IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ако това е истина,освобождавай се веднага
    Аз бих наел нов,да огледа в момента и на база неговата оценка ще взема информирано решение.
    Откъде пари ? Съседите са възрастни и се правят на луди. То само сградите в центъра да бяха. Като учех в София се събирахме в един състудент в панелка в Дружба. Една от стените на апартамента му се мърдаше като се подпреш на нея. Все едно беше закачена с пружини.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
      Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
      Дори и при средно земетресение ще има много леш.
      Ние нямаме магазини и не са правени промени. Тези приказки за магазините са градски легенди. Има само по оживените улици и то рядко. Мисля че даже ако има магазин помещенията ще се поддържат и няма да се наводняват и да си стои водата с месеци та всичко да изгние. Жилищата си искат поддръжка. В Цюрих има сгради на по 300-400 години, но хората тук си имат протоколи за поддръжка. Скъпо е, но сградите стоят.

Коментар

• Лорде, седнА ли на Ореха в Бургас на Богориди да си свериш часовника с цената на хамсията и картофения чипс + 2 x наливен Franziskaner?

Отговор - приготви 50 кинта със скромен бакшиш от 1 лев и си ти.

Заб. Подобно е положението и на Даляна.

Наздраве!
        Last edited by X_Y; 17.06.2024, 10:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
          Имаш предвид ако фалира компанията и съм продал апартамента ли ? Не е казано че трябва да купя същите акции. Съседната сграда до нашата е удряна от бомба през войната. Основите и са като сирене и се наводняват постоянно. Имам състудент там и според него за последните 30-40 години са дали повече пари за укрепване и ремонти от цената на апартамента. Сигурно преувеличава, но е вярно че жилищата не са вечни или поне не са вечни безплатно. Преди години имаше силно земетресение в София. Мисля че беше 2011 или 2012. Имахме съсед строителен инженер. Според него нашата кооперация също е имала повреди през войната и земетресението било влошило състоянието и трябва да се укрепи. Обикаля известно време и искаше да събираме пари, накрая се отказа и се премести. Дано няма друго силно земетресение и да не разбираме дали е бил прав.
          Ако това е истина,освобождавай се веднага
          Аз бих наел нов,да огледа в момента и на база неговата оценка ще взема информирано решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Не знам къде и изобщо бил ли си,но в Индия на повечето места трафика е ужасен и няма ни знаци,ни нищо.ПЪЛЕН хаос.
            Кой превари,той свари.
            Което е добре.
            В БГ тея шофъори трафика,затворените с години главни булеварди,дупките и маймунити в движението няма да им правят никакво впчеатление !
            Те даже ще си почиват на нашия трафик
            Мисля,че идеята е прекрасна.
            Отделно ще спират на спирките,а няма да подминават деца които чакат реис за у-ще,няма да пушат вътре ,ще пускат климатиците,а не пестят дизел,който после да крадат и т.н
            Всякакви чужди работници,макар и са по- добре от БГ .
            Проблема единствено е да не се "побългарят" и те с времето
            Имаше си знаци но никой не им обръщаше внимание. Пълен хаос.Тия са превъртели играта. Имаше един местен с нас, каза че е нормално да ти одерат колата докато караш. Като им гледаш колите , все едно ги е била градушка от всички страни.

Как ще вземат книжки в България ?
            Last edited by X_Y; 17.06.2024, 10:40.

Коментар

Имаш предвид ако фалира компанията и съм продал апартамента ли ? Не е казано че трябва да купя същите акции. Съседната сграда до нашата е удряна от бомба през войната. Основите и са като сирене и се наводняват постоянно. Имам състудент там и според него за последните 30-40 години са дали повече пари за укрепване и ремонти от цената на апартамента. Сигурно преувеличава, но е вярно че жилищата не са вечни или поне не са вечни безплатно. Преди години имаше силно земетресение в София. Мисля че беше 2011 или 2012. Имахме съсед строителен инженер. Според него нашата кооперация също е имала повреди през войната и земетресението било влошило състоянието и трябва да се укрепи. Обикаля известно време и искаше да събираме пари, накрая се отказа и се премести. Дано няма друго силно земетресение и да не разбираме дали е бил прав.
              Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
              Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
              Дори и при средно земетресение ще има много леш.

