IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха при 50% БЕЗ ЖИЛИЩЕ, колко ли са с по 2-3 че и без усилие. Дали има 2-3%
    ботич, излиза ми възможност за един апарт в Солун. Как са наемите там, чудя се дали да не го захлупя?

Коментар

• Наемите са функция на лихвите. В японските провинции наемите са по 200 евра месечно, разходите за транспорт са двойни.

Коментар

• България е №1 в ЕС по поскъпване на жилищата

За близо 15 години цените на имотите у нас скачат със 100%

https://www.economic.bg/bg/a/view/by...-na-jilishtata

Наемите са нарастнали с 40%

В същото време инфлацията за периода е 56%

https://www.nsi.bg/bg/content/2539/%...8F%D1%82%D0%B0

А мин заплата е нарстнала с 350 + %

https://kik-info.com/spravochnik/mrz.php

Аве наемче да капе.......
        Last edited by better; 07.07.2024, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

смисълът на икономическото развитие е хората да живеят нормално , а не скупчени в гета , и да имат 2 и 3 то жилище без усилие

не знам защо винаги трябва да можеш да купуваш еднаква площ с една заплата - от кога тоя бетонен стандарт ..............

да не се окаже че жилището струва бетона си - 100лв на кубик
          ха ха при 50% БЕЗ ЖИЛИЩЕ, колко ли са с по 2-3 че и без усилие. Дали има 2-3%
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            Сбирка на инвеститорите в кутийки.

[/IMG]
            смисълът на икономическото развитие е хората да живеят нормално , а не скупчени в гета , и да имат 2 и 3 то жилище без усилие

не знам защо винаги трябва да можеш да купуваш еднаква площ с една заплата - от кога тоя бетонен стандарт ..............

да не се окаже че жилището струва бетона си - 100лв на кубик

Коментар

Сбирка на инвеститорите в кутийки.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-06-07 081445.jpg
Views:	1
Size:	84.9 КБ
ID:	4193583

===2079===

Коментар

• Сбирка на инвеститорите в кутийки.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Имам едно дете, но когато заминах беше вече голямо за да го вземам, премествам и записвам по училища които се плащат и то яко. Е, двама лекари ще успеят, но разходите се увеличават много. И освен два езика - английски и арабски друго няма да научат в средното училище. Но пък ще ги научат добре, има британски, американски училища - до акцент го докарват учениците учещи там. Но какво от това.
                  Ако сте заминал през 2007 на 35 и сте се върнал през 2020 на 48 мисля , че е най-добре да не продължаваме този разговор. Сигурен съм че сте имали причина да го направите и не искам да Ви причинявам болка. Не Ви прави чест обаче да се заяждате с хората , които не са в България. Аз не съм си зарязал семейството за временна работа така че не съм гастарбайтер и приказките Ви не ме касаят, но ми омръзна да Ви чета простотиите.
                  Last edited by rverb; 07.07.2024, 10:05.

Коментар

Всичко оплеска, навърза ги като гащи на простора, от шарени по-шарени, виж им нивото на съждения само...нищо, не му се сърдя, кой колкото може.
                    Когато попитах за July Morning, казахте че сте били на 5-6 години когато е излязла песента а това, доколкото разбрах е станало 1972. Може и да не съм прочел добре, но това е причината да реша че сте роден 1966-67 година. Това са заключения, които се автоматични на база непотвърдени факти и допускания и е нормално да има грешка, но обикновено е малка. Всъщност, няма значение дали сте на 52 или 57 години.

Коментар

Живеят в заблуди и изкривяват действителността, конфабулират и отрицанието преобладава.
                      Както и мнителността граничеща с ранимост и указваща разни други вътрешни въпроси, които се проектират върху околните. Щото аз съвсем друго разбрах от същите постове. Абе остави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

От едно грешно предположение кога е роден, генерираш 10 погрешни извода...това сте вие гастарите...толкова си можете.
                        Тук е по-скоро някаква графомания. Док да му сложи диагнозата, но нещата влизат в зона, която психиатрите наричат “хипер реалност”.
                        Last edited by Selena2024; 06.07.2024, 21:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

От едно грешно предположение кога е роден, генерираш 10 погрешни извода...това сте вие гастарите...толкова си можете.
                          Грешното ми предположение може да е, че на 35 се е върнал в България. Не съм го чел внимателно, може да е давал подробности и да заминал на 35, но тогава няма как да има семейство и деца и затова допуснах , че се е върнал на 35. Дори да е заминал на 35, втория параграф отпада , затова го сложих като отделен параграф, но калкулациите, които са третия параграф, не излизат.

