IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Barky
    Искат като се плаща към бюджета банките да не събират такса - те да не са благотворителни дружества.
    Barky, не така, а след като държавата не дава друга възможност да си плаща човек и данъци и такси, тогава защо не се приеме по закон че всички данъкоплатци дължат и банковите такси при плащането на данъците си в РБ; или държавата да поеме тези такси и да ги плаща на банките след като пести, или да се даде възможност на хората да плащат на гише при нападжийте без такса.
    Но да се задължават хората да плащат неща, които по закон никъде не са задължителни, още повече например десетките параграфи по СО, където за да се улеснят НОИ хората трябва да бичят по десетина превода за суми за жълти стотинки всеки месец, е това си е неравнопоставеност.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от Netisan
      Първоначално изпратено от netware5
      Аз като акционер в ПИБ съм много щастлив, че са те одрали 5 лева, след като нямаш капка мозък да размислиш......

Ето някои прости правила:

1. Никога не отивай да плащаш нещо на държавата в най-близката банка или в банката, която има гише в сградата на съответното ведомство. Отиди в ТВОЯТА банка. Щом пишеш по интернет форуми, сигурно имаш банкова сметка някъде.
      Отворко, имам малко мозък, щом пиша по форумите, за банкова сметка някъде сигурно се иска да си голям умник, а да си акционер в банка - да си гений...
      3. Отвори си електронно банкиране. Така ще ти е по-удобно и в много случаи по-евтино.
      И какво? После ще се кълна върху библията на "киселата лелка", че съм платил по интернет? Или те приемат разпечатки от домашен принтер?
      Нямам намерение за 2 лв. да кръстосвам улиците, нито да ходя като гламав с лаптоп през рамо. Дразни ме андрешковщината в тая държава, а ти ме учиш как да стана по-добър андрешко! Аре бегай.
      Ами плащай по 5 лева тогава Така ми пълниш джоба Нещата няма да се променят, колкото и да пискаш. Касите във ведомствата няма да се върнат и банките ще продължават да дерат заблудени овци като теб. И не ти е държавата виновна.
      Приятелю, не виждаш ли, че тези дето пишат тук и претендират да са с висока финансова култура, всъщност са пълни гьонове. Той, ако имаше сметка в банка щеше да разбере за какво говориш. Сигурно има дебитна карта някъде и дори не подозира, че това означава, че има картова сметка в банката. Искат като се плаща към бюджета банките да не събират такса - те да не са благотворителни дружества. Нали утре същия този умник, който не иска такси, ще излезе да пише, че им били паднали печалбите на банките.
      Остави ги - нивото в този форум вече е толкова ниско, че не си струва да се чете.

Коментар

Абсолютно правилно още по времето на Иван Костов започна този процес и Слава Богу че следващите правителства го доведоха докрай! Ти имаш ли представа колко струва на бюджета киселата лелка, която ти прибираше парите на каса във ведомството Х? Напълно поддържам политиката на поредица правителства за безкасови плащания към бюджета.
        Значи според теб е нормално ти като данъкоплатец да плащаш и данък/такса за възможността да си платиш данъците/таксите, за да не сме ощетявали държавата че искала да ни вземе парите?
        ОК, след като "киселата лелка" излиза скъпо на държавата, то тогава защо не се помисли за:
        1. Намаляването на броя такси, данъци, таксички и т.н. които се плащат? Че то само ако погледнеш всеки месец за социалното колко превода има да направи всеки работодател ...
        2. Защо държавата не поеме банковите такси при тези преводи? Нали тя пести от заплатите на киселите лелки, след като пести, да поеме по-малките разходи, тези за банковите такси, а?
        Само че народът е свикнал да търпи и винаги той да плаща сметките за всичко ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Netisan
          Първоначално изпратено от netware5
          Аз като акционер в ПИБ съм много щастлив, че са те одрали 5 лева, след като нямаш капка мозък да размислиш......

1. Никога не отивай да плащаш нещо на държавата в най-близката банка или в банката, която има гише в сградата на съответното ведомство. Отиди в ТВОЯТА банка. Щом пишеш по интернет форуми, сигурно имаш банкова сметка някъде.
          Отворко, имам малко мозък, щом пиша по форумите, за банкова сметка някъде сигурно се иска да си голям умник, а да си акционер в банка - да си гений...
          3. Отвори си електронно банкиране. Така ще ти е по-удобно и в много случаи по-евтино.
          И какво? После ще се кълна върху библията на "киселата лелка", че съм платил по интернет? Или те приемат разпечатки от домашен принтер?
          Нямам намерение за 2 лв. да кръстосвам улиците, нито да ходя като гламав с лаптоп през рамо. Дразни ме андрешковщината в тая държава, а ти ме учиш как да стана по-добър андрешко! Аре бегай.
          Ами плащай по 5 лева тогава Така ми пълниш джоба Нещата няма да се променят, колкото и да пискаш. Касите във ведомствата няма да се върнат и банките ще продължават да дерат заблудени овци като теб. И не ти е държавата виновна.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Коментар

• Подобна ситуация беше и в Инвеста. Внасях пари към Кадастъра, реално банката няма отношение, но за вноска по държавна сметка в банката посочена от държавното учреждение ти взимат 2 лв за захранване... Проблема е от държавата, но вече за разлика между изисканите от държавата за превод към тях и прибраната сума от банката е друга бира.

