IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колкото и да е странно, дори ние, продалите преди 2 лв. сме на печалба. Остава въпроса кой всъщност е на загуба?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

1. От нова година до сега всеки решил да "велзе" в ХИМИМПОРТ е спечелил и то много за това време. Борсата е за тези със смели сърца и решителни, а само от приказки пари не се справят. Не напразно Батя прави едни от най-големите печалби. Тъй като пиша като отговор на теб 15% бих ти казал:
      2. Всеки греши,не се връщай назад и не съжалявай, но защо не се качи на влака ( с колкото ти позволява нивото на риск така , че да си спокоен !!! ) в движение поне да се тестваш- само щеше да спечелиш. Така миналата година летяха евроинс, еврохолд, софарма,доверие......а бе почти цялата борса без хима и цкб....... сега е годината на ХИМИМПОРТ.
      3. Пакети вече няма ( последният го взе БАТКО преди нова година ) и от тогава до сега той е всеки ден на терена и върви само напред. Акцията има фундамент, а щом Батко е в играта той определя правилата. Каквато цена е решил такава ще бъде. Който върви в синхрон с него ще спечели, който играе срещу него ще загуби. Чакам да ни зарадва и с дивидент по-голям от миналата година и ...... Замислям се за СОФАРМА.....не знам колегите дали ще издържат без да продават докато мине дамоклевият меч ( ПАКЕТЪТ ). Нищо чудно цената да падне под 4лв..
      В заключение: Поздрави за успехите на всички колеги издържали и не продали до нова година. Търпението се възнаграждава богато.
      Не препоръчвам нищо.
      4. Гледайте, мислете и правете каквото ви душа иска, но не се заяждайте- грозно е. Водете диалог. Всеки със своето мнение и накрая ВСЕКИ САМ СИ НОСИ КРЪСТА.
      1. Ок, нямам смело сърце. Какво предлагаш да направя - да се откажа и да не ви продавам евтино, така че вие да печелите ли? Няма как всички да сме като Батя, чисто теоритично, математически и както щещ да го погледнеш......
      2. Благодаря ти за успокоението . Никога не се връщам назад в живота, въпреки, че съм направил доооооста грешки. Това, което направих бе просто да визирам факти и цифри . Мнението ми е, че е нелепо да се правят сравнения с която и да било компания, извън групата! Имаше стрес-тестове, имаше грешки, имаше търгови предложения. Предвид часа в който пиша, ще си позволя да кажа, че хора "гарантираха как под 3-4 лева няма да дават на дадена компания, но фактите говорят, че са дали на 1 и нещо.... и то на малко нещо.
      3. Пакети тук е нямало от периода на 65 стотинки. Ако искаш да зациклим, може да се върнеш назад във форума и да разбереш, че аз съм защитавал тази теза и съм изпадал в безумни спорове с други разбирачи, които твърдяха, че мажовци продавали. Въобще преди да съдиш хората е редно да им знаеш историята, поне според мен.
      4. Не се заяждам, а напротив - искам да изкарате колкото се може повече пари. Това също съм го казвал доста отдавна и съм се аргументирал - ние, мишоците се возим в една лодка. По-хубаво според мен е човек да се вози в лодка с успели, богати и интелигентни хора! Може би пък след време всички преуспели от тук ще налеете пари в моите настоящи компании.........Тоест, колкото повече спечелите, толкова повече е добре за мен. Няма грам завист тук, надявам се всички да спечелите колкото се може повече от мажо, защото вярвам, че той е "зад кулисите"
      Last edited by 15%; 03.02.2018, 05:46.

Коментар

• Ще видим консолидираният и нетната печалба за 2017 очаквам много добри новини резултат като за Номер 1 по капитализация!

Коментар

• Не ми се рови предни сесии, но на мен ли ми се струва или днес стабилен ръст, а множко акции насреща нямаше?

Коментар

• Всичко било фундамент. Не че нещо, но не забравям резултатите на Химимпорт и стабилната тенденция при печалбата:
            2007 *** 119,110,000
            2008 *** 128,624,000
            2009 *** 129,531,000
            2010 *** 133,869,000
            2011 *** 111,681,000
            2012 *** 104,099,000
            2013 *** 86,892,000
            2014 *** 64,476,000
            2015 *** 58,483,000
            2016 *** 52,008,000
            2017Q3tr *** 52,373,000
            В същото време обаче имаме пък резултатите на ЦКБ, печалба:
            2012 *** 10,724,000
            2013 *** 10,797,000
            2014 *** 7,255,000
            2015 *** 6,704,000
            2016 *** 26,598,000
            2017Q4 *** 35,830,000
            И си задавам въпроса какво правят всички останали бизнеси извън банката и защо печалбата им пада с над 80%?
            Е признавам че имам акции, включих се небрежно, щото тренда си е убедителен. Но определено вяра нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
              По приказките си личи, кой е изпуснал влака и си скубе косите и кой се вози в него. Хима расте и никой не може да се сърди на друг за собственито си решение. Но тези, които нямат, да ни убеждат,че разтежа е незаслужен, по добре да спрат. Истината е,че акцията изненада много от нас. Някои приятно, други не. Никой не очакваше такъв скок и много бяха неподготвени, не пожелаха да рискуват и продадоха бързо и сега плюят. Много колеги ще бъдат изненадани и за напред. Надявам се приятно.
              Ето това е голата истина. Така е.

