IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от antea
    С тия лафове за хейтъри пробвайте да минете в някой тийн-форум, там може някой да се възхити и да ви каже, че сте тролове, понеже говорите абсолютно несвързани работи с фактите, които се излагат тук.

Изглежда не са успели още да се обадят на всички, или има достатъчно много хора, които не следят как им се разпределят вноските и затова не усещат промяната... ама прав е jokercho, скоро доста хора ще се поинтересуват от същия въпрос, така че вместо да оставят фронтовиците им там по офиси да мънкат и да се червят, да бяха си обявили решенията публично, както го направиха и други банки. А ПИБ имат доста добро ПР-присъствие в нета, и принципно са customer-friendly, така че това апокрифно увеличение в момента буди повече недоумение от стандартното.
    Ами значи ти си хем хейтър, хем трол - щото пишеш несвързани неща:
    цитат:
    "така че това апокрифно увеличение в момента буди повече недоумение от стандартното."

нали досега говореше, че не са ти намалили лихвата като паднало ОЛП-то. Дай да разберем увеличена ли ти е лихвата или просто не е намеланa - има разлика.
    Цялото това антиПИБ пустословие е доста подозрително, особено във форум, в който пишат инвеститори в акциите на дружество. За клиентите банката има други канали.
    И аз лично предпочитам да не ме занимаваш повече с личните си проблеми, които очевидно нямат нищо общо с движението на акциите на ПИБ на БФБ.

Коментар

• С тия лафове за хейтъри пробвайте да минете в някой тийн-форум, там може някой да се възхити и да ви каже, че сте тролове, понеже говорите абсолютно несвързани работи с фактите, които се излагат тук.

Изглежда не са успели още да се обадят на всички, или има достатъчно много хора, които не следят как им се разпределят вноските и затова не усещат промяната... ама прав е jokercho, скоро доста хора ще се поинтересуват от същия въпрос, така че вместо да оставят фронтовиците им там по офиси да мънкат и да се червят, да бяха си обявили решенията публично, както го направиха и други банки. А ПИБ имат доста добро ПР-присъствие в нета, и принципно са customer-friendly, така че това апокрифно увеличение в момента буди повече недоумение от стандартното.

Коментар

• [quote="Gogogo"]
        Първоначално изпратено от antea
        Първоначално изпратено от fant0mas
        Ами ние инвеститорите това очакваме, да са на печалба! Така както и ние сме на печалба
        и ти си прав... ама като изскокне репутацията в баланса с минус, ще се оглеждаш за печалба и няма да има

някой назад беше писал, че надали ще си изложат имиджа за жълти стотинки по малкото останали кредити с неизгодни В МОМЕНТА за тях условия. ами очевидно го правят
        Ако репутацията на една банка става негативна от такива като теб, които активно сте се заели с тази дейност, то досега Булбанк да е фалирала - ама тя е с най-голяма печалба...и първа във всичко - активи, кредити, депозити...
        виж колко изписаха за увеличението на лихвите по кредитите - http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11334&r=160

Коментар

• Еми отиде, и аз ъщото се чудя - доста банки са взели къде къде по-радикални и неправомерни при което мерки. Вижте кво става: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11334&r=160

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=13216&r=156

Предлагам модератора да затвори темата, щото стигнахме на женския пазар...и да ходим в добри и лоши банки

Коментар

• и още нещо ме впечатли от sosbulgaria българия: Здравейте! Подкрепям изцяло това което прави Национална асоциация на българския бизнес. Съгласна съм и на протеста срещу недобросъвестната политика на финансовите институции в България като става въпрос за банките. Аз също имам два кредита и овърдрафт. От дълго време съм клиент на Банка ДСК Добрич, като отначало с тази банка всичко вървеше супер. С изкуствено създадената криза в България и по света, се влоши финансовото състояние на мен и на моето семейство. Навсякъде по телевизия, радио и чужди медии се тръби че има финансова криза. Хората при тези широко разпространени информации и заплахи, се принудиха да се свият и да не правят нищо. От там се започна. После банките започнаха да си правят своя политика която да е изгодна за тях и лоша за нас които имаме кредит. През 2008 г. моят мъж реши да изтегли фирмен кредит – като по точно казано – фирмен овърдрафт за определен срок, като първоначално искаха да се плаща само лихвата по този кредит, след това в края на годината искаха една трета от сумата да е по сметката. Как да стане това, кажете ми. Той докато изтегли заема се купи стока, която стока си стои в магазина. Кризата ни нападна. Хората спряха да купуват. Банките стресираха. И започнаха да си искат парите. За нова година -2008-2009 г. банка ДСК си искаше целия кредит, с условие ако не се върне ще се запорират имотите които сме ипотикирали. Какво правим, ами всичко възможно за да можем да го върнем. Заеми от близки, продаване на земи и още заеми и не мога да ви опиша какво главоболие и страдание имаше в семейството ни. Незнаех на кой свят съм. Това беше огромен стрес за семейството ми – за децата ми, майка ми баща ми и другите които са около нас. Върнахме всичко по този фирмен заем. Останахме без пари, не мога да посрещна нова година – какво да сложа на масата, как да се почувствам щастлива. Аз плаках през цялото време, нямаше изход, затъваш – въртиш се в един омагьосан кръг. Писах до главния директор на банката в София, препратиха ме на бюро жалби пак към София. Наложи се да ходя да се разправям със служителите от банката. Разбраха че съм пуснала жалба до София, пак с тяхните мурафети. Млади и неопитни служители. Много лошо. Трябва да има обучени и компетентни хора. Връщат те, ровят се и те незнаят какво да ти кажат. Не зависило от тях. А от кого? Ужас е хора, направо е трагедия. Моля, се някой ден да има видов ден за тези хора и това което ми причиниха на семейството. Пиша тези редове и ми става още по-болно, защото според мен никога няма да се оправи тази държава. Аз съм жизнен и упорит човек, оптимист и на това разчитам.
            Vesi - юли 30, 2009 at 12:00 pm

Коментар

• Темата отиде в "Добри банки - лоши банки", няма много общо с ПИБ.

