Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
браво, джонка.
може да се закачаме и всичко останало,
но щом можеш да го загърбиш и посъветваш повишител
очаква те голямо кариерно развитие в месарницата
респект, бро
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Благодаря, вече започнах с Ishares.
Ще вкарвам фиксирана месечна сума и няма да го следя следващите 10 години.
Остава да измисля какво да правя с наличния кеш, оглеждам се за склад или парцел, но нищо не ми хваща окото.
Пари в банката вече не искам.
Ето тук можеш да видиш сегментите:
https://www.tradinghours.com/mic
Ако примерно потърсиш XETRA ще видиш, че има сегменти XETA и XETB. XETA е регулираният сегмент. Ако сделката мине през XETB - лошо.
Сори ако засипвам с ненужна информация, но много малко хора ги знаят тези детайли, а са супер важни.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Обаче заради изискването всяко плащане над 10000 лв да е по банкова автавтоматично означава, че без пари в банка поне за няколко дни трябва да има.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
вероятно има предвид бездействащи пари
Бизнесът ми е свързан с покупко-продажба на стоки и в сметките винаги трябва да има пари, които се ползват и носят голямата възвръщаемост.
Става въпрос само за печалбата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Интересно е индуктивното мислене!!! Те си въобразяват, че като изкарваме пари от имоти, задължително ги реинвестираме в същия актив. За такива загубеняци ли ни считат тези победени хора? Ние от печалбите ни от НИ, диверсифицираме, и то брутално.....!Last edited by X_Y; 13.06.2024, 22:11.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
� -
Обаче заради изискването всяко плащане над 10000 лв да е по банкова автавтоматично означава, че без пари в банка поне за няколко дни трябва да има.препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеПари в банката вече не искам.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
И аз копирам моя:
Благодаря за вниманието, Снежинке.
Нищо не съм предавал, просто генерирам много кеш и диверсифицирам.
Както обясних и на другия, нямам намерение да спекулирам, а да купувам всеки месец.
Докато САЩ е водеща световна сила, тази стратегия ще е непробиваема
ПС: нямам маломерки и панелки, друг тип са ми имотите.Last edited by X_Y; 13.06.2024, 22:11.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре. Мерси за съвета.
Вангард-ЕТФчето (с кода, който си посочил) е разпределящо. Има и акумулиращ вариант на Вангард: IE00B3XXRP09
Аз имам от ishares-a, който също е акумулиращ. Ползвам някои данъчни хватки в Германия, затова. В БГ избягваш данък дивидент и не плащаш данък върху капиталовата, стига да ги купиш и продадеш на правилния борсов сегмент (не борса, подчертавам сегмент), който е регулиран. Иначе като компании и съотношение са еднакви.
Погледни и това:
IE000MLMNYS0
Тук имаш равно съотношение между всички компании и не влизаш толкова концентрирано в големите. По-скъп е като разходи заради постоянното ребалансиране.
може да се закачаме и всичко останало,
но щом можеш да го загърбиш и посъветваш повишител
очаква те голямо кариерно развитие в месарницата
респект, бропрепоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Мъдро решение, само загубеняци губят парите си по този начин:-)цяло десетилетие
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Благодаря, вече започнах с Ishares.
Остава да измисля какво да правя с наличния кеш, оглеждам се за склад или парцел, но нищо не ми хваща окото.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеПари в банката вече не искам.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре. Мерси за съвета.
Вангард-ЕТФчето (с кода, който си посочил) е разпределящо. Има и акумулиращ вариант на Вангард: IE00B3XXRP09
Аз имам от ishares-a, който също е акумулиращ. Ползвам някои данъчни хватки в Германия, затова. В БГ избягваш данък дивидент и не плащаш данък върху капиталовата, стига да ги купиш и продадеш на правилния борсов сегмент (не борса, подчертавам сегмент), който е регулиран. Иначе като компании и съотношение са еднакви.
Погледни и това:
IE000MLMNYS0
Тук имаш равно съотношение между всички компании и не влизаш толкова концентрирано в големите.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеИмотен експерт: Инвеститорите ще могат да се възползват от все още ниските цени на имотите у нас
Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
vuzpolzvat-ot-vse-oshte-niski-2151018
Коментар
�
Коментар