IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вчера ходих до банката, за да ми разяснят ситуацията с минималната лихва, която са решили да вземат.
    Кредитния "специалист" се съгласи с мен, че наистина начисляват по-висока лихва от колкото е реалната за момента, но казването му беше, че всички разлики, които са ми надвзети ще ми бъдат върнати, когато си изплатя кредита. Сега се чудя от къде на къде аз ще им оставям безлихвен заем на банката.
    И другото е, че до предишния месец всичко се отразяваше точно и правилно спрямо лихвения процент. Поисках да ми покажат натрупаната сума (за последния месец реално) и се оказа, че ме ощетяват с по 340 лв на месец при сегашната лихва, които те ще си задържат и ще ми върнат някога си след 30 години. И ако положението се запази такова с лихвите и всеки месец ме цакат с по толкова главата ме заболява, като си представя каква сума ще се натрупа за 30 години. Интересно ми е как банката ще мотивира задържането на толкова пари безлихвено от мен.
    Определено много съм им набрал и съм готов да ги съдя до дупка. Ако ще и много повече по адвокати да потроша, но мразя да ме прецакват.

Коментар

• Първоначално изпратено от antea
      Barky, паранойо... с тебе няма да се занимавам да ти обяснявам какви нелепи глупости говориш, мойта банка, твойта банка, икономически шпионаж хахха

айде плащай си като поп каквото те си решат и се утешавай, че си се регистрирал преди месец или година, все тая. При плаваща база (ОЛП или Euribor), когато пада, под нивото на което съм подписала, трябва да ми взимат ПО-МАЛКО лихва, а те си взимат тайно решение, че не може така - ето обясних ти го с пластелин.
      Чакай сега и аз да ти го обясня с пластелин - за да ти взимат по-мaлко трябва да отидеш и да подпишеш анекс към договора си с новия си погасителен план - както тук вече някой писа.

Коментар

• Няма смисъл да му се ядосваш, права си да си търсиш правата.

Винаги ще има хора на който това да не им харесва.

Особенно на служителите на ПИБ, който са отговорни.
        Първоначално изпратено от antea
        Barky, паранойо... с тебе няма да се занимавам да ти обяснявам какви нелепи глупости говориш, мойта банка, твойта банка, икономически шпионаж хахха

айде плащай си като поп каквото те си решат и се утешавай, че си се регистрирал преди месец или година, все тая. При плаваща база (ОЛП или Euribor), когато пада, под нивото на което съм подписала, трябва да ми взимат ПО-МАЛКО лихва, а те си взимат тайно решение, че не може така - ето обясних ти го с пластелин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
          тука нещо супер се отклони темата...
          за тези, които се вълнуват от кредитите си и тези внезапни и покрити промени - на първо време писах на ПИБ ако е възможно да качат на сайта си тези две Решения на Управителния съвет за преминаване към БЛП и за начисляване на лихви НЕ ПО-МАЛКИ от онези при подписване на договорите. Смятам, че е коректно да са публично известни, а не апокрифни. А и също юридическата обосновка и формулировка би била интересна да се види.
          А бе антеа ти вече съвсем се отнесе..Ако искаш и финансовите прогнози за следващата година да ти пуснат на сайта им и как точно ще се диференцират да ти кажат, че да ги приложите и в твойта банка, а? Много изкъсо явно следиш тук темата откакто си се регистрирала вчера. Това са решения на УС т.е. вътрешно-фирмени-банкови решения или стратегии ако щеш. Много ясно че няма да ги обявят публично, егати простотията. Не разбра ли че НЯМА ДА ИМАШ БЛП АКО НЕ СИ ПОДПИСАЛА, аз не исках да го подпиша!!!! и си чети договора. Подписваш се под една лихва т.е. имат право да ти я взимат до края на периода много ясно - кво му е сложното
          Леле майко, какви щуротии си написал... В договора си се подписал под лихва, равна на EURIBOR + надбавка или там както я определят. В момента на подписването лихвата е била примерно 8%, което обаче изобщо не означава, че лихвата ти за целия период е 8%! Antea е абсолютно права да иска от банката обяснение как така са и променили еднолично лихвата без това да е изрично записано в договора.
          Наистина е втрещяващо как може да нямаш дори най-елементарни знания за финансите и да подписваш ипотечен договор...

Коментар

• Barky а ти като си толкова умен ш'то пишеш глупости?

Как само го измисли това за ".. вътрешно-фирмени-банкови решения ..".

След като съм страна по едно такова решение са ДЛЪЖНИ да ме информират.