Коментар

• Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение
                [ATTACH=CONFIG]n3292884[/ATTACH]

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Полки, наистина те поздравявам, защото помня колко хора писаха, че имат Хим, когато той бе в немилост. Ти бе един от много малкото заедно с Батя и още буквално 3-4 човека. Не помня почти никой от сегашните никове, убедени в ръста, фундамента и т.н. да са обявявали покупки. Както и да е това, но като си тръгнал да сравняваш цени от 2016, значи трябва да смяташ Хима като вече направил едни 150% .

От нова година до сега всеки решил да "велзе" в ХИМИМПОРТ е спечелил и то много за това време. Борсата е за тези със смели сърца и решителни, а само от приказки пари не се справят. Не напразно Батя прави едни от най-големите печалби. Тъй като пиша като отговор на теб 15% бих ти казал: Всеки греши,не се връщай назад и не съжалявай, но защо не се качи на влака ( с колкото ти позволява нивото на риск така , че да си спокоен !!! ) в движение поне да се тестваш- само щеше да спечелиш. Така миналата година летяха евроинс, еврохолд, софарма,доверие......а бе почти цялата борса без хима и цкб....... сега е годината на ХИМИМПОРТ. Пакети вече няма ( последният го взе БАТКО преди нова година ) и от тогава до сега той е всеки ден на терена и върви само напред. Акцията има фундамент, а щом Батко е в играта той определя правилата. Каквато цена е решил такава ще бъде. Който върви в синхрон с него ще спечели, който играе срещу него ще загуби. Чакам да ни зарадва и с дивидент по-голям от миналата година и ...... Замислям се за СОФАРМА.....не знам колегите дали ще издържат без да продават докато мине дамоклевият меч ( ПАКЕТЪТ ). Нищо чудно цената да падне под 4лв..
                  В заключение: Поздрави за успехите на всички колеги издържали и не продали до нова година. Търпението се възнаграждава богато.
                  Не препоръчвам нищо. Гледайте, мислете и правете каквото ви душа иска, но не се заяждайте- грозно е. Водете диалог. Всеки със своето мнение и накрая ВСЕКИ САМ СИ НОСИ КРЪСТА.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	IMG-fc5fe5d13de077dd6f8ccd36230332ec-V.jpg
Views:	1
Size:	36.6 КБ
ID:	3292884

Last edited by dolce; 02.02.2018, 23:24. Причина: Все още съм 130% тук

Коментар

• По приказките си личи, кой е изпуснал влака и си скубе косите и кой се вози в него. Хима расте и никой не може да се сърди на друг за собственито си решение. Но тези, които нямат, да ни убеждат,че разтежа е незаслужен, по добре да спрат. Истината е,че акцията изненада много от нас. Някои приятно, други не. Никой не очакваше такъв скок и много бяха неподготвени, не пожелаха да рискуват и продадоха бързо и сега плюят. Много колеги ще бъдат изненадани и за напред. Надявам се приятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Пише го черно на бяло..........компанията струва 1.4 милиярда лева и една акция би трябвало да струва 5.90 .
                        остави какво пише в отчета

15% казва:

но този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.
                        нека чуем неговото мнение и анализ ..................... че сега се получава така, че полки е агресивен и не дава на никой да се изкаже по темата...

напротив ........... дано се получи диалог .............. а аз за да не преча ще излезна от темата за да може всеки спокойно да си каже мнението и да си развие тезата .....

извинявам се за държанието си и на някой, ако съм го обидил...

лека нощ
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Пише го черно на бяло..........компанията струва 1.4 милиярда лева и една акция би трябвало да струва 5.90 .

Коментар

според мен лично си малко по-агресивен и недоброжелателен от необходимото

Повече няма да се обаждам
                            не разбирам каква е връзката в момента и защо няма да се обаждаш?

нека поговорим за това

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.
                            според теб :

- като си изследвал фундамента на ХИМ каква е справедливата му цена в момента?

- показателите в момента какво ти показват

- ще ми е интересно да прочета мнението ти за ТА върху графиката на ХИМ
                            Last edited by polki; 02.02.2018, 22:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

не могат да се сравняват така механично нещата защото тогава ще трябва да тръгнем от по-назад кой колко е паднал и всякакви сравнения се обезмислят
                              Нищо не сравнявам механично, ти даде конкретни срокове и аз допълних факти.
                              Отново те поздравявам, но наред с качествата ти, според мен лично си малко по-агресивен и недоброжелателен от необходимото. Повече няма да се обаждам .

Коментар

Идеята ми е, че Хима си е ОК и не е балон, но този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА.
                                още в първото изречение си противоречиш, а второто няма да го коментирам .................. само ще се посмея 5 минути ............. ако може

Коментар

Working...
                                X