Коментар

Ти си знаеш, но има вариант след 10 години да нямаш нито акции, нито апартамент.

Коментар

През Април бях в Индия за 5 дни. Шофьор от Индия вече ми звучи като заплаха.
                  Как ще вземат книжки като не знаят езика ?
                  Не знам къде и изобщо бил ли си,но в Индия на повечето места трафика е ужасен и няма ни знаци,ни нищо.ПЪЛЕН хаос.
                  Кой превари,той свари.
                  Което е добре.
                  В БГ тея шофъори трафика,затворените с години главни булеварди,дупките и маймунити в движението няма да им правят никакво впчеатление !
                  Те даже ще си почиват на нашия трафик
                  Мисля,че идеята е прекрасна.
                  Отделно ще спират на спирките,а няма да подминават деца които чакат реис за у-ще,няма да пушат вътре ,ще пускат климатиците,а не пестят дизел,който после да крадат и т.н
                  Всякакви чужди работници,макар и са по- добре от БГ .
                  Проблема единствено е да не се "побългарят" и те с времето
                  Last edited by X_Y; 17.06.2024, 10:40.

Коментар

• Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

След 10 години ще остана само с апартамент.
                      Ти си знаеш, но има вариант след 10 години да нямаш нито акции, нито апартамент.

Коментар

Какво ти пречи да продаваш по малко от акциите, колкото да си покриваш финансовата дупка?
                        Ще се лишавам от доход в бъдеще. Сега имам 200,000 в акции и 300,000 в апартамент. Ако продавам акции сумата ще пада , ще пада и прихода.След 10 години ще остана само с апартамент. Ако продам апартамента мога да купя още акции, сумата ще стои същата и ще живея само от дивидента защото новите акции ще носят към 20,000 дивидент. Акциите носят повече пари от апартамента. Освен това и цената им се е качила повече от тази на апартамента,

Коментар

Е какво да е, апартамента или акциите ?
                          Какво ти пречи да продаваш по малко от акциите, колкото да си покриваш финансовата дупка?

Коментар

Май си понатиснал копчето на нулата в повече:-)
                            Баба ти и дядо ти ако са живи много ще се зарадват ако разберът, че ще продаваш това което са ти оставили.
                            Ако не са живи има една приказка в гроба ще се обърнат.
                            Какво да го правя този апартамент ? Не мога да го ползвам през голяма част от времето защото въздуха е мръсен и ми е противопоказно. Когато са го купували в София е била по-малка и с по-чист въздух. Сега мога да го давам само под наем и това е към 8500-9000 франка на година. По Ковид стоя 6 месеца празен и нямаше и толкова. Баба ми и дядо ми бяха умни и работливи хора. Това не е първият им апартамент. Имаше и друг, който продадоха за да пратят братовчед ми да учи в Лондон.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бравос, ем стартъп, ем дава 15 хиляди франка дивидент на нископлатените. Магнит е тая тема, магнит! Абе, верно ли имаш акции за 2 млн франка, а бичиш нощни смени?
                              200,000 са , объркал съм нулите. На телефона не се вижда добре. Беше стартъп когато работех там. Бяхме 10 човека, заплатите бяха ниски но даваха акции. Аз и без това не можех да си намеря друга работа и бях съгласен на каквото и да е. После ги купиха, излязоха на борсата и стана друга картинката. Сега трябва да продам апартамента или акциите за да не бича нощна, да си подобря резултатите и да мога после да си намеря добра работа. Ако продължавам както досега, ще трябва да продължавам с нощните и след като завърша , ако въобще завърша.
                              Е какво да е, апартамента или акциите ?

Коментар

Ти какво би ме посъветвал , да продам акции които струват под 200000 и носят 15000 годишно или апартамента , който мисля че трябва да е около 300000 и носи 9000 годишно ?
                                Май си понатиснал копчето на нулата в повече:-)
                                Баба ти и дядо ти ако са живи много ще се зарадват ако разберът, че ще продаваш това което са ти оставили.
                                Ако не са живи има една приказка в гроба ще се обърнат.

Коментар

Working...
                                X