Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
България е №1 в ЕС по поскъпване на жилищата
За близо 15 години цените на имотите у нас скачат със 100%
https://www.economic.bg/bg/a/view/by...-na-jilishtata
Наемите са нарастнали с 40%
В същото време инфлацията за периода е 56%
https://www.nsi.bg/bg/content/2539/%...8F%D1%82%D0%B0
А мин заплата е нарстнала с 350 + %
https://kik-info.com/spravochnik/mrz.php
Аве наемче да капе.......Last edited by better; 07.07.2024, 13:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
смисълът на икономическото развитие е хората да живеят нормално , а не скупчени в гета , и да имат 2 и 3 то жилище без усилие
не знам защо винаги трябва да можеш да купуваш еднаква площ с една заплата - от кога тоя бетонен стандарт ..............
да не се окаже че жилището струва бетона си - 100лв на кубикНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеСбирка на инвеститорите в кутийки.
[/IMG]
не знам защо винаги трябва да можеш да купуваш еднаква площ с една заплата - от кога тоя бетонен стандарт ..............
да не се окаже че жилището струва бетона си - 100лв на кубик
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Имам едно дете, но когато заминах беше вече голямо за да го вземам, премествам и записвам по училища които се плащат и то яко. Е, двама лекари ще успеят, но разходите се увеличават много. И освен два езика - английски и арабски друго няма да научат в средното училище. Но пък ще ги научат добре, има британски, американски училища - до акцент го докарват учениците учещи там. Но какво от това.Last edited by rverb; 07.07.2024, 10:05.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всичко оплеска, навърза ги като гащи на простора, от шарени по-шарени, виж им нивото на съждения само...нищо, не му се сърдя, кой колкото може.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Живеят в заблуди и изкривяват действителността, конфабулират и отрицанието преобладава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
От едно грешно предположение кога е роден, генерираш 10 погрешни извода...това сте вие гастарите...толкова си можете.Last edited by Selena2024; 06.07.2024, 21:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
От едно грешно предположение кога е роден, генерираш 10 погрешни извода...това сте вие гастарите...толкова си можете.
Коментар
-
Ми просто е. Всяка по-млада бичкия (даже и от образованите и училите, за гастарите е втора трагедия дори в ,,цивилизацията") още не натрупала достатъчно потенциал предпочита да забегне и да цоца от системите на социалните държави. Искат още отначало някой да ги плесне с поне четворка чисто ако може. За да достигне, а и задмине тези нива на заплащане се нуждае от още много неща, но не им се чака. И като го разберат вече са се ушили с кредити или им става ясно кои са минусите на емиграцията. Нещо което аз осъзнах на 35 години и предпочетох да ида да си взема моето без данъци - чиста пара в малко познати и непопулярни за работа държави. Където съвсем млад и без необходимата квалификация си никой. Взех си поне милион и половина евра чиста пара по груби сметки и се прибрах. Ама и навреме купих имоти. Четох и тогава вашите предшественици - анализатори понижители и накупих де що можах, ама на локации. И сега ви чета (10 години по-късно) и пак купувам ако се отвори нещо според възможностите ми. И виждам че акъла ви не идва, алчността да захлупиш нещо и да мислиш че си напред с анализите е пагубно. Плаща се скъпо и се губят страшно много пари. Нищо че ни си дал и лев. Разбираш ли ме или си мислиш че вие - вечно оправдаващи липсата на пари с неподходящ момент сте единствените мислещи и икономически грамотни. Не сте научили и първата част - как мога да загубя много пари като не влагам и лев!
Господине, у Вас усещам озлобеност към хората, които не живеят в България. Постоянно говорите за нас в негативна светлина. Казвам нас, защото в момента не живея в България и коментара Ви за образованите и училите гастари изглежда е насочен към мен. Като се има предвид , че и Вие сте работили извън България ако не се лъжа 10 години, предполагам, че има неудовлетвореност от това, че сте се провалил. Явно нямате представа и как работи системата за социални помощи. Ако беше толкова лесно човек от България да дойде и да получава помощ, местните нямаше да си помислят да работят за по-малко от 5 цифрена месечна заплата.
Много се радвам за Вашите милион и половина евра чист приход , но има малки несъответствия, на които явно не сте обърнали внимание .От разговора за July morning , останах в впечатление че сте роден 1966-67. Върнали сте се в България на 35, т.е. това е било 2001-2002, но преди това сте работили в Кувейт 10 години. През 1992 никой не е използвал евро. Даже и 2002 заплатите в Западна Европа за чужденци са се изчислявали в местни валути или долари. Франция и Германия са въвели еврото ако не се лъжа през 1999 , Италия през 2002. Как така сте получавали заплата в евро в Кувейт ? Аз съм говорил с хора работещи в чужди компании в България и процеса на преминаване от долар към евро е започнал около 2002-2003 , когато всъщност и дълга на България е пре-валутиран от Милен Велчев. Преди това и цените на жилищата са били в долари а банките почти не са предлагали сметки в евро. С други думи ако сте се върнали в България през 2002, когато икономиката е била ориентирана към долара, и сте обърнали спестяванията си в евро вероятно сте най-големия финансов гений в страната и вероятно сте имали и собствена банка за да си отворите сметка в евро като частно лице.
Имах състудент индиец, чийто баща беше доктор в Кувейт. Фамилията му е Пател, която е известна като докторска фамилия. Индийците имат много силни семейни връзки и професиите се предават на поколенията и от чисто любопитство съм го питал защо и той не учи за доктор и да се върне при семейството си в Кувейт като завърши. Това беше преди 2 години и не знаех , че Вие сте били в Кувейт. Ако знаех щях да разпитам по-подробно. Според него докторите чужденци в Кувейт минават продължителен период на помощни длъжности , трябва да вземат разрешение да работят като доктори в Кувейт но дори след това не са добре платени. Чужденците са втора ръка, ако има промоция местния доктор ще има предимство, дори да е млад и току що започнал. Чуждите доктори имат таван на заплатите от около 1500 динара, което е около е около 5000 долара или максималната сума която чужденец би получил за 10 години при заплатите преди 2 години би била 600,000 долара. Много се съмнявам че заплатите през 1992-2002 са били по-високи и много се съмнявам че сте спестявали цялата си заплата, но дори и тогава е нямало как да спестите милион и половина евро.
Last edited by rverb; 06.07.2024, 20:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеИстерично?! Кредитното финансиране не може да достигне дори до 30% от продажбите (27.81%) и всъщност съотношение продажби/ипотеки намалява спрямо предходното тримесечие (28.10%).
За последното тримесечие (2024.Q2) плащанията с готови пари съставляват 72.19%. В България кредитите са изключително непопулярна услуга.
https://www.bnb.bg/Statistics/StMone...Data/index.htm
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеТова как да го разбираме? - българските "инвеститори" в тухли истерично теглят кредити за да си купят имоти на връх...
За последното тримесечие (2024.Q2) плащанията с готови пари съставляват 72.19%. В България кредитите са изключително непопулярна услуга.
- 1 like
Коментар
Коментар