Първоначално изпратено от 13ADROL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от seeker33 Разгледай мнениеСега на Албиона, скоро и у нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от seeker33 Разгледай мнениеСега на Албиона, скоро и у нас.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеПри нас ще започне поскъпване а н САЩ вече е горещо!
https://www.investor.bg/po-sveta/453...zashto-326032/
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Шта те брига, жълти стотинки е наема. Толкоз плащаш за една вечеря и една нощ с кака. Имагинерно обаче.
- Дават луди пари за неща, които не им трябват (вкл. имоти и то със заеми)
- Стискат се за неща, които им подобряват качеството на живот, понеже са им скъпи
В България имотите са надценени, защото им се приписва твърде голяма важност и тежест. Същевременно обаче са най-неподдържани, най-некачествени и най-занемарени в цяла Европа.
Не схващам как някой със заплата от 2000-3000 лева може да тегли 30 годишен кредит за апартамент, а същевременно да не е ходил никъде по света, да кара някаква стара трошка и да спи с някоя грозна лелка, която го е прилъгала да се оженят. Това е харчене на целия финансов ресурс за жилището, което не ти дава почти никаква добавена стойност, а същевременно те лишава от други много по-важни неща.
Аз целя винаги доброто съотношение между цена, качество и добавена стойност. Вие брокерите обаче никога няма да разберете това. Затова и нямате клиенти - опитвате се да продадете на всяка цена и най-големия боклук, само и само да вземете комисионната. Банките пък целят да дадат пари на кредит, независимо от глупостта на клиента им, за да могат да го обръснат с лихви и такси.
Истинският предприемач търси най-доброто за клиента, дори това да не е печелившият вариант за него самия. Така се създава име и репутация, които в дългосрочен план се отплащат много по-добре. Същото е и в личен план, поне за мен.Last edited by ejonny2376; 16.04.2021, 14:09.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Има нещо наречено потребителски активизъм и то расте в глобален мащаб. Все повече хора са отвратени от "бизнес практики" и бойкотират компании/индустрии. В България брокерите и рентиерите на недвижими имоти все повече ще се сблъскват с това. Въпрос на малко повече опит е.
Коментар
-
Шта те брига, жълти стотинки е наема. Толкоз плащаш за една вечеря и една нощ с кака. Имагинерно обаче.
Коментар
-
И поради каква причина с огромните си доходи не можеш дори да наемеш жилище по минималните ти изисвания, ами се мъчиш с години в деЦката?
[Огромни доходи]&&[Жилищни претенции]&&[Евтини наеми] = [!ДеЦка стая]
=> [ДеЦка стая]&&[Жилищни претенции]&&[Евтини наеми] = [!Огромни доходи]
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Къщите ти в Априлци струват нещо, защото е известно име и с хубава природа. Ти обаче едва ли си ги стегнал хубаво.
Не каня приятели с преспиване и не го одобрявам. Има хотели за тази работа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
А като ти дойдат приятели на гости? Освен това, не е добре в спалнята да има монитори, прожектори, wifi и други офис-уреди. Кабинетът си е необходим. А за деца и жена - забрави в този двустаен.
Съгласен съм, че може да се живее и в една стая - аз съм така в студиото, когато съм в София. Но това е когато пътуваш много или по цял ден си в офиса - тогава не ти пука особено. Когато обаче се установиш някъде, намалиш работата и заживееш за постоянно, трябва да ти е комфортно. Това са едни минимални изисквания откъм качество на живот.
2 вили не ми трябват. Имам си 2 такива макар и стари къщи в Априлци и ми вършат работа, когато съм там. Те са обаче наследствени и не ми пречат, нито имат някаква стойност ако реша да ги продавам. На друго място си плащам за хотел и си живея като цар. Имот, в който не се живее поне 180 дни в годината трябва да се чисти. Екскурзиите са за кеф и трябва да можеш да си ги плащаш от текущите доходи. Никога не се пипат спестявания за удоволствия.
Не каня приятели с преспиване и не го одобрявам. Има хотели за тази работа.
Коментар
-
Защото не съм се установил още - вкъщи съм обикновено от 12 вечерта до 6 сутринта. Да наема такова жилище значи да не го ползвам изобщо.
