IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Условие: През 2009та цените на имотите достигат 2000 евро/м2 при средна работна заплата 450лв.

пита се в задачата: колко ще станат цените на имотите през 2029та при средна заплата 4500лв?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Не съм казал, че само плювяш, ама размислите ти за "нормална" държава????? Извинявай, ама ти живееш в най-ненормалната държава...
      И тук има простотии, но чак пък най-ненормалната .... няма да споря зашото не ми дреме а и проблемите са или супер големи и нишо не може да се направи , или малки и си намираш решения. В България се дразня на критични проблеми, които са решени в цял свят а в България умишлено се оставят или дори създават. Това конкретно с гражданската ... На 1-ви Юли започва счетоводната година, Вероятно 60-70 % от подновените застраховки за цялата година са в първите 5 дни на Юли. Тук казват че застраховатеите могат да не работят през останалото време , само първите 5 дни на Юли са важни. Може ли 2 дни преди това да се прави ъпгрейд бе ? Това е избран момент. И да се налага, какви са тия системи дето се сриват от 2-3 пъти по-голям трафик ? Не знам кой контролира този гаранционен фонд , но ти гарантирам че в момента върви някаква врътка. Първо, самото му създаване е някаква схема. Гражданска застраховка се прави от застрахователни компании а те са покрити от презастрахователи като SWISS RE и подобни. Държавен или частен фонд в една държава няма да има ресурси да се справи с голям ивент. Преди няколко години имаше наводнения в Тексас и бяха наводнени половин милион коли , такова нешо не може да се поеме от местна компания с 50 милиона клиенти , камо ли от български фонд с 2 милиона. Та самия фонд е вероятно е някаква схема а сега се опитват да си го разпределят по някакъв начин. Това не се е случило от неочаквано събитие като градушка или слънчево изригване а от умишлени планирани действия. Не чувам обаче за разследване или подобно. Отделно, че застраховка обикновенно се прави онлайн и дали ше е днес или ше е утре няма значение. Има значение часа на заявката. Хората отиват в застрахователната компания и там на гишето , някой се опитва да регстрира полицата и не успява. Е какво са виновни хората ? Застрахователите да почнат да пишат по тефтери и после да си поемат щетите , хората нямат вина. Ако едно рутинно действие като профилактика може да бутне системата какво става ако стана някакъв катаклизъм, наводнения, урагани, няма ток ... ми те застраховките са за екстремни ситуации бе. Ако не работят при нормални условия , как очаквате да работят при ненормални ?

Оше една врътка върви в момента , но не се усещате. След година като се окаже че всички аптеки се държат от едно място да не рввете. Имаме една здравна каса като застраховател, а сега се ослушвайте и чакайте да стане и една компания да Ви продава лекарствата и да правят каквото си искат. После се чудете що няма инсулин или други лекарства или шо са в пъти по-евтини в други държави.

Имам чувствто, че всеки проблем в България е създаден умишлено да се направят едни кинти или да се маскира някакъв план да се направят едни инти. И тук и в други държави се случват проблеми, но никъде не остават без последствия.

Тук преди години имаше голям пожар , загинаха много хора. Пожарите бяха предизивкани от зелените талибани зашото бяха забранили контролни паления и бяха пренасочили средства от подръжка на наличната ел система към строеж на нови соларни системи. После имаше разследване, дела ... опитваха се да отлагат и да го потулят , включително и политици но накрая имаше съдебни решения. не знам какви обезщетения са изплащани, и колко човека са отишли в затвора но нешата поне като подръжка и контролни пожари се върнаха към нормалното. Какво стана с разследването за пороя в Карлово, псоле дойде това в Царево ..тази година застреляха половин България с градушки ... чу и се някой да е отговорен за тия неша и да е наказан поне с мъмрене ? Сега съшото ше е с гражданската а това са милиони левове платени от хората , който не са могли да работят или почиват.

Ти имаш права бе. Като ти закъснее самолета с 3 часа авиокомпанията ти дължи 600 евро. Като не можеш да работиш 4 дни или ти провалят отпускате какво обезщетение трябва да има според теб ? Казаха че 100к души са засегнати. Ако има закони и знаят че ше плащат обезшетения по няколко хилки на човек застрахователите дали нямаше автоматично се издават застраховки при поискване, после да търсят решения ако има щети.И пак казвам, това не проблем на България като страна. Това са шибаните политици и техните схемички. Недей да асоциираш България с политиците и.