А Ао утре моя УС ( в частост аз) преценя че лихвата ми е висока и преценявам че трябва да плащам по ниска, примерно 1% вместо 10.01. Банката дали ще се съгласи ?
            УС на банката дали ще уважи моето решение.

Инфо за хората който се интерсуват от действителната ситуация:
            Банката е предложила услуга която не може да поддържа. Умишлено са заблудили клиентите си и са подписали с тях договор който не смятат да спазят.

Съжалявам още един път за банката, имаше потенциал и предлагаха добри услуги...
            Първоначално изпратено от Barky
            за тези, които се вълнуват от кредитите си и тези внезапни и покрити промени - на първо време писах на ПИБ ако е възможно да качат на сайта си тези две Решения на Управителния съвет за преминаване към БЛП и за начисляване на лихви НЕ ПО-МАЛКИ от онези при подписване на договорите. Смятам, че е коректно да са публично известни, а не апокрифни. А и също юридическата обосновка и формулировка би била интересна да се види.
            А бе антеа ти вече съвсем се отнесе..Ако искаш и финансовите прогнози за следващата година да ти пуснат на сайта им и как точно ще се диференцират да ти кажат, че да ги приложите и в твойта банка, а? Много изкъсо явно следиш тук темата откакто си се регистрирала вчера. Това са решения на УС т.е. вътрешно-фирмени-банкови решения или стратегии ако щеш. Много ясно че няма да ги обявят публично, егати простотията. Не разбра ли че НЯМА ДА ИМАШ БЛП АКО НЕ СИ ПОДПИСАЛА, аз не исках да го подпиша!!!! и си чети договора. Подписваш се под една лихва т.е. имат право да ти я взимат до края на периода много ясно - кво му е сложното

Коментар

• Barky, паранойо... с тебе няма да се занимавам да ти обяснявам какви нелепи глупости говориш, мойта банка, твойта банка, икономически шпионаж хахха

Коментар

Не разбра ли че НЯМА ДА ИМАШ БЛП АКО НЕ СИ ПОДПИСАЛА, аз не исках да го подпиша!!!! и си чети договора. Подписваш се под една лихва т.е. имат право да ти я взимат до края на периода много ясно - кво му е сложното
                И аз така ги виждам нещата, ама все пак не забравям че живеем в България. За това ще отида да проверя лично.

Коментар

• А да кажа, че този месец няма за кога, но другия ще ми изкара едно нотариялно пълномощно да ходя аз да се разпрявам, че кредитни инспектори през събота няма, а през седмицата няма как приятелката ми да отиде. Ако наистина е вярно, защото аз все още не мога да го повярвам, съм абсолютно сериозен за колективния иск. Ако те са променили условията, по тази логика и ние може да се съберем и да ги променим едностранно - е това е в кръга на шегата, но делото не е.

Коментар

• Първоначално изпратено от antea

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz
                      Първоначално изпратено от Barky
                      Искат като се плаща към бюджета банките да не събират такса - те да не са благотворителни дружества.
                      Barky, не така, а след като държавата не дава друга възможност да си плаща човек и данъци и такси, тогава защо не се приеме по закон че всички данъкоплатци дължат и банковите такси при плащането на данъците си в РБ; или държавата да поеме тези такси и да ги плаща на банките след като пести, или да се даде възможност на хората да плащат на гише при нападжийте без такса.
                      Но да се задължават хората да плащат неща, които по закон никъде не са задължителни, още повече например десетките параграфи по СО, където за да се улеснят НОИ хората трябва да бичят по десетина превода за суми за жълти стотинки всеки месец, е това си е неравнопоставеност.
                      ами не е точно така - аз имам сметки, интернет банкиране и си плащам данъците така - но винаги можеш да отидеш в касите към данъчната служба: повисяваш си на опашка, загубваш час-два и плащаш без такса!

