If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А за плашещото. Ако сегашния им залог успее може да го правят много пъти. На същия принцип - от много по малко срещу малко с много. И не е нуждо да се само за шорт скуизове - макар че там играта е най-ясна. Може да се прави и за елементарно пъмп енд дъмп като ескплоатират мандати на фондове, или корпорации, които не ги кефят, или дори политически партии зависещи в даден регион от дарения от някои големи корпоративни дарители и вълни от ирационалност да залеят всичко по едно или друго време.
В момента когато милиони хора схванат как могат да удрят някои там където най-го боли те ще го правят.
Алчността ще надделее дори и сред малките, колко пъти ще си позволят да загубят по 100-200 долара. А колко фалшиви сигнали ще започнат за тази или онази компания
Не, не правят това, защото късите позиции са паднали последната седмица. Така че нетно хедж фондовете се опитват да се измъкват - просто не мога. Взимат по малко назаем, може би в рамките на ден - според мен поне, за да могат да пускат ботове да търгуват тези акции и да създават усещане за паника при дребните. Които обаче колкото и да е странно са наясно с това и в форума им се смеят на опитите да ги уплашат.
Като цяло ритейлът в момента нетно трябва да се набълбуква с GME, иначе акцията би трябвало много бързо да влезе в режим на "свободно падане"
Ритейла иска това, да се набълбука с акции, като купят нещо и слагат и ордъри продава на много високи стойности, защото смятат че така брокерите им няма да могат да дават тези акции за къси - предполагам че са прави, но не съм проверявал. По този начин се създава наистина огромен дефицит на акции и скъсилите не могат да се измъкнат.
Това е без значение, защото кой нормален фонд ще влезе дълъг сега? Почти съм сигурен, че точно дребосъците хващат Черния Петър в момента и те в крайна сметка ще глътнат най-много вода
Големите заемат всяка свободна акция, за да я продадат късо на рибоци-ритейлъри
Не, не правят това, защото късите позиции са паднали последната седмица. Така че нетно хедж фондовете се опитват да се измъкват - просто не мога. Взимат по малко назаем, може би в рамките на ден - според мен поне, за да могат да пускат ботове да търгуват тези акции и да създават усещане за паника при дребните. Които обаче колкото и да е странно са наясно с това и в форума им се смеят на опитите да ги уплашат.
Това е без значение, защото кой нормален фонд ще влезе дълъг сега? Почти съм сигурен, че точно дребосъците хващат Черния Петър в момента и те в крайна сметка ще глътнат най-много вода
Големите заемат всяка свободна акция, за да я продадат късо на рибоци-ритейлъри
Като абсолютна сума на спечелените пари дребосъците вече са на огромна печелба. Оборотите последната седмица бяха значителни и всеки който е играл 40 долара е имал възможност да превърти парите си с поне 5 пъти печалба
Идеята за успеха е да са и над половината от участниците - защото това е атака със споделен риск
Явно почват да осъзнават колко напечено става ... и малко да отпуснат работата и всеки да си поеме въздух
bloomberg.com
January 31, 2021, 8:40 AM EST
GOP Senators Offer Stimulus Compromise, Ask for Biden Meeting
...
A group of 10 Republican senators wrote to President Joe Biden with an alternative proposal on Covid-19 economic stimulus that they say would gain bipartisan support, and urged a meeting to discuss it.
...
A Republican aide said the proposal is expected to be in the $500 billion to $600 billion range, versus Biden’s plan for a $1.9 trillion stimulus that GOP lawmakers have rejected. An official score hasn’t yet been completed.
....
Having 10 Republicans on board is significant because that is the number to reach 60 votes in the Senate to pass bills under normal procedures, assuming the chamber’s 50 Democrats would be on board.
....
Явно,че с теб не може да се води смислена дискусия ти знаеш всичко и можеш всичко.BB може и да излезе меме,но засега има потенциал за растеж.А колко времето ще покаже.Ти стана ли милионер като си се усетил?И не се имам за инвеститор в бизнеси,просто гледам ако мога да се включа в началото,докато влакът е спрял и в коя посока слагат локомотива.Ако го изтърва си седя на ръцете,а който иска да го гони и да се качва в движение негова си работа.
Далеч не знам всичко, просто виждам явното противоречие в твоите собствени постове. "Инвестираш" в едни мемета и се самоубеждаваш, че имаш основание, а другите мемета нямали фундамент.