Тоя път верно стана чаршаф. Дано си разбрал. Пука ми за България , идвам си рядко , но съм правил каквоо мога, според възможностите си за да помагам. Дори тук във форума има хора с които съм говорил и могат да потвърдят че сме обсъждали дарения и подобни ( не стана но не заради мен). Дълго време се мъчих и бизнес да правя само и само да плащам някакви данъци в България. Има няклко човека, които се опитват да извъртят на лична основа и подозирам че са от брокерското лоби, ма останалите не можете ли да разберете , че единствения начин да се оправят нешата е като се говори за проблемите и се взимат мерки , а не като се правим че всичко е наред.

Баси , надминах себе си. Ше го издам това в три тома.
      Last edited by segato; 04.07.2024, 01:35.

Коментар

България вече е сред държавите в света с висок доход, отчита Световната банка в последната си класификацията си за страните за периода 2024-2025 г. според нивото на доходите.

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...-s-visok-dohod

Честито на всички хейтъри на държавата и икономиката ни

Най- неграмотния циганин по бял потник ми се похвали, че за 5 дни, изкарал 1000лв. Аз му казвам, евалла брат, аз 22 дни, трудно връзвам 4200.
        Е, аз го написах преди 3 часа, ма иначе само плювам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
          Не лъжа , а и не ме интересува. Мъжът купи някакъв камион и го отдава под наем или нещо такова. Женатя стои вкъщи и си гледа детето. Опитаха се да се върнат в Бг, но се върнаха обратно, защото имат ипотека и трябва да се плаща. Не ми изглеждат щастливи, особено детенцето.
          Хубавото на този шашав свят е, че хората май ще разберат накрая, че царят е гол /справка, Франция/ и ще се отърсят накрая от евроатлантическата олигофрения, която ще загроби Европа, ако върви така.
          Не мога да кажа че не си прав. Сговнясаха се нещата и отиват на по-зле. Притеснявам се че от евроатлантическия ше се набием на евроазийския.

Аз много пъти съм казвал че ипотеката може да ти вдигне стандарта но може и да те закопае. Хората в камионджийския бизнес бяха добре преди 15-20 години . После почнаха фалити, проблеми със застраховки ... една -две големи БГ фирми фалираха. Има много шофьори които са нелегални. Нямам идея как изкарват книжки без да знаят езика и без документи. Повечето си живеят все едно са в България. Пазаруват в БГ магазини, работят в БГ фирми , ползват БГ адвокати .... паралелен свят Мисля че Шилер парк се казваше квартала. Абе стандарта се сдуха за местните, какво остава за чужденци и оше повече за нелегални такива.
          Last edited by segato; 03.07.2024, 23:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

30-40 кинта е за теб ако си клиент. Не мислиш, повърхностен си, а не ми се обяснява. ти в Америка ли си, във Видима ли си?...
            Ъъъъъ ко? Може ли външни хора ? Събираха се роднини. Мъжът на една роднина работи в Медицинския в Плевен та той организира всичко, аз само платих сметката след това. Фирмени разходи. Имаше 5 лева или нещо такова на човек на ден ток. Викам как Ви го караха бе ? С кофи ли ?

Яжте , пийте, харчете си кинтите, че Ердоган май успя да скрои капата на Доган и вместо евро май ше приемем турската лира.
            Last edited by segato; 03.07.2024, 23:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Да, дедото е проблем. И двамата дедовци.
              За Чикаго или лъжеш или такива са ти познатите. Ако с южната част , какво са очаквали ? В София къде живеят познатите ти ? Във Факултето ?
              Не лъжа , а и не ме интересува. Мъжът купи някакъв камион и го отдава под наем или нещо такова. Женатя стои вкъщи и си гледа детето. Опитаха се да се върнат в Бг, но се върнаха обратно, защото имат ипотека и трябва да се плаща. Не ми изглеждат щастливи, особено детенцето.
              Хубавото на този шашав свят е, че хората май ще разберат накрая, че царят е гол /справка, Франция/ и ще се отърсят накрая от евроатлантическата олигофрения, която ще загроби Европа, ако върви така.