Коментар

Ми просто е. Всяка по-млада бичкия (даже и от образованите и училите, за гастарите е втора трагедия дори в ,,цивилизацията") още не натрупала достатъчно потенциал предпочита да забегне и да цоца от системите на социалните държави. Искат още отначало някой да ги плесне с поне четворка чисто ако може. За да достигне, а и задмине тези нива на заплащане се нуждае от още много неща, но не им се чака. И като го разберат вече са се ушили с кредити или им става ясно кои са минусите на емиграцията. Нещо което аз осъзнах на 35 години и предпочетох да ида да си взема моето без данъци - чиста пара в малко познати и непопулярни за работа държави. Където съвсем млад и без необходимата квалификация си никой. Взех си поне милион и половина евра чиста пара по груби сметки и се прибрах. Ама и навреме купих имоти. Четох и тогава вашите предшественици - анализатори понижители и накупих де що можах, ама на локации. И сега ви чета (10 години по-късно) и пак купувам ако се отвори нещо според възможностите ми. И виждам че акъла ви не идва, алчността да захлупиш нещо и да мислиш че си напред с анализите е пагубно. Плаща се скъпо и се губят страшно много пари. Нищо че ни си дал и лев. Разбираш ли ме или си мислиш че вие - вечно оправдаващи липсата на пари с неподходящ момент сте единствените мислещи и икономически грамотни. Не сте научили и първата част - как мога да загубя много пари като не влагам и лев!

Господине, у Вас усещам озлобеност към хората, които не живеят в България. Постоянно говорите за нас в негативна светлина. Казвам нас, защото в момента не живея в България и коментара Ви за образованите и училите гастари изглежда е насочен към мен. Като се има предвид , че и Вие сте работили извън България ако не се лъжа 10 години, предполагам, че има неудовлетвореност от това, че сте се провалил. Явно нямате представа и как работи системата за социални помощи. Ако беше толкова лесно човек от България да дойде и да получава помощ, местните нямаше да си помислят да работят за по-малко от 5 цифрена месечна заплата.

Много се радвам за Вашите милион и половина евра чист приход , но има малки несъответствия, на които явно не сте обърнали внимание .От разговора за July morning , останах в впечатление че сте роден 1966-67. Върнали сте се в България на 35, т.е. това е било 2001-2002, но преди това сте работили в Кувейт 10 години. През 1992 никой не е използвал евро. Даже и 2002 заплатите в Западна Европа за чужденци са се изчислявали в местни валути или долари. Франция и Германия са въвели еврото ако не се лъжа през 1999 , Италия през 2002. Как така сте получавали заплата в евро в Кувейт ? Аз съм говорил с хора работещи в чужди компании в България и процеса на преминаване от долар към евро е започнал около 2002-2003 , когато всъщност и дълга на България е пре-валутиран от Милен Велчев. Преди това и цените на жилищата са били в долари а банките почти не са предлагали сметки в евро. С други думи ако сте се върнали в България през 2002, когато икономиката е била ориентирана към долара, и сте обърнали спестяванията си в евро вероятно сте най-големия финансов гений в страната и вероятно сте имали и собствена банка за да си отворите сметка в евро като частно лице.

Имах състудент индиец, чийто баща беше доктор в Кувейт. Фамилията му е Пател, която е известна като докторска фамилия. Индийците имат много силни семейни връзки и професиите се предават на поколенията и от чисто любопитство съм го питал защо и той не учи за доктор и да се върне при семейството си в Кувейт като завърши. Това беше преди 2 години и не знаех , че Вие сте били в Кувейт. Ако знаех щях да разпитам по-подробно. Според него докторите чужденци в Кувейт минават продължителен период на помощни длъжности , трябва да вземат разрешение да работят като доктори в Кувейт но дори след това не са добре платени. Чужденците са втора ръка, ако има промоция местния доктор ще има предимство, дори да е млад и току що започнал. Чуждите доктори имат таван на заплатите от около 1500 динара, което е около е около 5000 долара или максималната сума която чужденец би получил за 10 години при заплатите преди 2 години би била 600,000 долара. Много се съмнявам че заплатите през 1992-2002 са били по-високи и много се съмнявам че сте спестявали цялата си заплата, но дори и тогава е нямало как да спестите милион и половина евро.
                            Last edited by rverb; 06.07.2024, 20:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                              Истерично?! Кредитното финансиране не може да достигне дори до 30% от продажбите (27.81%) и всъщност съотношение продажби/ипотеки намалява спрямо предходното тримесечие (28.10%).
                              За последното тримесечие (2024.Q2) плащанията с готови пари съставляват 72.19%. В България кредитите са изключително непопулярна услуга.
                              Така е, като гледам статиситката на БНБ, стигнали "само" някви 93 млрд.

https://www.bnb.bg/Statistics/StMone...Data/index.htm

Коментар

Това как да го разбираме? - българските "инвеститори" в тухли истерично теглят кредити за да си купят имоти на връх...
                                Истерично?! Кредитното финансиране не може да достигне дори до 30% от продажбите (27.81%) и всъщност съотношение продажби/ипотеки намалява спрямо предходното тримесечие (28.10%).
                                За последното тримесечие (2024.Q2) плащанията с готови пари съставляват 72.19%. В България кредитите са изключително непопулярна услуга.

Коментар

Working...
                                X