IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Снощи купих първа порция депозитарни разписки @5.30 на DBV Technologies SA (DBVT Nasdaq, в Европа - DBV) - френска биофармацевтична компания.

Занимават се с лечение на хранителни алергии (при деца) - фъстъци, мляко, яйца.
    При фъстъците са в трета фаза, при млякото във втора. Голямото важно е, че технологията за лечение е една и съща и ако при фъстъците получи одобрение, ще я прилагат и при справяне с другите алергии.

Според отчета им, имат пари за работа до края на тази година. Отделно работят съвместно с Нестле (получават финансиране) по програма/и, в които не съм задълбавал.

От FDA са дали на лечението им статус fast track.

Може и да не успеят тази година, но мисля, че ако въобще успеят, ще си струва известно чакане.

В най-лошият случай, ще загубя някаква част от 1000-1500 USD.
    Last edited by Никола20; 29.01.2021, 12:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Справедливата стойност на ГМЕ е неколкократно над 20$
      Не, не е. Но ми е много интересно как точно я смяташ да е много над 20 долара. Какво точно използваш защото нищо фундаментално не може да докара цена над 20

Сега си играх пак да я сметна. Взех данните за печалбите и от най-добрата година на компанията - което е доста назад в миналото. Дори и с най-доброто и представяне цената се получава едноцифрена. Като единственото което я доближава до 20 е ако сложа дългосрочен растеж от 5% - което е почти безумно за компания която продава игри не онлайн. А такъв дългосрочен растеж може да се случи само ако забранят търговията онлайни. Ако се вземат обаче данните за представянето на компанията от последните години - т.е. оценката е реалистична, а не оптимистична справедливата и стойност и идва под цените там където се търгуваше преди да се почне цялото помпене - т.е. хедж фондовете доста добре са си сметнали че това е надценено
      Last edited by ravnovesie; 29.01.2021, 11:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ще, нали си имат финансов министър на каишка. Но ще счупят пазара с този свой инат да не пуснат фъндък на тъпите уж пари. Нагли са, безмерно. Нагли са открито. Ако бяха по-умни, щяха просто да напечатат шума и да купят облигации на фондовете... със задна дата ако трябва.
        Робинхуд са получили инжекция от 1 Милярд, а нали имат предстоящо ИПО.
        кво се оказа, че платформа за ритейл инвестори с име Robinhood, всъщност е Robin'you

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis

Гледам се надъхват. Пак ще спират търговията май.
          Ще, нали си имат финансов министър на каишка. Но ще счупят пазара с този свой инат да не пуснат фъндък на тъпите уж пари. Нагли са, безмерно. Нагли са открито. Ако бяха по-умни, щяха просто да напечатат шума и да купят облигации на фондовете... със задна дата ако трябва.

Коментар

Как е гудвил на български, дееба?
            Положителна репутация, но в БГ е малко сух счетоводен термин, образува се от разликата на реалната стойност на купуваното (на база активи) и платената цена

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

С извинение , но справедливата стойност уж я определяше пазарът. Според търсенето и предлагането уж. Що оня смешник с унгарския английски не спре продажбите на айфони, че не се продават на "справедлива цена ".

В интерес на истината никога не се вързах на твоята оценка за gme... НО сега компанията се сдоби с невероятна реклама и с невероятно вярна клиентела. Реалната и стойност със сигурност е над 100. Как е гудвил на български, дееба?

пп. Игнорирай ги тия. ЧАК толкова да са зле наистина не го вярвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                междудругото всички в онзи форум може да влязат в затвора за пазарна манипулация

а ако това да се събереш и да надуеш една акция 100 пъти не е пазарна манипулация здраве му кажи

освен това всяка борса (пазар) си има правила, за да защити сетълмента, тук са нарушени и тя си защитава сетълмента

който не му изнася да ходи на друга борса, примерно на остров или в Сирия

щом шефа на Интерактив каза че неговия брокер има активи (капитал, адекватност) да покрие загубите на клиентите си но други брокери нямат и не успяват да изпълнят маржин коловете, това означава че скоро щеше да започнат да фалират брокери като домино

анархистите като terziev да ходят да си правят борса в пустинята

аз не искам заради разни пазарни манипуланти кандидат затворници да ми фалира брокера

за уронване престижа на банковата система има глоба във всяка държава. За пазарна манипулация има затвор. Каква я мислят онези аматьори в онзи форум. Може и утре да има 100 ареста
                Лол. Първо трябва да минат да арестуват всички в CNBC

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Да, да, разбира се, Иветка е чела и проучвала като луда пазара през април-май 2020 и с много четене и къртовски труд е предвидила още тогава, че сега ще има шорт скуиз

Не съм предвидила шорт скуиз. Ако си беше направил труда да прочетеш мнението ми за акцията( зашо да го правиш като е по-лесно да си говориш наизуст) е че бях в тази компания заради дълбоко погрешната пазарна оценка и възможностите за трансформация, които малко хора виждахме тогава. Дори терминалната стойност беше няколко пъти по-висока от $4/акция. Да не говорим че супер цикъла при конзолите започваше след няколо месеца.

