IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

В какво диверсифицирате бе бай Лордов, във вноски по кредити ли?
    Кредитите са проблем на понижителите, ние сме инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

браво, джонка.
      може да се закачаме и всичко останало,
      но щом можеш да го загърбиш и посъветваш повишител
      очаква те голямо кариерно развитие в месарницата
      респект, бро
      Аз също се заяждам, но реално нямам лоши помисли към никой. Не съм сигурен обаче за някои повишители, които обиждат на "бездетен" и пр. глупости. Това са вече закачки, които не приемам (просто защото не са неща, с които трябва да се закача човек).

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Благодаря, вече започнах с Ishares.

Ще вкарвам фиксирана месечна сума и няма да го следя следващите 10 години.

Остава да измисля какво да правя с наличния кеш, оглеждам се за склад или парцел, но нищо не ми хваща окото.

Пари в банката вече не искам.
        За нищо. Ако си през Интерактив, внимавай със сегмента, защото често прекарват сделките през нерегулираните сегменти. НАП-аджиите до преди година-две бяха напълно неуки по въпроса, но вече са се научили и гледат точно това.

Ето тук можеш да видиш сегментите:

https://www.tradinghours.com/mic

Ако примерно потърсиш XETRA ще видиш, че има сегменти XETA и XETB. XETA е регулираният сегмент. Ако сделката мине през XETB - лошо.
        Сори ако засипвам с ненужна информация, но много малко хора ги знаят тези детайли, а са супер важни.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Обаче заради изискването всяко плащане над 10000 лв да е по банкова автавтоматично означава, че без пари в банка поне за няколко дни трябва да има.
          А,що, аз си правя преводи през SEPA към Interactive brokers , без никакъв проблем под 10000 пращам си ги ,без проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

вероятно има предвид бездействащи пари
            Точно.
            Бизнесът ми е свързан с покупко-продажба на стоки и в сметките винаги трябва да има пари, които се ползват и носят голямата възвръщаемост.
            Става въпрос само за печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Интересно е индуктивното мислене!!! Те си въобразяват, че като изкарваме пари от имоти, задължително ги реинвестираме в същия актив. За такива загубеняци ли ни считат тези победени хора? Ние от печалбите ни от НИ, диверсифицираме, и то брутално.....!
              В какво диверсифицирате бе бай Лордов, във вноски по кредити ли?
              Last edited by X_Y; 13.06.2024, 22:11.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Обаче заради изискването всяко плащане над 10000 лв да е по банкова автавтоматично означава, че без пари в банка поне за няколко дни трябва да има.
                вероятно има предвид бездействащи пари
                препоръка е

Коментар

Коментар

И аз копирам моя:

Благодаря за вниманието, Снежинке.

Нищо не съм предавал, просто генерирам много кеш и диверсифицирам.

Както обясних и на другия, нямам намерение да спекулирам, а да купувам всеки месец.

Докато САЩ е водеща световна сила, тази стратегия ще е непробиваема

ПС: нямам маломерки и панелки, друг тип са ми имотите.
                    Интересно е индуктивното мислене!!! Те си въобразяват, че като изкарваме пари от имоти, задължително ги реинвестираме в същия актив. За такива загубеняци ли ни считат тези победени хора? Ние от печалбите ни от НИ, диверсифицираме, и то брутално.....!
                    Last edited by X_Y; 13.06.2024, 22:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре. Мерси за съвета.

Вангард-ЕТФчето (с кода, който си посочил) е разпределящо. Има и акумулиращ вариант на Вангард: IE00B3XXRP09
                      Аз имам от ishares-a, който също е акумулиращ. Ползвам някои данъчни хватки в Германия, затова. В БГ избягваш данък дивидент и не плащаш данък върху капиталовата, стига да ги купиш и продадеш на правилния борсов сегмент (не борса, подчертавам сегмент), който е регулиран. Иначе като компании и съотношение са еднакви.

Погледни и това:
                      IE000MLMNYS0

Тук имаш равно съотношение между всички компании и не влизаш толкова концентрирано в големите. По-скъп е като разходи заради постоянното ребалансиране.
                      браво, джонка.
                      може да се закачаме и всичко останало,
                      но щом можеш да го загърбиш и посъветваш повишител
                      очаква те голямо кариерно развитие в месарницата
                      респект, бро
                      препоръка е

Коментар

Мъдро решение, само загубеняци губят парите си по този начин:-)
                        Знаеш ли колко перонни лъвове разчитаха ? Кавръка гарантирано беше паркирал парата си в баМка цяло десетилетие

Коментар

Остава да измисля какво да правя с наличния кеш, оглеждам се за склад или парцел, но нищо не ми хваща окото.

Пари в банката е равнозначно на пари в коша...и аз отдавна не ги кътам ....след 2014-та само веднъж в TBI и за последно завинаги...

Коментар

Мъдро решение, само загубеняци губят парите си по този начин:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре. Мерси за съвета.

Вангард-ЕТФчето (с кода, който си посочил) е разпределящо. Има и акумулиращ вариант на Вангард: IE00B3XXRP09
                              Аз имам от ishares-a, който също е акумулиращ. Ползвам някои данъчни хватки в Германия, затова. В БГ избягваш данък дивидент и не плащаш данък върху капиталовата, стига да ги купиш и продадеш на правилния борсов сегмент (не борса, подчертавам сегмент), който е регулиран. Иначе като компании и съотношение са еднакви.

Погледни и това:
                              IE000MLMNYS0

Тук имаш равно съотношение между всички компании и не влизаш толкова концентрирано в големите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                                Имотен експерт: Инвеститорите ще могат да се възползват от все още ниските цени на имотите у нас
                                Автор: Йоланда Пелова
                                Коментари (1)

vuzpolzvat-ot-vse-oshte-niski-2151018
                                Мерси. Щом кака Йоланда казва, значи сигурно е така, хахаха....

Коментар

Working...
                                X