акцията има фундамент, а щом Батко е в играта той определя правилата. Каквато цена е решил такава ще бъде. Който върви в синхрон с него ще спечели, който играе срещу него ще загуби. Чакам да ни зарадва и с дивидент по-голям от миналата година и ......Замислям се за СОФАРМА.....не знам колегите дали ще издържат без да продават докато мине дамоклевият меч ( ПАКЕТЪТ ). Нищо чудно цената да падне под 4лв..
В заключение: Поздрави за успехите на всички колеги издържали и не продали до нова година. Търпението се възнаграждава богато.
Не препоръчвам нищо.
4. Гледайте, мислете и правете каквото ви душа иска, но не се заяждайте- грозно е. Водете диалог. Всеки със своето мнение и накрая ВСЕКИ САМ СИ НОСИ КРЪСТА.
2. Благодаря ти за успокоението. Никога не се връщам назад в живота, въпреки, че съм направил доооооста грешки. Това, което направих бе просто да визирам факти и цифри
. Мнението ми е, че е нелепо да се правят сравнения с която и да било компания, извън групата! Имаше стрес-тестове, имаше грешки, имаше търгови предложения. Предвид часа в който пиша, ще си позволя да кажа, че хора "гарантираха как под 3-4 лева няма да дават на дадена компания, но фактите говорят, че са дали на 1 и нещо.... и то на малко нещо.
3. Пакети тук е нямало от периода на 65 стотинки. Ако искаш да зациклим, може да се върнеш назад във форума и да разбереш, че аз съм защитавал тази теза и съм изпадал в безумни спорове с други разбирачи, които твърдяха, че мажовци продавали. Въобще преди да съдиш хората е редно да им знаеш историята, поне според мен.
4. Не се заяждам, а напротив - искам да изкарате колкото се може повече пари. Това също съм го казвал доста отдавна и съм се аргументирал - ние, мишоците се возим в една лодка. По-хубаво според мен е човек да се вози в лодка с успели, богати и интелигентни хора! Може би пък след време всички преуспели от тук ще налеете пари в моите настоящи компании.........Тоест, колкото повече спечелите, толкова повече е добре за мен. Няма грам завист тук, надявам се всички да спечелите колкото се може повече от мажо, защото вярвам, че той е "зад кулисите"Last edited by 15%; 03.02.2018, 05:46.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всичко било фундамент. Не че нещо, но не забравям резултатите на Химимпорт и стабилната тенденция при печалбата:В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:2007 *** 119,110,000 2008 *** 128,624,000 2009 *** 129,531,000 2010 *** 133,869,000 2011 *** 111,681,000 2012 *** 104,099,000 2013 *** 86,892,000 2014 *** 64,476,000 2015 *** 58,483,000 2016 *** 52,008,000 2017Q3tr *** 52,373,000 И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?2012 *** 10,724,000 2013 *** 10,797,000 2014 *** 7,255,000 2015 *** 6,704,000 2016 *** 26,598,000 2017Q4 *** 35,830,000
Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеПо приказките си личи, кой е изпуснал влака и си скубе косите и кой се вози в него. Хима расте и никой не може да се сърди на друг за собственито си решение. Но тези, които нямат, да ни убеждат,че разтежа е незаслужен, по добре да спрат. Истината е,че акцията изненада много от нас. Някои приятно, други не. Никой не очакваше такъв скок и много бяха неподготвени, не пожелаха да рискуват и продадоха бързо и сега плюят. Много колеги ще бъдат изненадани и за напред. Надявам се приятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Полки, наистина те поздравявам, защото помня колко хора писаха, че имат Хим, когато той бе в немилост. Ти бе един от много малкото заедно с Батя и още буквално 3-4 човека. Не помня почти никой от сегашните никове, убедени в ръста, фундамента и т.н. да са обявявали покупки. Както и да е това, но като си тръгнал да сравняваш цени от 2016, значи трябва да смяташ Хима като вече направил едни 150%.
От нова година до сега всеки решил да "велзе" в ХИМИМПОРТ е спечелил и то много за това време. Борсата е за тези със смели сърца и решителни, а само от приказки пари не се справят. Не напразно Батя прави едни от най-големите печалби. Тъй като пиша като отговор на теб 15% бих ти казал: Всеки греши,не се връщай назад и не съжалявай, но защо не се качи на влака ( с колкото ти позволява нивото на риск така , че да си спокоен !!! ) в движение поне да се тестваш- само щеше да спечелиш. Така миналата година летяха евроинс, еврохолд, софарма,доверие......а бе почти цялата борса без хима и цкб....... сега е годината на ХИМИМПОРТ. Пакети вече няма ( последният го взе БАТКО преди нова година ) и от тогава до сега той е всеки ден на терена и върви само напред. Акцията има фундамент, а щом Батко е в играта той определя правилата. Каквато цена е решил такава ще бъде. Който върви в синхрон с него ще спечели, който играе срещу него ще загуби. Чакам да ни зарадва и с дивидент по-голям от миналата година и ......Замислям се за СОФАРМА.....не знам колегите дали ще издържат без да продават докато мине дамоклевият меч ( ПАКЕТЪТ ). Нищо чудно цената да падне под 4лв..
В заключение: Поздрави за успехите на всички колеги издържали и не продали до нова година. Търпението се възнаграждава богато.
Не препоръчвам нищо. Гледайте, мислете и правете каквото ви душа иска, но не се заяждайте- грозно е. Водете диалог. Всеки със своето мнение и накрая ВСЕКИ САМ СИ НОСИ КРЪСТА.
- 2 Харесвания
Коментар
-
По приказките си личи, кой е изпуснал влака и си скубе косите и кой се вози в него. Хима расте и никой не може да се сърди на друг за собственито си решение. Но тези, които нямат, да ни убеждат,че разтежа е незаслужен, по добре да спрат. Истината е,че акцията изненада много от нас. Някои приятно, други не. Никой не очакваше такъв скок и много бяха неподготвени, не пожелаха да рискуват и продадоха бързо и сега плюят. Много колеги ще бъдат изненадани и за напред. Надявам се приятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПише го черно на бяло..........компанията струва 1.4 милиярда лева и една акция би трябвало да струва 5.90 .
15% казва:
но този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.
напротив ........... дано се получи диалог .............. а аз за да не преча ще излезна от темата за да може всеки спокойно да си каже мнението и да си развие тезата .....
извинявам се за държанието си и на някой, ако съм го обидил...
лека нощfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
според мен лично си малко по-агресивен и недоброжелателен от необходимото
Повече няма да се обаждам
нека поговорим за това
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениетози ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.
- като си изследвал фундамента на ХИМ каква е справедливата му цена в момента?
- показателите в момента какво ти показват
- ще ми е интересно да прочета мнението ти за ТА върху графиката на ХИМLast edited by polki; 02.02.2018, 22:16.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
не могат да се сравняват така механично нещата защото тогава ще трябва да тръгнем от по-назад кой колко е паднал и всякакви сравнения се обезмислят
Отново те поздравявам, но наред с качествата ти, според мен лично си малко по-агресивен и недоброжелателен от необходимото. Повече няма да се обаждам.
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИдеята ми е, че Хима си е ОК и не е балон, но този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар