IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Както и да е това, но като си тръгнал да сравняваш цени от 2016, значи трябва да смяташ Хима като вече направил едни 150% .
    не могат да се сравняват така механично нещата защото тогава ще трябва да тръгнем от по-назад кой колко е паднал и всякакви сравнения се обезмислят

примерите ги давам само до толкова, че други компании като поскъпват всеки го приема за нормално, а ХИМ и ЦКБ като поскъпнат наполовина, тогава започват големите трагедии да се правят...

нали ме разбираш
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Идеята ми е, че Хима си е ОК и не е балон, но този ръст според мен се дължи на индивидуално решение на конретни личности. Няма нищо общо с фундамента, показателите или ТА. Все пак резултатите на другите 2 цитирани от теб дружества са се подобрявали, а тези на Хим са се влошавали. Друга тема е, че специално банката бе подложена на натиск предвид стрес-тестовете, а Софарма бе на колене заради едни грешчици на растежа при фонд.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

нямам на предвид за календарната 2017 година каква доходност са постигнали .............. имам на предвид, че миналата година двете компании бяха реализирали тази доходност в даден момент

посочил си и еврохолд...

софарма - ноември 2016 - 2,50 лв. ............. август 2017 - над 5 лв. ................. за 10 м. - 100% профит

пиб - юни 2016 - 1,70 лв. ............... май 2017 - над 6 лв. ................. за 1 година - над 350% профит

защо сега се приема за нещо неестествено, че ХИма има 50% ръст след като преди това цената за цялата 2017 година имаше само 5% ръст,

или пък какво неестествено има, че ръста на ЦКБ е 30% например

нищо съществено няма до този момент, но българската народо-психология си я знаем ................. "чуждата кокошка изглежда голяма като патка" и почват питанията: "ама, как така"; "ама не е нормално". "ама не знам си какво си..."

Полки, наистина те поздравявам, защото помня колко хора писаха, че имат Хим, когато той бе в немилост. Ти бе един от много малкото заедно с Батя и още буквално 3-4 човека. Не помня почти никой от сегашните никове, убедени в ръста, фундамента и т.н. да са обявявали покупки. Както и да е това, но като си тръгнал да сравняваш цени от 2016, значи трябва да смяташ Хима като вече направил едни 150% .
        Last edited by 15%; 02.02.2018, 21:46.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Според мен по скоро можем да отбележим Еврохолд с 125% ръст за 2017г,

но за Софарма и ПИБ не си прав. Софарма 01.01.2017-31.12.2017 = 43,76%,

ПИБ 01.01.2017-31.12.2017 = 57,91%
          нямам на предвид за календарната 2017 година каква доходност са постигнали .............. имам на предвид, че миналата година двете компании бяха реализирали тази доходност в даден момент

посочил си и еврохолд...

софарма - ноември 2016 - 2,50 лв. ............. август 2017 - над 5 лв. ................. за 10 м. - 100% профит

пиб - юни 2016 - 1,70 лв. ............... май 2017 - над 6 лв. ................. за 1 година - над 350% профит

защо сега се приема за нещо неестествено, че ХИма има 50% ръст след като преди това цената за цялата 2017 година имаше само 5% ръст,

или пък какво неестествено има, че ръста на ЦКБ е 30% например

нищо съществено няма до този момент, но българската народо-психология си я знаем ................. "чуждата кокошка изглежда голяма като патка" и почват питанията: "ама, как така"; "ама не е нормално". "ама не знам си какво си..."

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

а миналата година когато ПИБ направи 200% не беше ли ненормално и странно?

а миналата година когато Софарма направи 150% не беше ли ненормално и странно?

сега ХИМ и ЦКБ са поскъпнали с 40-50% и вече било ненормално и странно!?!?!?

само, ако знаеш, че ХИМ-а едва тепърва потегля и още доста дълго ще поскъпва, още колко дълго има да се чудиш какво става...

