IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dva taraleja Разгледай мнение

Дали някой би си дал труда да отговори? Благодаря!
    Аз дълго време търсих ВИ в Несебър и Слънчев бряг. Накрая стигнах до заключение, че по-добре е да купя в идеалния център на Бургас и не съжалявам. Отдава се много лесно с air bnb, но аз не го отдавам за сега. Когато отида / половината ми рода ходи/ кеф ми е на юг Созопол и другите курорти, кеф ти е на север Слънчака и другите курорти.
    Когато си празнувах юбилей в Боровец, също харесах имот в ЗК, макар, че не ги предпочитам.
    Търсиш мнение, но дори не си уточнил летен или зимен ВИ си се фокусирал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Много зависи къде възнамеряваш да купуваш. Например аз мислех да купя още една къща в Созопол, но се отказах защото цените за две години се повишиха двойно. Загубих интерес към такива имоти
      Благодаря ви за отговора. Така е, цените се повишиха, но от доста хора чувам, че понижение на цените не очакват, по-скоро още повишение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Смятано е много пъти - Давал съм им пример с УК

Ако печелиш до 60к данъка ти е 20% на година, но не можеш да купиш нищо святстно

Трябва да печелиш над 60к та да можеш да купиш нещо читаво, но там данъка е 40%

Най ниската цена в Лондон е около 6000 за квадрат като им платиш данъците стана 8400

Масово хората в Лондон работят за доста под 60 000 на година

За последните 10г достъпността на жилищата там се е влошила двойно

Няма европейска столица където имотите да са достъпни, а в София бяха
        Аха, думичката "БЕШЕ" май издава много неща.
        Амо той и биткойнът БЕШЕ май изгоден преди 5-6 години.

Коментар

Семеен ли си ?

Ако си семеен купувай

Ако не си седи и чакай
          Няма по-здрава спойка за семейството от 30годишна ипотека хахаха

Коментар

Дали някой би си дал труда да отговори? Благодаря!
            Великите брокерски умове тук едва ли ще ти дадат някакъв съвет - те и не могат де.

Замисли се този ваканционен имот колко дни в годината ще го ползваш. И колко ще ти струва хотел ол инклузив на същото място за същите дни. В повечето случаи само данъците и поддръжката на имота излизат повече, отколкото хотелската цена. Това и автоматично дава отговор на въпроса. Поне за мен.

Коментар

• https://www.facebook.com/groups/sglo...9302048078880/

Я вижте инфлационно какво правят хората ,за 12 000 лева с ДДС ,за 5 месеца.
              Има снимки,отдолу е коментара на този който го е направил.

Коментар

Бодро вървиш по стъпките на Бота

Той продаде на върха 2017-та и до началото на тази година твърдеше че цените падат и той е напред

Някъде къде април тая годиа, най накрая си призна че е сбъкал - След четири години упорито носене на вода как имотите са надолу

До момента е над 100 000лв загуба от неправилният му тайминг
                по тази логика, аз за година и половина съм загубил повече от 3 милиона
                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

едно време холандците са давали всичко за луковици...ама до време.

първия имот е дом, вторията сезонен дом ок, но оттам нататък е бизнес и ако един бизнес не може да ти докарва поне 5% кеш (след данъци и разходи) в портмонето .... рано или късно издиша и спира да е актуален.

имотите са си относително нискорискова и стабилна инвестиция затова и доходността от тях не се търси някаква космическа. в последните години лихвити по депозитите паднаха толкова, че за масата стана нормално да са ок с 2-3-4% доходност от НИ като бизнес... това обаче доведе инфлацията на сецната и нещата загрубяха. Лихвите няма да са още дълго време ниски, защото назряват социални проблеми и напрежение малко в стил сърдитият Кавръков (национализация и бой за изедниците капиталисти ) .. високата инфлация винаги е водила до страшни сътресения за системата и политиците доста често се измъкват като правят още по-гадни неща - войни, за да избие някъде напрежението.

та това да инвестираш при рекордно ниска безработица и рекордно ниски лихви в имоти на рекордно високи цени и рекордно ниска доходност от наеми (капиталовата е нещо много имагинерно) за мен е като да си купиш фабрика на 6-ти септември 44-та.

да инфлацията е кофти нещо, но не спирайте да мислите алтернативи в какво да си вложите парите.

поздрави
                  Берти топлата вода е измислена няма нужда ние да я мислим - Та за това купуваме имоти

Аз още преди да купя имота съм го сметнал че ще ми носи доста повече от 5% но нека това да е изключение и да приемем че болшинството от хората не могат да го постигнат на момента и да се върнем малко назад

2017-та когато ти предващаваше голямото мяу и разправяхте че от имоти се получават 3% печалба ви обясних че макар в началото имотите да не изглеждат добра сделка с времето това се променя

Ето днес 4 години по късно който е купил 2017-та на 3% начална възвращаемост вече има прилична капиталова и на база повишените наеми има и над 5% доходност от наеми

Проблема на зелените инвеститори е че те не могат да си направят реална преценка на пазара и от това много им се изкривява сметката

Ето ти пример

Търси да купи гарсониера и гледа в съответният район цените на наемите вървят от 400 до 600 той понеже няма опит на пазара почва да смята на база 400 и сметката му излиза на 25 години и се мръщи

Ако той беше на вътре в пазара щеше да знае че с лекота може да взима 500-600лв наем и че всъщност ще изплати за под 20г

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

първия имот е дом, вторията сезонен дом ок, но оттам нататък е бизнес и ако един бизнес не може да ти докарва поне 5% кеш (след данъци и разходи) в портмонето .... рано или късно издиша и спира да е актуален.

