Първоначално изпратено от pwise
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
И какъв е проблемът да живееш на 18 градуса през преходните сезони или на 25-30 градуса вътре през лятото?
Това са напълно нормални температури за сезона. Никакви климатици не ми трябват. Аз съм спортна натура, оцелявал съм на минус 45 градуса на 7400 метра височина, както и на +55 градуса.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Що го ремонтираш тогава ? Защо купуваш скъп паркет като ще се изнасяш и продаваш ?
Нали разбираш че никой няма да ти го оцени..... Много нелогични действия спрямо това дето пишеш...:-)Last edited by ejonny2376; 12.12.2021, 00:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеахахха тая вече сте силни,
Зидарията била по-скъпа от стъклата/дограма/парапети - това само дете може да си го мисли.
Джони не си ли влизал в апартаменти с тец и климатици? Ти като един заможен столичанин със синя кръв от Априлци как се топлиш в преходните сезони докато топлофикация дойде на кеф да пусне парното? И лятото с какво се охлаждаж - в мазето ли слизаш или теб не те вълнува защото сървърното е климатизирано?
Хайде купи онова срещу входа на американското да спреш да се фрустрираш във форума, че чак почва да ми става притеснително за теб - ще си докараш някоя болест от толкоз нерви и хейт.
Това са напълно нормални температури за сезона. Никакви климатици не ми трябват. Аз съм спортна натура, оцелявал съм на минус 45 градуса на 7400 метра височина, както и на +55 градуса.
Коментар
-
3500 ама бруто (1750 x 2) и то само за някои богопомазани служители. И само не ми казвай, че имаш информация за пейрола в Лидъл. Но дори нето да бяха, с 3500 едно четиричленно семейство е на ръба на оцеляването.
Това, което купих, мога да го продам и ще съм на печалба най вероятно. Имам и кандидати. Мога да се отърва за 1 седмица от него. В момента тези пари не ми трябват, иначе ще го направя на момента, когато тръгна да се изнасям.
Нали разбираш че никой няма да ти го оцени..... Много нелогични действия спрямо това дето пишеш...:-)
- 1 like
Коментар
-
ахахха тая вече сте силни,
Зидарията била по-скъпа от стъклата/дограма/парапети - това само дете може да си го мисли.
Джони не си ли влизал в апартаменти с тец и климатици? Ти като един заможен столичанин със синя кръв от Априлци как се топлиш в преходните сезони докато топлофикация дойде на кеф да пусне парното? И лятото с какво се охлаждаж - в мазето ли слизаш или теб не те вълнува защото сървърното е климатизирано?
Хайде купи онова срещу входа на американското да спреш да се фрустрираш във форума, че чак почва да ми става притеснително за теб - ще си докараш някоя болест от толкоз нерви и хейт.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Нещо много са те облъчили и наистина вярваш в неща които не са истина.Новото,не само в София ,а и в целия свят не е качествено поради простата причина че преди десетилетия все още се е строяло за хората най-вече,а сега се строи да има едни кутийки с основна цел -инвестиционна,човека е на заден план,и това си личи как е било проектирано едно време и как е сега...стъклата по терасите и повечето прозорци са за да се пести от тухли и това ще ти кaже всеки уважаващ се архитект,докато строителя и и инвеститор дето целта му е да те съблече ще ти каже оооо правя го за теб,да ти е топло ,да ти е светло...смешна история...така е с всичко около материалите за новото строителство...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ми тогава защо купи тук ? Защо ти пука кое колко струва ?
Каквито са нашите институции такива са и Западните. Нашите откъде мислиш, че се учат и им дават насоки кое как да се смята ?
Разбира се че за обикновеният човек особено в провинцията доходите са невъзможни за нормален живот. Просто няма как 2-ма с 1000 лева заплата / които и ги нямата повечето/ да гледат примерно 2 деца, да си построят или ремонтират основно имот. Не става. И затва отиват или в чужбина или ще идват в София. 2-ма семейство в Лидъл касиери с нето след всичко към 3500 лева доход могат да живеят под наем за 1000 лева / голям апарт/ и да гледат 2 деца. Разбира се без луксове. Ако имат и спестени пари от някъде и не искат многостаен в Гоцето могат вместо наем ипотечка да вземат....
Труден живот, но става за разлика от невъзможен в провинцията и празен и провален в чужбина....
Това, което купих, мога да го продам и ще съм на печалба най вероятно. Имам и кандидати. Мога да се отърва за 1 седмица от него. В момента тези пари не ми трябват, иначе ще го направя на момента, когато тръгна да се изнасям.Last edited by ejonny2376; 12.12.2021, 00:21.
Коментар
-
Браво, позна и за стъклариите. Терасите не са зидани, а са стъклени, за да има макс светлина с клинкерни плочки, ако знаеш какво е и хидроизолация под тях ... Джони където и да пипнеш няма нищо общо със старото..... Не разбираш ли, че 99% от младите хора не искат да живеят в мухъл, миризми, шумове, неподдържана сграда.... мизерията която е във всяка една стара сграда.....Просто не стават.... за човек който може да си позволи ново за 20-40% повече на квадрат / реален/. Ако имах нещо старо щях на момента да го продам и додам за ново....
Сигурно е че няма да издържат 100 години..., но за целта имам съответният процент общи части от парцела....В момента този процент струва повече от това което съм платил за построеното....
А на Шиндлера са ковано желязо....там ще е по-добре....
