Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Напротив, топлинната мощност е поне 12кВ, което стига за прилично изолирана къща 150 кв.м.
Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.
реално е по-ниско КПД, но пак е много по-добре от старите технологии
около 5кв харчи помпата (в студеното време) при неперфектна дограма и това ,че под мен още не се е нанесъл съседа (на тавана имам мин.вата)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
С три киловата няма да столи 150 кв.м.
Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.
Коментар
-
Няма нужда от трифазен. Тази термопомпа не е повече от 3кВ електрическа мощност.
Коментар
-
Няма нужда от трифазен. Тази термопомпа не е повече от 3кВ електрическа мощност.
Термопомпата (моята) дърпа макс 5-6 киловата по памет пиша, че беше преди 11г като я слагах и се занимавахтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Бай Пеше, всъщност има програма и в момента за намаляване/забрана на отоплението на твърдо гориво. Тва въглищата ного мърсят, а дРъвата са еко меко и няма как да ги гориш. Ако не греша на Запад и сега е забранено използването на твърди горива за отопление.
Отоплението по селата ще става направо невъзможно. Виж в София може би скъпо, но поне ще го има.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Са остава да кажеш че в апартамента имаш и трифазен ток....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
За отопление и топла вода в апартамента ползвам термопомпа въздух - вода вече 10г. Принципно се води за къща 150кв . Включил съм я директно в инсталацията, която беше изградена за парно. После газифицираха улицата и съм решил да я сменя с газово котле следващия или последващия сезон. Газовите котлета са с по-проста подръжка и ако даде проблем се ремонтира по-бързо, което е важно ако е през отоплителния сезон. С дайкина брах ядове едно лято(ако беше зима да съм я изхвърлил термопомпата) и чаках доста за една платка от Белгия.
В Германия в момента масово ги окуражават (не знам имат ли субсидии) да махат отоплението на газ, газъол, мазут и да минават на термопомпи. Веднъж заради екологията (мазута,пелети, нафта, въглища не са ок) и втори път май по-важно, за да не са зависими от руснака. Това в комбинация с затварянето на ТЕЦ-овете на въглища ще направи пазарът на ток още по-вълнуващо неприятен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЦените на енергията вече са убийствени, става въпрос за оцеляване (capital.bg)
Цените на енергията вече са убийствени, става въпрос за оцеляване !
.................Енергоемката ни икономика няма как да издържи повече, а ефектите отдавна са ясно видими - цели браншове са пред фалит,
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://segabg.com/hot/category-econ...te-nova-godina
Предполагам че сте получили sms и от А1 И Теленор за новите по-високи цени на мобилните планове .
Използват стара клауза лежаща в договорите за индексация .
Странното е че преди 10 години при по-висока инфлация ,не я използваха ,явно е заради цената на тока ...е,,, си е м...та
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Просто индикатор който крещи за това какво предстоипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/po-sveta/453...-sveta-342268/
днес в амстердам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/po-sveta/453...-sveta-342268/
днес в амстердам...
Коментар
Коментар