Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеТони ти кво уплаши ли се???Не се плаши,фаворит си ни за управляващ на БРЕФ-а.- ти гласуваш за мен нали?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеУплашихте ги с вашите хуморески
Коментар
� -
-
Konsultant
Т. Брешков: Средствата на ФНИБ АДСИЦ ще се инвестират в нови и текущи проекти
Стратегията на фонда е обсъждана на общите събрания на акционерите и ликвидацията не е включена като алтернатива, заявява представляващият АДСИЦ-а
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравейте,
Чета внимателно мненията ви, дори вчера изказах моето, че това е едно от малкото коректно управлявани публични дружества в полза на акционерите!
Чета да се съберат 5% - 3 млн. акции, да се съберат 10% и ..... С други думи да се покажат мускули?!
Хайде да ви предложа нещо - ЗАЩО НЕ СЕ ЗАМИСЛИТЕ ПЪРВО ДА СЕ НАПИШЕ ЕДНО ПИСМО ДО ОД И МЕНИДЖМЪНТА С КОЕТО СЕ ПОИСКА СРЕЩА С АКЦИОНЕРИТЕ, НА КОЯТО ДА СЕ ОБСЪДИ СЪСТОЯНИЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО, ПЛАНОВЕТЕ ЗА РАЗВИТИЕ И ИНВЕСТИЦИИ?!
ЕТО ТОВА БИ БИЛО РАЗУМНА И КОНСТРУКТИВНА ПОЗИЦИЯ НА МИНОРИТАРИТЕ В ИНТЕРЕС НА ДРУЖЕСТВОТО!
Ако срещата не се състои и/или не се открие диалогичност в мениджмънта, тогава хипотетично може да се мисли за свикване на ОС и т.н. Само, който няма реален опит със свикването на ОС, вкарване на точка в дневния ред и др. като миноринар си мисли, че може да е ....
И молбата ми е да обсъждаме БРЕФ конструктивно, без крайни изказвания, тък като всички ще загубят от омаскаряването и оклеветяването му!
Поздрави и успешни сделки днес!
Ама ТОЙ / бат Тони / е виновен че повдигна въпроса точно в тази темаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеИзвинявай , но не разбирам логиката на това, което си написал - така казано си съгласен и на 5 млн. годишно за ОД?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
� -
Konsultant
Здравейте,
Чета внимателно мненията ви, дори вчера изказах моето, че това е едно от малкото коректно управлявани публични дружества в полза на акционерите!
Чета да се съберат 5% - 3 млн. акции, да се съберат 10% и ..... С други думи да се покажат мускули?!
Хайде да ви предложа нещо - ЗАЩО НЕ СЕ ЗАМИСЛИТЕ ПЪРВО ДА СЕ НАПИШЕ ЕДНО ПИСМО ДО ОД И МЕНИДЖМЪНТА С КОЕТО СЕ ПОИСКА СРЕЩА С АКЦИОНЕРИТЕ, НА КОЯТО ДА СЕ ОБСЪДИ СЪСТОЯНИЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО, ПЛАНОВЕТЕ ЗА РАЗВИТИЕ И ИНВЕСТИЦИИ?!
ЕТО ТОВА БИ БИЛО РАЗУМНА И КОНСТРУКТИВНА ПОЗИЦИЯ НА МИНОРИТАРИТЕ В ИНТЕРЕС НА ДРУЖЕСТВОТО!
Ако срещата не се състои и/или не се открие диалогичност в мениджмънта, тогава хипотетично може да се мисли за свикване на ОС и т.н. Само, който няма реален опит със свикването на ОС, вкарване на точка в дневния ред и др. като миноринар си мисли, че може да е ....
И молбата ми е да обсъждаме БРЕФ конструктивно, без крайни изказвания, тък като всички ще загубят от омаскаряването и оклеветяването му!