Коментар

• http://sosbulgaria.wordpress.com/%D1...0%D0%BD%D0%BA/

Коментар

Ами ние инвеститорите това очакваме, да са на печалба! Така както и ние сме на печалба
                  и ти си прав... ама като изскокне репутацията в баланса с минус, ще се оглеждаш за печалба и няма да има

някой назад беше писал, че надали ще си изложат имиджа за жълти стотинки по малкото останали кредити с неизгодни В МОМЕНТА за тях условия. ами очевидно го правят
                  Ако репутацията на една банка става негативна от такива като теб, които активно сте се заели с тази дейност, то досега Булбанк да е фалирала - тя е банката с най-голама печалба в България...

Коментар

• Първоначално изпратено от Gogogo

Антеа – едва ли го правят, според мен това са злонамерени хейтъри! Само виж колко нескопосани обяснения дават.
                    Всъщност, Антея, като пропрочетох малко по-надолу и ти май се нареждаш сред пишещите тук хейтъри.
                    Малко повече мислете, бе хора, и се опитвайте да си оправяте проблемите първо в банката - ти какво очакваш да ти се реши като проблем тук в тоя форум?
                    Ако репутацията на една банка става негативна от такива като теб, които активно сте се заели с тази дейност, то досега Булбанк да е фалирала - тя е банката с най-голама печалба в България...
                    Абсолютно вярно.
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas

Антеа – едва ли го правят, според мен това са злонамерени хейтъри! Само виж колко нескопосани обяснения дават.
                      Всъщност, Антея, като пропрочетох малко по-надолу и ти май се нареждаш сред пишещите тук хейтъри.
                      Малко повече мислете, бе хора, и се опитвайте да си оправяте проблемите първо в банката - ти какво очакваш да ти се реши като проблем тук в тоя форум?

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas

Коментар

• [quote="fant0mas"][quote="Rapor"]
                          Първоначално изпратено от s3
                          Първоначално изпратено от jokercho
                          Вчера ходих до банката, за да ми разяснят ситуацията с минималната лихва, която са решили да вземат.
                          Кредитния "специалист" се съгласи с мен, че наистина начисляват по-висока лихва от колкото е реалната за момента, но казването му беше, че всички разлики, които са ми надвзети ще ми бъдат върнати, когато си изплатя кредита. Сега се чудя от къде на къде аз ще им оставям безлихвен заем на банката.
                          И другото е, че до предишния месец всичко се отразяваше точно и правилно спрямо лихвения процент. Поисках да ми покажат натрупаната сума (за последния месец реално) и се оказа, че ме ощетяват с по 340 лв на месец при сегашната лихва, които те ще си задържат и ще ми върнат някога си след 30 години. И ако положението се запази такова с лихвите и всеки месец ме цакат с по толкова главата ме заболява, като си представя каква сума ще се натрупа за 30 години. Интересно ми е как банката ще мотивира задържането на толкова пари безлихвено от мен.
                          Определено много съм им набрал и съм готов да ги съдя до дупка. Ако ще и много повече по адвокати да потроша, но мразя да ме прецакват.
                          А ти какво направи - те ти казаха какво е положението и ти каза "добре" и дойде тук да пишеш, че ще ги съдиш до дупка. Това просто не го вярвам. Всеки нормален човек ще пусне писмо до директора на банката, жалба или ще се опита да си потърси правата първо по несъдебен ред! Нещо просто не е така както казваш!!! Което си е чиста манипулация!
                          Не се притеснявай за мен. Аз необходимите мерки съм ги предприел вече. Пуснал съм жалби до който трябва. В понеделник ще се срещна с управителя на банката, за да ми даде лично обяснение за ситуацията. И на съда ще му дойде времето.
                          А тука пиша, за да направя достояние на доста хора какво се случва. Както аз попадна на тази тема търсейки из интернет за подобни неща, така и много други ще попаднат след мен, а виждам, че вече има и доста засегнати като мен.

Честно казано от коментарите ти не ми става ясно дали защитаваш банката за това което е направила или не. Заяви си някаде ясно позицията, за да знам дали си от опарените или просто за лафа посещаваш форума.

Коментар

• изроди се народа При мен тази думичка предоговаряне не съществува Масово се издигат хора които не могат да направят една бакалска сметка и после "предоговаряне "Хората не са научени какво е да спазиш дадена дума или договор .Ако ПИБ не се търгуваше нямаше и една добра дума да има по техен адрес нямат равни по присъствие в нета
                            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Tunderball
                              Абе хора – на кой свят живеете? Някак ми става все по-тъжно като чета какво се вихри тук.
                              ...
                              Криза е, ресурса е скъп – това са нормални процеси. Когато отиваш в банка за кредит си правиш сметка години напред – независимо каква ти е лихвата!!! И в тази сметка – всеки средно интелигентен човек слага някаква резерва за увеличение.
                              Кое не разбираш ? Банката сключва договор с тебе ОЛП/EURIBOR + твърда надбавка. В един момент решава, че това е неизгодно, и започва да реве за още пари, като променя уж "твърдата" надбавка.

Коментар

Коментар

Working...
                                X