имотите са си относително нискорискова и стабилна инвестиция затова и доходността от тях не се търси някаква космическа. в последните години лихвити по депозитите паднаха толкова, че за масата стана нормално да са ок с 2-3-4% доходност от НИ като бизнес... това обаче доведе инфлацията на сецната и нещата загрубяха. Лихвите няма да са още дълго време ниски, защото назряват социални проблеми и напрежение малко в стил сърдитият Кавръков (национализация и бой за изедниците капиталисти ) .. високата инфлация винаги е водила до страшни сътресения за системата и политиците доста често се измъкват като правят още по-гадни неща - войни, за да избие някъде напрежението.

та това да инвестираш при рекордно ниска безработица и рекордно ниски лихви в имоти на рекордно високи цени и рекордно ниска доходност от наеми (капиталовата е нещо много имагинерно) за мен е като да си купиш фабрика на 6-ти септември 44-та.

да инфлацията е кофти нещо, но не спирайте да мислите алтернативи в какво да си вложите парите.

поздрави
                    Берти, защо мислиш, че някой човек от да речем средна класа , без лостове за властови решения би бил по-умен / изпревари/ хората и фондовете с много кеш които са наели топ професионалисти и правят законите в своя угода и насочват пазарите в желаната от тях посока ?
                    Това за мен би било огромен хазарт с ниска вероятност да спечеля уцелвайки правилната алтернатива / ще има такива видни постфактум/.
                    Както написах такава е доходността в онзи район от много години.... от наеми.... Капиталовата е компенсирала достатъчно....
                    Важно за нас е да вървим в крак с инфлацията. Има достатъчно примери в историята какво се случва с цените на имотите при инфлация около 10%. Мен ме устройва случилото се....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.12.2021, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

В Китай и ХК от 10+ години е 50-80 години....:-) Няма грешка....
                      50-те години при нас са сигурни.. Ясно е и как ще се стигне до тях :-)

поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Здравейте отдавна чета форума, но чак сега реших да пиша, защото възнамерявам да закупя един ваканционен имот, но се двоумя дали да не изчакам спад на цените или поне по-добро предлагане. Как мислите дали цените ще се покачват още или ще има задържане и дори /надявам се/ спад.
                        Много зависи къде възнамеряваш да купуваш. Например аз мислех да купя още една къща в Созопол, но се отказах защото цените за две години се повишиха двойно. Загубих интерес към такива имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

аз продадох и купих, а тези с високите цени още стоят, ако и да са вдигнали цената .. имотите стоят
                          Бодро вървиш по стъпките на Бота

Той продаде на върха 2017-та и до началото на тази година твърдеше че цените падат и той е напред

Някъде къде април тая годиа, най накрая си призна че е сбъкал - След четири години упорито носене на вода как имотите са надолу

До момента е над 100 000лв загуба от неправилният му тайминг

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Е добре че го изясни, че се е продал със 7% отстъпка от обявената цена. Така става.
                            Цифрите, които са посочил личи че не става въпрос за София. Предполагам си наясно, че с изключение на 5-6 града извън София и най-желаното място във всеки град е по-слабо желано от Обеля....:-)
                            що личи ве > ? аз за 37 взех в надежда 47 кв.м чисти
                            иначе да, относно всичко друго което твърдиш ... нямам възражения, така е . обеля е най подценения квартал на софия .

п.п .. гледай утре цените в обеля как се изстрелват в космоса

Коментар

На тебе отново ти е мармалад в главата

Ти имаш ли представа че границата от 20г наема много отдавна е забравена в европейските столици и отдавна гравитира около 30 и повече години

Тенденцията както съм писал и преди е да стигне 50г
                              В Китай и ХК от 10+ години е 50-80 години....:-) Няма грешка....
                              50-те години при нас са сигурни.. Ясно е и как ще се стигне до тях :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Прекарал си се. Трябвало е да спреш обявата и да пуснеш с 5-10к отгоре.
                                Но по важното - НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СИ НАЙ-НИСКАТА ОБЯВА. 90% са си мислели че е фалшива или има МНОГО сериозен проблем.
                                И що не обяви у форума? Има хиляди милионери с парещи пари или поне така твърдят
                                аз продадох и купих, а тези с високите цени още стоят, ако и да са вдигнали цената .. имотите стоят

Коментар

Working...
                                X