Поздрави и успешни сделки днес!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЛеко съм скептичен за този вариант. Най много да покажем че наистина сме умряла лисица. За сега според мен е достатъчно ако големите инвеститори знаят че бихме ги подкрепили с някой и друг процент ако решат да правят нещоАз си мисля че рано или късно голям инвеститор ще прилапа голям процент и ще раздвижи нещата. Дотогава ще си вземем дивидента и ще съм спокоен защото според мен акцията не е лоша. Има и друго. представи си че примерно утре разпределят кеша. Аз самия не знам къде бих го инвестирал. В момента съм на голям процент кеш така че реално за мен няма голяма разлика дали този кеш ми седи в сметката или в акциите ми в БРЕФ .
Мен лично не ме интересува какво е било - единственото , което е от значение е как ми управляват инвестицията в момента, ако не съм съгласен продавам или опитвам да променя нещата. Хубавото на това дружество е , че има поне теоретична възможност да се случи второто. За мен би било достатъчно да се гласува точка на ОСА с която да се наложи обвързване на приходите на ОД с оперативния резултат. Проблемът дори не е в този 1 млн. , който прибират годишно, а в това че нищо не ги мотивира да управляват по активно фонда - те са си ок. тяхното е гарантирано. Ликвидация на този етап е хард и не мисля , че ще мине, но големите, ако не иниицират то поне могат да подкрепят справедливо искане за намаляне таксите на ОД.
Коментар
� -
Добро утро колеги. Снощи докато спах мислих
Жалко че точно в темата на едни от най-читавите мажовци стана панаира.
Какво измислих?
Това БФБ - то е голям майтап явно. Не само при БРЕФ, има и няколко други компании при които могат бързо да се утроят едни пари при под условие че могат да се изкупят прилични проценти при текущите цени. Маржа е толкова голям, че позволява дори операцията да се извърши със заемен капитал и пак да останат огромни печалби. Няма обаче кой да свърши работата / с изключение на ЕЛАРГ, който е прецедент за сега /. Това на нормалните борси го правят големите фондове. За тях едни примерно 10 милиона за 30% от БРЕФ не са много пари. Понеже чат пат търгувам и навън досега там не съм срещал компания, която може бързо да се ликвидира бързо с голяма печалба. Там всичко е изчислено дето се вика до стотинката към текушите условия. Конкуренцията между фондовете за доходност е зверска и такава възможност няма как да бъде пропусната.
И аз съм с двете ръце за сдружение на акционерите по всички компании но не вярвам че е реалистично да доведе до някакви реални резултати. Качвам се сега на самолета и отивам в София в офиса на бреф с пълномощни за 2-3 милиона акции и какво да има кажа? Че не сме съгласни да седи кеша така ли? И те какво ще кажат? Мерси за мнението ама големите инвеститори мислят че управлението ни е доброИма и друго. Този месец сме едни инвеститори с примерно 5% а следващия месец на събранието се оказва че 2% са продали и сме останали само 3. Батя ви каза какво стана с БМРЕЙТ-та. И аз бях пряк учасник там и го потвърждавам.
По възможно за малките е да се създаде фонд от много малки инвеститори , който да извършва подобни операции с висока доходност. Това обаче предполага плащане на такси лицензи и т.нАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеЩе Пенко,ще.В теб има 1-милион,остава ние да се стегнем и да съберем другите бройки.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеАма айде да организираме нещо - последно нали 3 мил ни трябват за да свикаме ОСА?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПриятели акцията си е хубава, особено за влезлите след 2009. Дето се вика само от дивиденти съм си избил 36-те стинки.
Исках само да кажа че за мен не е нормално да се дават 273 000лева на тримесечие на обслужващото дружество за това че държи 25млн на депозити и поправя(със застраховката) козерката на някой от магазините ако я изкриви някоя буря. Защото по другите проекти нищо не правят все пак. Колко са се преуморили толкова от следенето на лихвите по депозитите - не знам?
273 хиляди са мнооого пари, както са и много 750хиляди в АТЕРА, ама хайде там да кажем са тичали напред назад из милата родина да продават земи.
Коментар
� -
че то търсенето на нови проекти също е работа
това е като във вица за автомонтьора дето взел на един 100$ за удар с чук и му оправил колата и оня като се възмутил, автомонтьора му обяснил че удара е 1$ а 99$ струва да знаеш къде да удариш“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
�
Коментар