Коментар

• Първоначално изпратено от Netisan
                Не става дума за кредит, но е за ПИБ, затова го пиша тук.
                Наложи ми се да платя 2 лв. държавна такса. Таксата за транзакция на 2 лв. в бюджета от ПИБ е 5 лв. 2 лв. в хазната = 5 лв. в ПИБ.
                Защо след като всяка зеленчукова сергия е длъжна да има фискален касов апарат, държавните служби те пращат в банка? Явно за някого е дебела гуша такси, глоби, данъци, etc да минават през финансов посредник.
                Да ме прощаваш, ама ако си мислиш, че държавата е направила всичко това за да могат банките да те оберат - жестоко се лъжеш....... Абсолютно правилно още по времето на Иван Костов започна този процес и Слава Богу че следващите правителства го доведоха докрай! Ти имаш ли представа колко струва на бюджета киселата лелка, която ти прибираше парите на каса във ведомството Х? Напълно поддържам политиката на поредица правителства за безкасови плащания към бюджета. На банките пък това им е работата - да местят пари от едно място на друго. А това, че ти конкретно нямаш никаква култура на плащане е съвсем друг въпрос. Ясно е, че всяка банка ще се възползва от пълчищата "клиенти по неволя" и ще им дере кожите. Аз като акционер в ПИБ съм много щастлив, че са те одрали 5 лева, след като нямаш капка мозък да размислиш......

1. Никога не отивай да плащаш нещо на държавата в най-близката банка или в банката, която има гише в сградата на съответното ведомство. Отиди в ТВОЯТА банка. Щом пишеш по интернет форуми, сигурно имаш банкова сметка някъде. ТВОЯТА банка ще ти вземе много по-малко пари за превода, щото си неин клиент.
                2. Избягвай по възможност да внасяш пари по бюджетна сметка чрез вносна бележка. По-евтино е да попълниш платежно нареждане от твоя сметка към бюджетна сметка.
                4. Ако ТВОЯТА банка те дере за бюджетни преводи (има и такива банки, да не споменавам големоглавите им шефове ) - смени си банката!

Аз например си ползвам Виртуалния клон на ПИБ и всеки превод към бюджета ми струва 80 стотинки, а ако бюджетната сметка е в ПИБ - 30 стотинки. Това че ти си платил 5 лева се дължи само на теб и на никой друг!

P.S. Понякога ме изумяват хора, които теглят пари на каса от една банка (или от банкомат) и после отиват и ги внасят по бюджетна сметка на каса в друга банка. Напълно си заслужават съдбата такива тъпанари - по 50 лева да им взимат за обслужване!
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от pkbg
                  Не искам да защитавам ПИБ но е така с всички банки, когато става въпрос за вноски към бюджета е страхотия. Явно не си ходил скоро в КАТ или Съд. Там за обикновено уверение което струва 1 лев ти събирта 5 лева 'такса обслужване'.
                  В съд, да чукам на дърво не съм ходил, но в КАТ съм влизал. Нагли, прости, да не кажа престъпни мутри. Златна мина за Чезаре Ломброзо. За съжаление това е хумусът, от който е покълнал и ББ : ((((

Коментар

• Първоначално изпратено от irish
                    Внеси ги в СИ банк-там е 2.5. Взели са ти 5 кинта понеже не си клиент,иначе е 1.15
                    Да бе! Голяма далавера. След като съм си платил данъците на скапаната държава, трябва да плащам и измислиците на една държавна служба, която ме кара да й занеса бележка от друга - пак държавна служба. И понеже те са екстериториални, аз като пощенски гълъб ще нося бележки и ще плащам такси на банки!
                    Ако се мислим за държава, смятам че банките трябва да не взимат такси за преводи към държавния бюджет.

Коментар

• Не искам да защитавам ПИБ но е така с всички банки, когато става въпрос за вноски към бюджета е страхотия. Явно не си ходил скоро в КАТ или Съд. Там за обикновено уверение което струва 1 лев ти събирта 5 лева 'такса обслужване'.

Така държавата рекетира гражданите си.