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                        Първоначално изпратено от NoLand
                        Абе, antea, всички дето имаме кредити имаме и погасителни планове към тях - ти имаш, нали? Е, колко ти пише вътре - има ли разлика между погасителния план и тва дет го плащаш. Накрая на периода ще ти приспаднат лихвата, ако са ти я надвзели. А стига с тея манипулации, бе! Това са пълни шуротии.
                        Ето заради такива кредитополучатели сме на това дередже.
                        Antea е абсолютно права да се интерсува как се определят лихвата и вноската по кредита и. В случая банката ЕДНОСТРАННО и без да има това право променя условията на договора. В първоначалноя договор е записано, че лихвата се формира по определен начин и не е споменато, че тя не може да пада под дадена стойност. Впоследствие с решение на УС на банката е въведена такава минимална стойност. Според мен това е грубо нарушение на договора и antea трябва да съди банката и вероятно ще спечели.
                        А ти, NoLand, чакай на края на периода банката да ти приспадне надвзетата лихва. По-вероятно е да дочакаш от умрял писмо. А най-вероятно с изненада ще установиш, че имаш да плащаш още бая годинки, докато си изплатиш кредита.
                        Направо не ми го побира акълът как може да има толкова загубени хора - седнал да ми цитира погасителния план... Ами във всеки погасителен план е записано, че той е ПРИМЕРЕН и важи само ако лихвата не се променя! А при кредит с плаваща лихва това на практика е невъзможно! Направо ме хваща ужас като си помисля как хора без елементарна финансова култура са теглили кредити...
                        Приятелката ми е теглила кредит от ПИБ преди няколко години, нскоро и звъняха да отиде да си преподпише договора. Та се хванах аз да го прочета, там е ОЛП + надбавка, погледнах на БНБ, ОЛП станал 1,72. Преди някоко месеца е бил над 6, а при подписването е бил ~4,8 - Обясних че трябва да е луда да подписва, естествено ги отебахме. Та преди някокло месеца и бяха звъняли че не достигат парите дето ги превежда, почнахме да превеждаме по повече, а сега при 1,72 трябва да и е паднала вноската мъжката. Сега като чета, ако наистина са решили нещо си на УС и лихваната не може да падне под 4,8+надбавка, мисля да ги съдя. Като гледам, ако са го направили, можем да им спретнем такъв хубав колективен иск, че свят да им се завие.

ПС. В момента имаме депозити в ПИБ горе доло колкото остатъка по главницата + депозит в друга банка. Ако се правят на отворени, много бързо можем да приключим с тях, да си остават само с мизерните клиенти.

Коментар

Първоначално изпратено от netware5
                          Първоначално изпратено от Netisan
                          Първоначално изпратено от netware5
                          Аз като акционер в ПИБ съм много щастлив, че са те одрали 5 лева, след като нямаш капка мозък да размислиш......

Ето някои прости правила:

1. Никога не отивай да плащаш нещо на държавата в най-близката банка или в банката, която има гише в сградата на съответното ведомство. Отиди в ТВОЯТА банка. Щом пишеш по интернет форуми, сигурно имаш банкова сметка някъде.
                          Отворко, имам малко мозък, щом пиша по форумите, за банкова сметка някъде сигурно се иска да си голям умник, а да си акционер в банка - да си гений...
                          3. Отвори си електронно банкиране. Така ще ти е по-удобно и в много случаи по-евтино.
                          И какво? После ще се кълна върху библията на "киселата лелка", че съм платил по интернет? Или те приемат разпечатки от домашен принтер?
                          Нямам намерение за 2 лв. да кръстосвам улиците, нито да ходя като гламав с лаптоп през рамо. Дразни ме андрешковщината в тая държава, а ти ме учиш как да стана по-добър андрешко! Аре бегай.
                          Ами плащай по 5 лева тогава Така ми пълниш джоба Нещата няма да се променят, колкото и да пискаш. Касите във ведомствата няма да се върнат и банките ще продължават да дерат заблудени овци като теб. И не ти е държавата виновна.
                          Приятелю, не виждаш ли, че тези дето пишат тук и претендират да са с висока финансова култура, всъщност са пълни гьонове. Той, ако имаше сметка в банка щеше да разбере за какво говориш. Сигурно има дебитна карта някъде и дори не подозира, че това означава, че има картова сметка в банката. Искат като се плаща към бюджета банките да не събират такса - те да не са благотворителни дружества. Нали утре същия този умник, който не иска такси, ще излезе да пише, че им били паднали печалбите на банките.
                          Остави ги - нивото в този форум вече е толкова ниско, че не си струва да се чете.

Коментар

• тука нещо супер се отклони темата...

Коментар

• Ейййй много умници,много отворковци.Да ви дам една задачка да ме светнете кво трябваше да направя преди седмица. Отивам в общината да си извадя удостоверение,че не дължа нищо и хоп на компутърчето излиза,че дължа 0,27ст от някаква усигоровка или незнам си какво.И сега кое беше по правилно да платя тези 0,27ст заедно с таксата на банката или да седна в колата и да ходя до вкъщи,за да спестя таксата на банката или по скоро да я намаля.
                              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Държавен рекет му се вика. Както и да го погледнеш. Да не говорим за умрелите такси по левче за всякакви документи и два лева превод в банката. Поне за осигуровките към СИ-то мисля бяха без такси. За разлика от споменатия кадастър и Инвеста.

Коментар

Working...
                                X