IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Има много излишни пари в МНОГО хора. Някой трябва да ги прибере ВСИЧКИ и баламурниците да не се усетят
    Така е, на в случая с GME имаме уникална преливане на излишните пари от големите към малките. За това и стана скандалът.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Реално дребният ритейл ще плати сметката за рекапитализирането на компаниите в затруднено положение. Точно това си говорихме вчера с приятели. Много нерационално решение което намалява ефективността на пазарите. Колкото по-некадърна е една фирма, толкова повече капитал и предоставя дребният ритейл. При текущата ситуация компаниите трябва да са луди да не емитират още акции. Ще емитират на максимума който е възможен и спекулантите няма как да издържат срещу теоретично безкрайно число акции. В дългосрочен план дългата страна е обречена, но в краткосрочен много хора ще спечелят и загубят пари.
      Къде се изгуби, бре, разбирачо едър институционален? Откъде го копаш това самочувствие? Да даваш наклон на компании за милиарди и на "дребния ритейл", кайто за пореден път направи повече пари от тебе "едрия". Като си толкова над нещата, защо не кажеш колко ти е тоталът и да ни оставиш с отворена от възхищение "ритейл" уста.

Как една идея не е дошла от твоя страна, а чак после да обясняваш как идете на другите са "обречени".

В конкретния случай се показваш и като мързеливец, защото за 10 минути можеше да разбереш какви са условията и ограниченията за увеличаване на капитала. Както на борсата, така и според устава на самата компания.

GME НЯМА да наводни пазара с нови акции в близките дни. В рамките на 2021 може да пусне една ограничена емисия и то когато цената се горе долу се стабилизира. За индивидуалните играчи (пардон ритейла) това е най-малката заплаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Тея предозират

https://www.reddit.com/r/wallstreetb...short_sellers/

Дали си вярват или си правят гаргара?
        Има много излишни пари в МНОГО хора. Някой трябва да ги прибере ВСИЧКИ и баламурниците да не се усетят
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Тея предозират

https://www.reddit.com/r/wallstreetb...short_sellers/

Дали си вярват или си правят гаргара?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не можеш да продаваш много колове ако после може да не можеш да осигуриш акциите, ако купилите кола поискат акции.

Най вероятно самата компания ще почне да емитира яко акции, но количеството което могат да пуснат без да си питат акционерите е ограничено и няма много да помогне на притиснатите фондове. В общи линии единственото гарантирано следващите дни, а може и седмици е яко шоу аз поне наистина много се забавлявам. Напомня ми на безумията в България покрай патките и моста.
            Реално дребният ритейл ще плати сметката за рекапитализирането на компаниите в затруднено положение. Точно това си говорихме вчера с приятели. Много нерационално решение което намалява ефективността на пазарите. Колкото по-некадърна е една фирма, толкова повече капитал и предоставя дребният ритейл. При текущата ситуация компаниите трябва да са луди да не емитират още акции. Ще емитират на максимума който е възможен и спекулантите няма как да издържат срещу теоретично безкрайно число акции. В дългосрочен план дългата страна е обречена, но в краткосрочен много хора ще спечелят и загубят пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
              Правя го за забавата ... за играта ... за това да съм на първи ред .... . Не го правя за пари. Имам 5 кирливи акции само. И просто съм си платил с тях за цирка .
              Явно и аз съм от тези, които обичат хаоса / анархисти както ни нарече @mpy_yordanov
              *Rehypothecation се случва, когато вашият брокер, на когото сте предположили - или сте заложили - ценни книжа като обезпечение за маржин заем, залага същите тези ценни книжа на банка или друг кредитор, за да осигури заем, за да покрие експозицията на фирмата към потенциални загуби по маржин сметката.
              https://www.huffpost.com/entry/mf-gl...tion_n_1165705 - един пример от миналото.
              Спасението на бълхата (хеджфондовете) да не вземе да докара някой черен лебед ;;

Коментар

• Все ми се струва, че ще измислят нещо и ще разтурят седянката

“Who doesn’t want to make money when everyone else is making money?” he said. But, “rookie investors make rookie mistakes. In many ways, people are playing with dynamite. And they might blow their fingers off.”

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Да продават колове, които да покриват с емитиране на нови акции. Така поне парите ще отиват в компанията, и може да ги връща чрез дивиденти. Нещо като въртележка за хамстер.
                  Не можеш да продаваш много колове ако после може да не можеш да осигуриш акциите, ако купилите кола поискат акции.