Прав си за началото, разбира се. Но тогава защо изобщо тръгна да говориш за фундаменти, за справедливи цени и прочие. Ако ги делим на акции, от които мислим, че можем да изкараме пари и на такива, от които не можем, ще е бая по-лесно и няма да се самозалъгваме.
Ако всички философстваме по-малко, а пишем повече конкретни идеи, със сигурност ще имаме повече възможности за изкарване на кинти.
за протокола - нагазил съм в бая тоци, а и смятам, че от bb могат да се изкарат хубави пари; самата компания обаче е ташак с по-малко потенциал за печалба от gme и от AMC.
от къде черпиш информация че предимно фондове шортят акцията?
Освен това не помня Терзиев да е казал, че GME са супер стойностни и си заслужават настоящата цена, а само че това, което се случва ще качва цената.
А кой има такъв капитал да си позволи да шорти дадена акция.При това за да я скъсяваш два са начините да го направиш.Или да я имаш като собственик и да я продадеш,или да я вземеш на заем,от някой който я има и да му плащаш лихва за това.И какво се случва,мечките в момента са хванати в капан,но това не означава,че тази акция ще се качва вечно.Както бързо се качи толкова бързо може и да слезе,даже и по бързо.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Не знам дали сам си вярваш, че си "инвеститор" в бизнеси.
3. Следването на стадото е нормална практика в борсовата търговия. Следват я трейдъри, следват я фондове, включително бая ETF-и. Тука имаше един MOMO художник, дето и той по картинка "инвестира". Питай него.
4. С 1000 акаунт можеше вече да си милионер, ако се беше усетил ~15 януари. Ако искаш вярвай, ама за някакви центове не успях да вляза с няколко кола. Ама аз не съм в състояние да се смея на акаунтите с 1000 долара. Явно ти си от милионерите на Йорданов и затова такива не те интересуват.
5. Повечето от "дребните ритейли" са бая по-големи от тебе. В другата тема има гледах "дребен ритейл", дето няма проблем за година да вкара 300 хил.
.....................
Баси... сега ми дойде прозрението, че ETF-и също купуват GME. Особено MOMO фондовете.
Явно,че с теб не може да се води смислена дискусия ти знаеш всичко и можеш всичко.BB може и да излезе меме,но засега има потенциал за растеж.А колко времето ще покаже.Ти стана ли милионер като си се усетил?И не се имам за инвеститор в бизнеси,просто гледам ако мога да се включа в началото,докато влакът е спрял и в коя посока слагат локомотива.Ако го изтърва си седя на ръцете,а който иска да го гони и да се качва в движение негова си работа.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Половината като бройка може би, макар че не е сигурно, но не и като стойност на спечелени и загубени пари на ритейл
Всъщност 2001г. успяха ли половината от набабанилите се да направят пари от НАСДАК?
Като абсолютна сума на спечелените пари дребосъците вече са на огромна печелба. Оборотите последната седмица бяха значителни и всеки който е играл 40 долара е имал възможност да превърти парите си с поне 5 пъти печалба
Идеята за успеха е да са и над половината от участниците - защото това е атака със споделен риск
Пак, въпроса е относителното състояние при фондове и при ритейла. Ако някой фонд затвори кепенците - това ще е успех за ритейла. Те това искат. Ако пък и изкарат пари покрай това - а поне половината от ритейла ще изкарат пари от това - то успехът става доста силен.
Същото нещо става и при брокерите - клинтетите на Робинхуд са всъщност федж фондовете а продукта са ритейла. Сега в уолстрийтбет директно препоръчват сметките да се местят в амиртрейд, венгард и фиделите - а фиделите и венгард, заедно с белкрок и стейтстрийт са тези които печелят най-много от този шортскуиз, защото те дават назаем акциите които хеджофондовете са заели. И всъщностт имат огромен интерес тази драма да продължи дълго време - те управляват пасивни фондове така че не им дреме за цената, но лихвите които взимат тези шортнати акции са повече от това което са вкарали в самите акции. А сега ако могат да привлекат клиенти и за брокерските им части или за пасивните им фондове покрай това - всъщностт направо удрят кьоравото покрай тази драма уж само само между ритейл и фадж фондове
Между другото самите хедж фондове определено са се самозабравили. Там бачкат умни хора, те би трябвало да са наясно че не се шорти компания с над 30% шорт интерес. Единствената причина да са били ок с подобен залог, е ако са наговорили с други хедж фондове да не си бъркат играта едни на други. Ти си тормози тези, аз няма да ти се меша, аз ще тормозя тези а ти не ми се месиш. И изведнъж пристигат вандалите и стройната организация на Римската империя започва да се срива.
Коментар