Когато спра да работя изцяло, тогава ще ми трябва, не сега.
Коментар
-
Заплатка, недей така бе човек. Стига с тоя Станишев и това БСП. Тая партия трябва да бъде заличена, да изчезне веднъж завинаги. Най-голямото зло за България след турското робство е дошло именно от нея.
Пешо не ми е хич симпатичен, но в случая и аз лайкнах коментара му, защото е прав. Пълно е с търтей - изчадия, наследили имоти от бившия партиен апарат - ул. Латинка, Докторски Паметник, ул Бигла - най-ключовите и добри улици в София са завзети именно от такива паразити и техните наследници. Ако питаш мен, наследниците на номенклатурата до девето коляно трябва да бъдат изгонени с ритници от България и имуществото им да бъде конфискувано и разпродадено на търг - заради безчинствата, които са причинявали 45 години на населението.
Хубаво че има търтеи ама какво общо имаше това с тезата ми че банките спасявайки цените на имотите от колас обричат възрастните хора на смърт като принуждават децата им да живеят с тях. Аз в онова мнение не съм говорил за БСП.
Коментар
-
И поради каква причина с огромните си доходи не можеш дори да наемеш жилище по минималните ти изисвания, ами се мъчиш с години в деЦката?
Когато спра да работя изцяло, тогава ще ми трябва, не сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo
Джони,
приятел си ми, обаче изискванията ти са преекспонирани.
И аз имам книги и картини, а обитавам стая, хол, кухня, 2 балкона (старо строителство), имам още един такъв. И ми стига и има място за жена и деца.
Балконите са остъклени, и има 2 огромни гардероба, един в кордора и един в спалнята.
Много е тъпо човек да си набие всички пари в скъп апартамент.
По-добре да разполага и да има пари и за 2 вили и екскурзии,
Поздрави
Съгласен съм, че може да се живее и в една стая - аз съм така в студиото, когато съм в София. Но това е когато пътуваш много или по цял ден си в офиса - тогава не ти пука особено. Когато обаче се установиш някъде, намалиш работата и заживееш за постоянно, трябва да ти е комфортно. Това са едни минимални изисквания откъм качество на живот.
2 вили не ми трябват. Имам си 2 такива макар и стари къщи в Априлци и ми вършат работа, когато съм там. Те са обаче наследствени и не ми пречат, нито имат някаква стойност ако реша да ги продавам. На друго място си плащам за хотел и си живея като цар. Имот, в който не се живее поне 180 дни в годината трябва да се чисти. Екскурзиите са за кеф и трябва да можеш да си ги плащаш от текущите доходи. Никога не се пипат спестявания за удоволствия.
Коментар
-
Защото гарсониера не ми е достатъчна и съм писал какво ми трябва - хол, спалня, стая за гости и кабинет. Това е минимумът за едно жилище.
В нормална държава квадратите щяха да са под 100 за такъв апартамент, защото там се смятат правилно. В България 150 е бих казал минимумът при тези фалшиви квадратури.
Хол 30 (ако приемем, че 50 е много), две спални по 15 (а това са малки спални), кабинет 10 (невъзможно за мен, защото имам много книги, картини, лични вещи), коридор 10, две бани по 5, килер, тераса - пак станаха 100 квадрата светли. Това са поне 120-130 със стените и поне 150 с общи части.
Това е апартамент, който струва минимум 350к. С гараж отиваме посока 400к. На вас цените ви се виждат ниски, защото купувате боклуци и маломерки по 100к Евро макс. Това не са никакви имоти - пари хвърлени на вятъра. Когато купите един такъв хубав, голям апартамент, тухла и на добро място, тогава ми се хвалете, че имате имот.
И аз мога да купя 7-8 панелки с тези пари и да се хваля наляво-надясно, че имам еди колко си имота. Но 10 боклука не правят 1 хубав имот.
Изискванията ми са бих казал съвсем скромни. И въпреки това не намирам имот, който да ми хареса. Без значение от цената, просто няма такива имоти в София.
- 1 like
Коментар
Коментар