Снощи купих първа порция депозитарни разписки @5.30 на DBV Technologies SA (DBVT Nasdaq, в Европа - DBV) - френска биофармацевтична компания.
Занимават се с лечение на хранителни алергии (при деца) - фъстъци, мляко, яйца.
При фъстъците са в трета фаза, при млякото във втора. Голямото важно е, че технологията за лечение е една и съща и ако при фъстъците получи одобрение, ще я прилагат и при справяне с другите алергии.
Според отчета им, имат пари за работа до края на тази година. Отделно работят съвместно с Нестле (получават финансиране) по програма/и, в които не съм задълбавал.
От FDA са дали на лечението им статус fast track.
Може и да не успеят тази година, но мисля, че ако въобще успеят, ще си струва известно чакане.
В най-лошият случай, ще загубя някаква част от 1000-1500 USD.
Занимават се с лечение на хранителни алергии (при деца) - фъстъци, мляко, яйца.
При фъстъците са в трета фаза, при млякото във втора. Голямото важно е, че технологията за лечение е една и съща и ако при фъстъците получи одобрение, ще я прилагат и при справяне с другите алергии.
Според отчета им, имат пари за работа до края на тази година. Отделно работят съвместно с Нестле (получават финансиране) по програма/и, в които не съм задълбавал.
От FDA са дали на лечението им статус fast track.
Може и да не успеят тази година, но мисля, че ако въобще успеят, ще си струва известно чакане.
В най-лошият случай, ще загубя някаква част от 1000-1500 USD.
Коментар