Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Виждам, че проблясва малко светлинка .... Опичай си акъла за идващото / то е в ход вече де/
И не, имотите няма да се подаряват. ...
ПС: Нямаш ли си ТЕЦ, защо са ти климатици? Ако си в сграда без ТЕЦ, асансьорът ти Шиндлер не струва и пет пари, защото и сградата не струва.Last edited by ejonny2376; 11.12.2021, 23:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Имам да речем някакъв опит в ритейла... дребен.... на младини :-) Знам прекрасно за какво става въпрос. Едва ли има в този форум някой по-наясно по темата :-).....И не, не е ПР акция. Бъркаш условията/прецакванията в БГ веригите с тези в Западните. Не че е прекрасно място, но наистина е различна тема.
Важното от нея, е че цифрите са няколко десетки процента НАГОРЕ в рамките на половин година. Нали разбираш , че заплатите на наетите в момента също са актуализирани до тези нива ?
И да има отражение на имотният пазар и на ВСИЧКИ заплати, цени , НА ВСИЧКО. Както каза всеки отива в Лидъл на пазар и гледа 2000 заплата , а той получава 1000 лева някъде мислиш ли че няма да поиска повече ? А конкретно за имотите - сега разбрах защо продавачите са ги скрили.... Касиерките изкупуват всичко подред :-))))
ПП Забравих да посоча, че всъщност повечето хора в магазина бяха касиЕРИ , а касиерките намаляват..... Интересно....
При настоящите нива на доходи и цени, имотите са абсолютно недостъпни за хората с нормални професии и доходи. От друга страна, наличните празни имоти образуват огромен излишък, който никога не може да бъде запълнен.Last edited by ejonny2376; 11.12.2021, 23:04.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не слушай какво ти приказват,банкера винаги си иска чадъра като завали...
Коментар
-
Ми паралийки са ко да ги прая :-)
Споко апарта за който става въпрос не е за под наем, но примера за разходите беше показателен за всеки който сега довършва и ремонтира. Било за наем или за себе си.....НЯМА вече евтино...., но за сметка на това ще става все по-скъпо....:-)Наеми надолу, имотята и те - обратно в 2008а
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е,щом опря до касиерките от Лидл за наематели,ясно е каква е картинката на наемния пазар...доколкото си спомням твоите наематели бяха УЖ по отбрани.
Споко апарта за който става въпрос не е за под наем, но примера за разходите беше показателен за всеки който сега довършва и ремонтира. Било за наем или за себе си.....НЯМА вече евтино...., но за сметка на това ще става все по-скъпо....:-)
Коментар
-
Ако не си купят във Вазов, касиерките от Лидъл ще могат да плащат :-)
Коментар
-
https://www.pariteni.bg/novini/ikono...lihvite-241026
Намираме се във фаза в която лихвите повече не могат да бъдат поддържани на тези ниски нива..
Коментар
-
Айде пак лихвите ще вдигаме.... Тва след днъците :-) Няма бре Каврък. Не разбра ли, че лихвите няма да се пипат скоро ?
Всъщност може... Ще станат 3% като инфлацията е 20% примерно.....:-)
- 1 like
Коментар
-
Едно е да искаш друго е да ти дадат,така че искането и даването са две коренно различни неща.Лидл е бял еднорог ,и една от малките компании в България която плаща адекватно,НО това е заради модела им на работа който е на основа по малко служители в магазините които вършат повече работа,повече самообслужване и така...Нали ти споменах преди няколко дни за няколко случаи около мен на "касиерки"които вече почват да имат проблем с ипотеките.Инфлацията затова носи проблеми винаги,особено в такива размери защото удря хората с дългове по линия на разходите и ги прави неплатежоспособни В момента инфлацията изпреварва и увеличенията,а на много места няма да има такива ,защото бизнесите имат слаби продажби пак поради спад в оборотите и стопяване на маржовете.
Догодина инфлацията ще удари икономиката и ще докара стагнация в нея,тогава банките ще вдигат лихвите защото нямат избор,изправени са до стената от огромни нива инфлация.Затова има една стара приказка,всеки път е различно и всеки път стигаме до една и съща крайна картинка...
Всъщност може... Ще станат 3% като инфлацията е 20% примерно.....:-)
Коментар
-
Сложи колкото искаш наем,но стига га да има пазар да го поеме,съмнявам се.
- 1 like
Коментар
-
Виждам, че проблясва малко светлинка .... Опичай си акъла за идващото / то е в ход вече де/
И не, имотите няма да се подаряват. Преди месец похарчих 10К за климатици. За работа 1 ден на 2-ма човека ми взеха 1000 лева....Айде има материали за 100-200 лева....Колко наем да сложа ? 200-300 лева става ли ?
Коментар
-
Имам да речем някакъв опит в ритейла... дребен.... на младини :-) Знам прекрасно за какво става въпрос. Едва ли има в този форум някой по-наясно по темата :-).....И не, не е ПР акция. Бъркаш условията/прецакванията в БГ веригите с тези в Западните. Не че е прекрасно място, но наистина е различна тема.
Важното от нея, е че цифрите са няколко десетки процента НАГОРЕ в рамките на половин година. Нали разбираш , че заплатите на наетите в момента също са актуализирани до тези нива ?
И да има отражение на имотният пазар и на ВСИЧКИ заплати, цени , НА ВСИЧКО. Както каза всеки отива в Лидъл на пазар и гледа 2000 заплата , а той получава 1000 лева някъде мислиш ли че няма да поиска повече ? А конкретно за имотите - сега разбрах защо продавачите са ги скрили.... Касиерките изкупуват всичко подред :-))))
ПП Забравих да посоча, че всъщност повечето хора в магазина бяха касиЕРИ , а касиерките намаляват..... Интересно....
Догодина инфлацията ще удари икономиката и ще докара стагнация в нея,тогава банките ще вдигат лихвите защото нямат избор,изправени са до стената от огромни нива инфлация.Затова има една стара приказка,всеки път е различно и всеки път стигаме до една и съща крайна картинка...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Картинката е ясна ,както беше и преди 10 години.Навсякъде еуфория и високи заплати,висока и инфлация,тогава бях в Бизнес Парка в новата тогава сграда на Теленор.В един момент не ми стигаха парите ,не съм го осъзнавал,явно инфлацията е започнала да изяжда значителна част от заплатата ми.Малко след това удари и кризата.Инфлацията е рекордна и това вече е проблем,при такъв проблем и при това изчакване от страна на Централните банки,сам си направи сметката с какви мерки и каква сила ще я обуздаят,защото все пак избирателите ще залеят улиците ако не го направят,а властта е преди всичко.
И не, имотите няма да се подаряват. ...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.12.2021, 21:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Не е по темата, но няма читав бизнес, който да си набира персонал с цифри по билборди.
Това е по-скоро ПР акция с елементи на брошура за наивници...иначе взимаш едни пари ако, ако, ако и тн.. накрая се налага да лепиш билборди, че по нормалните канали не ти кълват.
ако разчиташ на тези професии да са фактор на пазара (в тази му фаза на развитие) - напразно се надяваш
- 1 like
Коментар
Коментар