Коментар

Еее, тука минага хора разпродали по Московска, но нещо не им стигнаха кинтите за Стрелбище. Имаше и един с апарт във топ център на Варшава, кво знаеш ти.
                Кои са тия ?

Ти тая база в Априлци май си я чувал само по телевизията ? Видима се казва нали ? С такси и всичко апартамент е 30-40 кинта май зависеше и от колко човека спят че се плаща ток на човек ( да де странно) . Не знам дали е на ректора. Не че е важно , ма пак си в грешка. Как пък един път не се обърка да кажеш нешо верно бе ?
                Last edited by segato; 03.07.2024, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten

дай да я видя тази къща
                  нещо по софийско не се ли очертава?
                  Засега не, но те историите се въртят. Когато се прибера в края на месеца ще пратя параметри и ще си прецениш. Мисля, че пазя някакъв твой мейл.

Коментар

Ми той и Кретенчо с неговите Софиянче и Шуменче го беха отсвирили и двете и той горкия ходеше да види децата в квартирата в София за 100€ която беше наел. И хвърляше огън и жупел. Прости са нещата за обяснение. Ако гатърбайстерството не върви поне жена да имаш до себе си, ама ако и двете се сговнят кофти става.
                    Кретенчо не го знам ма понеже май и мен намесваш, що баш хората без семейства сте се загрижили ? Ти, лордчето, бонка, тая маститата иберийска адвокатка не я разбрах ма и тя се пробваше да формира мисли... погрижете се първо за себе си бе хора.

Айде и добра новина : България вече е сред страните с висок доход

Коментар

Албена, Фиш-Фиш. Аз в Априлци засега се въздържам защото имам хотел - почивна база на Университета с огромен двор от 5 декара и субсидирана нощувка от 8 лв която даже съдържателката като отида ми предоставя апарта на Ректора и забравя да ми иска и 8те лева.
                      Запаметявам.

Коментар

Селенка, толкова хубаво си изкарахме аз, Таралежа и още 10 човека на морската къща, уникално е да имаш тишината и простора далвч от шумните глъчки на Албена и Балчик, ако ти се иска отиваш, но се прибираш в тишина която се чупи на парчета.
                        Радвам се за Вас. Къде точно е? Поради хиляда ангажимента бях само два дни по Аликанте обаче ми просветна. Въздух, слънце и вода. Те са го казали хората. Иначе сегашната седмица абсурд да я издържа.

Апропо очертава се продажба на къща с двор в Априлци. Ако някой има интерес да се обажда овреме.
                        Last edited by Selena2024; 03.07.2024, 21:21.

Коментар

Липсва му една права лопата по главата. Намерил гастара форум където да плюва Родината след 40г. емиграция
                          ...къде плювам България бе ? Нек'ва частна фирма ни клати ма сакън трайте си че ще плюете Родината ???? Утре ако падне сървъра на ТОЛ системата, ше затворят магистралите ли ? Енергото, ако не му работи билинг системата, ще ти спре тока ли ? Аре мисли малко бе.

Вчера подобна история с А1, бабата се опитва да активира виртуална СИМ карта, излиза някаква грешка. пробва втори път картата била активирана. Тия в А1 идея нямат как да деактивират СИМ картата та да се активира отново ... и те пак са добре, тия от Виваком имат пакета ма бил нов и не бил в системата не могат да го продадат.
                          Last edited by RUBLA; 03.07.2024, 22:31. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Както казва Бони, сигурно е Вселената ...

Ейй липсва ми вече тази жена ... или каквото е там.
                            Видно е че ти липсва жена злобчо.

Но пък Раул и Хесус те изпълват... отвсякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Бони мисля пише от бг аз не
                              Ти ли си тази с Телефоника ? Има някакъв компютър от Мадрид през Телефоника през 15 минути се пробва да намери отворен порт. Не знам кой кого е пробил, ма има и един с оптиком или нешо такова некъде из София и един с бол бг май беше в абдовица и те май са със същата буба Пускайте ги тия антивируси бе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ти остави това. Пак не ми работи игнора.

Юхуууу - проработи - кефффф
                                Както казва Бони, сигурно е Вселената ...

Ейй липсва ми вече тази жена ... или каквото е там.

Коментар

X