Коментар
-
Браво, позна и за стъклариите. Терасите не са зидани, а са стъклени, за да има макс светлина с клинкерни плочки, ако знаеш какво е и хидроизолация под тях ... Джони където и да пипнеш няма нищо общо със старото..... Не разбираш ли, че 99% от младите хора не искат да живеят в мухъл, миризми, шумове, неподдържана сграда.... мизерията която е във всяка една стара сграда.....Просто не стават.... за човек който може да си позволи ново за 20-40% повече на квадрат / реален/. Ако имах нещо старо щях на момента да го продам и додам за ново....
Сигурно е че няма да издържат 100 години..., но за целта имам съответният процент общи части от парцела....В момента този процент струва повече от това което съм платил за построеното....
- 1 like
Коментар
-
Ако сега се изнеса, кракът ми никога няма да стъпи повече в тази кочина. Просто имам лични причини, които ме задържат насила тук на този етап - поне десетина дни в месеца се налага да съм в София.
А за доходите аз съдя от хората около мен, които виждам как изнемогват. Не вярвам и дума на никоя от институциите.
Каквито са нашите институции такива са и Западните. Нашите откъде мислиш, че се учат и им дават насоки кое как да се смята ?
Разбира се че за обикновеният човек особено в провинцията доходите са невъзможни за нормален живот. Просто няма как 2-ма с 1000 лева заплата / които и ги нямата повечето/ да гледат примерно 2 деца, да си построят или ремонтират основно имот. Не става. И затва отиват или в чужбина или ще идват в София. 2-ма семейство в Лидъл касиери с нето след всичко към 3500 лева доход могат да живеят под наем за 1000 лева / голям апарт/ и да гледат 2 деца. Разбира се без луксове. Ако имат и спестени пари от някъде и не искат многостаен в Гоцето могат вместо наем ипотечка да вземат....
Труден живот, но става за разлика от невъзможен в провинцията и празен и провален в чужбина....
- 1 like
Коментар
-
Мда, с тази разлика, че старите боклуци могат да издържат още 100 години без да мръднат, а твоето ново ще изглежда само след 30 години така, както сега изглеждат сградите от 90те - рушащо се, щото новото ново освен разни пластмаси налепени по фасадата не се отличава по нищо от боклуците, строени 90те - те поне имат зидани тераси, не разни стъкларии. Да не говорим, че през 90те е имало читави майстори, за разлика от сега.
Ти продължавай да вярваш на измамниците, дето са ти взели паричките - нищо лошо щом имаш да даваш - давай.
Коментар
-
Ок добре НСИ лъже, данъчните също / 16% повече събран данък върху доходите за последната година/....Трябва да е от рекордно ниската безработица....
За хиляден път - като не ти харесва у нас то нищо не те задържа тук. Имаш и чужд паспорт , добра професия, инвестиции . Не разбирам защо се мъчиш у нас....
Тва горното без да влизам в детайлени коментари на забавата дето си написал по-горе :-)
А за доходите аз съдя от хората около мен, които виждам как изнемогват. Не вярвам и дума на никоя от институциите.Last edited by ejonny2376; 11.12.2021, 23:53.
Коментар
-
Какво значение има че имотите са непродаваеми ?! Те не са купувани за да се продават някога. И да прав си касиерка от Лидъл не е редно да може да си позволи да живее под наем в Гоцето.... Ако може значи има нещо ненормално в пазара/доходите.
Пп Климатиците са за моят апарт защото е Южен, с огромни прозорци и лятото е ад жега макар и да не е последен етаж. Трябват ми за охлаждане . Лятото бях малко време в него и като питах тогава за монтаж ми даваха дати след 2-3 месеца и затва едва наскоро ги сложих. Разбира се че имам ТЕЦ, но не го ползвам..... няма нужда. Топ изолация с вата и вентилируема фасада температурата не пада под 22 градуса отново без ТЕЦ-а да е включен....Има МАЛКА разлика между старите боклуци и новото ново :-)))) , но за сметка на това е във всичко.....:-))))
И не , не е апарта с Шиндлера.... той ми беше малък...., но е любимият на жена ми. Като децата пораснат ще се върнем в него....
Ти продължавай да вярваш на измамниците, дето са ти взели паричките - нищо лошо щом имаш да даваш - давай.
- 1 like
Коментар
-
Заплатите няма да скочат и грам, нито е имало някакъв съществен ръст през последните години. Явно ти сляпо вярваш на лъжите на НСИ, на политици, на БНБ, абе изобщо за теб България е изпреварила Германия и Люксембург накуп. В огромна заблуда си или просто разпространяваш неверни неща из интернет и затова ти плащат. Аз лично съм се убедил, че в тази държава не може да се има доверие на никой и нищо - всеки те лъже и те краде. С всеки изминат ден възмущението ми от тази невероятна кочина расте и расте. Краде се поголовно, колкото никога не се е крало досега. Инфраструктурата е в трагично положение. Крадците и дедесарите движат пазара в момента, останалите лапат мухи. Заради глупостта на бълагрина да купува имоти с всяка заделена стотинка, всички капитали от сивата икономика се наливат в ново строителство, от което няма никаква нужда. На нас ни трябват не нови сгради, а улици, тротоари, зелени площи, болници, детски градини, трябва да се инвестира в бизнес и иновации. Честните бизнеси просто липсват - ако е имало малко такива, ги доунищожиха с мерките.
При настоящите нива на доходи и цени, имотите са абсолютно недостъпни за хората с нормални професии и доходи. От друга страна, наличните празни имоти образуват огромен излишък, който никога не може да бъде запълнен.
За хиляден път - като не ти харесва у нас то нищо не те задържа тук. Имаш и чужд паспорт , добра професия, инвестиции . Не разбирам защо се мъчиш у нас....
Тва горното без да влизам в детайлени коментари на забавата дето си написал по-горе :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.12.2021, 23:45.
Коментар
Коментар