Първоначално изпратено от Netisan
                      Не става дума за кредит, но е за ПИБ, затова го пиша тук.
                      Наложи ми се да платя 2 лв. държавна такса. Таксата за транзакция на 2 лв. в бюджета от ПИБ е 5 лв. 2 лв. в хазната = 5 лв. в ПИБ.
                      Защо след като всяка зеленчукова сергия е длъжна да има фискален касов апарат, държавните служби те пращат в банка? Явно за някого е дебела гуша такси, глоби, данъци, etc да минават през финансов посредник.

Коментар

• Тка и аз да се включа в това безумие.

:-)

Банката е в абсолутно нарушение по договора и си сменя правилата както и е изгодно. Аз съм в същото положение.Като се почне от това да добавят вноски до това да прибират лихва каквато им хрумне ( каквам го съвсем отговорно)
                        Лихвата която са прибрали този месец е с 50 лева повече от дължимата.
                        За мен това е изненада. Не съм очаквам токова грубо нарушения на договор от ПИБ. И не за първи път се разочаровам от банката.

А за всички който си говоря празни приказки без да са запознати с проблема.Това е нещо което може да се окаже пагубно за имиджа на банката.Въпроса има и финансова страна говорим за милиони левове който в един момент ще трябва да се върнат на клиенти.

Първоначално изпратено от yerdna
                        Първоначално изпратено от NoLand
                        Абе, antea, всички дето имаме кредити имаме и погасителни планове към тях - ти имаш, нали? Е, колко ти пише вътре - има ли разлика между погасителния план и тва дет го плащаш. Накрая на периода ще ти приспаднат лихвата, ако са ти я надвзели. А стига с тея манипулации, бе! Това са пълни шуротии.
                        Ето заради такива кредитополучатели сме на това дередже.
                        Antea е абсолютно права да се интерсува как се определят лихвата и вноската по кредита и. В случая банката ЕДНОСТРАННО и без да има това право променя условията на договора. В първоначалноя договор е записано, че лихвата се формира по определен начин и не е споменато, че тя не може да пада под дадена стойност. Впоследствие с решение на УС на банката е въведена такава минимална стойност. Според мен това е грубо нарушение на договора и antea трябва да съди банката и вероятно ще спечели.
                        А ти, NoLand, чакай на края на периода банката да ти приспадне надвзетата лихва. По-вероятно е да дочакаш от умрял писмо. А най-вероятно с изненада ще установиш, че имаш да плащаш още бая годинки, докато си изплатиш кредита.
                        Направо не ми го побира акълът как може да има толкова загубени хора - седнал да ми цитира погасителния план... Ами във всеки погасителен план е записано, че той е ПРИМЕРЕН и важи само ако лихвата не се променя! А при кредит с плаваща лихва това на практика е невъзможно! Направо ме хваща ужас като си помисля как хора без елементарна финансова култура са теглили кредити...

Коментар

• Внеси ги в СИ банк-там е 2.5. Взели са ти 5 кинта понеже не си клиент,иначе е 1.15

Коментар

• Не става дума за кредит, но е за ПИБ, затова го пиша тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от NoLand
                              Абе, antea, всички дето имаме кредити имаме и погасителни планове към тях - ти имаш, нали? Е, колко ти пише вътре - има ли разлика между погасителния план и тва дет го плащаш. Накрая на периода ще ти приспаднат лихвата, ако са ти я надвзели. А стига с тея манипулации, бе! Това са пълни шуротии.
                              Ето заради такива кредитополучатели сме на това дередже.
                              Antea е абсолютно права да се интерсува как се определят лихвата и вноската по кредита и. В случая банката ЕДНОСТРАННО и без да има това право променя условията на договора. В първоначалноя договор е записано, че лихвата се формира по определен начин и не е споменато, че тя не може да пада под дадена стойност. Впоследствие с решение на УС на банката е въведена такава минимална стойност. Според мен това е грубо нарушение на договора и antea трябва да съди банката и вероятно ще спечели.
                              А ти, NoLand, чакай на края на периода банката да ти приспадне надвзетата лихва. По-вероятно е да дочакаш от умрял писмо. А най-вероятно с изненада ще установиш, че имаш да плащаш още бая годинки, докато си изплатиш кредита.
                              Направо не ми го побира акълът как може да има толкова загубени хора - седнал да ми цитира погасителния план... Ами във всеки погасителен план е записано, че той е ПРИМЕРЕН и важи само ако лихвата не се променя! А при кредит с плаваща лихва това на практика е невъзможно! Направо ме хваща ужас като си помисля как хора без елементарна финансова култура са теглили кредити...

Коментар

• Кат теглехте кредити ни ривахте, сега ривете. Кой ще те ощети - те да не са за едни няма и 1000 лева лихва да се влачат по съдилища и да се правят на маймуни. Тва е банка - да не ти е женския пазар!

Коментар

Working...
                                X