Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеРеално дребният ритейл ще плати сметката за рекапитализирането на компаниите в затруднено положение. Точно това си говорихме вчера с приятели. Много нерационално решение което намалява ефективността на пазарите. Колкото по-некадърна е една фирма, толкова повече капитал и предоставя дребният ритейл. При текущата ситуация компаниите трябва да са луди да не емитират още акции. Ще емитират на максимума който е възможен и спекулантите няма как да издържат срещу теоретично безкрайно число акции. В дългосрочен план дългата страна е обречена, но в краткосрочен много хора ще спечелят и загубят пари.
Как една идея не е дошла от твоя страна, а чак после да обясняваш как идете на другите са "обречени".
В конкретния случай се показваш и като мързеливец, защото за 10 минути можеше да разбереш какви са условията и ограниченията за увеличаване на капитала. Както на борсата, така и според устава на самата компания.
GME НЯМА да наводни пазара с нови акции в близките дни. В рамките на 2021 може да пусне една ограничена емисия и то когато цената се горе долу се стабилизира. За индивидуалните играчи (пардон ритейла) това е най-малката заплаха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеТея предозират
https://www.reddit.com/r/wallstreetb...short_sellers/
Дали си вярват или си правят гаргара?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Тея предозират
https://www.reddit.com/r/wallstreetb...short_sellers/
Дали си вярват или си правят гаргара?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Не можеш да продаваш много колове ако после може да не можеш да осигуриш акциите, ако купилите кола поискат акции.
Най вероятно самата компания ще почне да емитира яко акции, но количеството което могат да пуснат без да си питат акционерите е ограничено и няма много да помогне на притиснатите фондове. В общи линии единственото гарантирано следващите дни, а може и седмици е яко шоуаз поне наистина много се забавлявам. Напомня ми на безумията в България покрай патките и моста.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеПравя го за забавата ... за играта ... за това да съм на първи ред .... . Не го правя за пари. Имам 5 кирливи акции само. И просто съм си платил с тях за цирка.
Явно и аз съм от тези, които обичат хаоса / анархисти както ни нарече @mpy_yordanov
https://www.huffpost.com/entry/mf-gl...tion_n_1165705 - един пример от миналото.
Спасението на бълхата (хеджфондовете) да не вземе да докара някой черен лебед ;;
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Да продават колове, които да покриват с емитиране на нови акции. Така поне парите ще отиват в компанията, и може да ги връща чрез дивиденти. Нещо като въртележка за хамстер.
Най вероятно самата компания ще почне да емитира яко акции, но количеството което могат да пуснат без да си питат акционерите е ограничено и няма много да помогне на притиснатите фондове. В общи линии единственото гарантирано следващите дни, а може и седмици е яко шоуаз поне наистина много се забавлявам. Напомня ми на безумията в България покрай патките и моста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
дано знаеш какво правиш. Аз не разбирам тази игрa явно, а и никой не иска (или не може) да обясни на разбираем език..
Явно и аз съм от тези, които обичат хаоса / анархисти както ни нарече @mpy_yordanov
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНай лесното отиграване от страна на хедж фондовете е да се свържат с компанията и да и кажат че ще запишат 3 пъти повече акции от сегашните и по на 20 долара. Това ще осигури акции на фондовете. Компанията ще е супер Хепи. С цялото това нещо ще струва 5 пъти по малко отколкото ако дори сега се наложи да закриват по сегашни цени. Ще е малко трудно обсче да убедят настоящият акционери, особенно ако голяма част от тях са вече от редит
Коментар
-
Най лесното отиграване от страна на хедж фондовете е да се свържат с компанията и да и кажат че ще запишат 3 пъти повече акции от сегашните и по на 20 долара. Това ще осигури акции на фондовете. Компанията ще е супер Хепи. С цялото това нещо ще струва 5 пъти по малко отколкото ако дори сега се наложи да закриват по сегашни цени. Ще е малко трудно обсче да убедят настоящият акционери, особенно ако голяма част от тях са вече от редит
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Баш си е игра. Но още нищо не сме победили. Само временно държим Цяря в шах и чакаме следващия му ход. Но както и ти сам прозря в един от предните ти постове, сега може да решат да обърнат масата, да хвърлят фигурите на страна и да преминем в ръкопашен бой. Иначе ще трябва да платят сметката а тя може да се окаже много по дебела от колкото предполагаме. Тези милиарди за които се носят слухове може да се окажат само върха на айсберга.
Но ако хората решат да кешират нищо от това няма да се случи.Last edited by Andi11; 30.01.2021, 10:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеНяма моя картинка. Всичко е от тук. Аз няма как да знам дали е актуална, ама ти има как да знаеш и знаеш че не е актуалнa ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение......
Аве... вчера ясно показаха, че не е баш игра и че големите пари няма просто да ги дадат. В добавка, че в момента е най-корумпираната администрация в историята... Та игра няма. Победихме, но е малко пирова победата. Като направят лихвите отрицателни, кой според теб ще се смее.
Но ако хората решат да кешират нищо от това няма да се случи.
Коментар
Коментар