това ми напомня да погледна в коя точка се намира акцията и установявам, че сме на т.15 - какво става?!?!?!?
            [ATTACH=CONFIG]n3292772[/ATTACH]
            Според мен по скоро можем да отбележим Еврохолд с 125% ръст за 2017г, но за Софарма и ПИБ не си прав. Софарма 01.01.2017-31.12.2017 = 43,76%, ПИБ 01.01.2017-31.12.2017 = 57,91%

Коментар

• Винаги се говори за психологическа нива ама от гледна точка на линия времето.. биткойна, петрола ... колко е бил...това е мираж, пълна измислица, излиза някой голям инвестиционнен или централен банкер и ви казва... еди каква си психологическа граница с цел да ви манипулира, защото той преди това е купил или продал - образно казано.. това са пълни глупости...За мен в случая с Хима е евтин чисто фундаментално.. имам акции ... не е препоръка за инвестиционно решение...

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                Кеширалите, как е положението!
                Расте ли напрежението.
                Питам просто, не че нещо.
                Купуваме високо и продаваме по високо, и пак така, докато спре да расте,а то ще спре все някога, и пак по пързалката, каквото сме закачили добре дошло, вие мислете дето сте постоянно там

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение

Точно психологически нива са това. При положение, че няма друга реална причина за ограничение на ръста. Вероятно и стратегията на определени играчи да "манипулират" пазара за да купят или продадат като пишат във форума против или за дадена компания дава минимален резултат.
                  ще ме разплачеш наистина (от смях, де), ако сериозно си мислиш, че някой дребен като нас като пише в този форум може да "зададе" на останалите кога да купят и кога да продадат или така наречените от теб "психологически нива"

Коментар

• Първоначално изпратено от coder Разгледай мнение

Схемата е, че всички си мислят, че има съпротиви и подкрепи и всеки действа според това си вярване, което води до превръщането му в реалност. Затова се наричат психологически нива.
                    психологически нива има когато нещо стигне до рекордни нива -> например преди 2 месеца биткойна "облиза" $20К, или преди 10 години когато петрола стигна $150; или преди 7-8 години ли беше когато ХИМ-а падна на 65 ст.

когато нещо се търгува на познати нива тогава се "говори" за съпротиви и подкрепи .............. наскоро писах, че всяка съпротива след време може да стане подкрепа и обратното ............ оставям на теб да помислиш защо това е така

Коментар

• Мецата беше изпратена в нокдаун.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Според мен другите позиции ще се размърдат по сериозно като наближи индекса предходния си връх 730 мисля беше.
                        след като се пробие 730 при софикс , хима ще лети защото има доста да наваксва

мда

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Зарад ХИМ и ЦКБ индекса скочи със 100 пункта ,което е странно.
                          Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          ​​​​​Не нормално само две позиции да катерят а всичко останало да се ослушва.
                          а миналата година когато ПИБ направи 200% не беше ли ненормално и странно?

а миналата година когато Софарма направи 150% не беше ли ненормално и странно?

сега ХИМ и ЦКБ са поскъпнали с 40-50% и вече било ненормално и странно!?!?!?

само, ако знаеш, че ХИМ-а едва тепърва потегля и още доста дълго ще поскъпва, още колко дълго има да се чудиш какво става...

това ми напомня да погледна в коя точка се намира акцията и установявам, че сме на т.15 - какво става?!?!?!?
                          Click image for larger version

Name:	to4kite.jpg
Views:	1
Size:	66.4 КБ
ID:	3292772

Last edited by polki; 02.02.2018, 20:23.

Коментар

• Кеширалите, как е положението!
                            Расте ли напрежението.
                            Питам просто, не че нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение

Точно психологически нива са това. При положение, че няма друга реална причина за ограничение на ръста. Вероятно и стратегията на определени играчи да "манипулират" пазара за да купят или продадат като пишат във форума против или за дадена компания дава минимален резултат.
                              Ама какви психологически нива на на пазар на акции, това да не форекс. То ако имаше такива технически и психологически нива, ДАУ никога нямаше да стигне тези нива.. ФУНДАМЕНТАЛЕН АНАЛИЗ ... САМО И ЕДИНСТВЕНО..Техническият анализ е измислен от хора, които не им се чете... то затова и толкова работи...

Коментар

• Привет,
                                Какви са тия глупости технически и психологически нива?! Фундамента тука е много, ама много стабилен... моля някой пак да постне КОРАБЪТ - ФЛАГМЕН!!! Този с пушкалата... колко стана P/B ?

Коментар

Working...
                                X