Най вероятно самата компания ще почне да емитира яко акции, но количеството което могат да пуснат без да си питат акционерите е ограничено и няма много да помогне на притиснатите фондове. В общи линии единственото гарантирано следващите дни, а може и седмици е яко шоу аз поне наистина много се забавлявам. Напомня ми на безумията в България покрай патките и моста.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

дано знаеш какво правиш. Аз не разбирам тази игрa явно, а и никой не иска (или не може) да обясни на разбираем език.
                    Правя го за забавата ... за играта ... за това да съм на първи ред .... . Не го правя за пари. Имам 5 кирливи акции само. И просто съм си платил с тях за цирка .

Явно и аз съм от тези, които обичат хаоса / анархисти както ни нарече @mpy_yordanov

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Най лесното отиграване от страна на хедж фондовете е да се свържат с компанията и да и кажат че ще запишат 3 пъти повече акции от сегашните и по на 20 долара. Това ще осигури акции на фондовете. Компанията ще е супер Хепи. С цялото това нещо ще струва 5 пъти по малко отколкото ако дори сега се наложи да закриват по сегашни цени. Ще е малко трудно обсче да убедят настоящият акционери, особенно ако голяма част от тях са вече от редит
                      Да продават колове, които да покриват с емитиране на нови акции. Така поне парите ще отиват в компанията, и може да ги връща чрез дивиденти. Нещо като въртележка за хамстер.

Коментар

• Ти имаш ли изобщо някаква, поне минимална идея, как се пускат милиони нови акции? Риторичен е въпросът.

Освен, че не става по този начин, компанията е малко вероятно да го направи, докато манията е в разгара си. Ще бъде разрушително за бизнеса, ако се прояви като поп Кръстьо.

Коментар

• Най лесното отиграване от страна на хедж фондовете е да се свържат с компанията и да и кажат че ще запишат 3 пъти повече акции от сегашните и по на 20 долара. Това ще осигури акции на фондовете. Компанията ще е супер Хепи. С цялото това нещо ще струва 5 пъти по малко отколкото ако дори сега се наложи да закриват по сегашни цени. Ще е малко трудно обсче да убедят настоящият акционери, особенно ако голяма част от тях са вече от редит

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Баш си е игра. Но още нищо не сме победили. Само временно държим Цяря в шах и чакаме следващия му ход. Но както и ти сам прозря в един от предните ти постове, сега може да решат да обърнат масата, да хвърлят фигурите на страна и да преминем в ръкопашен бой. Иначе ще трябва да платят сметката а тя може да се окаже много по дебела от колкото предполагаме. Тези милиарди за които се носят слухове може да се окажат само върха на айсберга.

Но ако хората решат да кешират нищо от това няма да се случи.
                            нааа, цял свят видя. Пак ще ни е*ът, просто ще се подготвят по-добре, а не така урболешката. Ще ни пуснат някой долар фъндък, ще разнищят на гудито Владко Тенев гужвата и ще ни поограничат достъпа до пазарите. После тишина и ни чул, ни видял. Малко попрецъфтяха емоциите, но няма да откажа парите.
                            Last edited by Andi11; 30.01.2021, 10:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Няма моя картинка. Всичко е от тук. Аз няма как да знам дали е актуална, ама ти има как да знаеш и знаеш че не е актуалнa ли?
                              Не бих търгувал, по данни в бъгав сайт. Колкото по-малка е вероятността да са верни данните, толкова дисконта е по-висок, т.е. изисквам по-голяма отстъпка.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                ......
                                Аве... вчера ясно показаха, че не е баш игра и че големите пари няма просто да ги дадат. В добавка, че в момента е най-корумпираната администрация в историята... Та игра няма. Победихме, но е малко пирова победата. Като направят лихвите отрицателни, кой според теб ще се смее.
                                Баш си е игра. Но още нищо не сме победили. Само временно държим Цяря в шах и чакаме следващия му ход. Но както и ти сам прозря в един от предните ти постове, сега може да решат да обърнат масата, да хвърлят фигурите на страна и да преминем в ръкопашен бой. Иначе ще трябва да платят сметката а тя може да се окаже много по дебела от колкото предполагаме. Тези милиарди за които се носят слухове може да се окажат само върха на айсберга.

Но ако хората решат да кешират нищо от това няма да се случи.

Коментар

Working...
                                X