В интерес на истината очаквах PE инвеститор, пък то дойде Ryan Cohen след когото вече бях много по-спокойна и усилих експозицията веднага.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Те се надъхват срещу хеджфондовете защото могат да спечелят пари от тези компании само предизвикат масивен шортскуиза. При mge особено късия интерес е по голям от фрий флоута което теоретично може да изстреля цената в пъти над настоящите безумни вече нива. Справедливата и стойност дори за крайни оптимисти не е над 20 долара. Така че за да се подържа цена от 400 долара или за да се достигне до няколко хиляди долара както се навиват то трябва да купуват акции за да пречат на шортилите да си покрият късите. В общи линии си е откровено изнудване в грандиозен мащаб. Но не си правят сметка че хедж фонда всъщност не е длъжен да покрива късите ако ги е хеджирал навреме с кол опции да кажем. Ако хедж фондовете не тръгнат да покриват хеджиране къси на форумните герои ще им се наложи да подържат много висока цена с месеци. Което не е много вероятно. За това ги надъхват срещу фондовете за да държат акции от злоба и алчност, не само алчност. А ако фондовете не капитулират тези акции за дни ще се върнат на предишните стойност и милиардите печалби на предизвикалите шортскуиза просто ще изчезнат. Така че може и наистина вече да мразят фонда, който не ще да капитулира и да покрива на брутална загубс

Коментар

Малко над 50 млн. изитъргувани дяла. За сравнение понеделник-вторник по 180 млн., а вчера, когато реално почнаха с репресиите - 93. Т.е. покрили са само семки. Пропука ли се някой брокер, а като гледам няма как да не се пропула... утре летим.
                      Ако се пропука брокер ще си *** майката и то не в хубавия смисъл. Не си го пожелавай това

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        И какво ти помага това че са спрели търговията след обаждания. между другото брокерът, който на мен не ми даваше да търгувам ми спираше само сделки на за нова позиция, ако имах акции нямаше проблем да ги продам, също ако и съм продалр на късо нямаше да имам проблем да затворя. Няма как да се твърди че е пречил на релизиране на печалба.
                        Това е много глупаво изказване.

1. Никъде не се твърди че брокерите пречат за "реализиране на печалбата". Делата ще са за ограничаване на правото на търговия и по този начин манипулиране цената в една посока-надолу.
                        2. Когато нямаш бид с малки количества може да се срине цената, което се и случи. Целта е да се всее паника, който се огъне да продаде позицията и даде шанс на шортаците да се затворят.
                        3.Цената като пада се получава gamma squeeze в другата посока и ММ допълнително започват да продават акции.

Това, което се случи вчера беше директна пазарна манипулация и се надявам да има сериозна разследваща Комисия. Много хора трябва да отидат в затвора и да се прехвърля вината на WSB е изключително нахално.

Темата се прелива малко в междукласова борба (Давид срещу Голиат) и има големи интереси и от двете страни и много хора се изказаха в защита на дребните инвеститори (Musk, Chamatn, Cuban и др).

Между другото, в една от групите които членувам обявиха че днес над 130 големи инвеститора са се обединили и ще купят GME за 650млн). Склонна съм да вярвам и ми е крайно интересно какво ще се случи.

Вече нямам позиция в Компания, но като свърши скуиза отново ще вляза (в зависимост от цената де)

Коментар

• Терзиев беше споменал над 120 акции още преди да го блокирам

А тука видях, че се чудел дали да не продаде едничка акция в GME

Ми дай почни и ти да споменаваш акции, особено като ги видиш в новините, че са hot и така и ти ще си успешен и даже купи трички на 50 и после продай едничка на $170

Човек, ти добре ли си? Или си самият Ексчо Terziev с поредния ник...?

Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

То требва и очи да имаш та да видиш успехите на другите

Терзиев тая акция го видях да я казва от около 50 долара може и преди това да я е писал и да не съм видял и скочи до 450

Какво трябва да видиш всеки понеделник да ви дава по една такава акция ли?

Не каза за интернета със шнорхел ли го ловиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Терзиев може да е мечтател играч на демо и тн но ви направи за смях цялата бригада

Той пък без да иска се включи в една групичка с Александрия, като разбере от чист идеализъм веднага ще шортне

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                              Баси, благодаря! Този е финансист, дават го по истинска телевизия и все пак не е идиот! Може би затова си признава, че индивидуалните играчи са по-добри от "умните" пари. Едва ли ще го канят често, като им го каза в лицето... че и са крадци.

341.00 +147.40 (76.14%)

Коментар

• https://www.bitchute.com/video/b9Qylu9PWftU/

Коментар

Working...
                                X